52967
  • repvez
    Amugy meg visszatérve a szuhojra, ahogy én látom ez egy valamilyen játékból vagy valahonnan máshonnan megszerzett modell és tele van optimalizálatlan és felesleges poligonokkal .
    Még eddig akármilyen modellt láttam a játékban az F16-osé az amelyik a leg realisztikusabban néz ki mind alakra mind részletekben, pedig nem nagy a polygonszáma.Persze van mit javitani azon is.
    Kiváncsi leszek a janhas féle verzióra mert az is 50k-ra saccolja és egy telepakolt gép az uj fegyver és tartálymodellekkel 100k körül fog mozogni ami egy 4 gépes köteléknél 400k poligon lesz.

DE nekem nincs bajom a fejlesztésekkel és a nagy poligonszámu modellekkel csak azzal ha értelmetlenul van felhasználva, mert ha az alig 10k számú F16-os jól néz ki akkor elvárom, hogy a 70k-s szu27-esen a legutolsó szellőzőrács és munkahenger is a modell része legyen és ne textura minta.Mert ha akad is most, tudom, hogy pár év mulva már az sem lesz akadály és egy gyönyörü részletes géppel repkedhetek.
    Ezért ha valamit fejlesztenek akkor inkább merjenek nagyot lépni egy kicsit a jövöbe nézve,de ne konzerválják a jelenlegi állapotot rontva a teljesitményt.Mert ezekután 5-6 évig senki nem fog a szuhojhoz hozzányulni mondván hogy itt van egy 70ks modell .
    Ezért nem értem, hogy hol vannak a Hayab féle modellek .A rafale-t 2 hét alatt dobta össze ugy hogy a játékba is beintegrálta.(A gép törze alig volt több 5000 polynál)
    Hacsak annyit tesz, hogy a külső modelleket legyártja a többit meg mások megcsinálják az időigényesebb melókat rajta, akkor mindenki jobban járna.hacsak 2-3-at is tud csinálni évente.

Értem, hogy mindenki szeretne hozzátenni amit ugy gondolja, hogy jobb lehet,de itt kellene a szervezésnek és a csapatnak megosztani a dolgokat , hogy egyvalaki(pl Hayab) csak a modellekre álljon rá Más a texturára(janhas) a harmadik a játék integrálásra (611-Eagle) Mav-JP az FM finomitásra. stb.

Na azthiszem ennyi elég volt belőlem igy hirtelen. :)
  • Molnibalage
    Ahogy én is csináltam ebben. Free camera és szépen bemennek a toronyba, csak én a torony tetejéről videóztam. Volt olyna, amikor a torony belsejéből, de olyat asszem végül nem vágtam be.
  • z0ty4
    Az utolsó képet hogy csinálták?

Molny következő Funhoz jól jöhet még.
  • Borisz80
    Szerintem az amelyik nem zabálja az fps-t.
    Mivel a falconban a fa rengetegek igen elvétve vannak, így igazából a jobb látványvilágon nem oszt nem szoroz, max egy forgalmas reptér környékén teszi diafilmmé a repülést / gurulást.

Nekem a falcon sohasem a hipergrafikáról szólt. Csak maradjon full szimulátornak és legyen gyors még azoknak is akik nem egy szupercomputerrel játszanak.
  • Molnibalage
    Ezek után egyébként egy gyors kérdés. Melyik fa legyen a MOD-ban alaphelyeztben? A JanHas féle vagy az alap fák?
  • Molnibalage
    Az hagyján, de még a LOD távolságok is elég furán vannak belőve, mintha a büdös életben nem ellenőrizték volna azt, hogy hogyan néz ki.

Ez volt az első négy lod váltás távolsága lábban.

750
    1000
    3000
    8000

Ezek meg az enyémek:

150
    200
    300
    5000

Látványban semmi difi csak az FPS cirka 15-18 FPS-sel, nőtt, ami nálam kb. 40%...!

A JanHas féle fák szépek, csak ha van árnyék, akkor eszik az FPS-t. Ezért.

• Molnibalage
    Pontosan erről van szó. Semmi értelme a LOD1-nek, de sajnos csak ahhoz van fékernyő. Megpróbálom átskálázni a LOD távolságokat, hogy legyen értelmes FPS.
  • repvez
    Nem akarom senki munkáját sem minősiteni csak megjegyzem ha valaminek ekkora polygonszáma van akkor az látszódjon is rajta ,de ez itt nem jön át. Egyébként a lod 1 és a lod 3 között azért annyi különbség van,hogy pont az apró antennák statikus kisütők és lámpaburák hiányoznak róla ami a lod 1es modellen jó ha van lévén azt látja az ember közelről
    Csak hogy legyen mivel osszehasonlitani http://www.precise3dmodeling.com/
    A szu-34-es 47k polyból van és a föfutót érdemes megnézni a részleteket is, a textura minősége persze más tészta azon lehet javitani.
  • Molnibalage
    Itt van némi teszt eredmény. Én azt látom, hogy sajnos egyes modellerek kezdenek az általam csak "DCS szindrómának" nevezett hibába esni. Tök felesleges 70k-s modell, csak az FPS-t zúzza le a nagy semmiért.

