52966
  • arrow19
    RF OFF:
    Az Vörös oldalon 1st VFW századában ne fraggeljetek mert STP váltásnál megfagy.
    "Archer"
  • repvez
    Azt nem irod oda , hogy With H.A.R.M ( hungarian advanced realism mod )
  • Molnibalage
  • Molnibalage
    Az új UI megérkezett a '90-as helyszínhez.

• Borisz80
    Ma este reppenés valaki? (nem Red Flag)
  • z0ty4
    Vagyok TS.
  • Molnibalage
    FF csapat közelmény és dicsőségfal. Devek nickje és neve.
  • axenet
    Szeretettel várjuk
  • Molnibalage
    Igen, az '90s hadjáratokban lesz AMRAAM, de csak B változat. Abból viszont kétfajta lesz, modellezve lesz a két melevő DB bejegyzéssel a sínes és a "dobott" indítás is.

Tesztelés? 2-3 hónap... Most próbálom összehozni, hogy 611-Eagle és Hayab modelljei bekerüljenek valahogy meg az F-14 pit. Addig is persze dolgozom az adatvbázison, a földi egységeket most már tényleg nagyon meg kell gyúrni viszont legalább tényleg működni fognak.
  • arrow19
    Szép kép, mikor tesztelhetjük? Itt már lesz AMRAAM?
  • Molnibalage
    Kis kedvcsináló.

• z0ty4
    "Red Flag has resumed from where it left off. We think we have Identified the bug and solved it (Fingers Crossed)
    Server is back online."

• z0ty4
    Látom pörög a fórum, 45 új hsz :)

Axe: cuccosról hol a fotó?

Este jó valakinek?
  • Molnibalage
    Is is. Ugyanis a Saitek baszott hozzá szoftvert adni, de azért az XP64-nek sem kellett volna feldobni a talpát. Ellenben a zizegés 100%-ban a hardver sara...
  • Razor18
    Értem én, de akkor nem az X-52 a "ZS" kategóriás, hanem az XP64, nem?

A setup felismerésről meg annyit: minden repszimulátorhoz azért nem fogsz találni külön dedikált joy-t (netán egybecsomagolva a játékkal?), amihez hozzá se kell nyúlni, csak ki csomagolni, bedugni, oszt "mán megyen is"...
  • Molnibalage
    XP64 alatt ha futott a Saitek programozó szoftver, akkor ~1 perc után jött a totál fagyás, csak a reset segített. Mivel a BMS4 belső setupja nem ismeri fel a joyon levő módváltót ez fel sem merült bennem, hogy egyáltalán "nem nyomható" elemből nyomhatót csináljak. Kisebb gondom is nagyobb volt ennél...
  • arrow19
    A piros tangát is.
  • axenet
    Biztos hogy csak a profilt ?
  • arrow19
    Azt pöcköltem eleget már. Mármint a profilt.
  • axenet
    A favorit A.S. profil
  • arrow19
    Here you go
  • axenet
    Küldök, ha otthon leszek
  • Razor18
    Az mit jelent, hogy a programozó cuccot a belső setup fel sem ismeri? Minek a belső setupjáról van szó?

A csúszka zizegése nyilván attól van, hogy pl. ha zoomra akarod használni, akkor a kb. 3 cm-nyi útra, amit a csúszka bejár, rá van "vetítve" mondjuk fél méternyi elmozdulás a "fejedet" illetően. Nem tudom, egyáltalán elő lehet-e állítani olyan csúszka-felbontást analógban, hogy ne zizegjen ekkora "áttétel" esetén. Ha viszont az ember végigolvassa a manualt, akkor 10-ből 9 probléma esetén tudja, hogyan lehet áthidalni, más oldalról közelíteni. Pl. ha van zoom be és zoom ki gomb, akkor csinálsz a csúszkából 2 gombot meg egy holtteret, és ha előrenyomod a csúszkát, akkor (zoom be gomb nyomva tartását imitálva) addig közelít a POV, amíg vissza nem húzod a csúszkát középre, és vica versa.

Egyébként eddig nem azt mondtad, hogy a joystick-od az XP állandó fagyása miatt nem használható, hanem azt, hogy az X-52 úgy szar, ahogy van. Pedig ezek szerint még el sem jutottál odáig (önhibádon kívül), hogy teljes egészében átlásd a lehetőségeit... vagy?
  • Razor18
    Akkor állíts a görbét úgy, hogy középen se legyen benne "árok", tehát vízszintes vonal legyen, amelyik görbén nem akarsz középső holtteret...
  • axenet
    RF folyt. köv.
  • Borisz80
    úh... most végigolvasva amit írtam... Nem valami magyaros. (3 szor szerkesztettem)

TIR
    -----------
    Ha szépen kérek, akkor tudnátok adni profilt? Kíváncsi vagyok ti milyen beállítással használjátok.
    Nem tudom eltalálni hogy ne legyen túl érzékeny és hogy ne legyen "ragadós" a nézet ha középre nézek.
  • axenet
    Hát az X65-öt csak ajánlani tudom, wing-ben minden második embernek az van...
  • Molnibalage
    Tekintve, hogy eddig nem tudtam használni - mert fizikailag lehetetlen volt az XP64 fagyása miatt - a programzoó cuccot és a belső setup fel sem ismeri, honnan lennék képben...? Minek nézzek meg valamit, ami nem működik...? Állítottam én valaha, hogy fúde képben lennék? Soha... Nem véletlen nem szól a kézikönyv a joy programozásról...

