Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Ennek kapcsán lenne kérdésem. A modellek még textúra nélkül is szépek, de azokkal lennének az igaziak. Érez bárki magában erõt, hogy textúrázza õket?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

97th Vampire
uh... tényleg <#falbav>

Molnibalage
Újabb SAM modellek.

Ezzel aztán olyan ütõs MOD-om lesz, hogy ehaj...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

z0ty4

Pilots & Planes Military No 8 - July 2012

Esti olvasnivaló. Enjoy <#taps>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Többet kéne repülnöd vele, és akkor éreznéd. ;)
Nem tudom, miért emlékeztem 350 knots-ra...

Molnibalage
Mi a kérdõjel. A pontos megfogalmazás egyébként 440 CAS. Ekkor hozható ki a gépbõl a maximális forduló szögsebesség.

18:05: "...corner airspeed in the F-16 is 440 knots..." ???

Molnibalage
Nem igazán értem a meglepõdést, a fenti linkek között is ott van. :)

Molnibalage
Jaja, a kedvecem 17:40-nél van. :)

Ez a régi klasszikus Pete Bonani (a bajszos magyarázó) féle Art of Kill video, az alapokról. A faszi pilótaként közremûködött anno a fejlesztésben tudtommal.

97th Vampire
Légiharc oktatóvideó.
Ha jól értem a Falcon 3.0-hoz adott extra videó lenne?
LINK

arrow19
A stílusod miatt, de szerintem szólt már n+1 ember ami mellett elmentél mert te sem bírtad a kritikát
Molnibalage
Valahol félelmetes, hogy mennyire nem bírják egyesek a kritikát. Kicsit úgy érzem magam, mint amikor elvileg tapasztalat fejlesztõknek magyaráztam el, hogy mit és hogyan csináltam a MOD-jaimban. Kiderült, hogy néha mégsem annyira tapasztaltak, de engem köpködni azért egyszerûbb volt... :)

arrow19
Ez az utolsó kommented is kb olyan izzadságszagú, hogy keresed a csomót a kákán.

Megsúgom valószínû mert a videó címe: How to be a good wingman ---> gondolom tanit haverjai közül õ a lead mert kb mindenkit Õ tanított meg BMS-ezni ergo ezért noob a flight lead.
Hurrá:
Molnibalage
Ennek semmi köze a superhuman-séghez. Azt sem értem, hogy akkor miért egy noob (?) a flight leader...

arrow19
Összeütközésre csak ennyit mondanék videó vége:
"Because he is a new guy so he is not the most experienced flight leader..."

A formationt azért erõltetik mer mondjuk az új emberek 60%-a nem tud sebességet tartani + formációt se igazán ahogy én láttam.

Kár hogy nincs annyi superhuman mint te...de minimum semigod. Nem Tanitot akarom védeni de ez nekem iszonyat bomlasztó ez a beír valaki valamit random, jössz te ez így szar ez úgy szar ez kívülrõl annak látszik ami lehet téves info vagy nem random okoskodásnak tûnik.

Mert TFR-nél nincs mód hogy köteléket tartsad csak egyenesen tart courseon.

P.S.: Ez a flarezés azért volt mer azon a programon volt a CMS.
Molnibalage
Egyébként értékelem az erõfeszítést amit tesz. Viszont, a videó megint hosszú lett. Mindazt, am bemutatott lazán bele lehet tenni 10 percbe is.

TFR-t vajon miért nem használt?

Molnibalage
Ez nem negatív hozzállás. Anno többször mentettem meg L_Viper és Gundark seggét az AF-fel multizva, amikor alacsonyan mentek BLU-107-et dobni kifutóra, mert én figyeltem balra és jobbra is és kiszúrtam a MANPAD indítást. A lenti szemlélettel te hol szúrsz ki bármit? Sehogy... Az, hogy most nem repülök, az nem jelenti azt, hogy régen nem tettem és azóta meghülyültem...

Az is igen erõletett, hogy data linkes gépnél ennyire forszírozzák a közeli formációt. A data link minek van...? Nyilvánvaló taktikai elõnyöket is szolgál. A B-52 gépek sem véletlenül álltak át egy idõ után arra, hogy egy nagy és hosszú kötelék helyett lehetõleg kisebb kötelékek több irányból mennynek rá a célpontra.

