Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

z0ty4
és ilyenkor viszek CBU helyett Mavericket áááááá

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

z0ty4
ma egy repülés?

Red Flagre Speedtest mindenkinek kell?

Borisz80
Véletlenül rátaláltam letölthetõ "pé em cé" hadszinterekre:
link
a Red Flag Nevada az 100%- hogy mûködik, bms kompatibilis. Kipróbáltam. (hát ugyebár olyan amilyen, de szerintem azért így ingyen kapva elmegy)
valamint líbia és panama. (ezeket még nem próbáltam)

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
A blue on blue játékmódnál kevés uncsibbat és idegesítõbbet tudok elképzelni. Hiperszuper mindenre immúnis rakéták, mindenki F-16-tal repült VID totál szopás, stb.

A köv majdor releaseban elvileg lesznek már más kabinnal rendelkezõ gépek.

A Mirage gépek AFM-je meg egyébként elég érdekes. Fegyveretelen - rack sincs - Mirage-2000D utánégetõvel tengerszinten alig képes a hangsebességnél gyorsabban repülni. WTF...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Vettem egy jó állapotban lévõ G ruhát <#idiota> (mint kiderült az alább kérdezett típusa, az is PPK-3, csak más altípus.)
Kemény 4000 ft volt. <#vigyor>

BMS.
Igaz most ellent mondok magamnak de jó lenne más jól megcsinált, repülhetõ típus is a BMS-ben.
Az FF ezért tetszett ... F-15E, Tornado.... hiányzik najonnnn... <#rinya>

A Red Flag-et meg megcsinálhatnák tényleg Red Flag-re... annak idején, talán a Nevada hadszintéren volt Red Flag kampány, ahol "Blue on Blue" módban is lehetett játszani.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
A rakász szar azért erõs túlzás.

Az F-15 paraméterei messze jobbak egyes téren, mint bármelyik másé. -15 fokos hõmérsékletet belõve és a Streak Eagle üres tömegét beállítva a rekordrepülések 3-5%-os (!) pontossággal lerepülhetõek. Nem egy, mind! Ez azért minden, csak nem szar.

M0 és M2,2 tartományban 0--100 ezer láb átfogással ezek szerint a légellenállás és a tolóerõ pontos. Az, hogy magasabb álásszögnél mi van, az persze más tészta, de az igazi szar gépek azok, ahol még a vízszintes repülés közbeni gyorsulás is rossz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Elõször a Mirage-hoz született meg az AFM, késõbb az F-16hoz mai formájában. Ezek közelítik a repülhetõ kategóriát, a többi gép FM-je egy rakás szar, ez a fõ oka, hogy nem használják õket PVP-n

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Borisz80
Sürgõs segítség kellene. Hátha valaki nagyon benne van a témában.

Magyar MiG-29-es pilótákon lehetett látni, szürke G ruha (vagy inkább nadrág) típusa kellene.
Lehetett látni még zöld színû G nadrágot is rajtuk az a PPK-3. Szóval a SZÜRKÉNEK kellene a típusa.

z0ty4
http://www.youtube.com/v/isTPBFm0A_o&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Molnibalage
Azt engedi a PvP? Egyébként az F-15-höz képest, de fõleg az A-10A-hoz képest az reálisabb. Mert pl. van neki AFM-je.

A Shrike kinematikai hatótávolsága kisebb, de attól még irdatlan pontos az is.

Ha majd kijön a Korea '80s, azzal multizzatok. :)

Borisz80
Áh értem. A hiperrealisztikus M2000-rel viszont lehet repülni... <#whatever>
Meg az alias Shinai "modellezzük a 80-as éveket de sisakcélzó, HAD meg TGP azért van" realisztikára törekvés is furcsa.
Vagy az ellenkezõje. 90-es évek és felette, de HARM az pl nincs, csak a fostalicska vietnámot megjárt Shrike.

