52967
  • Molnibalage
    Én próbáltam anno 1 órán keresztül és radar lekapcsolásakor - nem ctrl+R, hanem a háromállású kapcsolóval - soha nem tudtam befogást csinálni....
  • Molnibalage
    Csak ez, semmi más, ha nem teszel AMRAAM-ot keleti gépre vagy nem adsz mindkét oldalnak nyugati AMRAAM shootert.

Mivel az ARH-k kódja jelenlegt totál bugos ezért szerintem olyan hadjárattal tolni, amiben hemzsegnek az ilyen gépek egyszerűen értelmetlen.
  • Borisz80
    Ezek MiG-31, 25 rakéták.
    Igazából nincs integrálva az R-77 a Szu-27-en, de mi tudná ellensúlyozni (ha már fiktív Balkán kampány) az Amraam-ok erejét?
  • axenet
    totál lekapcsolhatod a radart, nem atól függ a dolog. a gimbal limit pedig a rakéta gimbal limtjét mutatja, nem a radarét....
  • Molnibalage
    Egyébként helyesen beállított gimbal értékek esetén nincs is értelme a sisakcélzót használni, mert a legjobb légiharcrakéták is kb. 30 fokos oldalszög eltérésig képesek csak befogásra és 40 fokig talán követésre. Mivel én inkább alulmodellezek dolgokat ez azt jelenti, hogy nincs olyan rakéta az én DB-ben, ami HOBS képesség nélküli és nagyobb indítási zónája lenne, mint +/- 27,5 fok (AIM-9L/M), hacsak nem találtam rá forrást ami alátámasztja, hogy valamilyen módon, de volt ilyen képessége.
  • Molnibalage
    Sajnos nem. Befogás után hiába van lelőve a radar felkapcsol és radar befogás lesz. Sőt, tisztán látszik, hogy radarral fogtad be a célt és utána ugrott rá a gyémát.. Ezen felül nemhogy 70-80 fokot nem ér el a OBS, de még a 45 fokot sem, mert a radar a bibi. Mintha a radarral modelleznél valahogy a befogást.

Olyan videót, ahol tényleg az van, hogy csak a diamond van a célon és soha nem kapcsol fel a radar még nem láttam és én nem is tudtam csinálni, mert a jelek szerint nem is lehet. A JHMCS modellezése szeritnem ebben a formában teljesen rossz. Nincs lemodellezve sem az, hogy radar nélkül megy és így a valós OBS nagyság sincs.

Lehet, hogy a régi FF-ben csak padlockkal ment, de ott tényleg nem kellett radar. Az AF-ben sem sőt, az már támogatta a padlock nélküli befogást is.
  • axenet
    http://www.youtube.com/watch?v=FcTHBeC1j0g&feature=youtu.be
  • axenet
    "New BFB 1.1 will have a new database, R33 and R40 are in it"
  • axenet
    Sisakcélzó is korlátozható... Awacs mindkét oldalnak van a BFB-ben, de ugyis a Human Awacsok a mérvadóak...
  • Molnibalage
    Ha nincs LGB, akkor nincs célmegjelölés. Az NVG-t tudtommal már tudják korlátozni. A színes MFD is kikapcsolható. A sisakcélzót nem lehet korlátozni, de olyan elbaszott módon lehet használni, hogy én pl. nem is tudom. Radar nélküli célkijlöléser képtelen vagyok. Még mindig nem láttam senkitől videót, ahol kikapcsolt radarrral 60 fokon túl fogna be célt. Pedig úgy szeretném tudni, hogy hogyan kell.

Egy valós Balkán hadjárat fun factor értéke még nem bugos ARH kód esetén is 0 lenne. Semmiféle fun nincs abban, hogy felszáll 4-6 MiG-29 R-27-tel tucatnyi NATO gép ellen AWACS support nélkül.

Az FF-ben a Tornado gépek új repmodellt kaptak, de nekem is elég fura volt. 85 és 100% RPM között alig volt eltérés tolóerőben, az utánégetőnek is alig volt hatása. A szárnyterhelést viszont eléggé lehetett érezni, olyan nagy állásszög volt 4-5G-nél is, hogy ihaj. A gép forduló képessége egy téglához volt hasonló.
  • Borisz80
    Jah, tisztában vagyok hogy te ezt modellezed a mod-odban. Csak jó lenne már egy PvP kampány is ami erre épül. Az avionikát is jó lenne ha lekorlátoznák az F-16-on, pl. nincs NVG, sisakcélzó, színes mfd, lézeres célmegjelölés....stb

