52966
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#43577 köszi a mait srácok, 5en csak összejöttünk :)
Wolf-al megyünk haza, háttérben jön Vampire és Boci
és megérkeztek:
és landolnak:
és a kiértékelés:
-
#43576 Semmi és amúgy is 2D pit volt. -
#43575 És ezzel a kabinnal mi lett? jó lenne már 3dbe a bms alá . igy lenne értelme a MFD-nek
-
#43574 hátha érdekel valakit.
ELADÓ LOGITECH G940 FLIGHT SYSTEM -
#43573 wow. és tényleg.
-
#43572 Parancsolj. -
#43571 Power switch 2 klikk. -
#43570 Na, meguntam a dolgot. Itt csak látható lesz, mit csinálok rosszul:
-
#43569 Köszi :)
Más. Ha valaki lát rajtuk hibákat, elqrtam a részleteket, vagy rossz forráshoz nyúltam, akkor ne tartsátok magatokban. Eddig szinte kizárólag ww2 szimekhez csináltam skint, a modern era még új ebből a szempontból nekem. A részletekben sokkal jobban képben vagytok, ebben biztos vagyok.
Ezeket a nagyon gagyi 256x256-os skineket folyamatosan javjtgatom, Balázzsal egyeztetve, hogy mi fontos mi nem. -
#43568 Erre megpróbálok ott lenni én is, szólok Tibinek is, de nemtom hogy dolgozik ma. -
Razor18 #43567 Csak szólok, nyugodtan készítheted a bográcsot... -
#43566 qawa hónapokig volt távol. Ő csinálta az FF kabinok nagy részét és akkor még kezdő volt. Az F-14 kabint egy teljesen kezdő csinálja, ezért nem mérce. Az meg, hogy a Hornettel mit tökölnek az rejtély. Szerintem a pit régen készen van más buzerálhatnak rajta. Pl. FM-et. -
#43565 Szerintem kamu. hirtelen a semmiből benyom egy ilyen infót... az F-14 egy éve készül az F-18 meg régebb óta és még nincs kész ez meg csak úgy pikk-pakk..... egy pár képet kérj már tőle priviben aztán meglátjuk.
Axe: ok. remélem nem lesz jó idő mert akkor bográcsozás és -
#43564 Hétvégén van rá esély, írok ide ha többet tudok -
#43563 Érdekes komment. -
#43562 wow -
#43561 Gázkarozás helyett inkább képek egy új skinről a MOD-hoz. VO101Tom istenkirály. Nem kicsit, nagyon. -
#43560 a logo nélküli visszatért
mennyire foglalt ez a heted? rég repültünk.
Redflag fórumban elkezdtek mocorogni. Nem tudod az mikor lesz megint? -
#43559 Milyen véres vita folyik itt a gázkarról ... legközelebb majd a kerekek színén vitázunk
Amúgy az idle detent az első blockokon könnyebben "ugrott", ezért előfordult többször, hogy a nagy BFM training során egy izgatottabb zöldfülű idle-be tette a gázkart és újra kellett "indítania" a hajtóművet a levegőben (ez nem igazi újraindítás, mivel még pörög a turbina, engine "relight"-nak hívják). Ezt a bakit gyorsan javították .... (nem én találtam ki, egy oktató pilóta mondta )
Csak hogy én is hozzátegyek valamit -
Razor18 #43558 Az általam valahol alább beidézett eredeti F-16 manual szerint az idle cutoff "pöcköt" csak akkor kell használni, amikor idle-ből hátrébb húzva le akarod állítani a hajtóművet. Sem indításkori előretoláskor, sem utánégetőbe kapcsoláskor, sem onnan visszahúzáskor nem kell a pöcköt húzni, csak emelni/billenteni a gázkart kifelé. Tehát két külön dologról beszéltünk. -
#43557 Ezaz Boci csapjál közéjük.
0:45-nél tessék nézni, erről megy a vita nem?
-
#43556 Ja arrol nem is beszelve amirol Ti beszeltek, semmillyen elforditasrol nincs szo (nezzetek meg bamilyen kezikonyvet). Egy egyszerü csuklo mozdulat szukseges hozza, magatol ertetodoen miert.
