52967
  • repvez
    Köszi bemásoltam,de semmi hatása nem volt ugyan ugy panaszkodik rá, meg olvastam, hogy mivel sokminden hivatkozik a dx-es dllekre ezért ezek nem is jó megoldások hogy letöltjük és bemásoljuk a systembe mert attól nem fog müködni.
    Irtam a kinti forumra is,remélem tudnak rá megoldást.
  • L Viper #45742
    A bemásolós zip-et töltsd le, ne az installos vackot!!!
  • L Viper #45741
    Nekem is Update 7-ig van.
    Ha valami ***.dll-t hiányol, le szoktam tölteni a http://www.dll-files.com -ról és bemásolom a System, vagy a System32-be. (XP-t használok)
    Töltsd le, egy próbát megér...
  • Molnibalage
    Hajjaj. Számtalan...

Az első és legfontosabb a bubble. Nincs olyan szárazföldi objektum vagy egység, aminek 40 nm-nál nagyobb bubble értéke lenne. Még, ha módosítod is az adatbázisban az értéket a rejtett bubble slider miatt egy adott érték felett figyelmen kívül hagyja. Ezért nem látod pl. soha az E-3 gép "S" szimbolúmát és emiartt sajnos nehéz megtalálni és leszedni, pedig ez fontos lenne. (Nálam van az Sz-300, Patriot és Sz-200/SA-5-nek.) Tehát az MI emiatt megcélozni sem tudja, ha lenne mivel. Mert a földi támadófegyverek számára jelenleg két módell van, a TGP és MAV.

A játékos számára van egy apró trükk, ami segít kitolni ezt-azt, de ez az MI számára nem áll fent. AG módban a radar kurzor vagy a TD box irányában vetítve néhány mérföldes sugarú körben a levegőben (!) és a földön is a 2D világból a 3D-be transzformálódnak a battalionok és az objektumok. A nagyobb objektumok max. MAV zoomon néha 20-35 nm-ról is befoghatóak és indulhat a fegyer. Az MI ilyet nem tud és ez a MAV modellezés erőteljes meghackelése. Ez nem megy. Ha lenne FF féle GPS modellezés rakéta számára, akkor még menne a dolog, de csak játékos számára és akkor is radarral kellene a deaggregation. Indítás után, a fegyver lock és indjtás miatt akkor sem megy vissza a cél 2D-be, ha már elmegy a radar / TD kurzor.

A harmadik tényező a nagy hatósugarú fegyverek FM és röppálya modellezése. A Falcon erre nem nagyon képes, ezért nincs pl. felpattanó és felszínt követő Harpoon. A legideálisabb modell talán az lenne, hogy tartsa az indító gép magasságát és a végén rázuhan a célra. Ehhez hasonló profil talál modellezhető az FM guidance data értékeivel, de még itt is lehet bibi. Pl. lazán nem kerüli ki a hegyet a fegyver, hanem szépen beleáll, ha alacsonyan volt indítva.

A fegyverek modellező értékei AGM-65 klónozások, közük nincs a valósághoz semmilyen szinten. Az ARM rakéták modellező értékei is a közröhej szintjén vannak sajnos, a rakéták nagy sebességnél rakétaként, kis sebességnél meg siklóbombaként viselkednek, olyan jó siklószámuk van. Én az ilyen felülmoddelezést inkább úgy szüntetem meg, hogy alacsony megsemmisítési időt állítok be a rakétáknak. 2-3 perc után legyen kampec a HARM-nak.

Pontosan az ilyen dolgok miatt mondom, hogy totál felesleges erőltetni a modern gépek vonalat, mert az újgenerációs és nagyhatótávolságú fegyverzet modellezésére képtelen a Falcon jelen állapotban és szerintem soha nem is lesz képes. A játék motorja a '70-es évek vége és '90-es évek végéig ideális, amikor még nem volt HOBS, nem volt elterjed az ilyen kategóriájú ASM/AGM csak a Harpoon és társai.

A másik bibi az, hogy ezekre a fegyverekre nem lehet indítani és a radar sem látja őket. Amíg ez így van, adddig totál értelmetlen, mert 1 indítás = 1 találat 400 km távolságból csak "picit" fektetné meg a játékélményt. Mondjuk nem mintha az ÉK-i fegyverzet alkalmas lenne ilyenek lelvöldözésére... Érdekes módon az IR rakéta szenzora asszem érzékeli és lock is van, csak a rakéta soha nem találja el. Ez sanszosan csak azért lehet, mert a háttérben lehet, hogy minden egységnek van IR sig adata, csak nem repcsi a besorolása, ezért nem sebeszhető, nem is létezik kvázi. (A földi egységeket is látja az IR seeker, legalábbis FF-ben búgott az AIM-9 és társai.)

