52966
  • axenet
    Bármire fel lehet ezt programozni ... legalábbis a Cougarral tuti :D
  • Razor18
    mármint ha nyomva tartod?
  • Razor18
    Van olyan billentyűparancs, ami be meg kifelé zoomol?
  • Razor18
    VIper, amiről Te beszélsz, az a 6DOF funkció, odáig rendben, hogy érzékeli a fejed elmozdulását is, nem csak az elfordulást. A kérdés, hogy a BMS-ben ha Z tengelyt állítasz be erre a funkcióra, akkor CSAK a kabinban hajolsz közelebb a műszerfalhoz, a külvilágot nem zoom-olod, mint a való életben. Ha viszont FOV-t állítasz be, akkor a kabin IS, meg a külvilág IS zoomolódik, ha előrehajolsz.
  • Molnibalage
    A csúszkából gombot csinálást nem értem. A FOV-nak fokozatosnak kell lenni, az AF-es két lépcső sem jó semmire. Gombbal fokozatos zoom nem lesz. :(
  • L Viper #42372
    Gondolom a TIR vezérlő progijában is vannak érzékenységet beállító csúszkák.
    Nálam ezek:

Ez a három funkció teszi olyan életszerűvé, mintha ott ülnél a kabinban, "parsztosan" fogalmazva:
    Az X tengely egy adott ponttól oldalazgatsz a fejeddel. (Elnézel a HUD keret melett pl.)
    Az Y tengely kihúzod a nyakad, behúzod a nyakad. (pl leszállásnál a gép orra felett is jobban kilátsz.)
    A Z tengyely pedig amikor a fejedet közelebb dugod a műszerfalhoz, illetve hátrébb préseled magad az ülésben.
  • Razor18
    Sajna selejt mindenben előfordul, kisebb szerencse, hogy pont nálad landolt. A másodikkal mi a baj? Igen, a csúszka nem jó a zoomhoz, bár azt gondolom, a zoom azért speciális ebből a szempontból, mert vizuálisan "túlságosan" érzékelhető és zavaró. Az IL-2-ben sem zárja be a flap-et totál 0%-ra, ezért a Messer folyamatosan szirénázik, de apró kompromisszumokat mindig kell kötni, a csúszkára nem kell analóg dolgot definiálni, csinálni kell a csúszkából gombokat és azzal operálni. Ennyi...
  • Molnibalage
    Az első joy szimplán megszűnt működki. Játszottam, az egyszercsak semmilyen további inputot nem vett be a joy, csak gázkar. Szó nélkül cserélték, hiszen 1 hetes volt csak.
  • L Viper #42369
    Ezen a régebbi, még OF-es tesztvideómon talán látszik, miről beszélek. Szeretek közelebb hajolni a DED-hez, ICP panelhoz, képernyőkhöz, stb.
  • Razor18
    Milyen csúszkákat?
  • L Viper #42367
    Ha jól beállítod a csúszkákat észre kell venned.
  • Razor18
    Kabinon belül én nem sok különbséget vettem észre Z tengely és FOV között, hogy őszinte legyek...
  • L Viper #42365
    Padlock:
    Ha megszokod a TIR-t, értelmét veszti és inkább idegesítő.
    Zoom:
    Nálam a Joy-on az egyik gomb az "L" billentyű, (az a max zoom). Ha nagyon kell, akkor használom, bár az értéke túl nagyot nagyít. Akartam is már kérdezni, hogy et nem lehet valahogy a megfelelő helyen kisebbre venni?
  • Razor18
    Értem, hogy próbáltál már vazelint, de maradjunk inkább a joystick témánál...

Viccet félretéve: mihez használtad az említett kenőanyagokat? Ill. mi ment szét az első joy-odon?
  • L Viper #42363
    TIR/Freetrack:
    Szerintem a legjobb dolog ami létezik a Z tengely. Eszembe nem jutna, hogy FOV-ra tegyem. A nyakad is kimerevedik, a legkisebb elmozdulást is kicsi fordulásként követi le akkor.
    Egy jó profilt kell beállítani és remekül lehet helyezkedni a kabinban. Amit kitakar a HUD keret, kikukucskálsz mellette pl. Ha FOV-on van, ilyet sem lehet.
  • L Viper #42362
    "Nem lehet hogy a negatív hullámaiddal teszed tönkre magad körül a technikai eszközöket? :) "

