Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A nyomozás végeredménye. Kb. 1 hónapja említve volt, hogy a Mistral mûködik mozgás közben is. A Mistral-V egység ugyanis a towed flaggel bír.

Az a kis katona, az ott a Mistral-V és vontatja a teherautó... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

A mûködõképesség ára. 😞

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Ma 1700 körül Wolfal ismét repülünk ha minden jól alakul. PCpilot TS. Minimum 1 küldetés. Alap Korea kampány. IVC nincs. Bandwidth 300. Jelszó nincs. Reptér Osan. Század 36th Sqd. Géptípus F-16C Block 40.
IP-t megadom majd szóban TS-en ha valaki csatlakozni akar.

@Boconád

IVC; röviden:
A játékban szimulálja a rádiót az élõ játékosok számára. Ha fut IVC server akkor a játékba épített rádiózási engine-el is lehet kommunikálni. A cockpitban beállítjátok a közös frekvenciát és akkor halljátok egymást.
COM1 - UHF csatornán - 100 mérföldig
COM2 - VHF csatornán - 30 mérföldig

Nincs szükség a játékban TS-re. IVC-vel hangulatosabb / realisztikusabb játszani <#nyes> .
(Csak sajnos Wolf-nak valami miatt még mindig nem mûködik az IVC-je. <#rolleyes>)

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Boconadi
egyébként ezt az MFD Android-ot használja valaki?
Boconadi
Mi az az IVC? Nézegettem, hogy kell ezzel szervert csinálni?!
z0ty4
Ha holnap ráérsz megnézhetjük a multi részét, csatlakozás, ivc, stb.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Majd 3 órát dumáltam mysticcel. Nagyon tud.

L Viper
A fejléc alatt a raktáramból töltsd le az aprosagok.zip -et.
Benne van a régrõl megszokott bill kiosztás key fájl, belõtt data cardridge, stb. Instrukciók mellékelve.
Meg van még pár dolog kezdéshez.
Boconadi
Mondjuk a fotó pont rossz pillanatban lett lekapva 😊
Boconadi
Nagyon tetszik a repülés modell! Bár, kár hogy a legtöbb dolgot ujra kell tanulni, de ez még legalább megy 😄

Köszönöm a segítségeket, egy kicsit megpróbálok hozzászokni, aztán még lehet zaklatlak benneteket 😊
L Viper
Update 4-ig, az aktuális legfrissebbig van nálam patch-elve.
Bár bevallom megint pihenõben van nálam a Falcon, mert egy ideje ezzel bohóckodom, ha kevés idõ jut repkedni is.
Borisz80
Hirtelen lehetõség. 16:00-kor repülünk Wolf-al. Alap korea kampány. IVC nincs.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Boconadi
Melyik Patch-el repültök most?
z0ty4
Délelõtt menni kéne már egyet. Utolsó repülés 01.25 😞 kicsit bele kéne húzni. <#gun>

Viper ment privi.

Molnibalage
1024x768, de mindig a megfelelõen nyújtja, csak marad lowres.

L Viper
"Amit én letöltöttem (a pcpilot.hu-n megadott torrent file-al), annak a Data mappájában 4.32_Base_Part_1 - 8.bsf fileok vannak. Úgyhogy, most egy kicsit megkavarodtam."

Akkor valószínû ezeket kell bemásolnod az eredeti BMS 4.32 telepítõ Data mappájába!
Szerintem bemásolás után futtasd az eredeti BMS 4.32 Setup.exe-t
Várj picit és nemsoká megjelenik az összes 4.32 Update a Downloaded résznél. (gondolom)

L Viper
Nálam tökéletes a fõmenü, passz, hogy milyen a felbontása.
L Viper
Ha regisztrálsz kinti fórumokra, kapsz a megadott e-mailedre egy levelet, abban egy válasz linket, amin a megerõsítést megcsinálhatod.
Sajnos nálam is megesett, hogy a levelezésem spam mappájában volt a fórumreges levél. (Freemailnél volt ilyen, még jó hogy belenéztem oda is.)

