52967
  • z0ty4
    mindig figyelem a bingót, azért nem állítom át :)

landolás utáni üzemanyag :)

Airstrip volt csak a közelben, ha is nincs akkor vége. Idióta Awacs bingo Fuellel küldözgetett volna harcolni.

Cancri mesélte, hétfőn mentek egy Cas-ra miután ledobták a bombákat légitankoltak és maradtak segíteni a légiharvban, felszállás után 2 órával landoltak. jó lehetett :)
  • Molnibalage
    Én soha nem állítottam át igazán a bingo-t, talán egy-két extrémhosszú bevetésen.
  • Borisz80
    Kemény vagy hogy 1500 lbs-en van a bingo-d
    Ma este is leszek, minimum 1 felszállásra mindenképpen. Próbálok ismét komolyabban repülni, nem úgy mint egy amatőr.
  • z0ty4
    tegnap ismét mentünk egyet Merlinnel és Cancrivel:

elég vegyes küldetésnek indult, Merliné volt a Skyguard, Cancrié a reptér enyém pedig a közelben lévő híd.
    Így is lett felfegyverkezve mindenki, szerencsémre Jdam helyett Gbu-12-t vittem. út közben szólt az Awacs, hogy radar le és huzzunk bele mert 3 F-16 a földön. kettőt sikerült megtalálni a harmadikból valószínűleg kiszálltak. Körözgettünk a kifutó felett mint a keselyűk :) eddigi legjobb mission volt
    remélem ma is lesz ilyen :)
  • Borisz80
    Ma ismét majdnem egész nap leszek a Balkánon.
    Aki nem dolgozik és ráér csatlakozzon.

Napközben az egy gépes "köteléknek" is van esélye földi célok támadására.
  • Borisz80
    MFD Extractor műszere
    RWR TFT Display, ATD+ típusú besugárzás kijelző

Vörös az aktív rakéta, vörös pálcika a rakéta irányvektora.

2-2 rakéta van 1-1 jel alatt.
  • Molnibalage
    Ez mi?
  • Borisz80
    márminthogy 20-25 nm-et akartam írni...
  • Borisz80
    Csak 4 amraam....
    Az viszont érdekes hogy kb 40-35 nm-ről indíthatták és nem lehetett őket visszafordulással lerázni 500kts-el. Ez érdekes volt.
  • Borisz80
    Na én egész nap repültem a Balkánon.
    Csak úgy szólok hogy északra, Osijak AB-től NYDNY-ra kb 80nm-re egy nagy folyo mellett hatalmas csapatosszevonas van a NATO reszerol.
  • repvez
    visszavittem az üres üvegeket
  • Wampa reloaded
    Mennyiből hoztad össze ? :P
  • axenet
    Az nice !

Sajnálom, hogy nem tudtam jönni. Úgy tűnik legközelebb Csütörtökön jövök csak, viszont akkor hozom a 72es kontingenst is
  • Molnibalage
    Gőzöm nincs, a text alapú cokcpit fájlokban nem találtam nyomát ennek.
  • Borisz80
    Még egy utolsó kérdés:
    Molni! Vagy aki tudja!
    Melyik file-ban és melyik sorában lehet állítani a 3d-s kabinnézet ( 3-as billentyű) kamera pozícióját?
    Mint már lentebb írtam, a HUD miatt szeretném lentebb vinni a nézőpontot. Az MFD gombjai is el vannak csúszva a képernyő menüjéhez képest.
  • Borisz80
    Van valami leírás a Szu-27 kabinjáról, hogy mi micsoda.
    A rampstart videó sem százas, mert csak kapcsolgat össze vissza mindent a pilóta, de nem mondja hogy most éppen mit is kapcsolt fel. Én meg szeretnék többet tudni annál hogy "nyomd meg a piros gombot". Mit csinál az a piros gomb?....
  • Borisz80
    Ma tud valaki repülni a Balkán serveren napközben?
    A tegnap esti rövid kis repülésem annyira elb.szott volt technikai szempontból hogy szükség van ennek a negatív élménynek a javítására :D
  • z0ty4
    tipikus vasárnap este. és bírta a szerver :)

• Molnibalage
    R-27T = AA-10B

Pont ugyanolyan hatékony, mint befogás nélkül, csak BVR-ban véletlen fogod a gyámántot rávinni a célra vizuálisan és mivel IRST nincs.... Marad a radaros módszer, csak nem kell STT. A rakéta nagy előnye, hogy menekülő célnak is nagyon utána tudsz lőni és nincs RWR figyelmeztetés.
  • Borisz80
    Én is megnéztem a Szuhojt.
    Szép a kabin, tényleg szuhoj érzetet ad. Kiváló vörös oldalon is repülhető gép.
    Radarkurzor mozog, datalink is van...
    De...
    A múszerfal megvilágítás nekem sem üzemel, sem a flood light.
    A képernyő bal felső sarkában lévő RPM meg egyéb feliratot el kellene tűntetni.
    Túl lent van a HUD kivetítése.
    Miért csak kemény 2 db R-73-at lehet vinni?
    A cockpitból kinézve más a gép festése mint a külső nézetben.