A RedFlag-nak is simán más nevet kellene adni mert köze sincs "A" RedFlag-hez.

Ma morci vagyok, az idõ is borús és éjszakáztam is.... <#vigyor2>

Molnibalage
Az olyan kabinokkal semmi értelme foglalkozni. Ha bárki is csinál valamit, ahhoz hogy valóban szép és full 3D kabin legyen, ahhoz 0-ról kell kezdni.

A PvP-nél a max. realizmusra törekednek, abba nen fér bele az, hogy ilyen "torzszülött" gépekkel repülj.

Borisz80
Ha már orosz gépek; a BMS-ben lévõ félig kész MiG-29 cockpittel miért nem kezdenek valamit? Be kellene fejezeni.

Egy másik sarkalatos gondolot. PVP-ken miért nem lehet repülni az A-10 és az F-15C-vel? Ezeknek is van szinte kész cockpitjük. Sõt, az A-10 az teljesen kész is van.

RedFlag.
Dejó. Pont akkor akarnak kezdeni amikor este kell dolgoznom.

Molnibalage
Minden particle tweak egyben. Igazi "must have" cucc.

Molnibalage

axenet
Jó napot. Repülés kicsit késõbb ? Mondjuk az új Red flag tesztelése keretében ?

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage

Molnibalage
Igen, de nem fogok bele akkora energiát beletolni már. Ez volt az egyik zene, amire gondoltam, kicsit "demósabb" /"pormósabb / "featiure" felsorolásos lenne.

Ez a másik jelölt. Erre megcsináltam az alternatív ITO2-es videót, de soha nem raktam fel Youtubra.

z0ty4
attól függ milyen a videó. Fun vagy vmi attack? tényleg a MolnyFalconhoz akartál vmi videót is nem?

Red Flag: "We are going online very soon (maybe wednesday or thursday) and want to use this weekend as the last opertunity to pre-fly the whole thing together and to stress-test it so to speak."

Molnibalage

z0ty4
http://www.youtube.com/v/5KsIambq8ik&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Red Flag: Gents... we are almost done. We are just testing stuff to see actually if we have not seen and forgotten anything.
Like a "lets look over the shoulders" so to speak..so its not much more time to START.

Amen <#kuss>

Borisz80
Nem, ott nem lehet a felhõzetet állítani. Csak az elõre beállított idõjárás sémákban változik.
De ott is a cumulus meg az összefüggõ felhõzet mindig 15000 környékén van. A felettük lévõ cirus felhõzet is mindig 30000 környékén. Ezeket nem tudom állítani a belsõ idõjárás opciókba.
Kint nem lehetne?

Molnibalage
Az idõjárás határozza meg, hogy ez milyen magasan van. A játék belsõ weather részében van szeritnem, de én eddig azt nem nagyon babráltam, csak a hõmérsékletet, amikor a Streak Eagle rekordjait repültem le újra.

Borisz80
Molni.
Felhõknél ugyebár van a fair poor inclement-ben láthaó cumulus illetve összefüggõ felhõzetek. De ezek felett kb 30000 ft-n van egy újabb 2d-s felhõréteg. Ennek a 2d-s felhõréteg magasságát lehet valahogy valami file-ban állítani?

z0ty4
http://www.youtube.com/v/gHtdbjZ_6jo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

CBU effects "fix"

Molnibalage
A MOD be lesz fejezve, de csak a '80-as évek. Az a kis rész ami nem fejlesztek bele az annyira elhanyagolható, hogy észre sem veszi senki a hiányát, mert a jelenlegi DB-nél meg annyiva több a mostani. Egyszerûen nincs 20-30 órán arra hogy belõjel egy új radaros AAA-t, amikor mindkét oldalon elvielg van már mûködõ.

A '90-es évek modnál legfeljebb arra lenne erõm, hogy pár egységet és századot lecseréljek, de semmi több. Ezt bárki képes megtenni néhány óra alatt, ha van rá igénye. Nekem viszont nincs. Az ARH-k totál bugosak, ilyen környezetben repülni szerint 0 élmény, mert tudom hogy immúnisak a chaff-re.