Ha ennyire nem figyelik egymás seggét, akkor sokkal értelmesebb az, hogy 4-en négy kissé eltérõ irányból és kissé eltérõ magasságból csapnak le. Jé, hát nem így volt az Operation Opera alatt? De. A gépek eltérõ magasságra ugrottak fel, így a AAA dolga is nehezebb volt. Ja, meg akkor talán nem ütköznek össze majdnem, mint a videóban.

Lehet, hogy kötekedõnek tûnik, csak én nem nyelek be mindenféle - már elnézést - téves infót, mert jól mutat. Az is érdekes, hogy összevissza hajigálják a zavarókat, mikor semmi értelme sincs.

arrow19
...küldök egy online vállveregetést
arrow19
No offense, de szövegértés vagy így vágod hogy mirõl szól a videó vagy ez nálad csak így random jön?
The basics of the formation flying is your eye is fixed or padlocked into the lead.

Amúgy így a csávó heti 20x többet repül mint te online+n+1 videója van a neten és így könnyû azt oltani aki csinál is valamit, szokjá má le errõl a negatív hozzáállásról, fárasztó.

CCIP-re azért vált mert az elején elmondja hogy popup attack.
Molnibalage
A végig bekapcsolt ECM is fejcsóválásra késztet. Az ilyen videókkal az a bajom, hogy azt mutaja, hogy steril környezetben mit tudnak. Csak SAM semmi vadász, náná hogy nem kunszt megcsinálni.

Aztán meg két MiG-23 AMRAAM és AIM-9X-es F-16C ellen? Ugyan már. Mutassanak 4 vs 4 AIM-9J-s dogfigtot R-60-assal jövõ kétszeres számbeli fölényben levõ MiG-21/23 ellen. Na, az már valami...

z0ty4
A videó elejére gondoltam, egyébként igazad van. A bombát is dobhatnák CCRP-ben, nem értem miért vált át CCIP-re.

És a végefelé mikor majdnem összemennek a sráccal, az lol. Pont egy wingman-es videón ekkora baki.

Molnibalage
Az is örök relytéj, hogy SA-3 ellen mit szórnak flare-t. Ezek lennének a profik...?<#fejvakaras>

Molnibalage
No offense, de azért idõnként butaságokat mond szerintem. Pl. mi a túró haszna van annak, ha a szeme padlockkal folyamatosan követve van...? A wingman feladata pontosan az, hogy a környezõ légteret figyelje és tartsa a formációt. Ehhez nem kell folyamtosan a vezért figyelni, viszont ha ezt teszi, akkor ki figyeli a környéket...?

Ja, és mi van, ha nincs padlock engedélyezve? :)

z0ty4

Molnibalage
Egyszer biztos. Wavey írta, hogy vannak már olyan 3D modelljeik, amiket más is megcsinált. Pl. SA-4-esük. Írtam PM-et, hogy esetleg elkunyizhatom -e korábban az eddig nem kiadott BMS4 modelleket.

Hayab és Tomcatz is feltett minden LOD-ot tárhelyre. Az a csapaton múlik, hogy mikor használják fel õket...

Nekem annyi elõnyöm van, hogy csak "füttyentek" és 611-Eagle betesz mindent, amihez csak hozzér és megvan neki. Megkapot a Aegan helyszín egyes modelljeit is majd. F-4, F-5 és heliket. Az én MOD-m lesz elvileg a legfrissebb 3D modellek terén (is.) :)

hooah
Ezek és még a többi modell(ek) benne lesznek valaha valamilyen BMS patchben? Bocsánat ha nem olvasom a forumot ezügyben.

Molnibalage

Molnibalage
Sima repcsiként viselkedik, semmi különleges. Én pl. kipróbáltam azt, hogy AGM-84 LOD-ját rápakoltam az F-16-ra és megcsináltam vele a felpattanó manõvert. :)

z0ty4

Molnibalage

97th Vampire
Meg van még valakinek a Falcon AF?
Szeretném a segítségét kérni, egy neten való összekapcsolódási próbához, mert a haverral sehogy sem sikerül.
Bezzeg a BMS 4-el egybõl sikerült, csak az AF nem akarja.