Lenne még több dolog is, de asszem ez rávilágít a probléma mélységeire.
  • Molnibalage
    Más is panaszkodtott erre. Ezért használok U6-ot.
  • repvez
    Arról mit tud mondani valaki, hogy ujraraktam a BMS-t és nem indul , teljesen friss telepités U7-ig és az inditáskor a d3dx9_43.dll hiányra panaszkodik. Frissitettem a windowst is, hogy az abban lévő dolgok a direcxet is frissiti,de nem oldotta meg.
    Esetleg valahol egy teljes dx11es külön istallos van még ?
  • Borisz80
    Highway to the danger zone....

Molni!
    Van valami korlátja a falconnak ami gátolja nagy hatótávolságú fegyverek bevetését?
    Pl. Tornado-nál a StormShadow-nak a hatótávja kb 400nm de a falconban egy idő után egyszerűen felrobban a levegőben.
    Próbálgatások során kiderült hogy 30000 ft-s indítás során 40 nm-re lévő célig tud elrepülni. Messzebbre lévőnél mint írtam, felrobban a levegőben, pedig még bőven 15000 ft fölött repül.
    Mit tudsz erről mondani? Modellezési hiba vagy valami játékbeli korlát?
  • axenet
    Helyes, szívesen látunk a virtuális egekben...
  • Molnibalage
    F-14 kabin és gépmodell.
  • L Viper #45734
    Thx Megcsináltam.
    (Egyébként 4-ig voltam peccselve)
    Elkezdtem kicsit megint belemerülni a Falconba és rájöttem, milyen rengeteget felejtettem.
    Kicsit több időm lesz, most év végén. Október óta új helyen dolgozom, itt több a munkám, viszont év végén van egy nagyobb leállás. Tegnap volt az utolsó munkanapom, majd csak jan 6-án megyek újra.
    Bár a plusz idő nagy része az itthoni elmaradások pótlására megy, de azért lényegesen több időm lesz repkedni is.
  • axenet
    Igen, az az
  • repvez
    Bármi ami a joy meg a gázkar méreteivel mozgásával mechanikájával kapcsolatos.

Egyébként van valaki aki elektronikában nagyon jártas vagy az ismerősei között? Mert meg lehetne próbálkozni egy ilyet öszedobni .

elvileg ilyen panel kell hozzá:sensor

A facetracknoir támogatja a használatát,márcsak a géppel való összeköttetést kéne megoldani. és akkor megolddna a webkamerák és fényekkel meg ir ledekkel való gondok.
  • arrow19
    Mondd h mi kell ha tudok segítek
  • L Viper #45730
    7-es az akruális peccs ugye?
  • L Viper #45729
    Tudtam én, hogy ti is (csendes tagként) itt vagytok Gundival :)

Azért néha keringek még egyet-egyet én is a Falconnal, bár valami elég régi peccsem van-
  • repvez
    Ááá, köszi szépen ,nem is számitottam ilyen részletes rajzra, remélem a föoldalt is elérem majd valahogy ahol a többi anyag van,mert most átmenetileg nem tölti be .
  • Borisz80
    Valaki le tudná tölteni ezt a videót?
    Biztos le lehet valahogy....
  • Borisz80
    Magamhoz nyúltam

Gondolom a magyar pilcsiknek is van egy csomó ilyen felvételük, csak megtartják maguknak.
  • arrow19
    F-16 Throttle Base

• z0ty4
    nekem a 23 az jó. Aki videózik tehetne fel szép Janhas skineket.
    Axe neked amúgy is rengeteg jó küldetésed van, valamelyiket lerepülhetjük.

• axenet
    Az új update-ek, más nem
  • Boconadi
    En pont jelenleg utazok haza, elvileg mehet, csak azt mondjatok meg nekem mi kell hozza :D
  • axenet
    Na, tök jó olvasni, hogy vannak akik figyelnek a posztjaimra, akkor lehet mégse tűnök el annyira (Balázs legnagyobb örömére)

Egy karácsonyi közös reppenés 23án estefelé ? Valami kis laza küldetés, ahol lehet szép nagy köteléket repülni, videózni, meg minden...

