Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Más. Ha valaki lát rajtuk hibákat, elqrtam a részleteket, vagy rossz forráshoz nyúltam, akkor ne tartsátok magatokban. Eddig szinte kizárólag ww2 szimekhez csináltam skint, a modern era még új ebbõl a szempontból nekem. A részletekben sokkal jobban képben vagytok, ebben biztos vagyok.
Ezeket a nagyon gagyi 256x256-os skineket folyamatosan javjtgatom, Balázzsal egyeztetve, hogy mi fontos mi nem.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Axe: ok. remélem nem lesz jó idõ mert akkor bográcsozás és <#pias>#pias>
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
mennyire foglalt ez a heted? rég repültünk.
Redflag fórumban elkezdtek mocorogni. Nem tudod az mikor lesz megint?
Amúgy az idle detent az elsõ blockokon könnyebben "ugrott", ezért elõfordult többször, hogy a nagy BFM training során egy izgatottabb zöldfülû idle-be tette a gázkart és újra kellett "indítania" a hajtómûvet a levegõben (ez nem igazi újraindítás, mivel még pörög a turbina, engine "relight"-nak hívják). Ezt a bakit gyorsan javították .... (nem én találtam ki, egy oktató pilóta mondta )
Csak hogy én is hozzátegyek valamit <#alien2>#alien2>
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
0:45-nél tessék nézni, errõl megy a vita nem?
Markolat?
Egy pilota egyik keze mindig a gazkaron, a masik a borkormanyon va
Mindkét esetben egy reteszelés (vagy gomb a reteszelést oldva
A Repvez által belinkelt videón tökéletesen látszódik honnan indul az utánégetés, vagy az idle position aluli (hajtómû alapjárati fordulatszámán aluli) helyzet. A játék ezt úgy szimulálja, hogy a Settings-ben kapunk egy olyan lehetõséget, hogy beállíthatjuk gázkarunkon, hogy melyik állástól kezdve induljon az utánégetés, illetve a külsõ configban beállíthatjuk az (idle detent) értéket (hogy legyen-e), amin ha túl húzzuk a gázkart lefelé, akkor leáll a hajtómû. Magyarul gyakorlatilag megszüntetjük a tüzelõanyag betáplálást a hajtómûbe.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az un. maximális fordulatszám után (ezért írtam, hogy gyakorlatban), körülbelül 3-4 centit lehet még tolni a gázkaron megemelve (egyébként dicsértessék, de marha könnyedén) elõre.
Meglepõen amilyen könnyedén lehet felemelni utánégetõ állásba a gázkart, annál nehezebb hátrahúzni az alapjárati fordulatszámon kívüli helyzetbe, mivel egy rúgó, és egy hornyos reteszelés gondoskodik róla. (nem véletlen)
Egyébként ez sem jelent többet 3-4 centinél, gyakorlatban pont ennyire kéne elõre tolni hajtómû indításnál.
Egyébként, kövezzetek meg, de nem vagyok benne biztos, a játékban START 2 (ami START 1) helyzetbe kapcsolva (mikor a hajtómû kb 25%-ra pörög), csak az APU-t indítjuk el (legalábbis így lenne reális). Ezután történik a sürített levegõs indítás, és egyben ami a gázkar elõre tolásával történik, az "elõsürítési" idõt nyerjük meg. Az indításkor lassan forgó kompresszorok nem tudnak akkora nyomáskülönbséget elõállítani az F-16-os esetében (és a kis APU teljesítmény miatt), hogy az égõtérben alapjáraton beinduljon az égés, ezért több tüzelõanyagot befecskendezve történik meg az indítás.
Teljesen másképp mûködik egy külsõ erõforrás által. GONDOLOM ÉN.
Ha hülyeséget írtam, ne haragudjatok. de csak az illuminált állapotra tudom fogni.
Mert a talicskát is megemeled és mégsem függölegesemelésre gondolsz hanem a nyelénél fogva a kerék tengelyén attol még elfordul.
Mindenhol azt irtam, hogy a markolatot megkell emelni és a gázkart elforditani vagy elöre tolni.
Egyébként meg mivel egy szerkezeti egységet képez a markolat és a gázgar ezért a markolathoz nyulok, hogy a gázkart el tudjam mozditani,miel az van kapcolatban a hajtomû vezérléssel. És miért nem látnám a szürke kart a kabinban, nincs befedve semmivel az alsó nagy tányér feléig kilátszik a kabinba, mivel ott tudod állitani hogy milyen könnyen vagy épp nehezen járjon a kar .
Na találtam egy animációt igy már szerintem világos lesz , hogy mire gondoltam.Nálam a markolat a fekete , mig a gázkar az egész ami elfordul a kis pocök a cutoff.
Viszont az elbizonytalanit, hogy a stift amit ez a kis kar húz ki a furatból az mikor akad be teljesen,mert ugye 3 féle magasságban helyezkednek el az ütközõk és a furat annyi játékot nem enged.
Egyébként meg miért lenne macera nekik légiharc közben kisujjal ezt müködtettni?Mikor mellette a HOTAS-kombinációkat is ugyan ugy tudnia kell kezelni vagy valamit kapcsolni a kapinban.ÉS ugyan ezt képzeld el egy HOTAS nélküli gépen .Ott is vannak ezek az ütközök.
