Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Idén sajnos nem tudtam elmenni, csak ami két éve volt. Neten néztem :-)

Szép napot

NWolf
A zöldbe viszonylag könnyen kijutottunk.

Az oroszoktól én is többet vártam. Csalódtam bennük. <#rinya>

HUAF, 1st "Sámán" VFS

Gundark 1 1
A "piros" parkoló dettó. Két óra alatt tettük meg a 4 kilométert. Csak a parkolós szarakodás miatt.

A hazafelé út még botrányosabb volt. Ezer ember szorult a keritések közé. Mert nem engedtek ki a rendõrök csak annyit amennyi a buszokra fért.

Aztán villogva és szirénázva megjelent egy rendõrautó a tömegben 😊 Kiszállt két csávó és mondták hogy húzódjunk félre mert õk menni akarnak. Majdnem meglincselték õket 😊 Az emberek közölték hogy õk is menni akarnak és leszarják mert többek között az õ faszságuk miatt vártunk akkor már vagy egy órája. Nem erõltették leléptek 😊 Aztán mikor kijutottunk beszélgettünk a kint lévõ rendõrrel. A HM rendezte az egész buszos szarságot. Nekik közük nem volt hozzá. Hát HM gratulálok sikerült unortodoxul elbánni a rendszerrel.

Szóval... A rendezés kritikán aluli. Az oroszok szépek voltak. De nem erõltettek semmit. Mondjuk szép gyakorlatokat csináltak utánégetõ nélkül 😊 Megcsinálták a kötelezõ gyakorlatokat, de valahogy nem volt benne szív. Az biztos hogy legközelebb hacsak nem hoznak egy B-2est, nem megyek.
Molnibalage
Õszintén? Hát én többre számítottam.

A szervezõk teljesítményét a buszoztatás terén meg egy mondatban tudnám leírni. Teljes inkompetencia. Aki tudja, messzire kerülje el az M5-höz "közeli" sárga parkolót. Úgy elbaszták a szervezést, hogy arra szavak nincsenek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VO101Tom
Mé, mi volt?

www.pumaszallas.hu

arrow19
Aha, milyenek voltak a Ruszkik? Én 3 után leléptem 5óra napon állás után kicsit összeestem.
Borisz80
Valaki megkérdezné 101_TB -t hogy EZ MI VOLT amit ma lenyomtak az orosz Vityazok???

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Boconadi
Na mekkora? 😄

#44813: Szep csajszi, baratnö? <#vigyor>
z0ty4
ez mekkora 😊

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

arrow19
arrow19
Képek késõbb kecsóról. Addig is kép a sólymomról <#hawaii>
VO101Tom
Ok, beszélek Tibivel.
Jó ideig nem voltam netközelben, ezt csak most olvasom...

www.pumaszallas.hu

z0ty4
Mindenkinek jó Repnapot <#pias> !!! Aki tud posztoljon pár képet. van kinn valami net?

Molnibalage

Erre mekkora ökörködõs kilppet lehetne forgatni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

z0ty4
megjött a gépbe a q6600 megkéne nézni most hogy harap a BMS <#violent>

PHENOM II 955 4x3200Mhz
8192MB DUAL DDR3 RAM
Radeon HD6670 2048MB
Mind a két fiamnak ilyen van.

Mi minden van a PC-dben (CPU, VGA)?

Igen én szoktam szórakozni, repkedni, de fõleg az Online részét kedvelem :-)
Az FSX újabb + szebb, de nekem egy nagyobb táv (A-ból B-be) után egy gyorsabb géppel
sajnos elmosodnak a texturák és csak kis idõ után lesz éles a kép/táj.
4 magos proci 8GB ram meg egy jó VGA nál is sajnos kevésnek mutatkozik,
egy Bécs- Budapest szakaszon F18-as géppel a PC
Erre mondják, hogy az FSX_nek erõmû kell. Egyébként jól mûxik.