Swéd kontingens posztja 72es fórumon :

Gripen fun
  • z0ty4
    hogy előbújt mindenki :)

ünnepek alatt akkor megyünk egyet? nálunk 25.-én van gyűlés. előtte utána jó
  • Borisz80
    Az itt jelenlévő és aktívan BMS-t repülő emberek 90%-a szeretné brutál komolyan nyomni a dolgokat. Az már más kérdés hogy gyakorlatilag nulla infóból kell összerakni mindent, mert legtöbbünk mellet nincs igazi vadászpilóta akinek van ideje elmagyarázni a dolgokat.
  • Boconadi
    Egyelek meg de edes vagy! :D
  • Gundark 1 1
    Szia Wampicsek. :) Olvasom a fórumot csak nem szólok bele. Várom a nagy peccset a BMS-hez. Sok időm nincs játszani, ha teszem akkor inkább RoF.

Ha kijön egy SW játék ami olyan mint a WoT vagy a WoP azt megnézem. Ott nem lehet elcseszni a fizikát :)
  • JoeDestroy
    Szevasz Wampi :)
    Alkalom adtán még én is olvasgatom a fórumot.

A BMS is fent van a gépemen, csak az idő ami kevés.
  • Wampa reloaded
    Ja..ja..én is ezt kell mondjam.
    Jó látni hogy valaki ennyire komolyan játszik.

Dehogy rágtam
    Még azért egy utolsót ehhez a war thunderhez, kijött az uj patch, ami szerint a repmodellek szimulátor módban (most már igy hivják) nagyon sok gépnél teljesen egyeznek a valós adatokkal. A patch x giga volt, szóval ez még állhat is, annak ellenére, hogy én arcadként játszom, szórakozásképpen.
    katt

Kicsit megint off, Gundinak ha olvassa, kijön majd egy ilyen SW játék is, na az várós :)
  • Molnibalage
    A rakétás és FM megyitó kis alkalmazások.
  • L Viper #45713
    El ne merj tűnni egy évre vazzeg!
    Szeretem én is olvasni az infóidat :)
  • L Viper #45712
    Remélem nem rágtál be :)
    Sajnos annyi időm már nincs, mint akkoriban. Ezért is jó visszagondolni azokra az időkre, meg azokra az emberekre :) Jó időszak volt.

Mostanában csak annyi Falcon maradt, hogy átnézem pár naponta a fórumot.
  • z0ty4
    basszus

ezzel a redflaggel tuti balhé lesz, eddig asszem 1 ember regelt vörös oldalra. ( tuti Chuck Norris )
    nem értem miért nem lehet simán térfél csere, aki vörös volt most kék lesz. ennyi.
  • repvez
    Csak annyit irnék még ehhez kapcsolatban,hogy sokszor nem veszed észre azokat a jeleket amiket az emberek közölni szeretnének.Axe sem véletlenül tette oda a smilet a válasza végére.Amit te nagyarckodásnak véltél,ő meg poénnak (legalább is én igy vélem)
    És hidd el nem kell neked lenni az önkéntes észosztónak,hogy mindenkinek részletesen levezesd a dolgokat. Ha szeretne valaki bővebben is tudni rüla meg fogja kérdezni.

A puszta tényes meg levezetésekkeiddel csak a stilus a baj ahogy válaszolsz és hogy mindenkinek belekotsz a legaprób tévedéseibe is ,és mint irtam nem feltétlenül kell mindenkinek észt osztani .
    És néha el kell fogadni,hogy valaki más is tudhat nálunk többet vagy jobban ,vagy hogy ne a miénk legyen az utolsó szó

Peace
    Repvez out!
  • arrow19
    MIA
  • axenet
    Kis vita 72-es fórumon a PVP szervereken használt csatornákról, meg egy ötlet tőlem :

1 idea : a dedicated VHF freq for each sector. If the AWACS want to give detailed orientation for a flight (eg Coordinates, retasking... than he asks the flight to switch off to this vhf freq, where he (or another controller if avaible) gives further info. The flight than switches back to the original vhf freq. This way only 1 controller is enough , and saturation of uhf13 is far less.

for bigger packages we could also have our own controller who could share the work with awacs, concentrating on our sector, with separate, dedicated UHF for the sector (as Sandman mentioned above), but than again, who wants to sit at the UI, when we have a massive package waiting for take off?

RAD :

Sectoring off the country doesn't require a separate dedicated controller all the time. The idea is that we try to persistently man a battle space controller that can, workload permitting, provide AWACS duties and control. When it gets busy or a large package is planned, a dedicated AWACS should be provided for localized control. The package would takeoff and check in with the battlespace controller who would provide any initial warnings or instructions. Then the flights would switch to their dedicated UHF frequency for their AWACS services and control. VHF should still be used for intra-flight comms as usual.