Azt meg mellékesen még mindig nem értem hogy miért kell XY-2 -nek nevezni egy orosz légiharc rakétát? Annak is megvan az eredeti neve. Érdekes hogy más nem amcsi rakétákat az igazi nevén tudják nevezni USAnkában... Python, RD-xxx stb.
    Bezzeg az orosz bombákat az orosz megjelöléssel említik csak hogy nehogy egyszerű legyen.

Molni.
    Régebbi post-ra: Sisakcélzó használata:
    -JHMCS be
    -AA mastermod
    -SMS oldalon sisakcélzós rakéta kiválaszt
    -SMS oldalon "slave" feliratú gombot megnyom, átvált "bore"-ba
    -A sisakcélzóban most már látod a gyémántot
    -sisakcélzót ráviszed a célra és megnyomod az "uncage" gombot "U".
    -a rakétafej befogja a célt, radarbefogás nélkül indíthatsz.

A Szu-27 -nél maradva:
    Kíváncsi vagyok hogy az R-27T (nem tudom a NATO kódot) mennyire lesz eredményes BVR-ben radarbefogás nélküli indításkor.
  • Borisz80
    Na ez kemény volt.... 8 Gb Balkán egy 1 Gb-s installból.
    Harmadjára azért végre sikerült teljesen feltelepíteni.
    Nincs is fent más játék már a vinyómon.
  • Borisz80
    Amint végre felmegy a balkán (ismét helyhiánnyal szenvedek...) meg sasolom!

A datalink hiánya még érthető is, ugyanis nincs a Szu-27-en.
    A kurzor csak repülés közben mozog, már mint az alap F-16-on. Gondolom itt is.
  • repvez
    Google a barátod a wiki a barátnőd !

Néha az az érzésem, hogy búrában élsz , sokszor olyan dolgokra kérdezel amit egy sima guuglizással megtalálnál,mert nem olyan nagyon egyedi .
    A másik oldalon,meg úgy vagy, hogy amit te tudsz az ugy is van és mások tévednek.

A 60Fps-t meg már párszor kitárgyaltuk, hogy valami nálad nagyon nem kerek, mert nálam a 4850esen is vigan mennek a játékok bár pontos értékeket nem néztem .
  • Molnibalage
    Mi az a 4k felbontás? 60 FPS? A BMS4 az én gépemen sokszor egy üres TE-ben nem tud 60 FPS-t, pedig minden, csak nem harmatos a vas...
  • repvez
    A legfontosabb , hogy full HD vagy nagyobb 4k felbontásban 3d-ben minimum 60FPS meglegyen a játékban és ezek a szempontok sem elhanyagolhatóak .

oculus

Erre a mantle API-ra is kiváncsi lennék mit tudna a DX9es helyett a BMS alatt.

Az SDK 300dolcsi ha ezt a fejlesztők beválalják és be tudják épiteni a játékba akkor bármi lehet .
  • z0ty4
    Sikerült tesztelnem egy fél órát. Másodikra már ment a Ramp

Sajnos a reptértől 160 mérföldre volt a csata addig nem szenvedtem el magam.

Azonnal beugrott pár hiányosság:

- Nincs cockpit világítás
    -az Fcr-en nincs datalink gomb ( ez nélkül hogy multizol?)
    -és a legfontosabb, nem tudom hogy írjam le a hibát az fcr-en nem tudsz keresni, nem mozog a kurzor. kipróbáltam ramp és taxi-nál is. sehol semmi. kétlem hogy ekkora hiba létezne, szóval lehet, hogy én bénáztam el valamit. jó lenne ha más is ránézne a dologra. azért lőttem pár képet.