Én is arról beszélek hogy amit fellőnek online kampányt, ott ne az legyen hogy a szerb oldalon az emberek F-16-al repülnek, hanem akkor tényleg MiG-29 legyen. Elhiszem hogy sok embert zavar hogy csak ámítás egy új repülhető gép mert F-16 avionika és tákolt repmodellt tudnak csak kreálni hozzá, de nézzünk már szét a szimulátor világban. Aki régi harcos az még emlékszik azokra a szimulátorokra mik nem voltak túl közel a valós repmodellekhez mégse zavart senkit se. Csináltak egy elfogadhatót, kb hasonlót és kész. Sőt, a mostani szimulátoroknál se tenném rá a nyakam, hogy 100%-osan realisztikus.
    Ugyan ez kivitelezhető szerintem a BMS-ben is. Csak figyeljenek rá hogy ne legyenek olyan farkasordító hülyeségek benne mint az FF5-ben, hogy pl a Tornado úgy gyorsult teljes függesztéssel mint egy F1-es autó.

Nálam repülhető tákolmányok terén még mindig az F-14, Tornado, F-15E van az első három helyen.
    Vörös oldalra meg bármelyik modernebb MiG (29, 31...) Szu (22, 24, 25, 27....) típust szívesen látom.

Az új Balkánon tudnak majd R-77-et vinni a Szu-27-esek?
  • axenet
    BFB-n repülhető a SU-27 és a Mirage F-16 mellett...
  • z0ty4
    de én Human vezette gépekre gondoltam :)
  • Molnibalage
    Üdvözöllek a MOD-omban. :) Az egyik hadjárat igaz, hogy Korea térképen, de NATO vs. VSZ összecsapást modellez. Gyakorlatilag a játékban előforduló összes gép és SAM megtalálható benne úgy, hogy bővítettem is azt.

Vörös oldal:

SA-2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/13/14/16 mind használva van hadjáratban és minimális mennyiségű Tor Tor (SA-15) és Tunguzka (SA-19). Mindezek fixált HMZ-vel és úgy, hogy egyik sem legyőzhetetlen.

Gépek terén is gyak. MiG-21MF-től felfele minden van. MiG-21MF,bis, MiG-23ML, MLD, MiG-25PDSz, MiG-29A (9.12), Szu-27, Szu-24 (SEAD-el is), Su-25 (ez is), Su-17M4 (ez is!), csak éppen nem azonos minőségű fegyverrel, mint a Su-24. A MiG-27 az, ami nincs bent rendesen, mert nincs normális 3D modellje, mint FF-ben volt.

NATO / kék oldal:

F-16A, F-14B, F/A-18A (vagy C), F-15A, F-15C, F-111F, F-111E, F-5E, Mirage-2000C, Mirage-2000D, A-7E, A-6E TRAM, B-25H, Jaguar, Tornado ECR, Tornado GR.1, Tornado IDS, Mirage F.1 és, ha benne van a DB-ben, akkor Viggen.

Légvédelem terén minimális Patriot (iszonyatosan durva a TVM miatt és mivel nem volt belőle olyan régebbi változat, mint Sz-300-ból, ezért az RWR/AI kombó miatt nem lehet sokat betenni.) Hawk, Roland (ezt én tettem bele), Stinger, M48 Chapp és némi radaros AAA.

Szerintem elég színes hadjárat és az összes fegyver olyan, hogy nem immúnis és legyőzhetetlen az AIM-54-et leszámítva, de hadjáratonként csak eg F-14 század van, ez annyira nem vészes.
  • z0ty4
    ott a Sínai :)

pvp ezekkel a gépekkel:

red: Su-27-Mig-29-Su25

blue: f-15, f-16, a-10

igazából a Su-25 viszi a sead-et is szóvak akkor a mig 29 nem kell :)
  • Borisz80
    Azért egy PvP Balkán kampányban megnézném hogy ki repülne MiG-29A-val F-16 MLU-k ellen. :D (Én! :D )

Jó lenne már egy hidegháborús PvP kampány is, ahol nincs Amraam csak Sparrow. Az megújítaná a BVR fogalmát.
  • Molnibalage
    Nekem a MiG-29 kabin az, ami nagyon bejött. Ha ez és a Szu-27 meg lesz, akkor végre vörös oldalról is lehet normálisan szerkesztett hadjáratokat repülni úgy, hogy van értelme. (Főleg a MOD-omban.)
  • Molnibalage
    Ez az FF5 kabin annyiban felhúzva, hogy a kapcsolók 3D-sek, legalábbis egy részük. Talán a skin magasabb felbontású.
  • Borisz80
    Áh, uh, eh :D Tornaaaadooooo!
    Csak valami értelmes repmodellt is csináljanak hozzá!