Évek óta nem repültem igazán a Falconnal, tehát nagy eltérés nem lesz most sem :)

A fejlesztés pihenõvágányra tevése az, ami "új" bár ezen a téren is már vége az aranykornak. A suggestion threadben felvillantottam a szerintem követendõ irányt és lehetõségeket. Ha nem élnek vele a fejlesztõk, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni. Lassan két éve, hogy posztoltam az elsõ észrevételeket. Egy nyomorult dispenser fejlesztést nem tudtak megcsinálni. Nem, az nem érv, hogy nincs rá idõ. 5 perc text edittel az összes letudható. Még azt is felajánlottam, hogy megcsinálom én. Úgysem kellett...

z0ty4
ma meg holnap itthon vagyok. ha valaki repülne jelezze itt vagy priviben.

Borisz80
Személy szerint sajnálattal hallom Molni.

Borisz80
Nálam is hiába rakom le a beton elejére, megfelelõ leszállási sebességgel, hiába próbálom az aero fékezést, mire lelassul a gép annyira hogy lehetne kerékféket használni addigra a kerékfékkel sem tudok megállni, illetve nagyon neccesen a végén.

Az aero fékezés szerintem sem mûködik a játékban.

Repvez kerékfékgombhasználtát még azzal egészíteném ki, hogy _nyomva kell tartani_ a K betüt.

Molnibalage
Korea '80s MOD és közlemény.

Asszem lehet, hogy egy idõre elhagyon a Falcon világát. Ha a fejlesztõk akarnak valamit, akkor kérdezzenek meg, de a javaslatok posztolását abbahagyom, egyelõre úgy tûnik, hogy nincs értelme.

Repkedni lehet, hogy néha jövök majd - ha lesz újra majd egyszer normális joyom - de most annyira sûrû az életem, hogy talán karácsonyra majd rendelek magamnak valamit.

A topik benn marad a kedvencekben és a házigazdaságról nem mondok le, figyelem a topikot, de aktivitásom lehet, hogy a mostanit sem fogja elérni.

repvez
itt nincs is belõle hiba,de a valóságban túlmelegedik és szétrobban a kerék miatta. jó ha hozzászokik az ember a végsõ harmadban lévõ használatkoz és nem a kerékérintéstõl használva.

A diff-féket meg lehet hogy nem dedikált gombokra teszik, hanem a sima orrkerékforgatást állitják be hozzá és a boton lévõ NWS-el kapcsolják ki be.
Molnibalage
Van differenciál fékezés a Falconban? Ezt nem is tudtam. A kerékfék használatának mellõzését nem értem. Mivel az airbrake és magas AoA hatása nem túl erõs mi mással kellene fékezni? Nekem már volt igen nagy sebességû leszállásom is és soha semmi baj nem volt abból, hogy használtam a kérékféket.

repvez
A B betüvel a levegõben tudod lassitani ez a speedbrake ezek nyilnak ki hátul, landolásnál jó ha ezek is nyitva vannak, a kerékféket a K betüvel tudod aktiválni ha alap bill kiosztást használsz.De ezt bizonyos sebesség felett nem ajánlatos használni,Persze a végsõ megállást a gurulás utolsó részén ezzel kell. illetve akinek van pedálja a kormányzást is a diff fékkel oldja meg.

Emellett a leszállásnál ameddig csak tudod tartsd a fõfuton a gépet és hagyd hogy addig lassuljon hogy magátol esik elõre, ez az aerodinamikai fék.
Sziasztok:

Abban kérném a segítségeteket hogy landoláskor mivel lehet lassítani a gépet.
Mert néztem egy videót de ott speedbrake mondott gondolom az a B billentyü aztán meg azt írta whellbrake de ilyet nem találok a bill. kiosztásban, ugyhogy állandóan lefutok a kifutóról nem tudom lassitani a gépet.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Ja bocs majd elfelejtettem a Falcon BMS 4-rõl van szó.

