Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

z0ty4
OFF:

Srácok segítséget szeretnék kérni. Van egy eladó Sony Ps Eye Kamera, a srác 2000FT-ot kér érte, de nem hajlandó postára adni. A Dunaplázánál lakik, ha valaki járna arra és át tudná venni majd postára adni az nagyon jó lenne.
Többit priviben vagy ts-en.

ON:

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A MOD-ban sajnos rá kellett jönnöm valamire. A vörös oldalon a TOW kategóriájú fegyverek sem mûködnek, ezért egy frankensteini megoldással fogok szeritnem operálni. Monden ilyen kategóriájú fegyver TOW-val lesz modellezve. Tekintve, hogy ez nem szarabb annál, hogy az egyik oldalon egyáltalán nem mûködnek...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Lentebb linkeltem. 😊

Próbálta már valaki? A sok füst nagyon komolyan odaverhet az FPS-nek. A srác megnövelte a parcticle elemek számát 25%-kal, ami a hosszabb tartózkodási idõvel aztán bekapcsolt shaderk mellett nagyon odaverhet.

Nekem hosszú idõ után leesett, hogy a shadereket is is lehet teljesen kapcsolni. No, a FPS meg is ugrott rendesen. A bibi az, hogy úgy a víz a régi csúnya. Ha akarom csak a vizet, akkor is be kell kapcsolni...

axenet
Tud valaki dobni nekem most gyorsan egy origi falcon 4.0 exe fájlt, nagyon megköszönném ...
Még ha ez törvénytelen is <#zavart1>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
SAM smoke effect mod

wow végre rendesen látni a füstöt

JoeDestroy
😊 THX!
IL-2 és ROF is van a szimulátorok sorában.

A Cougar light mod nélkül (ÜberNXT mod, gyárilag 1,6 mm rugóacél tart ellen) kemény, valamint a másik joy FFB-s. Ezt a ROF kiválóan visszaadja😊

A helyre rátérve: (halkan megjegyzem) az asszony nem engedte hogy az asztalból kivegyem (pedig felajánlottam neki😄 ).

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

z0ty4
Grat, jó lett nagyon. jó sok helyet is foglal. De minek a 2 joystick ? <#confused>

Molnibalage

JoeDestroy
Átméretezhetõek a mûszerek. Bele van illesztve.

A felsõ 22" (475x298) az alsó 19" (378x303) (mm).

Az MDF Extractor legújabb változata fut. Ez már jó a BMS4-hez.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

A mûszerfal kivonatoló program épp akkorában jeleníti meg az MFD-k képét, hogy stimmelnek rá méretben a Cougar MFD-k?

Mekkora a felsõ ill alsó monitorod (hányszor hányas)?

L Viper
Ez nagyon zsír Destroy kolléga <#taps>
A szemüveg alatt ott lapul az ILS doksim 😄
JoeDestroy
THX! 😊

Füli ér a szám. Ég és föld.

axenet
Gratula, fasza lett a dolog nagyon. Így kicsit más repülni, nem ?

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Egyemmeg. Anno én ennyi idõsen az ACE-t meg a Chuck Yagert nyomkodtam.
JoeDestroy
Nos nem bírtam hétvégéig, úgyhogy asztaloskodtam két napot.
A mûhelymunkát nem fotóztam csak az összeállítást és az eredményt.

Elõre elnézést a sok képért. (Vampire kérésére több képpel)

Íme:

A tesztelés (saját berepülõ pilótával 😊 )

Így teljesen más dimenzió a szimulátor. Elõtted él az összes mûszer, csak le kell pillantani és kész. Az MFD keret mûködik, és benne realtime a képe 😊)

Molnibalage
Az ígért ACMI. A TOW rakéta csak azon az egységen mûködött, amin én akartam, nem lõtt már km-kel mellé, nem lõttek sortüzeket. Annak ellenére, hogy repkedtem az ellen felett, azok egymással foglalkozniak, mindkét oldal egységei hullanak. A ZSU-23-4 dolgozik, ahogy kell. Egy másik ACMI-on úgy kapta a wingiet egy áthúzás után, hogy ihaj...

Röviden, tudom szabályozni, hogy legyen MANPAD/SHORAD, egyes egységek játszák el a géppuskás védelmi képeeséget (csak APC/IFV), a tankról leszedtem az géppuskákat és a 20 mm feletti lövegek sem lesznek AAA képességüek, mert ez problémákat okoz.

Összefoglalva, a földi csapatok és a CAS együttese már nem egy következmények nélküli világot fog takarni. A PvP hadájratok fel nem fogom, hogy hogyan mûködnek, mert a kék vs. vörös harcokban az kék erõk gyak. tehetetlenek 3D világban a vörösök ellen...