Markolat? [idiota]
Egy pilota egyik keze mindig a gazkaron, a masik a borkormanyon va -
#43555 Nem értem min vitáztok, és ne haragudjatok ha félreértelmeztem, de nekem az animációból ÉS tapasztalatból mondván tisztán látszik, hogy a minimum és maximum állás egyértelműen a gázkar előre és hátrahuzásából adódik. Az utánégetés használatakor a gázkart feltolva felfelé kell kibillenteni, majd tovább tolni (egyébként ha nem durván toljuk előre akkor megakad, de másképp "automatikusan, vagy durván használva" a ferde reteszelés miatt, de kapcsol az utánégetés, mert indirekt így van kialakítva, hogy harci helyzetben extrémen előre tolva kapcsol az utánégetés), majd leállításkor (vagy a tüzelőanyag befecskendezésnek megszüntetésével) a gázkart az idle állásból, magamfelé "kiemelésével" (ami magával szimplán a hátrahúzással nem lehetséges) hátrahúzva történik.
Mindkét esetben egy reteszelés (vagy gomb a reteszelést oldva [MiG-21]) gondoskodik a működtetésről (mivel egyébként az utánégetés mindig is külön része volt a hajtóműnek és gázkarnak), tisztán a hajtóművet csak az alapjárati fordulatszám és a maximális fordulatszám között lehet működtetni. Ettől el kell különíteni az utánégetést, mivel ez a vadászgépek esetében, és ha úgy van a sugárhajtású hajtóműveknek egy külön, teljesen önálló, de közvetett funkció.
A Repvez által belinkelt videón tökéletesen látszódik honnan indul az utánégetés, vagy az idle position aluli (hajtómű alapjárati fordulatszámán aluli) helyzet. A játék ezt úgy szimulálja, hogy a Settings-ben kapunk egy olyan lehetőséget, hogy beállíthatjuk gázkarunkon, hogy melyik állástól kezdve induljon az utánégetés, illetve a külső configban beállíthatjuk az (idle detent) értéket (hogy legyen-e), amin ha túl húzzuk a gázkart lefelé, akkor leáll a hajtómű. Magyarul gyakorlatilag megszüntetjük a tüzelőanyag betáplálást a hajtóműbe.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én nemtudom Repvez (és ezt ne vedd sértésnek), hogy Te milyen F-16-osban ültél, de én mikor beültem, a gázkar mozgatásával tisztán emlékszem, hogy egy bizonyos értékben lehetett előre tolni, vagy hátra húzni. Ez az alapjárattól a maximális fordulatszámig terjed.
Az un. maximális fordulatszám után (ezért írtam, hogy gyakorlatban), körülbelül 3-4 centit lehet még tolni a gázkaron megemelve (egyébként dicsértessék, de marha könnyedén) előre.
Meglepően amilyen könnyedén lehet felemelni utánégető állásba a gázkart, annál nehezebb hátrahúzni az alapjárati fordulatszámon kívüli helyzetbe, mivel egy rúgó, és egy hornyos reteszelés gondoskodik róla. (nem véletlen)
Egyébként ez sem jelent többet 3-4 centinél, gyakorlatban pont ennyire kéne előre tolni hajtómű indításnál.
Egyébként, kövezzetek meg, de nem vagyok benne biztos, a játékban START 2 (ami START 1) helyzetbe kapcsolva (mikor a hajtómű kb 25%-ra pörög), csak az APU-t indítjuk el (legalábbis így lenne reális). Ezután történik a sürített levegős indítás, és egyben ami a gázkar előre tolásával történik, az "elősürítési" időt nyerjük meg. Az indításkor lassan forgó kompresszorok nem tudnak akkora nyomáskülönbséget előállítani az F-16-os esetében (és a kis APU teljesítmény miatt), hogy az égőtérben alapjáraton beinduljon az égés, ezért több tüzelőanyagot befecskendezve történik meg az indítás.
Teljesen másképp működik egy külső erőforrás által. GONDOLOM ÉN.
Ha hülyeséget írtam, ne haragudjatok. de csak az illuminált állapotra tudom fogni. -
Razor18 #43554 Na akkor ezt azt hiszem, jól megbeszéltük... -
#43553 Akkor itt csak a szavakat értelmeztük félre.Mert én is ugy gondoltam, hogy ha megemeled a markolatot akkor a tengely mentén elfordul .