Falcon BMS4 telepítésének két módja van.
Ha van fent a gépeden Microprose Falcon 4.0, megadod a telepítõnek.
Ha nincs fent, akkor a telepítõnek csak a Falcon 4.0 telepítõ CD-t kell megadnod. (Ha jól tudom, egyébként elvileg elég neki a Falcon4.exe fájl is, csak ezt nem reklámozzák.)

A Launcher exevel a Configuration részt lehet buherálni.
Elindítod a Launcher.exet, legfelül a kitallózás rész így nézzen ki:
d:\games\Falcon BMS 4.32\Launcher.exe (Az eleje értelemszerûen telepítésfüggõ, nálam ott van)
Beállítod a grafikát, meg amit még ízlés szerint akarsz és ennyi. Nálam elindul a Falcon, ha Launch-ra kattintok.

Én a hivatalos oldalról töltöttem le a javításokat:
Falcon_BMS_4.32_Update_1.exe
Falcon_BMS_4.32_Update_2.exe
Falcon_BMS_4.32_Update_3.exe
Falcon_BMS_4.32_Update_4.exe

Ez mind kell, egymásra épülnek.
Ez a fajta patchelés volt már az Open Falconnál is, én már megszoktam, hogy ilyen.
Boconadi
Egyébként, egy másik kérdés, hogy a fõmenü felbontását nem lehet átállítani? Nemtudom milyen felbontáson lehet (kb 800x600, max 1024x768), de az én monitoromon (32") rohadt pixeles.
Boconadi
Az a baj, hogy már 20 000 000 éve regisztráltam a benchmarksims-re, de soha nem igazolták vissza a regisztrációmat, így nemtalálom a patcheket.

Egyébként, ezt az egész telepítõt nem értem. Azt olvastam, hogy konkrétan nem kell neki a falcon 4.0, csak a telepítõ CD-je. Mind1, nem úgy csináltam, hanem felraktam a falcon 4-et, megadtam installáláskor neki, és õ csinált egy külön mappát neki: Falcon BMS 4.32-es néven.

Ezen belül van Bin, Data, User mappa, és egy config.exe ill. Launcher.exe. Különösképpen a Launcher.exe-vel nemtudom elinditani a játékot, egy hibaüzenet miatt (ExecAndContinue CreateProcess failed! Last error: 3), azonban a Bin/x86/ mappában levõ Falcon BMS.exe file-al gond nélkül elindul a játék.

Amit én letöltöttem (a pcpilot.hu-n megadott torrent file-al), annak a Data mappájában 4.32_Base_Part_1 - 8.bsf fileok vannak. Úgyhogy, most egy kicsit megkavarodtam.

Nem értem; hogy nincs valami telepítõ fájl a következõ 4 (!?) Patch-nek, vagy csak szimpla Zip file, amiket bekéne másolni?

Tényleg elnézést az értetlenkedésért, próbálom követni a fórumot, de mint mindenkinél, az idõhiány nálam is fenntáll. :\

A segítséget elõre is köszönöm!
L Viper
A BMS4 telepítõ legyen a gépeden, ha DVD-n van kiírva, akkor át kell másolnod a gépedre.
Nekem fent van mind a 4 Update.

Csináld így, szerintem így a legegyszerûbb:

Indítsd el a Falcon_BMS_4.32_Update_1.exe-t.

Telepítsd fel egy tetszõleges mappába.

Kapni fogsz 3 fájlt egy data mappában:
4.32_Update_1_Part_1.bsf
4.32_Update_1_Part_2.bsf
local.ver

Ezt a 3 fájlt másold be az eredeti BMS 4.32 telepítõ Data mappájába!
(A local.ver felülírja az eredetit.)

Futtasd az eredeti BMS 4.32 Setup.exe-t
Várj picit és nemsoká a Downloaded résznél ott lesz a 4.32 Update.
Ezt jelöld ki és Next!

