Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

z0ty4
Ahogy Martin Lawrence mondta az Állj, vagy jövök! c. filmben: Cipzár a rizsára! <#nevetes1>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

repvez
Hát én annyira nem estem hanyatt töle ez alapján.Nem nagyon hirdeti hogy 6DOF képes lenne vagy, hogy nagyobb képfrissitése vagy látószõge lenne mint a TIR-nek. Amit én ebbõl kikövetkeztetek, hogy szép orosz szokás szerint ujra feltalálják a spanyol viaszt és eladják sajátként.Itt is csak annyi az egész, hogy a webkamerát a fülesbe tette és a ledet meg a monitörra és irt hozzá egy szóftvert. 1 led világit abbõl hogy tud térbeli helyzetre következtetni,meg elég nagy volt a késleltetése a mozgásra.
Ennyi erõvel a kamerát a pántra is tehetné középre a forgás elcsúszásának kizárása miatt.
Most értem a végére a Dan Hampton féle Viper Pilot: a Memoir of Air Combat c. könyvnek (pár oldallal visszább van itt link az e-book-hoz). Nagyon király dolgok vannak benne, sajna ebbõl sem lesz szerintem magyar változat...

Volt benne egy pilóta-szleng, amit sokáig csak sejtettem (némi vit. rep. múlt alapján), aztán a végén beigazolódott. "...to zipper the microphone...". Kíváncsi vagyok, ki mit tippel, mit jelent?

z0ty4
Gametrix-vTRACK MK1

trackir mehet a levesbe 😊 aki ért oroszul nézzen már szét a honlapon is

Borisz80
Hé, kis csalók. A TFR csak a LANTIRN pod-al üzemel.
És azt nem lehet függeszteni a BMS-ben.
Tessék nélkülözni a használatát. <#idiota>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
fingatós kis mission volt 😊

repvez
Lehet a kabin nézet valamelyik olyan gombra vagy tengelyre van téve a joyon vagy az egéren ami egy kicsit zizegõsebb a kelleténél vagy valamelyik eszköz összeveszik a másikkal és ezért elmászik valamerre.

Nekem is volt ilyen mikor 2 joy volt rádugba és bezavart a nézetbe a másik.
Próbáld kihuzni a vezérlõket vagy nézd át, hogy mire van téve a kabin nézet vezérlés.
Borisz80
Futómû mizéria.
-futó kiengedés csak 250 kts sebesség alatt.
-kiengedés után ellenõrizd a "futók helyzete" visszajelzõ panelt, hogy mind a 3 lámpa zöld e.
-ha zöld akkor a futó kinti helyzetben rögzítve van.
-ha nem világít zölden akkor az adott futó nem nyílt ki, vagy nem rögzült.
-ez esetben próbálkozhatsz még a futómû vésznyitással. shift-g vagy ctrl-g.

HUD mizéria.
Nem egészen értem a problémádat, de hátha segít a kis eszmefuttatásom.
BMS-ben már nincs 2d-s kabinnézet, csak 3d-s van. Úgyhogy felejtsd el a 2d-s nézet sajátosságait és szokd meg a 3d-t.
Ha megnyomod a "2"-es billentyût akkor is 3d-s kabinban vagy, csak itt ha szét akarsz nézni a kabinban akkor fix nézeteket váltasz. (mint pl a Freefalcon 2d-s kabinjában)
Ha a "3"-as bill-t nyomod meg akkor az a fullos 3d-s nézetû kabin, ahol ha mozgatod a virtuális fejed akkor folyamatosan mozog a kabinban. (remélem érthetõ)
Ezt a fejmozgatást vagy a joystick-od "POV hat" nevezetû 4 állású kis karjára rakod vagy használsz "Track IR" fejmozgásérzékelõt és a valós fejmozgásod szerint nézel szét a kabinban is.
Elkerülhetetlen hogy ne kelljen mozgatnod a fejed. Ha eddig nem így játszottál rep.szimulátorral akkor ezt is nem árt ha megszokod.

Szóval nem értem hogy mit értesz az alatt hogy a HUD fent van. Minden ott van ahogy éppen ránézel a mûszerfalra. Ha középre akarod a HUD-ot akkor nézz fentebb a kabinban.
Vagy, ha csak HUD nézet kell akkor használd az "1"-es billentyût.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

axenet
Igen, én is ezt néztem, hogy kb értelmetlen ez a patch. Egyenlõre nem kerül fel nálam...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Molnibalage
BFB = Battle for Balkan? Ha jól látom a changelogot, akkor csak MP oldalról kapott pár javítást a kód. Nem kötelezõ alkalmazni, tehát semmit nem fog felborítani szerintem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Lehet bassza a csõrüket, hogy ilyen ügyesek a falcon onlineos fiúk <#idiota>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

arrow19
Már az 5. update is úgy volt beharangozva hogy az "utolsó nagy update" ezt a customer feedback oldalát sosem értem a BMS teamnek.
axenet
Na ez fontos volt most....

