52967
  • VO101Tom
    Melyik kellene? Nézzük meg mennyi meló, és megmondom. De csak jövő héten fogok ráérni valszeg.
  • Molnibalage
    LESCO, Tom? Néhány egyszerűbb jármű skinezésére ráértek a közeljövőben?
  • arrow19
    @Megvan neked az FF5.x forráskódja?
    A particlesys.ini-hez hozzánéztem a BMS félét.

@Ez mit jelent?
    Azt h amelyik fegyvernek van stringje lehet a fegyverekhez külön effektet csinálni, ergo a durandalhoz és a cbu-97 más effekt van mint a gyári mk84hez illetve a rockeye-hoz.
  • Molnibalage
    a freefalconos kodot is kineztem

Megvan neked az FF5.x forráskódja?

cbu97 durandalnak kulon stringje

Ez mit jelent?

van illetve meg a paralecspodason kene hekkelni szvsz...

Van valami tervbe véve. Az FF-es megoldás csak hekkelés volt, adott sebesség és AoA tarománynál elég hülyén nézett ki. A BMS4 elvileg komolyab megoldással készül.
  • arrow19
    en dumaltam le vele o megcsinalta ha minden igaz javascriptben van az egesz megirva, a freefalconos kodot is kineztem de addigra megcsinalta, pl a cbu97 durandalnak kulon stringje van illetve meg a paralecspodason kene hekkelni szvsz...
  • Molnibalage
  • Molnibalage
    Repvez, Fenrir megcsinálta azt, hogy a flare ne egyenes csíkot húzzon. Nem tudom, hogy I-Hawk anno hogy csiálta, de ő a flare mozgásának kismértékű alternálásával érte el. Holnap feltöltöm a pakkot és kirpóbálhatja bárki itten.
  • axenet
    Köszönöm Zotya bácsi !
  • z0ty4
    Dogfight taktika:

itt a youtube csatija, van mit szemezgetni.

• z0ty4
    Boldogat Axe!!!
  • Molnibalage
    Fenrir összes particle változatása egyben. Még nem próbáltam, de elvileg ez ma a no1. cucc.
  • Molnibalage
    Én leszek Kecsón, de az időjárástól függ, hogy melyik nap. Szombatra készülnük, hogy ha rossz idő van, akkor másnap még legyen sanszunk.

Ha én mintás pólóban megyek, akkor az a több éve készült lesz, amin a rakétán lovagó betyár van.
  • z0ty4
    Srácok lassan itt a repülőnap, ha van kedvünk bandázni egyet ( fórumtali pl. ) el kéne kezdeni szervezkedni.
    Janával beszéltük, hogy lehetne csináltatni valami pólót is. Én benne vagyok, de kéne aki ezt megszerkeszti. úgyhogy jöhetnek az ötletek és a tervek, én nyitott vagyok mindenre, de a póló csak fehér lehet ( lesz ott meleg bőven )
    A szomszédom férje tud nyomtatni pólót, remélem van valami kedvezményem. ( ha nem marad más akko' lemosogatom )

• Molnibalage
    Még nem tudom, hogy hol érhető el, de az FPS fejlődés döbbenetes. Na, kb. ennyire optimalizált sajnos a füst is, mikor ennyire FPS zabáló. Még jó, hogy vannak modderek. :)
  • repvez
    A hétvégi termés :)

• Molnibalage
    Egyelőre csak optikai tuning.
  • Molnibalage
    16k polys Szu-27. Ez sem csúnya, de ez már nem FPS gyilkos.
  • Razor18
    Jana! Privát ment...
  • LESCO
    Láttam a képet, de az alapján nem mondom meg, hogy milyen a drótváz modell...
  • Molnibalage
    ?intha BMS fejlesztés címén mindenki próbálná a másikat űberelni, meg megmutatni, hogy milyen fasza modelleket tud csinálni 90K poligonból.

Hát igen... Azt meg le sem szarják, aki olyan DB-t és kampányt heggeszt, hogy ihaj...
  • Molnibalage
    Asszem AS posztolta ezt.

"In Falcon thik tactical and not graphical."

