Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
találtam pár dolgot még az oldalon,de ujat nem mondott vele.:
ezen a linken megtalálhatóak a skydrivera feltöltött pluginek és az LE manuálja

itt meg pár kritérium a modellekkel szemben.

Csak azért nem jö ötlet ha azt kérjük tölük, hogy egyszerü dolgokat mutassanak,mert azzal nem fogunk mit kezdeni, amikor egy bonyolultabb futómüvet vagy GSF-et kéne beanimálni.
Egyébként a tankonak csak ennyi a DOF beállitása
http://www.youtube.com/v/gTdSrKTEj1c&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Ha meg referencia kell akkor itt van a Gripen ami márcsak arra vár hogy valaki UWV-t gyártson hozzá és beanimálja , hogy repülhessen a simben.

Molnibalage
Egy próbát 611-Eagle-vel össze lehetne hozni, de elõször tényleg egy egyszerû jármûvel. Ha az ment, akkor mehet bonyásabb is. Nekiálljak leszervezni?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem azt mondom hogy szedje szét és rakja össze újra...
Én csináltam már repképes modellt a condor-hoz, és ott is ez a módzser mûködött. Egy 20 soros txt-be belefért a követelménylista. Poligonszám, maxmimális elemszám, a mozgó alkatrészek nevei, a tengelyek orientációja, textúra mérete, 3 LOD modell, csókolom... Elküldtem a fejlesztõknek, õk meg belerakták a programba. De a hírhedtem szar FS széria devkit-je is teljesen érthetõ. Mit hogyan kell elnevezni, paraméterezni stb... Nincs itt nagy varázslat, aki mást mond az csúsztat... Minden 3D engine szinte ugyanazt a modellt kajálja meg, legfeljebb a részletesség más.

Ha már modellezek szabadidõmben, akkor inkább csinálok látványos dolgot, ami dob is a játékon. És amit utána én is élvezhetek... Egy repcsi ilyen. Egy tank, amit max a WPN MFD-n látok, az annyira nem pezsdít...
Amúgy Tom-nak pont van egy szép M60 modellje. Csak kicsit nagy a poligonszáma... Olyan 1-2M. :)

Molnibalage
Erre szokták azt mondani a modellerek, hogy más munkáján kiigazodni annyira nehéz, hogy annyi idõ alatt újat is csinálhatna. Mivel én nem értek hozzá, ezért ezt nem tudom megítélni. A tényleg ráértek modellezni, akkor elsõ körben valami nagyon egyszerû dolog legyen. Pl. egy M48/M60 harckocsi. Annak azért van DOF-ja, de minimális, csak a torony és löveg.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Oké, értem, akkor a kéket is meghegyezem.

Amúgy gondolkoztam, és lehet, hogy tényleg az lenne a legjobb, ha pár ember bevállalná, hogy ha adunk neki egy 3d modellt, akkor integrálja, és nem kell veszõdni a tutorial-al. Tudom hogy sok idõ, és nem is biztos, hogy egyértelmû lesz a leírás, sok kérdés nyitva maradhat, amit utána szintén a fórumon kell kitárgyalni.

Molnibalage

Molnibalage
Én sanszosan csak azt érzem, hogy sajálják a szabadiõt arra, hogy csináljanak egy ilyet. Csak a jelek szerint nem értik a helyzetet. Régen úgy volt, hogy itt ha valaki nem értett valamit, akkor mindig kommentben kellett elmagyarázni. Aztán rájöttem, hogy ez nem túl hatékony, ezért készült el az FF kézikönyv. A 3D modellezéssel is ez lenne a helyzet. Egyszer kellene feláldozni annyi szabadiõt, ami mondjuk egy gép elkészítésének idejébe kerül, csak utána az eredmény az lenne, hogy nem 1 ember szenvedne 1 modellel, hanem rászabadulna n+1 ember n+1 modellre. Valahol elképesztõ, hogy ennyire nem látják az erõforrás kezelés hiányosságait...

Szó se róla ez vezet oda, hogy Sinai helyszín hülyére veri az alap Koreát, mert Mystic is szarra tweakelte az õ szintjén. A saját modomat meg hogy aztán ne is említsem. 16 hónap nem volt elég a BMS4 csapatnak, hogy néhány text fájlban levõ infót adaptáljon. Röhej...

A sárga skin mellé azt kértem, hogy az alap Tom féle festét megmardhat, csak a te panelvonalaiddal legyen meg az is. Persze, ha van kedved, akkor az is újrarajzolatod. Ha mindkettõ sokba fájna, akkor nem veszõdj a kékkel. Volt olyan Szu-30M is, de a jellemzõ a sárgás festés volt, a reálisabb. Már, ha reális egy olyan gép modellezése, ami soha nem került sorozatgyártásra...

