Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

z0ty4
Vampire: király lett az új lógod!

Anyu + apu ismét veszekszik :(

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
http://www.youtube.com/v/Z60ptlPMSJI&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A végén már alapjáratra vettem le a hajtómûvet. 100 flare kidobása, nulla eredmény. Ez még egy AIM-9X-nek is becsületére válna a valóságban, mert a füst fizikailag eltakarja a célt. (Amit a program nem tud modellezni.)

A Lock On-ban nekem nagyon is tetszik a fegyverek modellezése. A valóságban is egy szerb MiG-29-es két AMRAAM-ot beamingelt és chaffelt ki. A Falcon világában ez gyakorlatilag reprodukálhatatlan.

Az ODS alatt volt olyan MiG-25 aminek a leszedéséhez 5 db rakétaindítás kellett. Még az akkori jenki csúcstechnikát is ennyire megfektette a mezei passzív zavarás... Pedig az AIM-9M6 közül legalább egy tökéletesen hátulról volt indítva és utánégetõn ment az cél. Mégsem talált, kb. tucatnyi flare simán hazavágta...

Volt több R-73 indítás is, azokat is mind hazavágta a flare. Az egyik Ravent az elsõ éjszaka egy Mirage F.1EQ kergette meg. Az R.550 ellen elég volt egy mezei 5G-s forduló meg néhány flare...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Én is ugyan ezt irtam, hogy ha van rá lehetõség akkor legyen kijavitva,de addig sem áll meg az élet és addig is igen szórakoztató tud lenni . jobb mintha semmi sem lenne.

A másik oldalról meg valós IRL F-16-os pilóták is játszanak vele és nem panaszkodnak annyit a fegyverek ,rendszerek hatékonyságáról mint molni.
DE lehet hogy én látom rosszul a dolgot.
97th Vampire
egy szimulátort azért hívunk szimulátornak, mert arra törekszik hogy a lehetõ legközelebb álljon a valósághoz.
Ha a valóságban nem úgy van pár dolog mint a szimulátorban és lehetséges a korrigálás ,akkor azt igen is tessék kijavítani.

Nem tudom hogy igaz e, de ha az AIM-9M meg X immunis a flare-ra akkor ott komoly gondok vannak.

A Lock-On családban meg minden amcsi gépen repülõ "pilóta" arról panaszkodik hogy milyen gyengék az Amraam-ok. Hát ha ilyen (Molni szavait idézve) túlmodellezettek a fegyverek jópár szimulátorban akkor nem is csodálom hogy nem értik hogy mi van.

Molnibalage
Naná, mert bõven a NEZ határán van közepes és alacsony megasságon még szembõl indítás esetén is. Az meg külön bónusz, hogy az aspektust nem kötötted ki. Tehát akár azt is odaképzelhetem, hogy távolodsz tõlem...

Egyébként a kinematic defeatnek mi köze az ECM-hez meg a chaff ellenálláshoz? Semmi... Ilyenkor érzem azt, hogy sajnos sokan nem értik, hogy mirõl beszélek...

Mert az is vicces, hogy a rakéták szubszonikus sebesség közelében is képesek 18-20 G-s manõverekre. Aha. Meg ahogy a móricka elképzeli... Tessék már megnézni a tömeg / vezérsík felület arányt a gépekhez képest, a max. állásszöget meg azt, hogy a rakéták felületei nem profilozottak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Fogadjunk hogy simán kimanõverezem a 12 mf-rõl indított Amraamodat...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Nekem az nem élvezet, hogy egy rakéta zavarhatalan és a kinematikia hatótávolsága kb. kétszerese a valósnak. Így max. szenvedni lehet meg könnyedén halomra mészárolni a másikat...

Molnibalage
Itt. Csak egy hadjárathoz nyúltam.

repvez
Egy kicsit vonatkoztass már el a valoság és a játék kapcsolatától ,ne nézz mindent fekete fehéren.
Fogadd el hogy valami lehet szürke is és hogy valaki azt a szürkét nagyon is szereti.