BTW asszem most esik le, hogy a MOD-om visszahozhatja azt, hogy lesz a valóságnak megfelelő felderítő radar a SAM-ekhez. A radar slot-tal ugyanis el lehet játszani azt, hogy hiába nyírod ki a rávezető radart, a kereső radar attól még működni fog.
  • Molnibalage
    Van egy kép posztolva a topikjában.
  • LESCO
    Hát hogy mi sok meg mi nem egy 3D modell esetén, az nagyon relatív.
    Az optimalizálás meg egy külön fejezet lehetne a 3D tankönyvekben. 40-60K poligon elég kellene hogy legyen egy BMS külső modellre. Nem kell mindennek ugyanolyan részletesnek lennie. Mondok egy példát: A szu27 jellegzetességei az orr a hatalmas orrkúppal, kabinnal, a szép vonalú törzscsatlakozással. Ezekre érdemes több poligont "szánnni". Az, hogy a szárnyprofil mennyire részletes, meg a ritkán látható részeken mennyi poligon van (pl a törzs alján), senkit nem érdekel. Csak ezekere mindig oda kell figyelni a modellezés során, mert ha az ember belemerül, akkor könnyen duplája lehet a poligonszám. Minél gömbölyűbb egy felület, annál több poligon kell ugyanahoz a részletességhez. Az orr pl pont ilyen. A szárnytő, meg alul a gondolák elvannak kevesebbel is. Ha látnánk egy drótváz képet, nagy eséllyel egyenletes sűrűségű lenne mindenhol a wire, és az abban az esetben nem jó, ha maximálva van a poligonszám.

A másik kérdés, hogy mennyire sok a 90K a 40-60-hoz képest. Hogy a program mennyire fekszik meg tőle. De ha a fejlesztők azt monydjék, hogy 30K, akkor nem értem miért csinálnak az emberek 40-60, vagy 90K-s modelleket. 30K legyen és kész. Megint csak azt mondom, amit a múltkor is, hogy olyan érzésem van, mintha BMS fejlesztés címén mindenki próbálná a másikat űberelni, meg megmutatni, hogy milyen fasza modelleket tud csinálni 90K poligonból. Majd legközelebb jön valaki, aki épp csak 100K-t használ, de mennyinvel szebb lesz a Mig21... Ennek nem sok értelme van.
  • Molnibalage
    Egy másik Sun topikban megmutatták, hogy a normális méretnél kb. 4-5-ször nagyobb asszem az alap BMS4 nap...
  • Molnibalage
    A semminél több.
  • Borisz80
    ez valóban érdekes, de kár hogy illúziórombolóan gagyi.
  • Borisz80
    szerintem jó az alap BMS méret. ha bele nézel a Napba akkor a fényereje miatt úgy sem az eredeti méretét látod. Túl exponál.
  • Boconadi
    En hülye elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi a fene az a nap :D
  • Molnibalage
    Nap MOD. Az eredeti "picit" nagy.
  • arrow19
    ATO - 25:00
    package 1 / rolex 0:00
    package 2 / rolex 1:00
    package 3 / rolex 2:00
    package 4 / rolex 3:00

+2:00 siman megvan a flightok közt ha sokan vannak
  • Molnibalage
    A kinti fórumon fél órás ramp startot emlegetnek. Mi a frászkarika tart fél órát? OK, hogy a BMS bonyásabb, de az INS beállása az, ami 8 perc. Az alatt mindent be lehet állítani, ha a előzetesen nem tetted volna meg. Ezen felül a ramp nem fél órával a feszállás előtt dob be. Tehát, ha fél óráig tart, akkor az ATO-val meg mi van..?
  • axenet
    Nagy event-ekkor igen
  • z0ty4

A maverick nálam is csinálta már ezt, elég idegesítő a dolog, mehetsz még egy kört.
    A másik, hogy a maverick mióta látja a gép alatt vagy inkább mögött lévő célt?
  • z0ty4
    közben az apródon is találtam egyet, lehet ugyanaz.

TIR3
  • z0ty4
    DCS topikban van eladó TIR 3
  • repvez
    Az még nem is lenne olyan nagy gond, hogy 90k,de hogy az alakhűsége sem megfelelő, igy még annyit sem ér .
    90k-ból olyan részletekig kidolgozott modellt lehetne késziteni, hogy minden szellőző , külön modellezve rajta és nem textura
  • Molnibalage
    Axe, a VFS-sel repülve mindig ramp start van?
  • Molnibalage
    Néhány új textúra. Ezek is röppennek a MOD-ba.
  • Molnibalage
    LESCO-tól és VO101Tom-tól kérdezem, hogy nem sok ezért a látványért a 90k polycount? Szerintem bitang szarul van optimalizálva a cucc. A 60-70k-s loncis modellek hülyére verék és ehhez képest irgalmatlanul részletesek.
  • Molnibalage
    Úristen, mivé lett a topik. :)

Más.

Érdekes koncepció a two seater F-16-ra.

MFD extractorral látható a gép összes adata, de a kabin nézet top gun view-val van megoldva. Persze olyan amilyen...