Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Az elsõ joy szimplán megszûnt mûködki. Játszottam, az egyszercsak semmilyen további inputot nem vett be a joy, csak gázkar. Szó nélkül cserélték, hiszen 1 hetes volt csak.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Ezen a régebbi, még OF-es tesztvideómon talán látszik, mirõl beszélek. Szeretek közelebb hajolni a DED-hez, ICP panelhoz, képernyõkhöz, stb.
Milyen csúszkákat?

L Viper
Ha jól beállítod a csúszkákat észre kell venned.
Kabinon belül én nem sok különbséget vettem észre Z tengely és FOV között, hogy õszinte legyek... <#nemtudom>

L Viper
Padlock:
Ha megszokod a TIR-t, értelmét veszti és inkább idegesítõ.
Zoom:
Nálam a Joy-on az egyik gomb az "L" billentyû, (az a max zoom). Ha nagyon kell, akkor használom, bár az értéke túl nagyot nagyít. Akartam is már kérdezni, hogy et nem lehet valahogy a megfelelõ helyen kisebbre venni?
Értem, hogy próbáltál már vazelint, de maradjunk inkább a joystick témánál... <#eplus2>

Viccet félretéve: mihez használtad az említett kenõanyagokat? Ill. mi ment szét az elsõ joy-odon?

L Viper
TIR/Freetrack:
Szerintem a legjobb dolog ami létezik a Z tengely. Eszembe nem jutna, hogy FOV-ra tegyem. A nyakad is kimerevedik, a legkisebb elmozdulást is kicsi fordulásként követi le akkor.
Egy jó profilt kell beállítani és remekül lehet helyezkedni a kabinban. Amit kitakar a HUD keret, kikukucskálsz mellette pl. Ha FOV-on van, ilyet sem lehet.
L Viper
"Nem lehet hogy a negatív hullámaiddal teszed tönkre magad körül a technikai eszközöket? 😊 "

Ez kemény, de mintha igaz lenne 😊 , Lehet, csak egyszerûen pech széria, hogy minden rossz amit megvesz. Dühítõ lehet.
Molnibalage
Hogyan csinálod...? Mert FOV nélkül 1280x1024-en játszani gyak. értelmetlen és lehetetlen. Smart scaling mindig is be volt lõve nálam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Stop. Nekem nagyon is tetszene, én is csúszkára vag tekerõre raknám, messze a legjobb megoldás. Csak a vas miatt nem megy. Két X52-õm volt eddig - az elsõnél 1 hét után meghalt a joy - mégis, mindkettõnél rezegtek a csúszkák... Valahogy úgy érzem, hogy akkor az X52 a ludas és nem én... Próbáltam már vazelint, láncsprayt, WD 40-et, egyiks sem használt. Bizonyos állásban mindig remegett a kép. Iszonyatosan zavaró.

axenet
Meglátod....soon <#alien2>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

megjött a smart scaling??? <#nemtudom>

axenet
Jól elvagytok látom <#taps>

Nah nekem tegnap megjött a smart scaling , alig bírtam kikapcsolni a gépet. Pictures soon...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Jah vágom kb ugyanott vagy.<#nyes>
A smart scaling hátrányáról beszél, és hogy hogyan lehet a smart scaling helyett a FOV-t használni úgy, hogy realisztikusabb legyen. Nekem úgy tûnik, errõl beszél...<#integet2>

Gundark 1 1
Ez már megint nálad van. Vagy 5 éve használom az 52esemet, RoFtól az A10 ig és semmi baja. Még a miniegér is mûködik. Nem lehet hogy a negatív hullámaiddal teszed tönkre magad körül a technikai eszközöket? 😊
arrow19
Ergo FOV nélkül játszom ember, mirõl beszélsz?
A zoom nem szereti a csúszkát, az igaz, de attól még aki tudja, hogyan kell, annak teljesen használható az X-52. Kicsit "DB" utánérzésem van, attól, hogy neked nem tetszik, még nem biztos, hogy mindenki szerint okádék...