Ha valaki a valóságnak megfelelõen szeretné ha mûködne minden akkor álljon be pilótának, a lehetõség adott, de idõtöltésre és szórakozásra nagyon is alkalmas a jelenlegi verzió.
Nem azt mondom, hogy ne javitsunk rajta ha van rá lehetõség,de csak azért mert jelen pillanatában nem a legtökéletesebb a rendszer és amiatt nem játszani felettébb nagy butaság.
97th Vampire
Hol is lehet letölteni az általad készített mod-ot a BMS-hez?

Molnibalage
Az nem az F-15C 1991-es hadjáratban? Már nem emlékszem. A nagy difi az, hogy a MolnyFalconban a modellezõ értékek is mások. Az AMRAAM PvP helyzetben beminggel + chaffel igenis breakelhetõ, az AIM-9M meg aztán tényleg minden, csak nem csodafegyver. Ha az RPM alacsony és szebõl jön, akkor 2-3 flare is hazavághatja. Jelenleg gyak. immúnis a flare-re az M-is nemhogy az X....

z0ty4
Pontosan. Addig lehet változik a fegyverzet. majd meglátjuk.

A MolnyFalconban volt, 2 Amraam, 2 Sidewindert lehetett csak vinni, itt is kiegyeznék ezzel.

Molnibalage
PvP? AMRAAM és társai?

axenet
Hajrá, majd én is csatlakozom. Legalább addig tanultok kis angolt <#papakacsint>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
Vampire kollegával majd csapatjuk neki .))))

axenet
Szerintem hamarosan, mert megint bealáztak minket a kurva egyiptomiak.... Hát én majd 2 hét múlva csatlakozom...

z0ty4
<#taps>

Hiányzik már a jó kis szerveres repülés. Dátum nincs?

axenet
Jó hír nektek, következõben Red Flag lesz, úgy tûnik

axenet
<#idiota>

Molnibalage
Grrrrrrrrrrrrrrrr. Hol a MolnyFalcon. :)

axenet
Azért jó érzéssel tölti el az embert egy ilyen figyelemre méltó játéktörténelem olvasása...

L Viper
<#szomoru1>
L Viper
Már az Open Falconban is ott voltak :)
axenet

axenet
Azért mert csak meghatározott számú threat stp-t enged használni, ugyanis a játékban minden "pont" steertpoint-ként van mentve

axenet
Kicsit gyakoroltam na <#alien2>

+ megerõsödött a vállam, kezd hozzászokni a force sensinghez....

Figyu, szted én komolyan gondolom ezt a versengés dolgot ? Én fejlõdni akarok minden téren, és most ennek te lettél az eszköze <#bohoc>

z0ty4
Mindet nem is engedte bejelölni valamiért.

Molnibalage
Csak óvatosan. A Blk. 50/52 gépek nem azonos hajtómûvel rendelkeznek. Sem az aboszlút tolóerõ sem a magasság szerinti karakterisztika nem egyezik meg.

97th Vampire
Nem kell versengésnek venni a dolgokat. Csak egymáson fejlesztjük képességeinket, gyakorlunk.
Semmit sem jelent az hogy ki "nyeri" meg a gyakorlásokat, mert nem ez számít hanem a tapasztalat amibõl levonjuk a következtetéseket és ez által a következõ gyakorláson jobbak leszünk.

A tegnapin én is levontam már a dolgokat. Tényleg úgy éreztem hogy mintha a blk.52-es lenne gyengébb mint az 50-es, de aztán jobban átgondolva a dolgokat, rájöttem hogy te fejlõdtél és ellened már nem elég hatékony az "izomból" való repülés.

arrow19
Sztem sima TE.
axenet
RIP

Molnibalage

Molnibalage
Igen, ez valami easter egg. :)

axenet
Lehet télleg gabonakörök <#nevetes1>

Jó ez a cockpit világítás, beruházok én is most már egy ilyenre <#idiota>

Molnibalage
Ez mi? Mert ilyen szintû SAM koncentráció a világon nem volt szerinem soha sehol a valóságban.

z0ty4
Reggeli Bridge Strike!

