Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
Taktikai formációk
Elsõként fontos megjegyeznem, hogy az alább leírtak a légiharc taktikai formációira vonatkoznak, földi támadó feladatoknál más szempontok játszanak szerepet.
Taktikai formációnál fontos, hogy még lássátok egymást minden pillanatban, de ne legyetek túl közel egymáshoz. Taktikai formációk alapvetõen két gépesek, a 4 gépes formációk a két gépes kötelék tovább gondolása, variálása. Azonban 4 géppel igen nehéz taktikai fordulókat végrahajtani, ezért harci helyzetben, amikor manõverezés kezdõdik, két kétgépes formációra célszerû bontani a köteléket.
Alaphelyzet
A legalapvetõbb taktikai formáció a „vonal” (spread), ez a kiinduló formáció minden taktikai manõverhez. Számos elõnye van ( Kölcsönösen ráláttok egymás holtterére, egyszerre tudtok támadni, stb. )
A vonal formációban a két gép orra egy vonalban van, kb 1-1,5 mérföld a távolság a két gép között. A wing lehet kicsit alacsonyabban, vagy magasabban, mint a lead. Sebesség általában 350 CAS. Ha a wing „elõreszalad” , akkor húzza fel a gépet kicsit, így lelassul, majd tolja le a gép orrát, hogy sebességet nyerjen, mikor újra vonalba kerül. (Ha a wing hátramarad, akkor ezt fordítva kell eljátszani)
Check turn, vagy „kis” forduló
Egszerre végrehajtott lassú forduló. 40 fokos bedöntés, majd a gépet csak a horizontvonalon tartjuk (nem hagyjuk süllyedni, emelkedni) és hagyjuk, hogy magától forduljon, valamint a sebesség is konstans (általában 350 csomó) . A lead részérõl tipikusan egy végsõ irány is elhangzik a forduló paranccsal együtt (Check left 220 / bal forduló 220-ra).
Ha hosszabb ez a forduló, akkor a wingnek érdemes sebességet változtatni, hogy vonalban maradjon. Ha külsõ íven van, +50 csomó, ha belsõ íven, -50.
Elmenti a loogbook adatait és nem vesznek el patchelés vagy ujratelepités után.Nem mellesleg IVC és server beállitásokat is meg lehet addni.
Az csak hab a tortán hogy ugy néz ki BMS9.99-néven jön az új verzió !? 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csúszás alatt mit értesz? Hogy miért tartott egy hétig a javítás vagy, hogy mit rontottam el? A másodikra nem tudok válaszolni, de asszem már a pit integrációt is értem. a kabinok dat fájlait aki írta, jól kupán verném. Ez van benne pl. az F-16 esetén.
// the LOD models to use.
cockpitmodel 3138;
cockpitmodel2 3139;
cockpitmodel3 3140;
cockpithudmodel 3141;
cockpitcanopymodel 3142;
cockpitrttcanopymodel 6;
cockpitwingsmodel 3109;
cockpitwingsdfmodel 3109;
cockpitmodel_empty 3118;
cockpitcanopymodel_empty 3119;
Azt írja, hogy a LOD-ok, amiket használ. Én égre földre kerestem õket, azt nem találtam. A kedves kommentelõ azt felejtete el, hogy ezek parentek és alattuk van mindig egy szem LOD. Anyád... Ha ezzel kezdi, akkor talán magamtól is meg tudtam volna csinálni... Mindegy, most is tanultam valamit. A köv. lecke az lesz, hogy a 4.32 (?) kiadás kabinjait - ha lesznek - át kell pakolni ebbe...
Mondjuk a köv. exe váltás meg lehet, hogy félig kinyírja a DB-t, mert Biker kacsintott a AAA téma kapcsán, hogy a köv. release már tud valamit, amit ez még nem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Rég volt már.
Az izraeli hadszintér eléréséhez melyiket is rakjam fel?
A Battle for Shinai-t? Ennek jó az adatbázisa és már lehetett vele repülni TE-ket is ugye?
Vagy az ala nature ITO-t?
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
A balkánnal repültök még?
Esetleg valakinek van valami ötlete hogy nálam miért fagy ki a 3D-s világban?
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Ma este lesz szeánsz 611-Eagle-vel a kabinok javítása kapcsán. Ha sikerül, akkor talán jobb lesz a kedvem. A cégnél felbasszák az agyam azzal, hogy csak döntik a munkát és azt kérdezik folyton, hogy mikor lesz kész, meg hajtogatják lelkesen, hogy csináld, csináld... Anyád..
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
tom: szólj hogy mikor jó és megnézzük.
Janával beszéltük hogy az uncsi repkedések helyett gyakorló küldetéseket kéne repkedni. Légiharc, vagy ott az a forduló amit axe-al bebuktam, ezekre kéne rámenni.
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Jana: dogfight-ot told már fel valahova, ha lesz idõd.
Ugyanis a rendelekzésre álló LOD-on sokmindent meg kellett volna változtatni. Próbáltam felrakni a pitetket, de sossem sikerült. Még a felrakott pit-ek elemeit sem értem. Egy parentet találok meg, de az egy LOD-ot használ, ami 60k (!) poligonos. Hogy a dat fájlban meghatározott többi LOD-ot hogyan használja a pit gõzöm sincs.
Azért kérdeztem egyébknét, mert még, ha újra is építem a DB-t az bele telne egy kis idõbe és lehet, hogy csak még szétbarmolok valamit. Placeholderként már benne van a DB-ben a két pit. Dat file törlésével ezek kikapcsolhatóak és ha majd újra mûködnek, akkor csak vissza kell másolni õket.