Az FS2004 szerintem még most is nagyon jó szimulator, itt ilyen gondok nincsenek.
Az alapjáték és 9.1 javítás után az LHSimulations.hu oldalról szedtem le az ingyenes és igényes dolgokat.
Minden utasítás le van írva, mit milyen sorrendben kell telepíteni.
Magyar repterek: Debrecen, Pécs, Balaton Sármellék, nagyon szépen megcsinált scenery_k.
Van egy alap Hungary Base Pack meg Hungarian Landmark, stb. Ezek is kellenek a jó mûködéshez.
Magyar jelzésû AI traffic, ettõl lesz élet a reptereken + a levegõben :-)
Magyar festésû repülõgépeket is tudsz leszedni az oldalról, stb.

Molnibalage

Borisz80
jaaa, hogy rendeljek hozzá gombokat.... <#vigyor2>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
OTWSelectTopGunView -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 1 "View-TopGun View"
OTWSelectNextTopGunView -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 1 "View-Next TopGun View"
OTWSelectNextTopGunView -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 1 "View-Prev TopGun View"

Ezek után a játékban rendelj hozzá gombokat és mehet a show.

Molnibalage
Aktiválni kell a bill. kombinációt úgy, hogy manuálisan sorokat adsz hozzá a mentett keyfile-ban és aztán definiálni kell a repcsik dat fájljában nézeteket, legfeljebb 4-et. Néhány gépnek alapból van. BMS4 fórumon keresõvel megtalálod, a legutóbbi FunFalcon klipben is vannak ilyen nézetek, meg az elsõben is volt.

Borisz80
A két üléses mod beállításánál mi az hogy topgun nézet? Ezt hogyan lehet elõvarázsolni? Milyen billentyû?

Molnibalage
A MOD kiadása után terveztem a saját MOD-mal. Nákam szóba sem jön, hogy alap DB-vel repüljek. Sajnálom, de egyszerûen élvezhetetlen számomra.

axenet
Mer annyit multiztál velünk az elmúlt idõszakban <#taps>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
Én hiányoltam a légierõt, az tartott vissza. A videók (és érzése) úgy ítélem meg, hogy a heliket ledarálja a légvédelem, tehát lényegében csak szárazföldi csata volt.

Most, hogy van benne légierõ - messze nem tökéletes, de használható - eszméletlen, hogy mit képes modellezni a cucc. Ugyanis a legdurvább légvédelem is lebontható és túlterhelhetõ akár régebbi gépekkel is, ami eszméletlenül változatos taktikai helyzeteket tesz lehetõvé.

Nem vicc, de felmerült bennem az, hogy a Falcon világból egy idõre részlegesen távozom. Kiadom a MOD-ot, néha repkedek, de mivel vannak magyarok is akik rendszeresen tolják, könnyebb és gyorsabb multizni, mint a BMS4-gyel.

arrow19
Már a sima Wargame European Escalation is elég hangulatos lett szerintem.
Molnibalage
OFF

Aki szereti a stratégiát és a hidegháborút az sürgõsen próbálki ki a Wargame Airland Battle-t. Valami eszméletlen jó cucc. Falconnal asszem nem nagyon fogok repkedi egy ideig. Befejezem a MOD-ot aztán... 😊

ON

Borisz80
egy megoldás maradt: kamu betegszabi

Más, kicsit off.
Repked itt valaki Flight Simulatorral? (FS2004 vagy fsx)
Van valami kiegészítõ magyarországra? Repterek, adók, táj, domborzat stb...

z0ty4
majd nézem Jana bácsi videóit. 😊

axenet
Szomorúan hallom Zotya bácsi

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
reggelt

sajnos idõhiány miatt nincs idõm repkedni, Redflag-et nagyon vártam de tuti egy percet nem fogok repülni vele, mai napom szabad, de nem merek tervezni elõre semmi, de este megpróbálok felnézni.

Repnapot is buktam, kikértem szabinak erre bebasznak keddtõl-szombatig éjszakába. 😞

z0ty4

axenet
Lehet én is jövök. Mégvalaki ?

axenet
A (FONTOS) -al jelölt részeket jó lenne, ha mindenki tudná használni, aki repülni akar Red Flagen, mert ezek nem használatából probléma is lehet.

axenet
Írtam egy kis segítséget a Red Flag-en történõ rádiózáshoz. Csekkolja le mindenki aki Red flagezik, ne csak az, aki tud angolul, és vezérkedni szeretne :

Red Flag rádiózás gyorstalpaló

Ha bárkinek kérdése van ezzel kapcsolatban, az nyugodtan írjon.