Én a suliban mig-21-esnél csináltam meg a hajtómû földi ellenörzését ,földi hidraulika rásegitéssel.
Ha Te a valós életet írtad le alább, akkor szerintem ez nem így van, ilyenkor nem gondolnám, hogy jó ötlet lenne pl. légiharc közben még külön pillempátyokat kerestetni a pilótával. Emlékeim szerint gázkar kiemel és mehet tovább, pöcök keresés nélkül.
Közben meg is találtam a real life F-16 manualt:
"The throttle must be rotated outboard to allow advancement from OFF to IDLE and from MIL to AB. Retarding the throttle from AB to MIL automatically rotates the throttle. At IDLE, a cutoff release at the
base of the throttle must be actuated to allow the throttle to be rotated outboard and retarded to OFF."
Tehát ha jól látom, egészen pontosan CSAK akkor kell a pillempátyot meghúzni, amokor IDLE-bõl OFF-ba akarod lehúzni. Még OFF-ból IDLE-be is elég kifelé billenteni kell a gázkart (a valós életben, nem a SIM-ben).
Nem kötekedés, csak pontosítás.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
A játékban funkciót jól,de a megvalósitást rosszul csinálták meg, mivel a gázkar megakadását fizikailag nem tudják szimulálni.Ezalól csak azok kivételek akinek warthogja vagy cougarja van mert ott ha jól tudom fizikailag is be van épitve egy ütközö a joyba, igy ahhoz már lehet a játék controls menujében állitani a AB pontot és a stop részt.És ez minden gépen van a mig21-esen is meg minden egyéb sugaras gépen.
De a többieknek marad a játékban az üza gyorsleállitó csapját elzáró funkció a gázkaron lévõ rögzités feloldóra való kattintása .
Csak azért irom le mert van egy kis rálátásom a dolgokra és összegyûjtöttem pár fényképet rajzot és leirást az F16-os HOTAS-áról egy késõbbi kabin épités céljából .
Szóval lássuk a funkciót.
1.A hajtómû inditásakor a gázkar az alábbi képemen a jobb alsó részén a képnek a vezetõ sin OFF bemélyedésében helyezkedik el
2. A hajtómû 25-35-%os felpörgésekor A képen 1-es számmal jelezve (cutoff release) rögzitõt a kisujjal meghuzva feloldjuk a markolat megemelését akadályozó tüskét .Ezután a markolatot megemelve a képen 8as számmal jelölve (trottle foot) kiemeljük az OFF állás mélyedéséböl és elöre tolva a kart visszaengedjuk a markolatot.
3. 60%-os fordulatszámnál a kart visszahuzva már megakad az alapgáz (idle) pozicioban .A kart teljesen elõretolva csak a MIL fokozatig lehet, ott szintén megütközik.
utánégetés kapcsolásakor ismét kisujjal meghúzva a kis rögzitöt a markolaton és a markolatot annyira megemelni, hogy el tudjuk tolni a teljes tartományban .
Ezzel szemben a játékban directbe vezérleg az üza gyorsleállitó csapot a képen 1-es számmal jelölt pöcökkel, tehát a gázkar bármely poziciójában rákattintva leáll a hajtómû.
A valóságban ehhez át kell emelni a markolatot az OFF állásba.
Ha gondolod gyere. Akkor valami light-osat repülünk.
Gondolom van jogosultságod a 101Pumák (volt "pcpilot" TS) TS-hez.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Egyébként ez csak a torony forgását mutatja , attól még halvány fogalmam sincs hogy a játékon belül, hogy lesz egy müködõ hari eszkoz ami akkor és ugy tüzel ahogy kell neki.
Nem utolsó szempontból meghagyom a Buffosoknak a nyelesautó készitést . A légierõ megmarad a repülöknél és a heliknél.

...én is rosszul emlékeztem, és tényleg ne kapcsold be. Idle detent szerintem mindig van, és szerintem kell is használni indításkor. Ha nem akarod valamelyik kis fontosságú joy gombra definiálni, akkor legalább nézd meg, melyik bill. kombinációval lehet kapcsolni. Ha jól emlékszem, hülye kifejezéssel élve ezzel "jelzed" a hajtómûnek, hogy most már nem akarod alapjáratnál visszább húzni. A való életben nem is tudod ez után.
-Gáz alap
-START kapcsoló
-RPM felpörög 20%-ra
-kabinban gázkar szárának tövében nagyon pici kallantyú (idle detent) 1x megnyom
-gázkart feltolni 80%-ra
-RPM növekszik
-RPM 60%-nál gázkart vissza alapra
ha nem indul akkor "cserélj hajtómûvet".... <#idiota>#idiota>
A config-ban lehet állítani hogy a gázkarodon legyen e "abszolult alap" pozíció (idle detent). Ha ez alá húzod akkor leáll a hajtómû. Javaslom ez ne legyen bekapcsolva. Igazából se lehet csak úgy lerántani nullára az F-16 gázkarját.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X