HungaroJET
Köszönöm a válaszokat

No, találtam egy F-16 videót... 0:28-nál felfele tér ki a csûrõ

http://www.youtube.com/watch?v=9musTH_KdVg

viszont továbbra is marad a kérdés: az összes F-16 verzió így mûködik ?
...mert F-18-nál esküdni mertem volna, hogy felfele nem tud kitérni a csûrõlap <#vigyor2> lehet, hogy ez egy régi verzió F-18A volt és a C,D,E,F változatoknál másképp van ? <#nemtudom>
számomra egyre kuszább és érdekesebb lesz ez a dolog <#nevetes1>
Molni neked mi a véleményed ?

HAVE A BANDIT DAY !

axenet
Ok, jövök

Borisz80
Wolf mégse lesz. Én viszont még mindig csak 19ó-tól tudok reppenni és csak 1 küldetést.
19:30-ig várok, ha addig nem lesz senki akkor lépek.

Axe.
Felõlem repülhetjük.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Az orrsegédszárnynak meg az ívelõlapnak szerintem sok köze nincs az eredeti kérdéshez... <#wave>

Lehet, h én is tudok jönni, de még nem merem ígérni...

axenet
@ Vampire : Ha csatlakozom repüljük a ma befejezett Korea küldetésemet? Nem túl nehéz, szerintem 3an is boldogulunk vele.

repvez
Na Ez pont ezt a 2 rendszert mutatja csak kár hogy fanszia 😊
Tehát +23 és -20 fok között térhet ki a
repvez
Talán ennél a 4. és a 6. perc környékén látszik hogy felfelé is kitér a flaperon .
axenet
Lehet én is becsatlakozom, de még nem biztos...

repvez
Az amit leirtál , hogy a vizszintes vezérsik végzi a csürõ mozgását is az majdnem minden modern fly by wire gépre igaz.Viszont azon a gépen ahol 2 külön felület a csürö és a flap ott a csürõ a hagyományos értelembe is teszi a dolgát, sõt még többet is mert vannak olyan gépek amelyeknél a fékezésnél is besegitenek .Ugy hogy a falpok lefele a csürõk meg mindegyik felfele tér ki . talán az F22-nél is igy van .
Az F18asnál biztos hogy kitér felfele is a csûrõ:

Az F16-osra még nem találtam értékelhetõ videót ilyen pozicióból és a manuált vagy a tipuskönyvet sem találtam még meg ahol le van irva .
z0ty4
Wow végre egy repülés. lehet benézek ha nem lesz RF.
Ezen az oldalon vannak TE missziók. Reg. szükséges.
vannak benne elég fingatós küldetések is.

Borisz80
Nagyon kíváncsi vagyok rá mit hozol össze!
Sok sikert hozzá!
Képet akár a munkálat fázisairól is rakhatnál fel!

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Én egyenlõre megakadtam azon hogy a videókártyámat nem bírom rávenni hogy 2 monitor is menjen rajta. Így a kis egyszerû cockpit gyakorlatilag még mindig csak statikus. Csak a couger mfd-k kerültek plusszba rá meg az indexer fények (AOA, üza töltõ ajtó, orrkerék stb.) meg numerikus billentyûbõl eszkábált ICP.

Axe!
Gratula! Jó szédülést! <#taps> Ne felejts most már az ülés alá rakni hányós zacskót! <#eplus2>
Esetleg kísérletezhetnél még homorú felületre vetítéssel!

Amikor a suliban dolgoztam vittem haza projector-t kipróbálni Lock-on illetve falcon-hoz, de azoknak nem volt megfelelõ a felbontásuk. A HUD adatait nem lehetett már leolvasni és a képfrissítése sem volt megfelelõ.
Projectorban csak az az egy gondom van hogy nem tart örökké, üzemideje van az izzóknak, na meg a villanyszámlát is igencsak meg tudja emelni ha valaki komolyan game-el vele.

Más.
Ma olyan 19ó-tól repülünk Wolf-al. Alap Korea kampány. Aki úgy érzi jöjjön 1900-ra pcpilot-ra (ne küldetés közben ugorjon be a már elkezdett küldetésbe).

z0ty4
Jöhet bátran!