Nem kevés SA-2 van a híd közelében, a kedves köteléktársam meg a kanyarban sincs

Már oldanám a bombát erre valaki lebombázza a hidamat, god dammit

Kerestem helyette inkább repteret mert az volt bõven errefelé. Mikor oldanám a bombákat, akkor tüzelnek a drága SA-2-ek is. ( jobb sarokban gabonakörök <#conf> )

Oldás után láttam meg a sérüléseket a kifutón, akkor már késõ volt.

Bombázás után még emberkedett pár ellen:

És a kiértékelés:

Errõl ennyit, talán a következõ repülés szerencsésebb lesz.

axenet
Hát hallod, nem ígérem. Na nem megfutamodni akarok, de holnap indulok görög honba, és még 8000 dolgom van. Ha be tudok ugrani egy kis dogfightra 7 körül, akkor írok elõtte fórumon.

97th Vampire
akkor ma ráérsz még?

axenet
Mélyedj is, nem szeretem, ha könnyû dolgom van <#papakacsint>

97th Vampire
Meglehet. Ideje lesz nekem is felkötni a gatyát és jobban belemélyedni pár dologba, hogy ne legyen majd könnyû dolgod <#wink>

axenet
Megpróbálhatom felvenni, Fraps fent van...

Jó dogfight bármikor jöhet, még 2 alkalom és hamm bekaplak <#nevetes1>

L Viper
A fülesem jobb oldalán van a klip. A füles vezeték mellett megy le az elemtartóhoz a másik vezeték is, nem igazán veszem észre hogy nem egy, hanem két kábel. Anno az elemtartó végére és a freetrrack vezeték végére hangfal gyorscsatlakozók kerültek. Ezért csak annyi meló lesz vele, hogy az adapter vezetékére is kerül egy ugyanolyan hangszóró gyorscsati.

A #39730 -ban linkeltem a doksikat. Abban látszik a képeken. (Nem azzal a fülessel használom, az csak a fotóhoz kellett.)
És hátul felmegy egy vezeték ezek szerint a sapihoz?

97th Vampire
Gratula Axe!
Ez most kemény dogfight volt!

Legközelebb tudnánk olyat csinálni hogy felveszed valamivel (fraps?) a te ténykedésedet? Kíváncsi lennék rá, hogy mit csinál, hová néz a másik fél. :)

L Viper
Ha nem töltõdik fel eléggé, a legrosszabbkor merül le. Én valami biztosabbat csinálok az elemnél is:

Nemrég kaptam egy állítható adaptert (Töltõnek használták egy padlókeféhez, ami bekrepált). Tud vagy 8 féle feszkót leadni, 1,5 Volttól 15 Voltig. Az elemtartó helyett pont jó lesz. Ez a legbiztosabb. Sokan kötik USB-re is, csak nekem akkor nem egyezne a feszültség, lusta vagyok ellenállásozni, az adapter jókor jött :)
repvez
amugy van valakinek tapasztalata, hogy gombelemmel menynit birna a rendszer ?Mert jelentõs súlyt lehetne megsporolni és a vezetéket is el lehetne hagyni vele.

Keresgéltem a fiokomba és találtam egy ilyet pont 3 ledes és ha lemerül csak kiteszem a napra,de nem tudom, hogy birna 1-1,5 orát folyamatosan.
L Viper
Én is azért raktam teljesen külön az elemtartót, mert maga a kütyü így csak 31 gramm :) Annyi meg nem húzza el a fejemet :D
L Viper
Jó ez is <#eljen> A problémát meg leküzdeni :D
repvez
Ez meg itt az én verzióm

Csak annyi baj van vele, hogy valamiért ha bekapcsolom akkor az IR ledek látható vörös fényt bocsáttanak ki és melegszenek és nem egyforma a fényerejük.

Amikor a 4ledes verziót csináltam ugyan ezek a ledek voltak akkor jól müködtek.Az elötét ellenállást is a honlap szerint állitottam hozzájuk.

Igy uj ledeket kell beszereznem meg uj elemtartó is szügséges mert a mostaniböl kiszakadt a vezeték és nem mindig van érintkezés.
De lehet hogy egy teljesen uj koncepciót csinálok mert egy kicsit nehéz is , de legalább strapabiró :)
L Viper
Jó lett <#eljen>