Én szívesen adok pár referenciaképet, de nem hiszem hogy azért nem készült még egy jó doksi, mert nem hitték el a hozzáértõk, hogy léteznek rajtuk kívül is jó modellerek, és a referenciaképek majd jól meggyõzik õket... A hozzászólásokból Inkább úgy érzem, mintha a kis tudását mindenki meg akarná tartani magának, mert fasza gyerek lesz egybõl, ha villant egy ilyen harriert a fórumon. Lelke rajta... Ha viszont ezt a szimulátort fejleszteni akarja a közösség, akkor ez nem a legjobb hozzáállás. Tényleg kellene egy jó doksi, az segítene, de talán a legjobb módszer az lenne, hogy csinál valaki egy modellt, és a hozzáértõ kollega integrálja. Így nem kellene mindenkinek megtanulni ugyanazt a processzt, feleslegesen. Aki már csinált egy modellt, és integrálta faszán, az meg tudja mondani, milyen paramétereknek kell megfelelnie egy jó modellnek. Nem csak poligonszámra gondolok, hanem partname-re, pivot helyekre és orientációkra, stb...

Így lenne a leggyorsabb a dolog, ebben biztos vagyok. És akkor kikerülhetõ lenne az a kínos része is a folyamatnak, hogy én kérdezek az okosok meg nem válaszolnak, az idõ meg telik...

Más:
Balázs!
Este skypolni kellene mert elfelejtettem, hogy a kék su-ra milyen kamót szeretnél. Sorry.
A sárga amúgy készen van.

Molnibalage
Még az segíthet, ha referenciamunkát tudnánk csatolni a poszthoz. Csak néhány képet.

Molnibalage
A kabin érdekes, mert nem teljesen 3D-s még, de a térhatású skinek nem rosszak.

Molnibalage
Asszem írok a modeling organization threadbe.

z0ty4
http://www.youtube.com/v/uAtLX_5VlnY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
VO101-Tom által készített J-7 skinek. Szavak alig vanak rá, hogy milyen jók. Csak Red1 skinjeit tudnám hozzájuk hasonlítani.

<#eljen><#worship>

axenet
A gyakorló század (55) repülése volt, amire mindenki meg van hívva... az ujak is, akik még nem is repültek... Komoly repülés volt, lead Smokeyt lelõtték, átvettem az irányítást 3asként, szépen kiiktattuk a migeket...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
Axe: mi volt az alkalom hogy ennyien összejöttetek?

Srácok, köszi a mait, pár kép:

axenet
31en lettünk végül <#pias>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Boconadi
Szép! :)

Ha gondoljátok gyertek fel TS-re, repülhetnénk egyet úgy 19:30-tól. Zotyával már fenntvagyunk
axenet
55th Flight Night :

Molnibalage
Én nem annak szoktam hívni, hanem taktikai szimulátornak, ami azért egészen más megközelítést jelent. :)
A DCS is ennek irányába mozdult el, lásd a Combined Arms kieget és lehetõségeit.

Hát igen, csak mivel ez egy repülõgép szimulátor, ezért a legtöbb user a repcsik felõl közelít...

Molnibalage
Aztán az épületeken is lehet fejleszteni és cserélni, mert az objektumokat azokat a DB egyes elemeibõl "legózza" össze a program. Tehát egyesével lehet elemeket lecserélni. Akinek van türelme azt is megcsinálhatja, hogy egyes elemekkel a vörös oldal repterei "keleti blokkos" kinézetûek legyenek.

Molnibalage
Vagy elsõ körben rövidebb manual is összerakható lenne. Nem kell egybõl repcsihez való, elég lenne földi egységekhez is. A legtöbb jármû irgalmatlan szarul néz ki...

Molnibalage
A lenti videó alapján a Harrier valódi VTOL modellezést fog kapni, vagy csak nagyon ügyensem csináltak neki fake modellet. Mivel Map-jp tette be a videót és ez elsõre szavazok. Jelenleg van modellezve, de annak semmi köze a valósághoz, hiszen nem tolóerõn alapul a flap beállításával hoznak létre irreális felhajtóerõt a szárnyakon a repmodellban.

Az F-35 repmodelleje olyan lesz amilyen, lévén "top secret" a performance envelope. Valójában az F-16C-é is az lenne, csak kiszivárgott és nem szedték le. F-15 perfromance enevelope görbét pl. soha nem láttam még, pedig a fél lelki üdvömet adnám érte.

Borisz80
-Harriernek VTOL modellezését meg lehet oldani?

-F-35-nek csak modellje lesz vagy valamennyire a repülési paraméterei, tulajdonságai is integrálva lesznek?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
Ha van rá igény, akkor nyitok egy topikot neki, de ahhoz az kellene, hogy akkor tényleg komoly modollerekkel és skinnerekkel támasszam alá az igényt. Senki nem ír meg egy irgalmatlanul hosszú doksit, ha csak pár ember olvassa el.