A következõ 2-es Update esetében is csináld így, utána jöhet a 3-as, 4-es.

axenet
sztem meg tök 1xû <#beka3><#crazya>
Segítünk ha bármi gond van, bár ha multizni nem akarsz, én nem tenném fel a helyedben az update 4-et, mert igen sok baja van...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Ha telepítettél már update-eket, akkor nem gond, de azért nem kétszer kettõ a telepítés.... ráadásul mind a 4-et fel kell tenni. Benchmarksim oldalon fent van, ha elakadsz, esetleg dobj ide egy "SOS"-t, akkor majd jobban körbeírjuk.

axenet
Én sajna offolok, kevés idõm van repkedni mostanság, de majd be lesz pótolva !

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
Kocsmázásra gondolsz vagy repkedésre ? <#banplz>

4-es update

a telepítõt be kell másolni a setup/data könyvtárba

Boconadi
Bocsánat! Egy gyors kérdés:

Melyik a legutolsó Patch a BMS-hez? Valaki betudná linkelni nekem? 😊
Telepítéskor közvetlen a 4.32-re rakjam? Vagy hogy mûködik a procedúra?
Hétvégén fos idõt ígérnek, nem jövünk össze valamire valamikor?

Molnibalage
Az a pit sajnos nem települ, lecseréli a DB-t. írtam PM-et a készítõnek, hogy integrálná -e a modomba. Még válaszra sem méltatott eddig.

Borisz80
De nagyon el van itt mindenki punnyadva... na nem mintha én olyan marha aktív lennék.

Tudtok e arról valamit hogy a Block 40/42-esnek a telepíthetõ kabinját kopatibilissé teszik az update 4-el?
Egyáltalán miért nem mûködig az U4-el?

Molnibalage
Mav-jp-vel beszéltem és exe szinten próbálják javítani azt, amit és DB-vel csinálok. Elismerem, hogy ez az igazi, csak még az exe javítás is kevés, mert a battalion rosterek totál el vannak cseszve. Az, hogy a flag nélkül is mûködjön a SHORAD / MANPAD, az tényleg az exe által lenne az igazi. Tehát nem 30 km-es tempónál tüzeljen menet közben a SHORAD/MANPAD és a radaros AAA. Ameddig ez nem fog sikerülni - 10+ év alatt sem sikerül - akkor inkább mûködjön menet közben. Még mindig jobb egy nagyon picit felülmodellezett csapatlévédelem, mint az, hogy ne is létezzen...

Borisz80
Köszönöm. Megnézem.
Bár észrevettem bizonyos anomáliákat az MFD extractor egyik mûszerében és abban amit a BMS cockpitjében lehet látni.
EW - CMDS panel
Ez speciel nem azt mutatja, (sõt inkább hibát mutat) mint a BMS 3d-s kabinban. Remélem a többi jól mûködik.

Ma végre befejeztem a simpit light projectet. Az elképzeléseimhez viszonyítva 90%-ban kész van. A maradék 10% már úgy is csak cicoma.
Tehát a mû már repképes állapotban van.
Most tesztelem le mindjárt hadjáratban, hogy mennyire kell hozzáigazítani a grafikát hogy ne legyen diafilm vetítés.

@Molni
Az lenne a mégjobb hír ha maga a BMS fejlesztõi jönnének rá végre erre.

z0ty4
wow ez jó hír Molny. grat.

Molnibalage
Rövid hírek. Mysticmagic annyira le van nyûgõzve az ötleteimtõl, hogy a Sinai helyszínbe elég sokat átültetne.

I have tremendous respect for your ideas, have seen your videos and loved what you have been doing with the SA-2 and other sam's etc...

I like you feel the same that if it doesn't feel realistic it gets boring to fly falcon.

With that being said I would like to integrate some of your ideas in to BFS (if they are doable), with of course credit to you.

Hétvégén dumálom meg vele a dolgot.

Boconadi
Jó kis Ducati 848 <#gonosz1>
JoeDestroy
Beállítás BMS-ben és MFDE-ben.

\user\config\falconbms.cfg-ben

set g_bExportRTTTextures 0-ról 1-re.

Ennyi.

MFDE beállítás:

Nekem atomstabil az MFDE, és nem ablakban fut a BMS4 (Így jobb az fps).