Molnibalage
A smart scaling hatását soha nem vettem észre. Az emberi szem egy F-15 és F-16-ot 3-4 km-rõl is megkülönböztet. Az alap FOV-on a Falconban ekkora távolságról csak csak egy pont a gép. Ergo FOV nélkül akár kukázhatod is a játékot...

Ha az unreal zoom nem tetszik, akkor limitáld le a FOV-ot. Alapból 5 fokig enged asszem. Az AF-ben mintha lett volna ilyen limit.

Molnibalage
Nem, nem lett.

A TrueView-t már prtóbálta Balázs...

Molnibalage
Az X52 egy rakás szar. Bármelyik csúszkára vagy forgóra teszem, ha nem szorítom le, akkor folyamatosan zizeg a FOV. Tisztíthatom, kenhetem én bármennyire akkor is. Egyszerûen ZSKAT szintû az X52, de komolyabb cuccra meg nem akarok beruházni...

arrow19
<#banplz>
axenet
We thank you , master Jana <#zavart1>

arrow19
Zsír, mondjuk az a két kattintás elég macárás mi? <#mf1>
arrow19
A Padlock+FOV az sztem teljesen faszság, 15nm-t zoomolgatni ideoda, totál balfasz dolog. Nálam csak z-axis van azt csókolom.

@molny
"Sajnos bármit csinálok, hátrafelé nézés közben elõrehajoláskor KIFELÉ és nem befelé zoomol."
Balázs el lett mondva hogy kapcsold be a Trueview opciót, jó lesz hidd el.

@Razor
"Ha a valódiságra törekszel, akkor Z, de sok dolgot megkönnyít a FOV, mert a progi nem adja vissza az emberi szem felbontását."
-ezért van a smart scaling opció a setupban
"Be kell állítanod, hogy az "Én profilom" legyen a kizárólagos, amit betölt. Azt hiszem az "Exclusively"-t kell bepipálni."
...és a szoftvert kikapcs bekapcs
Van valami trükkje, de nem jut eszembe, majd ha elõtte ülök. Milyen joy-od van? Nekem az X-52-n a POV hat switch a DMS, csak pinky-vel együtt trimm, az úgyis ritkábban kell.

Be kell állítanod, hogy az "Én profilom" legyen a kizárólagos, amit betölt. Azt hiszem az "Exclusively"-t kell bepipálni.

axenet
Na pont ezért van nekem a zoom a joyon....

Molnibalage
Tudtommal csak text edittel lehet a megfelelõ fájlban, ami a \user -ben vagy hol van elmentve.

Molnibalage
Én FOV-ra használom. A kabinban való fajmozgás látványos, de FOV nélkül semmire sem mész fõleg, ha még padlock sincs.... Sajnos bármit csinálok, hátrafelé nézés közben elõrehajoláskor KIFELÉ és nem befelé zoomol. Bizonyos fejtekerés után felcseréli a kedves Track IR az irányokat...

Borisz80
És megint....
Másnak is van olyanja hogy elindítom a TIR-t, beállítom a profilt, de a játékban meg valami miatt a visszaáll a default profilra? Alt-tab átállít "én profilom"-ra és akkor meg már jó.
Ötlet?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Még egy hülye kérdés.
BMS -setup- control configban hogyan tudok leszedni / törölni egy gombot egy bizonyos funkcióról?
A joy-om egyik gombját szeretném törölni, mert a "TIR középre" funkcióját konfigolnám rá a TIR-ben.

Éssss.... most már végre tudok trimmelni is a POV hat-al 😄 Nyem kell már azzal nézelõdni 😄
I m very örül!

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
TE missziók

regisztráció kell. ami kb. 1 perc. És ami durva, hogy a zip-ben exe van, semmi másolgatás, automatikusan a save könyvtárba telepít.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Ha a valódiságra törekszel, akkor Z, de sok dolgot megkönnyít a FOV, mert a progi nem adja vissza az emberi szem felbontását.

axenet
Z

Amugy egészségedre, tudok ám mindenrõl hiába titkolózol <#idiota>

Dobok majd képet a kis cockpit módosításomról <#alien2>

Borisz80
Track Ir tulajok!
Ti hogy használjátok a Z tengelyta BMS-ben? FOV vagy Z? Tehát zoom-oltok vagy simán a kabinban mozog elõre meg hátra a fejetek, de a külsõ 3d-s világ az nem nagyítódik?