HungaroJET
No, akkor jobban körülírom: pl. F-18-nál a csûrõlapok a szárny végein egyáltalán nem tudnak felfelé mozdulni.
Orsózásnál a fõ nyomatékot F-18-on a magassági kormányok ellentétes irányú mozgatása adja (ahogyan F-16-nál is), így totál hasra húzott botnál is ha csûr a pilóta akkor az egyik oldalon még jobban kitéríti a magassági kormánylapokat (vízszintes vezérsíkokat) a rendszer a másikon pedig csökkenti.
Így F-18-nál a szárnyon lévõ szûrõlapok csak besegítenek az orsózásba, mégpedig mindig csak egy (amelyiknek éppen kell), mert a másik oldalon a csûrõlap nem tud felfelé kitérni.
Egyszerre (megint csakis lefelé) akkor tér ki a két csûrõlap, amikor a Flap is ki van engedve így viszont ha csûrésre kerül a sor akkor a megfelelõ ellentétes oldalú csûrõlap nem tud mást csinálni csak a leengedett állapotból visszatér a normál-vízszintes állapotba, míg a másik lent marad.
No szóval ezt kérdezem ^ : F-16 nál a Flaperon nem pont így mûködik orsózásnál ? A magassági kormányok ellentétes kitérései mellett a Flaperon a megfelelõ oldalon csak lefelé tud kitérni és a másik nem mozdul?
vagy mindkét csûrõlap-flaperon mozog az egyik fel a másik lefelé ?
Üdv

HAVE A BANDIT DAY !

Molnibalage
Jó hír, a földi egységeket sikerül egyre durvábban cselekvésre bírni. Vagy egy nyálcsorgatást - legalábbis nálam azt okozo - ACMI felvételem. Érdekel valakit?

Bár szerintem "is" helyett "és"-t írt Hungarojet, a kérdése talán arra vonatkozik, hogy a semleges állásból mozdul-e el felfelé a flaperon azon az oldalon, amelyik szárny lefelé indul, vagy csak a túloldali flaperon mozdul felfelé az orsózó mozgás érdekében? Elméletileg azért kellene felfelé is mozdulni szerintem, mert különben a forgatónyomaték nem pont a hossztengelyben hatna.

repvez
Ezt a kérdést azért nem tudom, hova tenni mert a flaperon az a csûrõ és a flap egy kormány felületbe integrálva, tehát mivel csak 1 kormyányfelület van ezért minden esetben mosdul felfelé ha az iráynváltoztatáshoz az kell.

Egyébként a manuálban talán van is egy olyan ábra, hogy milyen esetelkben mekkora a kitéritése az orrsegédszárnynak és a flaperonnak . mert az orrsegédszány is állhat negativba.
arrow19
En ugy tudom hogy minden verzional a flapsot az FLCS kezeli amint kinn a kerek kiengedi a flapst.
HungaroJET
Üdv az Uraknak !
...csak egy olyan technikai kérdésem lenne, hogy van olyan F-16-os verzió ahol a flaperon felfelé és kitér, mikor csûrõként üzemel IRL ?

HAVE A BANDIT DAY !

axenet
<#idiota>

arrow19
Hétvégén megyünk akkor hozzád nyálatcsorgatni és bömösözni. Vegyél popcornt <#mf1>.
Mondjuk az beb***na, ha ennyiért nem lenne szuper... <#eplus2>

axenet
A képminõség meg szuper, és persze HD. A képek persze nem adják ezt vissza

axenet
Igen, plafonra van pakolva, trapéz korrigálás, ahogy Razor írta. Semmi árnyék nem vetül a vászonra, viszont én nem látom a kép alját a mûszerek miatt (ahogy a képen is látszik), de ez nem zavaró (nem akarom feljebb állítani a képet, mert akkor kitörik a nyakam, ha a kép tetejét kell néznem), TIR-rel meg egyenes szuper.

A 3D-hez természetesen nem a vászonnak hanem a projektornak van köze, 120HZ frissítésû, és alapból kezeli a 3D-t, csak mint kiderült ekkor iszonyat késése van, így játékra nem annyira használható, csak filmre.

Gondolom, hogy a plafonra van rögzítve. Szerintem menübõl a trapéztorzítást ki lehet korrigálni...

arrow19
repvez
nokiaprogramok.hu oldalon nézted már? regisztrálj és amit ott nem találsz meg az nincs is 😊
z0ty4
Axe a középpontban XDDDDD

tegnapi repülésrõl nem rögzítettél Acmi-t? szívesen megnézném.

symbian-ra tud valaki valami pdf readert? mind csak próba verzió amit eddig feltettem.

repvez
A projector, hova van helyezve, hogy nem látni a laptop árnyéka a képen vagy a laptopon a repülö képe?
Vagy nem zavar be ha oda ülsz ?

A 3d-hez mi kell ? Mert ugye a tévéknél spec képernyõ,de a vászonnál nem hiszem hogy ez megoldható.
repvez
Igy még nem probáltad ? <#banplz>
Mennyire kell besötétítened ahhoz, hogy jól lásd a képet?

axenet
Köszönöm, már csak 3D-re kell rábírnom <#alien2>