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Borisz80
And another thing:
MFD Extractor és BMS játék szintjén, az MLU RWR-érõl (TFT Display: ATD+) tud valaki valami infót hogy mi micsoda rajta? Axe? Ha jól láttam a régebbi képeidet a mûszerfalodról akkor te is ezt használod.

A másik opciót miért nem tudom kiválasztani? (TTD) Na meg, ez mi akarna lenni?

Zotttty
Nekem negatív.

z0ty4
Srácok este menni kéne már valamit. Kinek lenne jó?

axenet
Igen, ebbe én is belefutottam. A BMS extractor beállításainál van egy "main" fül is, ott ki tudod pipálni, hogy legyen e keret vagy ne, mint a többi mûszer ablaknál

Borisz80
Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem akkor maradok a BMS MFD extractor-nál. A másik megoldás túl komplikáltnak tûnik XD.

A másik nagy kérdés.
Ha a BMS extractora üzemel akkor ugyebár a játékot ablakban futtatja. Ezt az ablak keretet hogyan tudnám eltûntetni, mert nagyon zavaró hogy fent látom az ablak fület, alul meg a task bar-t.

axenet
Mivel a BMS beépített MFD extractora sokkal stabilabb, én javallom annak a használatát MFD-khez és DED-hez is

JoeDestroy
Délután tudom pontosan megnézni.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

JoeDestroy
Az MFDE-ben a sokadik fülön fent van egy opció, aminben az osztott memória olvasását kell engedélyezni (BMS advanced option talán Shared memory).

Az OF óta van így megalkotva talán.

A futattás módja standalone.

Valamint a valahol a config fileban is kell egy opció hogy a BMS kiadja oda az adatokat.

Molnibalage

Borisz80
Megnézem.
Szerencsére kombináltan mûködik a BMS saját mûszerek extractor-ja és a különálló MFD Extractor. Így a BMS az MFD-ket jeleníti meg az Extractor meg a többit.
De azért jó lenne ha csak egyet kellene futtatnom. 😉 Így továbbra is várom a segítséget.

Molnibalage
Szerintem a bibi az lehet, hogy a 3. vagy 4. MFD-t jelenítni meg. Mivel az csak a "NO HUD" nézetben van baloldalt lent és fent, ezért azt nem szoktad a pit számára belõni, de attól még lehet kimenet.

Borisz80
Sürgõs segítség kellene.
Az MFD Extractorban hogyan tudom életrekelteni az MFD-ket? Mert amikor elindítom a játékot csak azt írja ki a másodlagos monitoron hogy -BLANK-, mintha semmilyen menübe sem léptem volna be.
Az RWR, magasság, sebesség, mûhorizon, fuel flow mind mûködnek.

Az MFD extractorban semmit sem állítottam, minden érték és opció úgy van ahogy eredetileg is volt.

Gondolom ti tudtok valamit amit én nem...

THX!

z0ty4
Redflag kiértékelés

hogy jött össze ez a végeredmény azt nem tudom. de a kékek sehol sem voltak az tuti.

Molnibalage
Igen, ez is egy módszer. Jelenleg a Gripen asszem nem is választható. Az viszont meglep, hogy Snail FF kompatibilis modellje még nem tört utat a BMS4-be. Rá is kérdezek.

repvez
Van valaki aki ráérne a 3d modellekkel bibelõdni és beanimálni a játékba? Mert elküldeném a Gripen modellemet neki , hogy Ha kell akkor igazgasson rajta és csináljon hozzá skint meg animálja be.Csak mert nekem mostanában nincs idõm rá ,de jó lenne ha bekerülne a játékva,mert ami van az nem a legjobb , persze ez sem lenne ,de annál biztosan.

Vagy csak dobjam be a forumba aztán kapja aki akarja?
Molnibalage
Haladunk Eagle-vel. B-52G és H is üzemképes a D mellett, F-4G és F-4D/E (USAF) majdnem kész. Eszméleten szép 3D modellje és skinje van, az FF modelleket is leveri. Képek hamarosan. 😉