Szegény BFB team, most fájhat a fejük....

arrow19
<#idiota><#idiota><#idiota> egylábbal ál <#idiota><#idiota><#idiota>
arrow19
Hát ez is kellett mint egy falat kenyér <#idiota> Legalább tudjuk miért ál a server.
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv!

A BMS is fönt van csak abban azt nem értem mikor elkezdem a játékot akkor a HUD mindig fönt van nem ugy mint egyébként hogy a képernyõ közepén midig az egérrel kell huzogati, vagy van erre más megoldás hogy tuti fix középen legyen?

Üdv:falcon 16
repvez
Hát az sztem akkor fordul elö ha tul nagy sebességnél próbálod kiengedni a kereket leszállás elött. A mastercaution nem szokott a kerék kiengedés után ilyenkor világitani vagy nyikorgó hangja lenni? mert ha 200alatt nyitsz akkor ki kéne jönni szépen , ha nem valami bug,de miért nem BMS-t használsz ahhoz jön ki javitás is ,meg már mindenki azt használja
Sziasztok !

Abban kérném a segítségeteket hogy mit lehet tenni a Free Falcon 5.5 -ben a landolásnál a futó nem nyílik ki rendesen vagyis a kerekek nem egyenesen ,hanem valamilyen szögben állnak, és így nem lehet letenni a gépet.
Segítségeteket elõre is köszönöm.

Üdv :falcon 16
Molnibalage
A fórumot olvassa elvileg, tegnap is be volt jelentkezve.

Molnibalage
Nagyon sok mindent nem figyelek. A 3rd party helyszínekrõl pl. szint semmit sem tudok.

Molnibalage
Ez mintha csak az én MOD-om lenne, mert az AIM-54 az én "ejtõs" modellemet használja. Bár akkor azt nem értme, hogy rakéta füstja és lángja hol van, mert én javítottam.

Borisz80
Én igazából sosem nézem a falcon fórumokat, csak ezt az SG-t. Így is van már elég fórum amit nyomon követek.
Ha van valami érdeklõdésre adó akkor azt Te mint ügyeletes Falcon hírmondó úgy is leírod ide és akkor szoktam megsasolni.

z0ty4
ez a videó 08.23-as. de semmi infó vagy megjegyzés nincs

Molnibalage
A srác kb. április óta nem jelentkezett. Továbbra sem értem egyébként, hogy a kinti fórum adta lehetõségeket miért nem használjátok ki...

Borisz80
Az F-14 mikor lesz már kéééééész????
(költõi kérdés volt)

OFF

Amúgy láttátok FSX-hez, TACPACK-al milyen F-14A lesz az Aerosoft jóvoltából?
Pláne ha multiban is lehet játszani egy gépen pilóta/RIO-t.
Uhhhhhh.....! <#wow1> <#szeret>

Pilóta kabinképek kb középtájékon.

RIO kabinképek kb középtájékon.

Molnibalage

repvez
Hát ha arra számitasz, hogy a felsorolt tipusok mindegyikét repülheted akkor csalódni fogsz. Egy egy F-16-os szimulátor és csak részben tudsz más gépekkel repülni,de azok már nem lesznek tökéletes kabinnal megáldva csak az F16-os avionikája lett átvariálva.
Mostanában lesz talán a Szu-27-esnek normális kabinja meg talán a Mirage-2000 és az F14-es,meg F18-as az ami egy kicsit jobb az átlagnál.
Sziasztok vadászok! <#vigyor0>

Megnéztem a típusismertetõt és elég sok típus van benne. Kérdésem csak az lenne hogy még nem telepítettem a játékot. Valaki röviden felsorolná mik vannak benne? Elsõsorban soviet gépek érdekelnének.

Elõre is köszönöm!

z0ty4
janával fenn vagyunk, szerintem leszünk még akkor is

Borisz80
lesz ma valaki olyan délkörül balkánon?

z0ty4
Cancri: ha a 4 gépes kötelékünk arra megy, sokáig nem lesznek ott.

délután megyek át sógimhoz, szóval estére nem igérek semmit. addig is....

z0ty4
akkor estére xar idõt kérek, és mindenki otthon marad <#nevetes1>

Cancri55
Kicsi az esély, de ha otthon leszek, akkor égetjük a kerozint (Banja Luka északkeleti körzete tele van ellenséges földi erõkkel).

z0ty4
Este átruccanunk a Balkánra? <#violent>

Borisz80
OFF
php fórumon hogy lehet adminként lezárni a fórumra való regisztrációt?
THX!

