Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

axenet
Vagy OF-el, (pl én),

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
A FF kézikönyvet eddig 302-szer töltötték le. Ha mindenki kétszer szedte le, ez akkor is 150 ember. Kérdés, hogy ebbõl mennyi ragadt meg a játéknál.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
@ Razor : Multkori TE briefingje, kipofoztam még egy kicsit, vasárnap hostolom a 72eseknek.
TE

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Igen, akik áttelepültek BMS-re azok rendszerint elõtte AF-el nyomták.
axenet
Nem nagyon találkoztam BMS WFV-s magyarral, tudtommal én vagyok az egyedüli (hozzáteszem sajna...)

Elég szûk kör a Falconozók köre, mivel nincs túlhirdetve ez a szimulátor (megint hozzáteszem sajna..), aki rátalál, az is általában tök véletlenül. Akik rátalálnak, azok közûl is sokan feladják, mert ugye nem éppen egy Tom Clancy Hawx, elsõre bitang összetettnek tûnik, és nincs rendesen összegyûjtött oktató anyag hozzá.

Ettõl függetlenül sztem még legalább 10-15 másik magyar is játszik vele, csak õk valószínûleg nem igénylik a multiplayert, és/vagy nem találtak ide.

arrow19
Cakkumpakk ennyien vagyunk szvsz. Lockonnal nyomják többen mert annak idején az volt a stabilabb és könnyebb avionika volt a játékban, így mindenki arra szociálizálódott. Mostmár ugye kijött az A-10C így nem teljesen igaz a mondat másik fele. Sajnos elég kis réteg van azonbelül rájátszott erre a FreeFalcon instabilitása illetve a Lockon "egyszerûsége".
Költöi kérdés: vajon abból, hogy ezen a fórumon összesen talán 10-en szoktunk egyáltalán megfordulni (és más magyar Falcon fórumról speciel én nem tudok), milyen következtetést lehet levonni? Azt nem akarnám hinni, hogy mindösszesen ennyien foglalkozunk kis hazánkban a Falconnal (BMS, FF, AF, tökmindegy melyik), legalábbis remélem, hogy nem. Vajon a többiek (ha vannak, csak itt nem látszanak):
- nem találták még meg ezt a fórumot?
- megtalálták, csak lusták írogatni? (persze ez szívük joga)
- mindenki tagja valamelyik (külföldi) VFW-nek, és csak ott, "szûk körben" kommunikál?
Ki mit gondol?

Molnibalage
Asszem már van, de ennek kidolgozására nem emlékszem. Van pdf errõl a játék doksijai között.

A felszállás módja is le van írva. A TE és hadjáratban való megvalósítás, tehát a TE/cam létrehozása az, amihez én sem értek. Egy srácot kértem meg a hadjáratomhoz is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
@ Vampi : Persze hogy megvan. Még anno a Janes-es ideõkben vettem, tm Top gun pack-ként.
Ha akarod, odaadom, úgyse fogok vele semmit kezdeni már.

Gundark 1 1
Barbárság :) Repülõgép anyahajót az elsõ világháború óta nem gyártanak. Amikre gondolsz azok repülõgép hordozók :)
Borisz80
Még pár gyors kérdés:
-BMS-ben carrier operation-nál, van e TACAN vagy ILS-e az anyahajóknak? Ha van akkor honnét tudom meg ezeket?
-Hogyan lehet anyahajóról a katapultal felszállni?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

arrow19
Ment PÜ.
Borisz80
@Jana
Honnét szedted ezt az F-14D cockpit képet?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
@Axe
Meg van még ez a gázkarod?
Honnét van?
Akarsz vele kezdeni valamit?

arrow19
Úgy néz ki igen
Borisz80
Az igazi F-14D-ben az F\A-18 MFD-i vannak építve?

axenet
Nekem koncertem lesz. Holnap lehet tudok csatlakozni.

Általában usb-s kis kijelzõket, sokféle lehet...

Borisz80
Ma lesz e repülés?

Pontosan milyen kijelzõt használnak a "nagyok" az F-16 simpitjükhöz?

axenet
Sorry, bepótoljuk.

Csináltam már pár Vipers int... ihletett küldetést, csinálok még majd, aztán nyomjuk õket.

Borisz80
óóóóóhhhh.... pedig ma nagyon nagy kedvem lett volna.