Ha nem lenne ott az FPS senki nem ismerné fel, hogy ez most LOD1 vagy LOD3 modell. Még a LOD4 is frankó lenne, ha lenne kereke a modellnek, meg lenne pilóta... Én a LOD2-őt fogom használni, mert sokan berágnának, ha a LOD3 lenne az alulról átlátszó futóaknával. Pedig az is simán jó lenne...
  • Molnibalage
    A Szu-27 új modelljével egyébként eljátszható az, hogy a akár a 3. vagy 4. részletességű LOD-ot állítja be a used LOD editorban. A 16k és 60k-s modell között alig van difi, egy egy üres reptéren két gépnél is 15 FPS a difi. Na, akkor most tessék elképzelni, hogy egy reptéren áll mondjuk akár 10 ilyen Szu-27 és még más gépek...
  • Molnibalage
    A Szu-27 modell integrálva. Sajnos csak úgy tudtam, hogy felülírtam a régi modellt. Meg akartam hagyni a régit is a gyengébb géppel rendelkező userek számára, néhány szám átírásával visszakapható lett volna a régi modell, amivel FPS nyerhető.

(A JanHas féle fáknál ez a lehetőség meg van! Ha nagyon lezúzza az FPS, akkor a LOD Editorral tényleg csak néhány szám átírása és klikkeléssel megoldható a dolog.)

A gép további hátránya, hogy a hozzá való skin köszönőviszonyban sincs a valósággal főleg, nem a '80-as évekkel. Nem értem, hogy miért a feketés/kékes fehér terepszínt adták hozzá, amikor a kékszínes skinekkel is készült preview...

• arrow19
    Bob Church's digital chip upgrade van benne. FLCS+TQS kb 4éve nem használtam a Cougar meg az X65 mellett
  • repvez
    A 100% müködöképességet hogy érted? hogy a gyári alkatrészeivel,most is használod (kicserélted digit chipre), vagy csak hogy nincs darabjaira szedve és széttörve rajta semmi?

Amugy ha sikerül megoldanom ezt a panel mizériát akkor lehet hogy majd érdekelni fog, ugyhogy ne rakd nagyom messzire :) Egyébként csak bot vagy gázkar is?
  • arrow19
    Ha kell alkatrész nekem is van egy FLCS-m. 100% működőképes.
  • repvez
    Dehogy is ezt egy közel 15éves halottaiból feltámasztott TM F16FLCS/TQS páros amit átvezetékeltem egy USB panellal , de ugylátszik nem sikerült tul jól a mütét és a donorszerv kilökődés jeleit mutatja.

1 kivételével már megvan hozzá az összes panel,de az az egy elég bonyolult és nem is tudom megtervezni, kivitelezni meg pláne nem. mellesleg majd szeretném a mechanikáját is valami fémre és pontosabb megoldásúra cserélni.
  • Hecker007
    És ezt egy új Warthog csinálja? :S
  • Molnibalage
    Szu-27 kiadva. Megnézem és integrálom.
  • repvez
    Hát azt hiszem nem uszom meg az ujravezetékelést mégsem, mert vagy valami kontakt hiba vagy valami más miatt , de van hogy játékon belül teljesen eltünik a gombok funkciója. és mig tegnap délelőtt teljesen zizegésmentesen be tudtam kalibrálni addig délutánra már semmire nem tudtam belöni a legkisebb érintésre mindenfelé ugrált az X Y tengely a Z meg nem érzékelhető.
    Az megint egy érdekes dolog, hogy ez a 3 tengely 65,536 érzékenységü (16bit) addig a többi 4096 (12bit) adatot ir ki kalibráláskor, mikor mindegyik egységesen 12bites és egyformán vannak beállitva is.
  • Molnibalage
    Megcsináltam, Szu-27 pit MFD-vel, működik! A Korea '80s Eurowar helyszínén lehet PvP-zni. Mivel az R-27 többnyire a törzs alatt van hordozva, ezért a drop modelles indítás fogom megcsinálni. A szárnyakon levő R-27 rakéták elvileg ritkák, hiszen a kiegyensúlyozott fegyverzet a 4+4 rakéta a gyakorlatban. Ott sem fog hülyén kinézni, csak nem reális.
  • Molnibalage
    A pit benne van a MOD-ban, de még sajnos nem tökéletes, az MFD valamiért nem működik. Remélem ehhez kapok segítséget.
  • repvez
    oké ez lesz a hiba ,nem az emulátor moddal inditottam hanem a conecttel, gondoltam akkor az majd directbe használja lévén annak van.