• Razor18
    Én azért nagyon kíváncsi vagyok, mit tudnak kezdeni a rosszulléttel, amiről több tesztelő is panaszkodott, bár ez nagyon személyfüggő. Ugyanazon alapszik, mint a tengeribetegség egyébként...
  • Borisz80
    Zottty!
    Ja ja. Ettől a videótól már a múltkor is állt a fütyi :D
    Bár a 29-esnél a HUD és kabinkeret részek mint ha el lennének méretezve.
    A vadász Viggen kabinja nagyon ott van!
    Szolnokon volt is szerencsém 2x beleülni és brummogni egyet benne.
    A tornadonak meg már tervezem a light-os simpitjét

Repvez!
    Kettőt kérek! Köszönöm! :D

Everybody!
    Beszéltünk már itt egy kicsit az oculus rift-ről.
    Ki mit tud? Ha jól tudom 2014-ben dobják piacra a full HD-s verzióját.
    A BMS támogatni fogja az oculus-t?? (nagyon remélem hogy ráröffennek a fejlesztők!)
  • repvez
    Hamár kabin
  • z0ty4
    Mig-29 sajna nincs. itt az újítás listája:

The Battle for Balkans Force on Force Human Campaign 1.1

By Falcon Online

This Has been a JCRP (Joint Community Release Project)

Credits sorted by category:

Textures and terrain: Danguard, Fighting Falcon.

A10 flyable cockpit: Qawa, Sunrrise.

Su27 flyable cockpit and flight model: Metalhead, Nizmo and Shadow.

Su27 3d Model - 611 Eagle

Mig 21 external new skin: Neozino.

New Clouds textures and canopy glass mod: Tom Catz.

F16 AGRS A,B,C skins: Soul.

3D ground object: Nove.

Ships 3d new model: CCC_TW.

F16 blk 52 RNLAF, RNoAF, RDAF and weapons skins: JanHas.

Ships Naval operations in the Campaign: Mystic, Danguard.

Campaign building: Mystic, Soul, Danguard, Dado and a big thanks to A.S for a true awesome work on mission.dat file, *.pri files and falcon.aii

Drag and weight data for the racks and weapons: Yakov.

Installer, User Interface, Website by Aphex.
  • Molnibalage
    Mi? Benne van a Szu-27? Most csak ezért töltsem le, hogy "kilophassam"? A MiG29 is benne van?
  • z0ty4
    benne bizony. most gyakorlom a ramp-ot de nagyon nem megy. panel világítást nem találom, este úgy vicces lesz. :)

Mig-29A
  • Borisz80
    Olyan mint amikor egyszerre akarna valaki rádiózni.

Ha minden igaz a városi körút után én is jövök reppenni!
    Akkor benne van már a Szu-27? :D
  • z0ty4
    Tegnap startolt a BFB, a keménymag ott volt a startnál

és a tgp-m ilyen volt. valami ötlet hogy miért?

[URL=http://www.youtube.com/watch?v=5fqhc4Mf7Lk]Falcon BMS Battle for Balkans "1st day of BfB" [/URL]

mitől van ez a hang, mikor az awacs beszél? tegnap nálam is volt és iszonyat idegesítő
  • axenet
    Valaki egy gyors repülésre most?
  • axenet
  • Borisz80
    Neked is!
    Add meg a telefonszámodat!
  • z0ty4
    Vampire bácsi ment privi :)

• Molnibalage
    Ilyen kérdések értelmetlenek a Falcon világában. Amikor jön. A hónap elején Nizmo ígérte, hogy tényleg most már kapok valami pakkot legalább csekkolásra és tényleg 1 hét és jön a Szu-27. Lassan december van.

Egy kabinnál, ha klikkelve ramp startolható, akkor az elég jó előrehaladottságot takar szernitem. Viszont ezek fix, hogy a köv major releaseben lesznek benne. Tehát, ha még ezek kulcsrakészek is, a SAM és egyéb fejlesztések miatt a jóég tudja, hogy az mikor jön.

Én csak azon imádkozok térdenállva, hogy a modellezésbeli fejlesztések könnyen átvezethetőek legyenek a MOD-ban.

Meg, hogy támogassák már végre azt, hogy a BMS4 is úgy kezelje a /sim-et, ahogy az FF a simdata-t, tehát lehessen helyszínfüggő.

A kabinok alkalmazása elvileg rutinfeladat. Nem vicc, kb. 5 perc alatt meg lehet csinálni. Szimplán export/import.....kivéve, ha nálam már foglalt az adott parent/LOD. Akkor lehet, hogy sakkozni kell.

Ennyi kabinnal a NATO vs PACT hadjáratom lesz az ultimate Falcon hadjárat. :)
  • Wampa reloaded
    Ez nagyon jó...mikor lesznek ezek ?
    Viggen