Most fejeztem be a Viper in the storm-ot végre valahára.
Azon gondolkodom hogy az öbölháborús fan-oknak össze lehetne kalapálni a könyvben olvasott küldetéseket <#idiota> 2013 januárban-februárban meg le lehetne repülni õket. In MemoriamOperation Desert Storm.

arrow19
No joy. <#sir>--- 2nm ---<#sir>
axenet
nekem sajna nem...

Borisz80
Ma lesz valami reppenés?

axenet
<#eljen><#alien2>

Jövõ hét után márelméletileg minden estém szabad kb. f 6-tól.

axenet
@ Razor : Össze <#alien2> ! Holnap koncertem van, az sem játszik sajna...

axenet
tudsz posztolni a catalystodról egy screenshotot, mert az én verziómban nincs catalyst ai már...

Amúgy kösz hogy felhúztál, egész felébredtem <#eplus2>

Molnibalage
Catalyst AI?

axenet
Sokat kell vele pöcsölni, mire megtalálod az ideálisat, az biztos. BMS az procigyilkos igencsak.

Vsync az tuti off, konfigurációban nézd meg tripple buff on/off

antiallising minõség elõször hagyd alapon, aztán nézd meg bírj e az adaptive-et.

Molnibalage
Jó, átállítom így. Volt úgy, hogy nem app contorllon volt. Akkor rosszabb volt az FPS. Azért megnézem újra. Olyan 10 féle beállítási kombinációt próbáltam ki eddig.

axenet
"Játék" .... miket beszélek <#wow1>

axenet
Figy én próbálok segíteni, még neked is, pedig neked nem egyszerû, de mintha a falnak beszélnék... sírjál akkor tovább nyugodtan hogy szaggat a játék....

Molnibalage
Mostanában nagyon hamar felkapod a vizet...

axenet
spreadben bõgés <#taps><#idiota>

ma ennyit sikerült <#bohoc>

arrow19
axenet
MIA ezt Janának <#alien2>

axenet
hát akkor menjél azt jácccá öcsém ....<#duhos2>

arrow19
Munkahelyi benti géprõl vannak a screenshotok.Azért.
axenet
LOL, mivel a benti gépen nem igazán futtatom 3D-ben a dolgot, mint látod Quadro FX kártya van rajta, ami OpenGL-es ugye...

Molnibalage
Igen, ott. Bár lehet, hogy én textedittel lõttem be.

Molnibalage
Multispamling (MS) nélkül totál elég viccesen néz ki, hála a marha nagy textúra felbontásnak. Anélül kis felbontáson " fûrészfogas mákostészta" az F-16...

Az AA és AF application controlleden van, nekem ezt ajjánlották itt és a BMS4 fórumon is. AA helyett van a MS belül.

A screenshot-odon a kis pop-up képernyõdön a 6 opció közül linear mipmap filtering is off, vagy mindegy? Amúgy a screenshotodon 6040x48-at látok beállítva?? <#zavart2>

arrow19
Quadro FX 2700M like a boss.
axenet
asszem kofigban lehet, legközelebb megnézzük.

axenet
Barátom hiába tombolsz itt nekem, mint látod hasonló konfigunk van (kb). A vidkari külsõ beállításai min vannak? (Sztem ideál az „override application settings”, antiallias 2x, adaptive ), a BMS-ben meg :

azaz multisampling és vertical sync off...többi rakható fel (shader, fény stb...)

MFD "fél felbontást" hol lehet állítgatni?

Molnibalage
Mit optimalizáljak egy zsír új gépen, ami húzva is van és majdnem minden extra beállítás LOW-on van...? Az energiagazdálkodásnál is minden koppon...

i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 16 GB RAM. A CPU 33-szoros szórzón 3.3GHz-en megy. A VGA majdnem csúcson van, a csúszka max. értékének 90%-95%-nál van és overdrive engedélyezve van. a BMS4 SSD partíción csücsül.

QS összevissza 1-re van téve, max 2-re. Nem pixeles fény, nincs belsõ árnyék, minden shard szinte lelõve. És még így sem jó TGP-vel... Ja, az MFD is fél felbontáson van...

axenet
Gyanítom srácok, hogy nálatok optimalizálási gondok vannak, pl a vidkari beállításai + bms beállítások + nem gond, ha nem fut anyu kedvenc filmjének a streamelése a háttérben...

axenet
I 5 2500 (oc 3600 Mhz), ATI 6950 OC, 8GB Geil gaming ram set, SSD

Molnibalage
Sosincs FPS gondod? Milyen vas kell alá, hogy ekkora felbontást bírjon?