Akkor márcsak pár apróságot kérdeznék.Az alap keystroke.key-t használtam alapnak, de nem találom a CMS gombokat.
    A következő ha beállitom a pinky switch gombot az S3-ra akkor az hogy fog müködni a játékba? elvileg az egy shift funkció, hogy programozzam hogy azzal együtt külön fükció lépjen müködésbe?
    Meg azt ha egy gombot többször megnyomok akkor mindig más fukciója legyen és ha elfogyott akkor ugorjon az első fünkcióra.
    Pl : az uncage alapból u ha másodszor megnyomnám akkor mondjuk a ctrl+u lenne ami a bore/slave mode

Egyenlöre a konfig részben felismeri a játék a beállitott dolgokat igaz hogy minden elinditás után végig kell zongorázni a gombokat mert elsőre nem azt adja be
  • JoeDestroy
    Az F4IM keyboard emulation funkcióval mennie kellene a felprogramozott billentyűkombóknak.
    Ahogy láttam az úgy működik mintha a billentyűzetet nyomnád függetlenül a gombok számától.
    Tehát a 32 DX gombon felül is használható.
    Ekkor nem kapcsolódik a Falconhoz, hanem csak mint billentyűzet működik.

A Cougart én is hasonló elven programoztam. Úgy működik mintha a billentyűkombót nyomnád a billentyűzeten.
    Fent van a kincseskamrában és egy jpg is van hozzá, hogy melyik gomb mikor mit csinál.

Így próbáltad az F4IM-et, vagy a másik funkciójával?
  • repvez
    De a softvere nagyon jó lenne ha müködne, de valamiért hiába programozom fel vele a gombokat a játékban nem tudom használni a 32 fölötti gombokat , ami a gázkaron van .
    ez a softver leirása
    Ez meg az eszközkezelőé Plasma MM2
  • JoeDestroy
    Csak a TM eszközöket kezeli a TARGET.

Bár a COUGART én inkább a Foxyval programozom.
    A panel szoftvere nem tud billentyűkombinációkat kezelni?

Én a Cougarnél is azt csináltam, hogy a BMS billentyűkombinációit rendeltem a gombokhoz.
  • Molnibalage
    Ez is feltámadni látszik.
  • Molnibalage
    Megkaptam a Balkánhoz használt Szu-27 kabint, megpróbálom integrálni.
  • repvez
    Akinek warthogja van vagy cougarja az használja a TARGET progit hozzá? Érdeklődnék, hogy csak a gyári TM eszközöket ismeri fel vagy bármilyen más USB-s eszközt is lehet felismertetni és használni vele a win számára?
    a 32 gombos limit problémán szeretnék tullenni vele.mivel a win csak ennyit kezel , nekem meg 44ig van bekötve a panelra. a hozzáadott szoftver kezeli is,de játékon belül mégsem tudom használni.

Esetleg bármi egyéb megoldás amivel macrokat is lehet használni ?
  • Molnibalage
    JanHas új cuccai és a MiG-31 skin integrálva.
  • JoeDestroy
    Ezt én olvastam és így telepítettem, mégsem volt jó első körben.
    Ekkor frissítettem a többi cuccot is.
  • L Viper #45834
    Ha ez megnyugtat, DVD-re kiírt install sem települ DVD-ről :)
    Át kell másolni valamelyik partícióra és ott futtatni a Setup-ot.
  • z0ty4
    Battle_for_Balkans_1.2.1
  • Cancri55
    Ajánloam az alábbi oldalt
    falcon-online

Balkan
  • repvez
    Most dobom el a hajamat (még azt a keveset is) Külföldi forumban irták, hogy másoljam ki a telepitőt az asztalra és onnan telepitsem és ugyan az a telepitő most müködik, hihetetlen, hogy ez mekkora hiba egy programnál ha nem a C-ről telepszik, persze a telepités már máshova ment nem a cre,és igy már hiba nélkül megy.

Most más akkor csak a Balkánt kéne feltennem, mert az nagyon tetszik kinézetre. Abból melyik a legujjabb?

• repvez
    Nem vettem észre semmi problémát használat során és minden rendeltetésszerüen müködik az ujratelepités után is.
    Milyen hardweres probléma okozhatja azt , hogy feltelepül,de mégsem a teljes program?
    Bár mostanában nagyon nincs kihasználva a gépem, mert csak a zene meg a bongészés megy rajta, játszani nincs kedvem , most megpróbáltam volna egy kicsit erre meg nem jön össze ez sem .
  • Molnibalage
    Sindel! Salve!

Ki meddig lesz szabadságon? A héten dolgozok majd keményen a MOD-on, lehet hogy már jövő héten fent lesz egy olyan változat, amivel forgathatunk a MOD release videójához.
  • L Viper #45828
    Üdv Neked is
    Örülök, hogy benéztél :) Szimulátorozol még időnként?
  • JoeDestroy
    Igen kb 2,5 GB.
    Hardweres gond nem lehet? más minden jó azon a vinyón?

Ezek után ezt nézném meg még.
  • JoeDestroy
    Nini ki van itt :)
    Üdvözlet! :)
  • sindelnet01
    Üdv L Viper,üdv Repvez,és mindenkinek kellemes ünnepeket.
  • repvez
    Akkor valamiért nem települ málam a cucc, 58 fájl 31 mappa és 104mb a bms telepitett verziója a gépen.

Pedig mint irtam az alap telepitöt és az integrált patches telepitöt is próbáltam mindnél ugyan ez volt.