Ez kemény, de mintha igaz lenne :) , Lehet, csak egyszerűen pech széria, hogy minden rossz amit megvesz. Dühítő lehet.
  • Molnibalage
    Hogyan csinálod...? Mert FOV nélkül 1280x1024-en játszani gyak. értelmetlen és lehetetlen. Smart scaling mindig is be volt lőve nálam...
  • Molnibalage
    Stop. Nekem nagyon is tetszene, én is csúszkára vag tekerőre raknám, messze a legjobb megoldás. Csak a vas miatt nem megy. Két X52-őm volt eddig - az elsőnél 1 hét után meghalt a joy - mégis, mindkettőnél rezegtek a csúszkák... Valahogy úgy érzem, hogy akkor az X52 a ludas és nem én... Próbáltam már vazelint, láncsprayt, WD 40-et, egyiks sem használt. Bizonyos állásban mindig remegett a kép. Iszonyatosan zavaró.
  • axenet
    Meglátod....soon
  • Razor18
    megjött a smart scaling???
  • axenet
    Jól elvagytok látom

Nah nekem tegnap megjött a smart scaling , alig bírtam kikapcsolni a gépet. Pictures soon...
  • arrow19
    Jah vágom kb ugyanott vagy.
  • Razor18
    A smart scaling hátrányáról beszél, és hogy hogyan lehet a smart scaling helyett a FOV-t használni úgy, hogy realisztikusabb legyen. Nekem úgy tűnik, erről beszél...
  • Gundark 1 1
    Ez már megint nálad van. Vagy 5 éve használom az 52esemet, RoFtól az A10 ig és semmi baja. Még a miniegér is működik. Nem lehet hogy a negatív hullámaiddal teszed tönkre magad körül a technikai eszközöket? :)
  • arrow19
    Ergo FOV nélkül játszom ember, miről beszélsz?
  • Razor18
    A zoom nem szereti a csúszkát, az igaz, de attól még aki tudja, hogyan kell, annak teljesen használható az X-52. Kicsit "DB" utánérzésem van, attól, hogy neked nem tetszik, még nem biztos, hogy mindenki szerint okádék...
  • Molnibalage
    A smart scaling hatását soha nem vettem észre. Az emberi szem egy F-15 és F-16-ot 3-4 km-ről is megkülönböztet. Az alap FOV-on a Falconban ekkora távolságról csak csak egy pont a gép. Ergo FOV nélkül akár kukázhatod is a játékot...

Ha az unreal zoom nem tetszik, akkor limitáld le a FOV-ot. Alapból 5 fokig enged asszem. Az AF-ben mintha lett volna ilyen limit.
  • Molnibalage
    Nem, nem lett.
  • Razor18
    A TrueView-t már prtóbálta Balázs...
  • Molnibalage
    Az X52 egy rakás szar. Bármelyik csúszkára vagy forgóra teszem, ha nem szorítom le, akkor folyamatosan zizeg a FOV. Tisztíthatom, kenhetem én bármennyire akkor is. Egyszerűen ZSKAT szintű az X52, de komolyabb cuccra meg nem akarok beruházni...
  • arrow19
  • axenet
    We thank you , master Jana
  • arrow19
    Zsír, mondjuk az a két kattintás elég macárás mi?
  • arrow19
    A Padlock+FOV az sztem teljesen faszság, 15nm-t zoomolgatni ideoda, totál balfasz dolog. Nálam csak z-axis van azt csókolom.

@molny
    "Sajnos bármit csinálok, hátrafelé nézés közben előrehajoláskor KIFELÉ és nem befelé zoomol."
    Balázs el lett mondva hogy kapcsold be a Trueview opciót, jó lesz hidd el.

@Razor
    "Ha a valódiságra törekszel, akkor Z, de sok dolgot megkönnyít a FOV, mert a progi nem adja vissza az emberi szem felbontását."
    -ezért van a smart scaling opció a setupban
    "Be kell állítanod, hogy az "Én profilom" legyen a kizárólagos, amit betölt. Azt hiszem az "Exclusively"-t kell bepipálni."
    ...és a szoftvert kikapcs bekapcs
  • Razor18
    Van valami trükkje, de nem jut eszembe, majd ha előtte ülök. Milyen joy-od van? Nekem az X-52-n a POV hat switch a DMS, csak pinky-vel együtt trimm, az úgyis ritkábban kell.
  • Razor18
    Be kell állítanod, hogy az "Én profilom" legyen a kizárólagos, amit betölt. Azt hiszem az "Exclusively"-t kell bepipálni.
  • axenet
    Na pont ezért van nekem a zoom a joyon....
  • Molnibalage
    Tudtommal csak text edittel lehet a megfelelő fájlban, ami a \user -ben vagy hol van elmentve.
  • Molnibalage
    Én FOV-ra használom. A kabinban való fajmozgás látványos, de FOV nélkül semmire sem mész főleg, ha még padlock sincs.... Sajnos bármit csinálok, hátrafelé nézés közben előrehajoláskor KIFELÉ és nem befelé zoomol. Bizonyos fejtekerés után felcseréli a kedves Track IR az irányokat...
  • Borisz80
    És megint....
    Másnak is van olyanja hogy elindítom a TIR-t, beállítom a profilt, de a játékban meg valami miatt a visszaáll a default profilra? Alt-tab átállít "én profilom"-ra és akkor meg már jó.
    Ötlet?