97th Vampire
Lehet hogy kihívást tartalmaz a "non-computed pop up" (próbáld ki a "computed pop up"-ot is), de igazából a fenyegetettség szintjétõl függ hogy hogyan juttatják célba a fegyverzetet. Ha nincs SAM fenyegetés akkor miért mennének le az SA-7, a csöves és a kézi fegyverek tûzzónájába? Nagy magasságból is lehet elég pontosan mondjuk MK-84-est oldani a CCRP módban.
A ViS könyvben is változtattak a pilóták a szokásos földközeli LANTIRN bevetési profiljukon nagy magasságúra.
Szóval csak okosan ;) . De ha kihívást keresel akkor természetesen lényegtelen amit írtam.

Pár oldallal arréb már írtuk, hogy mi a veszélye a folyamatos zavarás alkalmazásának.
- Mindenki tudni fogja hogy a levegõben vagy, mert megjelenik a zavarforrás a radarképernyõn. Talán még messzebbrõl is mint ha simán radarral felderítenének. A zavarás arra jó hogy ne legyenek képesek a távolságod és magasságod meghatározására, illetve a tûzvezetõ radarok nem képesek befogni, mindaddig... --->
---> A zavarás csak egy bizonyos távolságig hat, utána bekövetkezik a "burn through" amikor az ellenséges radarsugár már áthatol a zavaráson.
- Harmadik veszélye, hogy egyes légvédelmi eszközök képesek a zavarforrásra rávezetni rakétájukat (az az hiába dobálsz chaff-ot), ugyan ez vonatkozik a modern fegyverzettel (AIM-120, R-77...) ellátott vadászgépekre is (HOJ = Home on Jam). Pl. 20nm-on belül lévõ AIM-120-al rendelkezõ gép ellen azonnal ki kell kapcsolni.
Szóval itt is mérlegelni kell hogy mikor legyen bekapcsolva és mikor kell kikapcsolni.

Azért kapcsoltam be, mert így írta a bácsi. :) Szerintem az AAA miatt van értelme, már ha nem optikai célzással próbálnak lelõni a pop-up elõtt/közben/után.
A kikapcsolt radart értem, de az állandó zavarással nem vered át magad a "stealth" képességet illetõen?

Próbálgattam ma a Vipers in the Storm-ban leírt éjszakai támadást, és meglepetésemre bevált! Két Mk-84 RP2-vel, OCA Strike, nekem jutott a torony... A céltól 20 mérföldre mélyrepülés (300 láb alatt), kikapcsolt radar mellett állandó zavarás, aztán 4,7 mérföldnél utánégetõvel emelkedés négyezerre, a tetején kiforgatás, 20 fokos zuhanás közben megtalálni a célt, vissza vízszinte, majd CCIP-ben történõ oldás, utána 5 G-s bukóforduló vissza 300 lábra és rengeteg flare... Sokkal izgalmasabb így, mint 25.000-rõl LGB-t dobni. Ugyan repkedtek a nyomjelzõk, de nem lett semmi bajom. Ez csak nekem új?
Nem akarom szétoffolni a jó kis BMS topikot, de ha már ennyit gépeltél, had válaszoljak:

1. Szerintem is irreális az ár, fõleg, hogy az új patch annyiba kerül, mint egy teljes játék (25 USD). Harcjármû-fanatikus vagyok, és nyilván a hozzám hasonlókkal fizettetik azt meg, hogy betekintést nyerhetek egy olyan szintû szimulátorba, amivel rendes harckocsizókat képeznek ki.

2. A nyomtatott manual, amit anno kaptam (v2.328) nagyon érdekes, inkább ismeretterjesztõ mondjuk. A kezelést megtanítja a játék, de sokkal fontosabb a taktika, amit meg nem nagyon lehet tanítani - mert hogy ez nem elsõsorban egy harckocsiszimulátor, sokkal inkább századszintû taktikai gyakorlásra való!