Molnibalage
Szu-27 kabin célegyenesben. Jó lenne ezzel együtt kiadni a Korea '80s modot. 😊

Public HD... ott mindkettõt megtalálod...

z0ty4
köszi. megyek is megkeresni.
és a szó amit keresel, nem a megszereztem, hanem "megvettem" <#vigyor2>

Csak kicsit OFF: "megszereztem" a Planes címû Disney rajzfilmet, hát betérdeltem Tõle. Aki egy picit is konyít angolul, meg szereti a repülést, mindenképp nézze meg, rajzfilm mivolta ellenére nagggyon király szlengek vannak benne. Ha biztosra akartok menni, angol felirat is található hozzá a neten. Egy Piper Pony viszontagságairól szól a Race around the Globe versenyen.

Az óceán felett szar idõben megtalálja két F-18-as:

F-18: "You beter follow us to the boat, there is no bingo field around here"
Pony: "Bingo field??!!"
F-18: "Place to land!"
Pony: "Boat?!"
F-18: "Yeah, the Dwight D. Flysenhower"
A hajóhoz közeledve
F-18: "Bravo, checking in as fragged plus one"

Fergeteges!!!

A másik (még nem néztem) a Wings, az meg eleve sugárhajtómûvesekrõl szól.

ON

Molnibalage
Igazából nem is értem, hogy Tom mit akar. A jelenlegi 3D modell szerintem bõven jó, csak a gép skinje túl steril. Úgy skin kell a mostani gépnek oszt csá. Tom modelljében a kabin nekem picit nagynak tûnik.

VO101Tom
Hu, ezt én most passzolom, nagyon el vagyok havazva egyéb dolgokkal, repülni sem volt idõm az utóbbi három hétben...

www.pumaszallas.hu

Molnibalage

VO101Tom
Nem láttam még, köszi a linket!

www.pumaszallas.hu

repvez
Közben kiderült, hogy nem volt semmi probléma a géppel,csak olyan probléma volt amire nem is gondoltam egy friss telepitéskor. a lényeg az volt, hogy a TV kimenetet vette elsõdleges kijelzõnek igy a wn logó után oda tette át a képet ,ezért nem láttam semmit.Kihuztam a HDMI-t és egybõl megjelent minden a monitoron.DE ugye erre gondolni sem mertem volna mikor még semmi driver nincs a gépen akkor miért kezeli a 2 monitort.
Mindegy most nagy betükkel ráirtam a lemezre, hogy telepités elött kihuzni a kábelt .

Tom Ha esetleg nem láttad volna ezt a tesztet akkor ez hátha segit a dontésben :
Leap motion
VO101Tom
Én egy ilyennel szemezek, de PC-s tesztet még nem találtam róla (Windowshoz is jó). Errõl írták, hogy kvázi érintõ képernyõssé tudja alakítani a monitort, illetve különbözõ eszközöket is -tollat pl- felismer és a monitorra tudsz rajzolni. Érdekes cucc, viszont nem tudom, hogy 30000 Ft-ot megér-e...

https://www.leapmotion.com/

www.pumaszallas.hu

Repvez

Nekem XP vel csinált hasonlót, mondjuk nekem fagyott is a telepités végén, talán a particio nem tetszett neki, a win 7 el nem vot bajom ( a win-8 más kérdés ).

Próbáld meg másik particióra tenni, vagy kipucolni az MBR t, hátha ott van gebasz, nekem pld egysz egy Linux úgy begallyazott oda, hogy többet nem tudtam feltenni windowst, amég valami barkácsolós lemezrõl x progival nem irtam ujra. Mondjuk neked feltelepül, meg kezd bootolni.

Nekem , ez már nem ehhez, a win 8 olyan érdekesen áll fel, az tény, hogy az asztal bejön secpec, de utána a háttérben töltögeti a progikat, ide a bökõt, hogy igy nem is gyorsabb a win 7 tõl.

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

Borisz80
Problémáim csak nem értek véget.
Gondom van az MFD Extractorral.
A megjelenített mûszerek néha villannak egyett illetve véletlenszerûen valamelyik mûszer nem mûködik akár 10 mp-ig sem.
Semmit nem állítottam a beállításukon csak a BMS-t raktam fel újra, de ahhoz szerintem semmi köze.

Letöröltem, újrafelraktam az Extractort de a hiba ugyan úgy megvan.
Az egészbe az az érdekes hogy eddig még tökéletesen mûködtek, de most rájött s 10 perc.

Esetleg tud valaki egy frissebb verziót? Nekem a v0.5.7.0. x86 -os verzió van meg.

z0ty4
egy nagyon jó mark pointos videó

z0ty4
<#worship><#taps><#nevetes2>