Egy ilyen modellt összedobni tényleg 1 hét. Nem több, inkább kevesebb...
A baj az, hogy ah nincs segítõkész közösség, aki elmagyarázza, hogy mit hogyan kell integrálni, akkor az embernek elmegy a kedve az egésztõl. Ha minden egyes lépéshez 5-6 üzenetváltás kell, akkor tényleg nyögvenyelõs a dolog. Vagy egy step-by-step tutorial kellene, ha lehetséges egyáltalán, vagy 1-2 ember felvállalja, hogy a modelleket integrálja, ha megfelelõen meg vannak csinálva, és minden kritériumnak megfelelnek. És akkor nem kellene a modellezõknek "maguktól" rájönni, hogy lesz az 1 hetes melóból fél év után repülhetõ gép... :(

Molnibalage
Én már írtam több PM-et neki, egyre sem válaszolt. Nyiss egy topikot neki, hátha úgy nagyobb súlya lesz a dolognak.

Egyébként Hayab sanszosan igen profi. Ilyen minõséget még egy full step-by step tutoriallal sem rakna össze a nagy többség. Eszméletlen minõségû skineket gyárt - vagy valaki más skinez neki - de a skin kiosztása megfelel az igényeknek és a modell jól optimalizált.

Tom Catz cuccaci ebbõl a szempontból pl. kirikán aluliak. Én jobb ski kiosztást csinálnék, mint õ...

z0ty4
Jól néz ki nagyon, és a Pit is alakul.

Ezt a videót tegnap találtam, nem tudom volt-e már:

http://www.youtube.com/v/wb9yaniff70&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

repvez
Mert mostanában hogy finoman fogalmazzak, nem vagyok a toppon és igy nem tudok foglalkozni érdemben a témával sajnos :(

De most küldtem PM-et hayabnak majd meglátjuk mi lesz.
Molnibalage
Vagy tudok még jobbat, nyiss neki topikot a BMS4 fórumon. Képtelen vagyok felfogni, hogy ha valami óhaj-sóhajod van azt miért ide írod le. Mert hatása semmi tekintve, hogy nem ez a BMS4 szempontjából a világ közepe...

Molnibalage
Írtál Hayabnak, hogy szánjon idõt erre egy modell elkészítésének feláldozása árán...?

repvez
Nem a "legviccesebb" az hogy ezt alig egy hét alatt dobta össze a srác .
Ugyhogy itt megint a nem akarásnak lehetünk szemtanúi. Ha a fejlesztõk vagy aki ért hozzá kiadna egy szájbarágós tutorialt , hogy hogyan kell elkésziteni a modelleket akkor lenne annyi önkéntes, hogy a föbb gépeket közel ilyen szinten fél év alatt le lehetne cserélni.
JanHas is már mióta késziti a F16-ost és az F-35-öt.
Molnibalage

Valahol vicces, hogy az játék fõ gépe az F-16C sem éri el ezt a szintet. :)

Molnibalage

Molnibalage

Molnibalage
F-111F + ALQ-131. Nem túl lényeges, de számomra kedves módosítás, még valósághûbben néz ki a Vark.

Boconadi
Egyébként:

HuAF
59th TFW

A felségjelzés pedig tudtommal mindig is színes volt.
Boconadi
Miért kék?
z0ty4
Magyar Mig 29.

vélemények?

Most komolyan gondolod, hogy van, akit nem érdekel? Mindjárt küldök egy PM-et.

z0ty4
csak ne olyan legyen mint az F-18. Szép szép de sosem jön ki.

Molnibalage

Molnibalage
Kaptam egy kis belsõs infót a közelgõ BMS4 updatrõl. Akit érdekel, az dobjon egy PM-et. ;)

axenet
Hát részemrõl sorry srácok, egyenlõre örülök hogy ott szelel, ahol kell ... Kicsit megsokasodott a melóm, + próbálok fellépésekre, a repülés most offos kicsit nálam. Jövõ héten remélem több idõm lesz már. Azt a BVR gyakorlást jó lenne valamikor beiktatni...

z0ty4
wow végre valami jó hír

Molnibalage
AV-8 pit is gyün a 3D modellel.

A fórum öncélú pörgetésének semmi értelme...

Borisz80
Gondolom a repülés is ilyen tendenciát mutat pár napja <#bdead>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
pörög a fórum rendesen <#wilting>

z0ty4
Esti olvasnivaló:
Combat Aircraft - May 2013

mellesleg meg lett a zene amit a múltkor kerestem:

Carol of the Bells - Trans-Siberian Orchestra