Mert a talicskát is megemeled és mégsem függölegesemelésre gondolsz hanem a nyelénél fogva a kerék tengelyén attol még elfordul. -
Razor18 #43552 Nem is, én írtam: "Én azt írtam, a gázkart KIFELÉ kell billenteni." Emelni a markolatot sem bírod, mert egy "előre mutató tengelyű" stift van a tövében, ami körül ha emeled, elfordul, óra járásával ellenkező irányba, ezért írtam, hogy kifelé billen. -
#43551 Lehet én fogalmaztam bonyolultan,vagy nem tudom,de visszaolvasva sehol sem irtam az hogy "kifelé kell billenteni" sem a gázkart(szürke) sem a markolatot (fekete) a legelső posztomban irtam gázkar kiemelést és a markolatot kihagytam a következő mondatban,de aki tudja hogy hogyan müködik az értené.
Mindenhol azt irtam, hogy a markolatot megkell emelni és a gázkart elforditani vagy elöre tolni.
Egyébként meg mivel egy szerkezeti egységet képez a markolat és a gázgar ezért a markolathoz nyulok, hogy a gázkart el tudjam mozditani,miel az van kapcolatban a hajtomű vezérléssel. És miért nem látnám a szürke kart a kabinban, nincs befedve semmivel az alsó nagy tányér feléig kilátszik a kabinba, mivel ott tudod állitani hogy milyen könnyen vagy épp nehezen járjon a kar . -
Razor18 #43550 A kabinban az általad gázkarnak nevezett részt nem is látod, csak azt, amit Te markolatnak hívsz. Ha azt mondják, told előre a gázkart, Te mihez nyúlsz a kabinban? Én azt írtam, a gázkart KIFELÉ kell billenteni. Ezek szerint Nálad a gázkar nem egyenlő a markolattal. A "Te gázkarod" (szürke) hol billenne már KIFELÉ? -
Na találtam egy animációt igy már szerintem világos lesz , hogy mire gondoltam.Nálam a markolat a fekete , mig a gázkar az egész ami elfordul a kis pocök a cutoff. -
Razor18 #43548 De nem az idle cutoff-ot kell elforgatni, hanem az egész gázkart. Te azt írtad, előretolni sem lehet cutoff mozdítás nélkül. -
#43547 Én sem kötözködésböl irtam hanem hogy tanuljunk belőle. És itt is azt irja hogy el kell forgatni OFF-bol alapban és MIL-AB-en is Viszont visszafelé AB-ből nem kell semmit csinálni mivel ahogy a képen is látszik nem akad meg semmiben sem igy csak a leállitáshoz kell márcsak használni.
Viszont az elbizonytalanit, hogy a stift amit ez a kis kar húz ki a furatból az mikor akad be teljesen,mert ugye 3 féle magasságban helyezkednek el az ütközők és a furat annyi játékot nem enged.
Egyébként meg miért lenne macera nekik légiharc közben kisujjal ezt müködtettni?Mikor mellette a HOTAS-kombinációkat is ugyan ugy tudnia kell kezelni vagy valamit kapcsolni a kapinban.ÉS ugyan ezt képzeld el egy HOTAS nélküli gépen .Ott is vannak ezek az ütközök.
Én a suliban mig-21-esnél csináltam meg a hajtómű földi ellenörzését ,földi hidraulika rásegitéssel. -
Razor18 #43546 Ez úgy látom, a SIM-re vonatkozik kizárólag. -
Razor18 #43545 "Utánégetés kapcsolásakor ismét kisujjal meghúzva a kis rögzitöt a markolaton és a markolatot annyira megemelni, hogy el tudjuk tolni a teljes tartományban ."
Ha Te a valós életet írtad le alább, akkor szerintem ez nem így van, ilyenkor nem gondolnám, hogy jó ötlet lenne pl. légiharc közben még külön pillempátyokat kerestetni a pilótával. Emlékeim szerint gázkar kiemel és mehet tovább, pöcök keresés nélkül.