3. Én nagyon sokat multiztam vele, de igazán hardcore kell, hogy legyél hozzá. Itt alapvetõ az "MBT lingo", akik évek óta játsszák, nem kispályáznak, szóval nem árt kitanulni a brevity-t itt is. Cserébe nagyon jó a közösség, van olyan, akivel a mai napig tartom a kapcsolatot. Fõleg a finnek játsszák, azokat meg ugye ismerjük... :) Szinte minden este volt (van) nagy csata, érdemes youtube-on nézni párat (Zipuli nevû júzert keresd).

4. Az SB Pro PE minden, csak nem játék! Ha jobban beleásod magad, majd meglátod. A baj talán onnan ered, hogy Falcon BMS szintû, klikkelhetõ szimulátort vártál - na ez nem az. Ha utánanézel, akkor láthatod, hogy harcászatot és lövegkezelést tanítanak vele, többet ne várj tõle. Ez a kettõ viszont profi! Hozzá kell tenni, hogy taktikai AI nincs a játékban, az elõre megírt küldetésekben a gép scriptelt haditervet nyom. Éppen ezért a single player egy idõ után kiismerhetõ - a multi viszont nagyon jó, fõleg, hogy most már van T-72 is.

Ha van kérdésed, privátban szívesen, ne csesszük szét a topikot. :)
97th Vampire
egy kicsit nagyon OFF:

SB PRO SE
Az oké hogy "ég és föld", de én azt nézem hogy az az ár amit elkérnek érte az mennyire reális. Az extra jármûvek olyanok amilyenek. Fele félkész állapotban van, ráadásul manual sincs hozzájuk. Ebbõl is lehet látni hogy amihez van manual (kb 4) azok vannak tényleg kiképzési szinten, komolyan megcsinálva. A többi pár grafikai extránál nem sokkal több mint az SB 1.-ben.
A grafika kb 2004-es színvonal. Tudom nem ezt kell nézni, de attól még 2012-ben silánynak számít.
Nincs lehetõség valódi szimulátornak használni, mivel nem támogat több képernyõs megjelenítést. Gondolok itt arra hogy Leo 2E-ben a TC thermal kijelzõje meg a digitális térkép 2 külön monitoron lenne, vagy mondjuk az M1A1-nél a TIS és a sima optikai célzó képét is külön monitorra megjeleníteni.... Amiket lehet a programhoz extrán vásárolni USB-s tank löveg illetve parancsnoki "joystick"-okat DE nem lehet civilnek megvennie, csak honvédségnek szállítanak... (csak tudnám miért, mi a különbség egy X52 és egy M1A1-es löveg irányzó stick között? Az alakja hadititok vagy mi? ) stb...
A másik nagy dilemma, hogy lesz e kivel multizni? Lesz e más aki kifizeti érte a magas árat és folyton patch-eli is? És lesz e olyan aki nem csak havi 1x akar vele multizni? Egyedül játszva ugyebár nem nagyon használja ki az ember a program meglévõ képességét, de akkor meg mire föl fizetett ki ennyit érte?

Nem azt mondom hogy sz@r a program, nagyon is tetszik, de sok elem (a kidolgozatlansága miatt) inkább játékszintûvé degradálja a programot mint hardcore katonai kiképzõszimulátorrá. Így szerintem a magas ár arány (100+25 USD ami kb 30ezer ft. Majdnem a fele fizetésem! ) nem állja meg a helyét, pláne úgy hogy minden patch +30 USD-ba kerül. Az alap program (most már a v640) árának a 10-15ezer ft már reális lenne.

Erõsen gondolkozok, hogy tényleg megér e nekem ennyit ez a program. Egyik felem nagyon akarja, a másik ésszerû felem meg tiltakozik, hogy inkább "kajára" költsem.

Szívesen kipróbálnám veled multiban! Biztos sokmindenre felnyitnád a szemem, amin eddig elsiklottam. Ha gondolod, és ráérsz összehozhatnánk. (bár azonos verziónak kell lennie. Mint mondtam az enyém: v640)
Mivel amint látom nem nagyon van Falcon repülés így a pc pilot ts-en a falcon szobában el tudnánk beszélgetni. Gondolom senki sem bánja amég nincs repülés...
Írj ha érdekel a multi.