ÉN:

Good idea for LF packages RAD.
    However, for general flights, we will not have more than one guy sitting at the UI. The problem starts, when this guy starts to give long long informative calls to specific flights, almost always regarding ground threats (FAC type), oversaturating UHF13. This is when he should only say st like : "Cowboy 1, push Victor for FAC control" Meaning the flight should switch over to a predifined VHF freq (defined in the SOP for our side eg), where AWACS guy can give infos to them. This way both parties could communicate not saturating UHF13, but still hear that channel. After finishing, flight switches back to briefed standard VHF freq...
    This predefined VHF channel should be dedicated for this, and not used for any flights...
    This was once implemented by Neptune on RF when I flew, and worked pretty well, worth considering for the whole side...
  • Molnibalage
    Mert néha meg olyanokat kérdezel ami teljesen egyértelmű mindenki másnak.vagy egy egyszerű googlizással megoldható.

Nem a repülésről, az fix, az a HT topikban szoktam. Más kapcsán van ilyen, de engedtessék meg, hogy én is lehessek néha lusta...

ÉS erre csak azt tudnám neked mondani,hogy elmélet és gyakorlat között elméletileg nincs különbség gyakorlatilag meg van! ha érted mire gondolok.

Nem, nem értem, hogy mire gondolsz, mert mérnök vagyok nem varázsló...

ÉS aki a mindennapjait azzal tölti hogy ennek a gépnek a fülkéjében tölti és Ő nem vitatkozik a vitatott dolgok miatt akkor Te mi alapján vonod ezt kétségbe?

A pilóta nem aerodinamikai szakember. Egyébként meg hol vontam kétségbe...? Szövegértés rulez...

Kiegészítettem azzal, hogy a sávos Mach szám megjegyezgetés helyett a CAS ott van. 420 CAS = mindenhol jó és reizsztens mindenféle dinamikus változásra. Ha emelkedsz és van tolóerő, akkor is használható, mindig pontos és jó. Nem elméletielg, gyakorlatilag. Gondolod, hogy dogfight ovveride módban viccből van CAS sebesség kiejlzés, mert olyan jó poén..? DGF override módban a valóságban a Mach szám fel sincs tüntetve, ezért gondolom a BMS4-ben sincs. Tehát szép, szép, de még csak nem is látom a Mach számot...

Nem fitogtatom tudásom. Csak éppen mikor mindenféle érzelemmentes kommentárral megjegyezem, hogy XY nem igaz, vagy hiányos, akkor sokan képtelen elviselni ezt... Hogy miért, azt nem tudom. Nem vagyok lélekvúbár. Gondolod, hogy merő passziíból írom azt amit...?

Pedig azt is már párszor ajánlottam,hogy közösen lehetne fejleszteni bele dolgokat ha az ehhez szügséges információkat megosztanád a többiekkel is. vagy ha kiadnád a modod, legalább tudnán tanácsot addni,hogy mi nem jó vagy min kéne változtatni és egy javitás formályában kiadni, ahelyett hogy arra vársz,hogy majd egyszer megáll a feljesztés hogy legyen időd mindent befelyezni..

Itt arra gondolsz, hogy írjak egy manualt arról, hogy hogyan és mit lehet moddolni? Angolul vagy magyarul? A játék melyik részére vonatkozólag? Hadjárat? DB? Rakéta FM modellezés? dat fájl és DB kapcsolata? Még, ha meg is csinálnám és sok ember nekiesne ennek csak az lenne az eredménye, hogy lesz n+1 nem kompatibilis MOD. Sajnos a BMS4 még mindig nem támogatja a független /sim könyvtárat, ami miatt egyszerűen nem lehet nagy változtatást csinálni és ez minden MOD népszerűégének alávág még akkor is, ha csak a sim könyvtárat kell manuálisan cserélgetni.

Milyen fejlesztés kellene még közösen bele? Írd le te vagy bárki és megmondom, hogy jó ötlet, vagy már benne van -e vagy azt, hogy miért nem jó.

A MOD ki van adva betában 1,5 éve és folyamatosan frissül. Legutóbb 1 hete raktam fel. Igen, csak egy hadjárat van erősen átszabva, de akkor is megvan. Teszteléshez több, mnit bőven elég. 0 feebacket kaptam bárkitől is, hogy egyáltalán végetér -e vagy milyen érzés vele repülni...