Mivel egy nem működő eszközöm volt, miért is nyitottam meg volna a manualt...? A manual elolvasása segít bármit is azon, hogy "zizeg" a csúszka és az összes rotator...? Nem. Mivel én csak FOV állításra használtam volna, ezért bennem fel sem merült, hogy gombot csiánáljak belőle, hiszen a BMS4 belső setupja amúgy sem képes rá.

Tehát képben leszek, ha szükség lesz rá, ami egyszer csak eljön. Nem nézek, mint hal a szatyorban, mert szükségem sem volt eddig rá...

Az elkényeztetés nálam azzal keződne, ha működne az eszköz rendesen. Ez eddig 2-ből 0. Viszont ezek után akkor megkérdezi magától az ember, hogy más eszközön a hasonló vezérlők azok rendesen működnek -e vagy sem.
  • Razor18
    Bár úgy volna... bár a múlt héten vett pedállal mostmár teljes a cucc, persze lehetne még többre vágyni, van még jó pár sim-es cucca a Saiteknek, de annyira már nem akarnék elmerülni benne, meg már erre sincs annyi időm, amennyit szeretnék...
    Tényleg nem "összeakaszkodni" akartam Balázzsal, csak én ha valamit veszek, lehet paranoia, de mielőtt bekapcsolom, VÉGIGolvasom a használati utasítást, hogy mindenről tudjak, amit kínál, és tudjam MINDENRŐL, hogyan működik, ha már pénzt adtam ki érte. Ez olyan, mint a vasfűrésznek csak a középső harmadával vágni, erre szokták mondani a lakatos oktatók, hogy "megvettük a végét is!"
  • arrow19
    Razor18: sponsored by Saitek
  • Razor18
    Te Balázs, őszintén, meddig olvastál bele valaha is a joystick meg a programozó szoftver manual-jába? Én nem akarok az X-52 fogadatlan ügyvédje lenni, de amiket mondasz, azok alapján finoman szólva is fingod nincs az alapokról sem (hmmm., kinek a stílusát is idéztem most? ), HW és SW téren egyaránt, ehhez képest csípőből savazod a joysticket, akárhányszor szóba kerül. Biztos dühös voltál, amiért az első beszart, dehát azt kicserélték, lépjünk tovább.

Idáig filóztam, mi a lófütty a Te joístickeden a háromállású "görgő", mire rájöttem, hogy te a MOD kapcsolóról beszélsz, amivel meg tudod triplázni a gombok funkcióit, csakúgy, mint a pinky-vel duplázni (ha ez mond valamit). A kettő együtt meg ugye már 6szoros szorzó...

Ha meg csak nézel, mint hal a szatyorban, mikor arról van szó, hogyan kell a csúszkából gombot csinálni, abból nagyjából az jön le, hogy a felprogramozó szoftver manualja örülhet, ha valaha megérkezett a gépedre, de legjobb esetben is minden bekezdésből az első mondatot olvastad csak el, gondolom azért, mert "A manual a hülyéknek való", ahogy ezt vallja egy tanult(?) ismerősöm.

Így azért BÁRMILYEN terméknek is elég nehéz Téged elkényeztetni szerintem. Nem véletlenül született a négybetűs rövidítés a neten: RTFM, ha úgy is szar, na majd akkor lehet ekézni... bocsi, ha kicsit túlfűtöttnek tűntem...
  • axenet
    Detto Ámen. És nem használom csak ha nagyon sasolok vmit...
  • Molnibalage
    A joyon levő görgőt semmie nem tudtam használni, de három állása van. Na, annak használata lenne a tökéletes. Alaphelyzetben 60fok, középsőben 30, utána meg 15 fok tájára raknám. Még nem volt érkezésem kipróbálni az SST programozást. XP64 alatt nem működött, mert 100% gépgagyás volt belőle, Win7 alatt még nem próbáltam.
  • Borisz80
    Én nagyítás képpen a FOV változtatása van az X52 pro gázkarján a scroll gomb / görgetőjén van. 5 fokonként lehet léptetni. Na ez nem receg az tuti.
  • L Viper #42383
    Én meg azt nem értettem, mit nem értettél csúszkák alatt #42368 :)
    A lényeg, hogy már értjük egymást
  • JoeDestroy
    "Jajj már megint azok a negatív hullámok..." (Kelly Hősei :D )
  • Razor18
    OK, de az nem a csúszkákon múlik, hanem hogy Z tengelyt állítasz be, vagy FOV-ot a Falconban. Ezért nem értettem a kérdésedet, mert kabinon BELÜL mindkét beállítással zoomolsz.
  • Razor18
    A kérdés, hogy van-e "zoom in" meg "out" billentyűparancs. Én azért nem tudom, mert és is TIR-elek.
  • L Viper #42379
    Tudo, kipróbáltam mindkét funkciót én is, de nekem nem jött be ez a zoomolok a tájra dolog.
  • Molnibalage
    Fokozatosan nincs. Nagyon régen az 'L' lenyomására asszem 15 fok körüli zoomra urott oda és vissza.