Üdv:falcon 16
z0ty4
http://www.youtube.com/v/GtHoplULCjA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Borisz80
akinek van couger mfd-je az ki szokta kapcsolni a gombok világítását ha nem használja? Nem gond ha megy egyfolytában?

Borisz80
ja, az tengapi repülés volt.

Borisz80
leszek.

axenet
18 :30 tól repülünk , ha valaki szeretne...

z0ty4
kaját kéne csinálni de az ráér :)

vagyok TS.

axenet
Este egy repülés kinek jó ? 6tól ráérek

z0ty4
Axe: éjszakai küldiket is tudsz majd csinálni? abból is lesz bõven

Vagyok most ts-en, 2-3-ig ráérek ha van valakinek kedve menni egyet.

arrow19
Bennevan a doctrine-ban.
Borisz80
Ha már légiharcnál tartunk, ezt a könyvet ajánlom minden komolyabb érdeklõdésû "virtuális" pilótának.

Borisz80
One vs Many. Odacsap elhúz taktikát alkalmaztam.

BVR elhatározás után pót leold, cat1.
4 gépes kötelék (mögöttük még egy 4 gépes kötelék) , tws-ben 4 indítás 30ezren. Manõverezõ cél elleni max indítási zóna felsõ határán. (ha jól tudom így nevezik ezt a részt. Nem a NOESCAPE zónáról beszélek.)
Elfordultam hogy még lássam radaron a célokat, még a rakéta aktív nem lesz, de...
Közben jött 2 amraam felém is. Ezeket már nem tudtam volna lefutni így az Axe féle rakéta elleni manõvert sikeresen alkalmaztam. (Kösz Mester! <#eljen> )
Miután ez megvolt futás elfelé. Utánam lõttek. (csak a briefing-ben tudtam meg hogy mind a 4 rakétám talált.)

Mikor megszüntek a besugárzások visszanéztem, de hült helyük volt.
Awacs lekérd, következõ legközelebbi ellenség.
Ismét több gépes kötelék. Ismét magasabbra, gyorsabbra. Ugyan úgy indítottam a maradék 2 amraam-ot.
Itt kicsit messzebbrõl lõttem. (egy mellé másik talált)
Ismét bejövõ rakéta, de ennél megpróbáltam elfutni. 30-ról le földközelbe, és menekülés saját gépek felé.
Itt ismét utánamlõttek még párat. Aztán a saját gépekkel kezdtek foglalkozni.
Üza 2000, rakéta nincs, irány haza.

Azért emberek ellen egészen más arány jött volna ki. Biztos hogy az 5 kill leredukálódott volna 1 -re. Na meg így kissé könnyebb, szabadabban lehet manõverezni mintha kötelékben kellene harcolni. A lelõtt gépek mind F-16-ok voltak. De láttam F-15-öt is a besugárzón.

Meg azt is hozzá kell még tenni hogy a küldetés elõtt gyakoroltam folyamatosan vagy 1 óráig hogy mit kell csinálni ha jön a rakettya és már nem tudsz elfutni. Úgyhogy még a zsigereimben volt a dolog, és ez sokat számított.

Ma is lerepülöm újra. Kíváncsi vagyok hogy csak szerencsém volt vagy azért már kapisgálok valamit.

axenet
<#law>

arrow19
Nekem meg a facebookos logojukat <#action>
axenet
Kis off topic, nyári hallgatni való :

Beach acoustic - Break your heart

A kongát / djembét / cajont egyebeket nekem sikerült elkövetnem

arrow19
fukkye :DDD
axenet
Tippem beigazolódni látszik, jövõ hétvégén lesz csak RF , úgy tûnik :

"Archer: Guys meeting has been pushed to Sunday on Aug 18th @ 1800 GMT"