A DB gyakorlatialg kész, már csak apróbb hibákat javítok vagy balanszolok. Persze nekiállhatnék különféle Sz-300 változatok modellezésének, de jelen állapotban ennek nincs értelme, túlságosan belefásultam abba, hogy még ezzel is szarozzak. PvP-t leszámítva értelme sincs, mert a TVM SAM akkora unbalance a jelenlegi MI és szimultán célleküzdés nélkül is, hogy arra szavak nincsenek. Nem véleten van az, hogy az első Sz-300 változat van benne, ahol az RWR csipog neked, ha van indítás. Patriotot ezért nagyon, nagyon minimálisan rakok hadjáratba. Az lesz "hímes tojás".

Majd, ha lesz működő ARH ód, akkor lesz értelme időt fordítani még az AMRAAM korszak cuccaira. Addig értelmetlen. Még így is számtalan olyan dolog van a MOD-ban, amit abban a reményben raktam bele, hogy lesz Korea '90s is. Pl. a drop/launch mód AIM-120-hoz is van. A hadjáratokat kell átszabni, hogy legalább minimáklisan értelmes és jobb OOB legyen. A jövő héttől elvileg erre fekszem rá, de most még egyelőre mással kell foglalkoznom.

Az épitő jellegű kritikák természetesen hasznosak ,de nem arogáns kioktató stilusban

Nem volt elég építő, hogy a sávos, nem kijelzett Mach szám helyett adtam egy egyetlen szám megjegyzését elváró módszer...?

Akkor talán nézd meg, hogy én kiegészítettem, amit Axe modott, aztán nekiállt szarkasztikusan elővenni a nagy arcot., hogy "jé tényleg"? Igen, jé tényleg... Ez nem lett volna baj, ha később meg nem egyenesen tévedést írt volna le, lásd a 45692-es hozzászólást.

Soha nem értettem, hogy miért érzik azt, hogy a puszta tényeken és levezetéseken alapuló kommentálás az arrogáns és kioktató...
  • repvez
    Na mondom mi torténhetett,hogy ennyi hsz érkezett tegnap óta és erre csak a szokásos "okítás"
    Balage,már párszor mi is elbeszéltünk egymás mellett,mert Te állando jelleggel vagy az olvasmányaid vagy pedig a valósággal hasonlitgatod össze a dolgokat vagy annyira tudományosan próbálsz megközeliteni dolgokat és belemagyarázni olyan dolgokat amiket nem kéne csak hogy Neked legyen igazad vagy csak hogy tudd mutogatni,hogy Te mennyire nagy ász vagy.Pedig néha jobb lenne ha hallgatnál is vagy belátnád ha másnak más véleménye ne adj isten másnak van igaza.
    Mert néha meg olyanokat kérdezel ami teljesen egyértelmű mindenki másnak.vagy egy egyszerű googlizással megoldható.

ÉS erre csak azt tudnám neked mondani,hogy elmélet és gyakorlat között elméletileg nincs különbség gyakorlatilag meg van! ha érted mire gondolok.

ÉS aki a mindennapjait azzal tölti hogy ennek a gépnek a fülkéjében tölti és Ő nem vitatkozik a vitatott dolgok miatt akkor Te mi alapján vonod ezt kétségbe?

És anélkül ,hogy bárki pártjára álnék,de Axe kolléga munkásságát nagyon tisztelem amit itt tesz,mert veled ellentétben én nem hiszem,hogy bármikor is nagy arca lett volna ,hogy tagja egy századnak,mindenkinek,így neked is ott a lehetőség.Mi csak örülünk,hogy megosztja a neha "titkos " belső infokat is velünk és bevonja a társaságot a reülésekbe. Nélküle sztem már csak beszélnénk a falconról repülések helyett.

Ahogy látom ahol megfordulsz forumokon,néha csak azért szólsz hozzá dolgokat hogy fitogtassd a tudásod és kioktass másokat .A mododat is mindig mondod,de még nem láttunk belőle semmit.
    Pedig azt is már párszor ajánlottam,hogy közösen lehetne fejleszteni bele dolgokat ha az ehhez szügséges információkat megosztanád a többiekkel is. vagy ha kiadnád a modod, legalább tudnán tanácsot addni,hogy mi nem jó vagy min kéne változtatni és egy javitás formályában kiadni, ahelyett hogy arra vársz,hogy majd egyszer megáll a feljesztés hogy legyen időd mindent befelyezni..

Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni a dolgokhoz.És hogy kár lenne a hangulatot rombolni és ezzel az amugy is kis létszámú társaságot elűzni.

Az épitő jellegű kritikák természetesen hasznosak ,de nem arogáns kioktató stilusban.
  • Cancri55
    Guns only szituációkról beszéltem
  • axenet
    Na ez az, akkor itt bele lehet menni, hogy guns only, aim9P...M...X ? mert mindegyik más taktikát követel....