52967
  • axenet
    Jaja, csak kétszer lőttek le egy küldetés alatt :D Én is köszönöm
  • VO101Tom
    Király volt a mai reppenés, kis lightos küldi :)
  • VO101Tom
    Elvileg jó.
  • axenet
    LOL :)
  • arrow19
    A mostani üzemagyag árak miatt nagyon hasznos kis tool: Fuel Calc
  • axenet
    Mondjuk 7től pontban ? Kinek lenne jó ?
  • VO101Tom
    Én jönnék ma. Mikortól tervezitek? Valami addon kell majd este?
  • axenet
    Na akkor itt van, amit próbálok a videóban elmagyarázni :

TAC turn, vagy „sarok” forduló

NEM egyszerre végrehajtott 90 fokos forduló. A KÜLSŐ íven lévő fordul először, a belső íven lévő pedig akkor kezdi a fordulót, amikor a másik gép orra pont rá néz.
    Maga a forduló 80 fokos bedöntés, és 3G-s forduló a sebesség és magasság tartásával.
    Nem könnyű forduló, jó ritmusban és pontosan kell végrehajtani. Az eredmény egy 90 fokkal elfordult kötelék, a kötelék tagjai felcserélődnek. Előnye, hogy igen gyorsan irányt vált a kötelék, a spread/ vonal formáció megtartása mellett.
  • axenet
    Á nálam kizárt
  • arrow19
    Bevoltál szörpözve, sztem.
  • axenet
    Jajj ez az, amikor hülyeségeket beszélek sokáig ?
  • arrow19
    Vizuális fókáknak Axe sorai mellé lábjegyzetbe:
  • arrow19
    Én valószínűleg holnap tudok lenni majd ha lesztek (péntek), Balázs modját is kiprószálnám amúgy. A logbookmanager 2.0.0-t én is kipróbáltam, de patchelés után a logbook nem tűnik el (akkor szokott még ha nem tudja lezárni a Logbook file-t, pl ACMI filet ír kilépés után te meg lelövöd feladatkezelőből) csak a falcon.cfg file íródik felül mert kerülnek bele új sorok annak kb 2perc a visszaállítása (jobb esetbe kivan screenshotolva mit hogyan állítottál be előzőleg) az IVC meg a serverbeállításokhoz meg ottvan az UI-n belül phonebook a server fülön. Emellett nem rossz de még mindig thirdparty cucc.
  • axenet
    Na elkezdtem egy ilyet referenciának, ha kész van, doksi formában linkelem :

Taktikai formációk

Elsőként fontos megjegyeznem, hogy az alább leírtak a légiharc taktikai formációira vonatkoznak, földi támadó feladatoknál más szempontok játszanak szerepet.
    Taktikai formációnál fontos, hogy még lássátok egymást minden pillanatban, de ne legyetek túl közel egymáshoz. Taktikai formációk alapvetően két gépesek, a 4 gépes formációk a két gépes kötelék tovább gondolása, variálása. Azonban 4 géppel igen nehéz taktikai fordulókat végrahajtani, ezért harci helyzetben, amikor manőverezés kezdődik, két kétgépes formációra célszerű bontani a köteléket.

Alaphelyzet

A legalapvetőbb taktikai formáció a „vonal” (spread), ez a kiinduló formáció minden taktikai manőverhez. Számos előnye van ( Kölcsönösen ráláttok egymás holtterére, egyszerre tudtok támadni, stb. )
    A vonal formációban a két gép orra egy vonalban van, kb 1-1,5 mérföld a távolság a két gép között. A wing lehet kicsit alacsonyabban, vagy magasabban, mint a lead. Sebesség általában 350 CAS. Ha a wing „előreszalad” , akkor húzza fel a gépet kicsit, így lelassul, majd tolja le a gép orrát, hogy sebességet nyerjen, mikor újra vonalba kerül. (Ha a wing hátramarad, akkor ezt fordítva kell eljátszani)

Check turn, vagy „kis” forduló

Egszerre végrehajtott lassú forduló. 40 fokos bedöntés, majd a gépet csak a horizontvonalon tartjuk (nem hagyjuk süllyedni, emelkedni) és hagyjuk, hogy magától forduljon, valamint a sebesség is konstans (általában 350 csomó) . A lead részéről tipikusan egy végső irány is elhangzik a forduló paranccsal együtt (Check left 220 / bal forduló 220-ra).
    Ha hosszabb ez a forduló, akkor a wingnek érdemes sebességet változtatni, hogy vonalban maradjon. Ha külső íven van, +50 csomó, ha belső íven, -50.
  • repvez
    Ezt lehet érdemes lenne használni
    Elmenti a loogbook adatait és nem vesznek el patchelés vagy ujratelepités után.Nem mellesleg IVC és server beállitásokat is meg lehet addni.