Közben meg is találtam a real life F-16 manualt:
"The throttle must be rotated outboard to allow advancement from OFF to IDLE and from MIL to AB. Retarding the throttle from AB to MIL automatically rotates the throttle. At IDLE, a cutoff release at the
base of the throttle must be actuated to allow the throttle to be rotated outboard and retarded to OFF."
Tehát ha jól látom, egészen pontosan CSAK akkor kell a pillempátyot meghúzni, amokor IDLE-ből OFF-ba akarod lehúzni. Még OFF-ból IDLE-be is elég kifelé billenteni kell a gázkart (a valós életben, nem a SIM-ben).
Nem kötekedés, csak pontosítás. -
#43544 ez a leirás hátha segit -
#43543 Pont ezzel szenvedek megint. Nem akarja... :( Lehet, hogy rossz a beállítás, de nem is nagyon tudom beállítani. Ha lehúzom a joyomat idle detentre, az sem számít neki (a beállításoknál gombként érzékeli, ha lehúzom és kiírja, hogy nincs hozzá rendelve semmi: warthog). -
#43542 Akkor tisztázzuk egy kicsit ezt az idle detent dolgot, hogy ki mire érti.
A játékban funkciót jól,de a megvalósitást rosszul csinálták meg, mivel a gázkar megakadását fizikailag nem tudják szimulálni.Ezalól csak azok kivételek akinek warthogja vagy cougarja van mert ott ha jól tudom fizikailag is be van épitve egy ütközö a joyba, igy ahhoz már lehet a játék controls menujében állitani a AB pontot és a stop részt.És ez minden gépen van a mig21-esen is meg minden egyéb sugaras gépen.
De a többieknek marad a játékban az üza gyorsleállitó csapját elzáró funkció a gázkaron lévő rögzités feloldóra való kattintása .
Csak azért irom le mert van egy kis rálátásom a dolgokra és összegyűjtöttem pár fényképet rajzot és leirást az F16-os HOTAS-áról egy későbbi kabin épités céljából .
Szóval lássuk a funkciót.
1.A hajtómű inditásakor a gázkar az alábbi képemen a jobb alsó részén a képnek a vezető sin OFF bemélyedésében helyezkedik el
2. A hajtómű 25-35-%os felpörgésekor A képen 1-es számmal jelezve (cutoff release) rögzitőt a kisujjal meghuzva feloldjuk a markolat megemelését akadályozó tüskét .Ezután a markolatot megemelve a képen 8as számmal jelölve (trottle foot) kiemeljük az OFF állás mélyedéséböl és elöre tolva a kart visszaengedjuk a markolatot.
3. 60%-os fordulatszámnál a kart visszahuzva már megakad az alapgáz (idle) pozicioban .A kart teljesen előretolva csak a MIL fokozatig lehet, ott szintén megütközik.
utánégetés kapcsolásakor ismét kisujjal meghúzva a kis rögzitöt a markolaton és a markolatot annyira megemelni, hogy el tudjuk tolni a teljes tartományban .
Ezzel szemben a játékban directbe vezérleg az üza gyorsleállitó csapot a képen 1-es számmal jelölt pöcökkel, tehát a gázkar bármely poziciójában rákattintva leáll a hajtómű.
A valóságban ehhez át kell emelni a markolatot az OFF állásba. -
#43541 Köszönöm. A holnap este viszont nem biztos, hogy megy :( . Meg persze még az indítást és első felszállást azért elsajátítanám előbb. Hozzáférést kérek majd. Perpill nincs még. :) -
Razor18 #43540 Akkor jól emlékeztem... egyszer egy kecskeméti nulladik napon tömeg híján egy kanadai pilóta délután megengedte, hogy beüljek a cockpitba. Vagy 10 percet "szívtam magamba" az élményt... -
#43539 Úgy van ahogy mondod, kifelé majd tovább... az idle detent nevében is benne van, hogy annak az alapállapothoz van köze.... -
Razor18 #43538 Lehet, hogy ugyanezt írod, de amennyire tudom, AB-be toláshoz nem az idle detentet kell megemelni, hanem vagy felfelé kell kicsit kiemelni a gázkart, vagy befelé a fal felé kell egy bő centit tolni rajta, és utána tudod tovább tolni az AB tartományba. Majd Axe megkérdezi a 72nd valamelyik RL pilótáját...