Molnibalage
Kis könnycsepp a szemem sarkában. Végülis egy ideig az életem szerves része volt a csapat, ott alapoztam meg fejlesztõ múltamat.

Pár nickre más én sem emlékeztem a képrõl, megnéztem a régi mentéseim között. Az itt levõ régi motorosknak talán mondanak valamit ezek a nickek.

Ripsaw Seifer, JimG, Dewdog, Falstar, T-Rex, Welsh-madman.

Ej, de elkapott a nosztalgiázás... <#zavart1>

Molnibalage

Molnibalage
Az FF csapat 2009 táján kb. belõlük állt.

arrow19
Persze kb 1,5hete kivan love a forum. Szepen leszanaltak magukat 1ev alatt.
Molnibalage

Molnibalage
MANPAD/SHORAD demonstrációs videó. Elõször alap DB, aztán alap DB csak a flageket átállítva. A különbség asszem szembeöltõ. Akkor is mûködnek elvileg - ezt még nem próbáltam ki - amikor ütik-verik egymást az egységek. Kb. ez a minimum, amit tudnia kellene alapból a cuccnak...

arrow19
A hangom alapján nem kicsit voltam kómás. <#mf1>
z0ty4
BMS 4.32 - Test flight on Redflag round 2

Janát imádják a Sam-ek. <#violent><#taps>

Molnibalage
Hááát...

Új 3D modellekkel is fel kell még tölteni - 611-Eagle és Hayab cuccai - és megígérte anno mykinge, hogy berakja az F-14 pitet is. Ezek még le sincsenek szervezve, mykinge mostanában úgymond távolléten van.

Az orosztanulás elég sok idõmet elviszi, de mivel a gerince megvan a cuccnak, szerintem kb. 2-3 hónapon belül várható a dolog.

TE tesztelésre alkalmas DB is viszonylag gyorsan készen lesz, és a '1991-es Rolling Fire az egybõl játszható az átszabott DB-vel hiszen eleve úgy terveztem meg, hogy "mi lenne ha" mûködne a MANPAD/SHORAD, tehát annak megfelelõen alakítottam a földi egységeket és helyeztem el õket.

z0ty4
Mikorra várhatjuk?

Gondolom mi kapjuk meg elsõnek. <#taps> Szólj ha tesztelni kell, szerintem páran benne lennénk.

Molnibalage
Nem, kiegyensúlyozott, elvileg végre lehet némi halvány esélye a vörösöknek. A földi egységek és a AAA átkalibárlása miatt a földi egységek pl. kõkeményen szétrúgják a déliak seggét, akkor is, ha éppen felettük repülsz. TE teszt alatt egy 2,5-szere túlerõben levõ T-72 battalion 5-6 perc alatt lezúzott egy kék egységet miközben a MANPAD/SHORAD most már képes volt dolgozni és a kis gépágyúk géppuskák nem lõnek szitává egybõl.

Mondjuk úgy, hogy nagyon erõs inspirációt kaptam arra, hogy dolgozzak a modon. Mikor kijön, akkor azt kell hogy mondjam minden más helyszínt körbe lehet röhögni, az én modomhoz képest az összes a "nem mûkökdik" kategóriát fogja képezni.

RAM22 segített abban, hogy a TE listában levõ egységeket is képes legyek átnevezni, tehát a MiG-23MLD és a MiG-21bis és PF is helyesen lesz feltüntetve. Egy rakás úgy egység lesz a földi egységek listájában is ---> igen változatos TE szerkeszthetõ. Lesz radaros AAAs, SHORAD/MANPAD védelmes tank battalion, de lesz csupasz is. Lesz pontvédelemre használhato radaros AAA és SHORAD battalion, stb.

z0ty4