Az csak hab a tortán hogy ugy néz ki BMS9.99-néven jön az új verzió !? :)
  • axenet
    Holnapra jelentkezem én is repülsre. Taktikai kötelék/fordulókat gyakorolhatjuk gyakorló TE-ben meg aztán élesben is
  • Molnibalage
    Ja, akkor azt a hibát meg sem mutattam. Kb. 1-2 pixelnyivel a DED gomboknál el volt csúszva a háttérvilágítás. Ez most tűpontos. Gőzöm sincs, hogy mitől javult meg.
  • Razor18
    Hát mit írtál a #44158-ban??
  • Molnibalage
    Minden itt. Ahova előzőleg is. Mindig könyvtárat linkelek, ha több fájlból áll valami, legfeljebb a könyvtár tartalma változik. A végleges változat is itten lesz sanszosan.

A csúszás alatt mit értesz? Hogy miért tartott egy hétig a javítás vagy, hogy mit rontottam el? A másodikra nem tudok válaszolni, de asszem már a pit integrációt is értem. a kabinok dat fájlait aki írta, jól kupán verném. Ez van benne pl. az F-16 esetén.

// the LOD models to use.
    cockpitmodel 3138;
    cockpitmodel2 3139;
    cockpitmodel3 3140;
    cockpithudmodel 3141;
    cockpitcanopymodel 3142;
    cockpitrttcanopymodel 6;
    cockpitwingsmodel 3109;
    cockpitwingsdfmodel 3109;
    cockpitmodel_empty 3118;
    cockpitcanopymodel_empty 3119;

Azt írja, hogy a LOD-ok, amiket használ. Én égre földre kerestem őket, azt nem találtam. A kedves kommentelő azt felejtete el, hogy ezek parentek és alattuk van mindig egy szem LOD. Anyád... Ha ezzel kezdi, akkor talán magamtól is meg tudtam volna csinálni... Mindegy, most is tanultam valamit. A köv. lecke az lesz, hogy a 4.32 (?) kiadás kabinjait - ha lesznek - át kell pakolni ebbe...

Mondjuk a köv. exe váltás meg lehet, hogy félig kinyírja a DB-t, mert Biker kacsintott a AAA téma kapcsán, hogy a köv. release már tud valamit, amit ez még nem.
  • Razor18
    Mi volt ez a "kis csúszás"? Hova töltötted fel?
  • Molnibalage
    Feltöltöttem a javított teszt kiadását a MOD-nak. Ki lehet próbálni az új kabinokat is.
  • Borisz80
    Még egy kérdés:
    Rég volt már.
    Az izraeli hadszintér eléréséhez melyiket is rakjam fel?
    A Battle for Shinai-t? Ennek jó az adatbázisa és már lehetett vele repülni TE-ket is ugye?
    Vagy az ala nature ITO-t?
  • Molnibalage
    Eagle megcsinálta a kabinokat, az F-16C jobb, min eddig! A kis csúszás az éjszakai fényeknél a DED-en megszűnt!
  • Borisz80
    Holnaptól repülésre jelentkezem ha a hét hátralévő részben lesz valami komolyabb megmozdulás.
    A balkánnal repültök még?
    Esetleg valakinek van valami ötlete hogy nálam miért fagy ki a 3D-s világban?
  • z0ty4
  • z0ty4
    este megyünk egy kört?
  • Molnibalage
    Agyonnyom a meló és a moddolás... Az utóbbi annyira nem, mert kb. 1 hónapja nem volt rá rendesen időm és mióta kiderüt, hogy a pitek bugosak, azóta csak állt az is...

Ma este lesz szeánsz 611-Eagle-vel a kabinok javítása kapcsán. Ha sikerül, akkor talán jobb lesz a kedvem. A cégnél felbasszák az agyam azzal, hogy csak döntik a munkát és azt kérdezik folyton, hogy mikor lesz kész, meg hajtogatják lelkesen, hogy csináld, csináld... Anyád..
  • arrow19
    De nagy a pangás, magas az euro?
  • VO101Tom
    Ezek szerint nem :)
  • Razor18
    Úgy látom, nem ment át a poén...
  • VO101Tom
    Én sem érek rá 7/24-ben, csak a melóm olyan, hogy legtöbbször tologathatom ide-oda. :)
  • Razor18
    Bárcsak egyszer velem történne ilyen...
  • VO101Tom
    Jó ötlet, minden trainingben benne vagyok, Brevity, kötelékezés, eljárások, légi harc. Elvileg nekem bármelyik nap jó, de a gyerek miatt ez nálam képlékeny, ahogy múltkor is repülés közben kellett elmennem.
  • z0ty4
    holnap van szerda. Jó reggelt kívánok :)
    tom: szólj hogy mikor jó és megnézzük.

Janával beszéltük hogy az uncsi repkedések helyett gyakorló küldetéseket kéne repkedni. Légiharc, vagy ott az a forduló amit axe-al bebuktam, ezekre kéne rámenni.
  • axenet
    Én tervezem, pl holnap. Lehet szerdán is ráérek
  • VO101Tom

A héten terveztek valamit reppenni?
  • Boconadi
    Gut! :-)
  • z0ty4
  • z0ty4
    nagyon helyes, köszönöm szépen janikám :)
  • arrow19
    Nah köbö, félóra és pakolódik felfele Zolikám.