Fejlesztés alatt lévő 3d pitek. Szerintem egyáltalán nem ronda a Tornado pit. Az FF5 az fos volt de ez nem.
    link
  • axenet
    Valószínűleg én is csak vasárnap tudok csatlakozni, akkor Jana is jön ha jól tudom.

Más. Kósza hírek , december 1-el újra lesz toborzás a 72eseknél. (kósza, mert nem hivatalos, igaz, mert vezetőségi értekezleten eldöntöttük)
  • Molnibalage
    Asszem ez lesz a Korea '80 MOD release videó zenéje. Nem túl hosszú, így nagyon erős anyagot lehet összvágni. Igazi epic trailer lehet.
  • Molnibalage
    Tökéletes zene alapanyag.

• z0ty4
    "Guys Battle For Balkans War will start Next weeknd on Saturday Nov 30"

sajnos épp szülinapozni vagyok, de hajrá mindenkinek!!!!!!
  • Molnibalage
    Nem ugyanazon személyek csinálják. Az F-14 pit az "one man show", a Su-27 kabin meg akkor lehet, hogy FS import és legalább 3-4 ember dolgozik rajta. Egyébként meg a Hornet pit is mióta készül? Az első kép vagy videó nem sokkal a BMS4 kiadása után már megvolt. A gép 3D modellje dettó ugyanez.

A probléma szerintem a túlzott maximalizmis. Olyan sok apró részlettel pöcsölnak, amiket úgysem venne észre senki. A "+10%" minőségért tolják bele a projekt idejének elég nagy részét.

Én is ezt csináltam az adatbázis átszabásával, aztán egy idő után leálltam. Azért, mert az átlaguser úgysem venné észre a difit...
  • z0ty4
    Pittel kapcsolatban, nem értem, hogy lehet a Su-27 kabint egy hónap alatt megcsinálni ( és gyorsan jött a Tornado és a Harrier is ) az f-18 és az f-14 már nem is tudom mióta készül.

más módszerrel vagy programmal csinálják?
  • Molnibalage
    Igen. Csak lusta lettem. Nagyon. Idén még nem voltam szabadságom... Részlegesen kint van, a mostani DB alig tér el a köv. frissítéstől. Abban lesz kicsit updatelt RF és nagyon WIP IF hadjárat.

Viszont utolsó munkanapon idén dec 13. A következő meg jan 13 lesz. Az életem meg zajlik. Több fronton is. Valahogy nem nagyon érdekelt a Falcon az utóbbi időben.
  • Boconadi
    Egyszer kijon a Te modod is Balazs?
  • repvez
    Ha csak ezeket kiadják, már sokkal elörébb leszünk mint a DCS sorozat a kapcsolható 6Dof kabinok terén.
  • Molnibalage
    Hát azért a Tornado kabin minősége szinte 1:1-ben FF5, ami azért nem túl magas. A Harrier viszont brutáljól néz ki. Ha egyszer lesz új BMS major relese akkor pakolhatok át egy rakás dolgot a MOD-ba és dolgozhatok azon, hogy pl. Harrier repülhessen tengerészgyalogos hordozóról.
  • z0ty4
    wow hirtelen milyen sok kabin lett

• Molnibalage
    Tornado kabin.
  • Molnibalage
  • z0ty4
    Itt az új hátterem :)

este van valaki joy közelben?
  • Cancri55
    Repülésre totálisan alkalmatlan... az axis-okat sehova nem tudod elhelyezni....
  • axenet
    Ez beteg!
  • Molnibalage
    Az ára nevetségesen alacsony szerintem. Apró hiba, hogy el sem férne nálam. :)
    Meg nem is tudom, hogy az átlagembernek szüksége van -e ilyenre.
  • z0ty4
    Gamer állomás! Ilyet, itt még nem láttál!

na ebből aztán nehéz felállni :)
  • Borisz80
    Hány csillióért tudtad beszerezni? Már ha szabad kíváncsiskodnom...
  • axenet
    Ja, atomjó a BMS-hez. Viszont a stick mechanikája messze van a jótól... Force sense moddal viszont mindent visz
  • axenet
    Raksz bele Force modot is? Ha nem, akkor nem ajánlom :S