Borisz80
ha minden igaz Wolfal este repülünk. (korea)
19:00

Ha mégse lennénk TS-en akkor sorry.

axenet
Na új info Red Flagrõl, 72nd VFW a vörös oldalra került, velem együtt. Tomék, én javaslom, hogy váltsatok oldalt vörösre, már ha szeretnénk együtt nyomni Red Flaget. Többieknek is üzenem, hogy vörös oldal.

Borisz80
idõpont?

axenet
Készülgethetnénk valamikor Red Flagre, így nagy csapatosan...

VO101Tom
Nem repült.
Csak fent volt még TS-en...

www.pumaszallas.hu

axenet
Nem, én a sima RWR-t használom, pont azért, mert nekem is volt bajom ezzel.

Borisz80
Wolf biztos nem lehetett. Nála úgy szaggat az izraeli hadszintér, hogy ahoz képest egy diavetítõ nézése valóságos gyorsított film.
Jana volt aki tudott veletek repülni.

@Axe!

(ileltve aki még használja az alábbit)

A mûszereket megjelenítõ monitorodon te is a TFT Display - ATD+ típusú RWR-el repülsz.
Jól mûködik ez?
Mert amikor kapcsolgatom a zavarótöltetes panelon az üzemmódot akkor az RWR bal alsó sarkában megjelenik a NOGO, bal felsõben meg valami PFL???
Illetve az RWR jobb felsõ sarkában folyton zöld MAN világít. Gondolom ez mutatná hogy milyen üzemmódban van a kivetõ. De hiába kapcsolom én AUTO, BYPAS stb-be ez mindig MAN marad.

Valamint, RWR-en:
- felsõ sorban az OTR1 és OTR2
- alsó sor TAC, SYS, TST
- jobb oldal NVL
...ezek mit takarnak? Mûködnek ezek egyáltalán?

Ha bekapcsolom a CMDS Panel megjelenítését akkor az is baromságokat mutat, nem azt mint a 3d-s kabinban lévõ.

VO101Tom
Csütörtökönként clod-ban is van online war, ez kavarta meg kissé a dolgokat, mert kihagytam volna, csak úgy alakult, hogy belefolytam a szervezésbe is, és akkor már illett repülnöm is. Azt a csapatot láthattad TS-en. Onnan léptem át Tibiékhez, és utána repültük le a küldit (kb 10 felé ültünk gépbe). De akkor ti már nem voltatok fent, csak Wolf.

www.pumaszallas.hu

axenet
Jól láttam, hogy külön repültetek tegnap, míg a többiek 3an repültek valami küldetést ?

Borisz80
utána jártam ennek a simpit váznak.
"csak" fél millió magyar forint + posta <#merges2> pár jól vágott fadarabért....

VO101Tom
"A modern gépekre való TB féle oktatást megtartottátok már?"

Nem. De majd rákérdezek hogy mostanában mennyi ideje van.

www.pumaszallas.hu

Borisz80
uff. ha sínai akkor nekem most kilõve.
le kellett szedenm mert kellett a hely. az az jelenleg nincs helyem hogy felrakjam.
na majd.

A modern gépekre való TB féle oktatást megtartottátok már?

VO101Tom
Megbeszéltük, lesz este Falcon, 9-tõl Sínain (lehet, hogy én kések kicsit, de nem számítok arra, hogy 21:00-kor már taxiznátok). Két srác lesz még a VO101-bõl, egyikük Mortuus, aki régebben sokat repkedett, csak kihagyott 1-2 évet, a másik Mate, õ új a Falconban, viszont Tibi kollégája, szal együkük sem totál kezdõ, de lehet, hogy magyarázni kell ezt-azt. TB-vel együtt õket keresétek majd TS-en, ha jöttök.

www.pumaszallas.hu

Borisz80
Wow! Ez igen! Kettõt kérek!

Hát ilyen hiperszuper vágó/maró gépekkel könnyû ilyen pontos és részletes "fülke makettet" csinálni.
Próbáljon meg valaki dekopír fûrészzel meg 2 db vonalzóval összehozni egy olyat 😄