A további csevejt SB PRO SE ügyben intézzük privát üzenetben, hogy ne offoljuk szét a topic-ot.
Az istenért sem szeretném hogy a Falcon Pápa kiátkozzon Egyházából <#nevetes1> <#papakacsint>

Én megvettem a teljes SB Pro PE-t, sokat toltam vele élõben is (single player gyakorlatilag nincs benne). Azért az SB1-hez képest ég és föld, fõleg az "extra" jármûvek miatt. Pár éve nem játszottam vele, le is porolom a harverkulcsot szerintem. :)
Molnibalage
A probléma a következõ. N+1-szer kell megcsinûlnia, mert mozgó dolgok miatt szerintem le kell bontania a modell egy részét...

97th Vampire
Lehet még ebbõl több is mint statikus.
Kb az 5. oldalon olvasható ez:

"Release 1 - Static cockpit, possibly MFD and HUD only!
Release 2 - As above but with main instruments and some gauges working
Release 3 - As above but with all gauges working
Release 4 - Basic clickable functions....
Release 5 - ....I will probably be dead by then! "

Nekem inkább az tûnik fel hogy a BMS fiúk nem nagyon akaróznak segíteni neki az integrálásban.

De abban egyet értek hogy félkész terméket minek ad ki az F-14 fülkét készítõ srác? Csinálja meg rendesen vagy sehogy, mert a szarmaszatolásnak nincs értelme.

----------------------------------------------
----------------------------------------------
Más.
Bár nem ebbe a topicba tartozik de hátha érdekel valakit.

Steel Beasts PRO SE
Harckocsi szimulátor. Kiképzési célra készült. Ez az otthon is elindítható változata.
100+25 USD-be kerül, úgyhogy csak az igazán fanatikok veszik meg kishazánkban (állítólag feltörhetetlen a védelme).

A lényeg:
Kipróbálható a teljes verzió! Mint egy demo. Erre a címre kell email-t küldeni és kérni (requesting SB PRO SE demo) egy demó kulcsot: demo kukac steelbeasts.com
Nekem 3-4 nap múlva jött meg a válasz email, az instrukciókkal. Sajnos azt nem tudom hogy mennyi ideig van engedélyezve a demo (egyes források szerint 1-2 hét).
Aki úgy érzi próbálja ki, ha már megvenni soha nem is fogja.
Amúgy eddigi tapasztalatom szerint (összevetve az SB 1. -el az SB PRO SE-t) nem éri meg az árát. Kicsivel szebb grafika, pár extra, de semmi nagy dolog. De cáfoljon meg valaki...

Molnibalage
Na, pont ettõl féltem. A jelek szerint az F-14D modell egy szép statikus 3DS modell és semmi több. ---> Használhatatlan.

hooah
Szerintem a max felbontás miatt van, majd megnézem holnap. Egyébként a gép X4 965BE OC 4,1 4GB 1600RAM 6850 OC 820 a vas.

Molnibalage
QS-bõl 2 a max. A felbontás tiltásnál gõzöm sincs, hogy mi bibi. Hires switch?

Én is elsõsorban a VGA-ra gondoltam, mint lehetséges szûk keresztmetszet, esetleg még RAM-ra, de az csak másodlagosan. Egyébként a szoftver-határolás teóriámat alátámasztani látszik a Sim HQ-n most talált hasonló panasz:

"...Anyhow, I'm stuck with a maximum graphics quality of "3" (as opposed to your card's maximized "7", but I can't complain. I am running an ATI Radeon HD 5770 so I'm a tiny bit surprised it is capped like this, but again, can't complain. "

repvez
Nem hiszem, hogy ez befolyásolná, hacsak nem a VGA,mert nekem is QL2-öt ad csak és nekem is 8gb ram X4 965 BE proci és HD4850 1gb VGA w7 64 bit van a gépemben.
Csak találgatok: mennyire izmos az öcséd gépe? Nem lehet, hogy csak annyit ad fel lehetõségként a progi, amennyit a vas még tûrhetõen elbír? Nekem QL 7-ig feladja ezzel: Win 7 Pro, i3-as Intel, 8 GB RAM, nVidia 550 GTX.

97th Vampire
Nálam is a Quality level 2 a legnagyobb.