52967
  • skeleton
    http://www.youtube.com/watch?v=vRqbOvcmnO8

Remek kis videó.
  • Borisz80
    Jó ötlet az a gyorstalpaló.
    RWR-nél viszont nem kapcsolt HANDOFF-ot. ;)
  • Talon11
    Gratulálok hát neki...nyílván nagy presztízsértéke lehet a videóinak...
  • z0ty4
    az elején mikor a srác beírja a keresőbe a bms-t Jana videói vannak legelöl.
    Híres lettél Jana bácsi
  • z0ty4
    Falcon BMS 4.32 - Install to Combat Ready in 1 Hour (Tutorial)
  • Frenky
    OFF! Üdvözlet az Uraknak! Akit érdekel esetleg és szeretne csatlakozni erre tessék:
    DCS World MAGYAR Felhasználók a Fészbuk_ON Várunk mindenkit, akit érdekel a repülés és a DCS World! Szép napot.
  • Molnibalage
    A FreeFalcon féle annyire nem volt rossz, de a BMS4 az valami katasztrofálisan szar, ha te akarod kommandírozni. A full MI költelék szódával még elmegy.
  • VO101Tom
    Az azért a humánoktól is függ
  • Borisz80
    Az mindig is jobb.
    De igaz is, mit is vártam volna egy '98-as játéktól.
    Bár azért vannak olyan régi szimulátorok ahol a harapófogóhoz való utasítások benne vannak és jól is működnek.
  • Talon11
    Tehát akkor a human kötelék elméletben jobb a AI-nál, ez azt jelenti?
  • Borisz80
    Hát akkor ez az egész AI wingman irányítás használhatatlan. Nem hiába nem vesződtem én annak idején ezek megtanulásával. Jó hogy emlékeztettél most rá.
  • VO101Tom
    Keystroke-al próbáltam én is, a command-al nem. Köszi, ezt megnézem majd.
  • Hecker007
    Pontosítok, nem keystroke kell hanem Command a logi profilerben, a keystroke ha beragad akkor össze-vissza csinál mindent, próbálom a DCS:A10C-hez használ profil alapján belőni ezt is.
  • Hecker007
    Logitech Profillerben beállítottam a megfelelő keystroke-okat és simán működik. BMS-ben a beállításoknál pedig a keystrokes profil van kiválasztva nem pedig az alap BMS. Csak még abból a listából ki kéne szednem azokat a dolgokat amik kellenek, egyelőre a TMS, DMS van beállítva illetve a Chaff+Flare.
  • VO101Tom
    Hogyan oldottad meg?
  • Molnibalage
    Azokat nem is kell használni. Mivel az BMS4 AI kőhülye a nem túl acélos FF-hez képest is az ismertetett parancsokkal elégedje meg a többit meg szard le magas ívben.

Egyes sorok azért szürkék, mert ahhoz célt kell befogni. Radar, TGP, MAV, padlock egyre megy, de célpont kell hozzzá, mert arra vonatkozik.

Az ül, fekszik, ugat sem működik rendesen, mert pl. FF-ben a weapons free és attackra az MI a lehető legrövidebb úton próbált támadni. A BMS4-meg meg fogja magát az AI és néha átrepül a reptér vagy más cél túloldalára, 20 mérföldre elrepül és onnan támad... Nem is értem, hogy egy soha be nem fejezett játéktól hogyan várod el, hogy advanced BVC taktikát fogsz tolni. Még a DCS szintű új játékok MI-je is sokszor egy rakás szar.
  • Borisz80
    Köszi de ez nem elégséges.
    Kicsit mélyebb használati infók kellenének.
    Pl a "pincer"-t mi alapján csinálja? Mert nálam teljesen kaotikusan viselkedik. Vagy ki se nyit vagy a másik oldalra nyit mint amelyik oldalt elhelyezkedik a formációban. Nyit, de még 20 mérföld után sem zár vissza.... nem értem.
    Néha nincs is a választható utasítások között!

Meg pont az az oldal kellene amiről te se tudtál semmit se írni, sőt mint írtad senki sem tudja hogy mik is azok.

Hát elég furák ezek az AI utasítások. "Ül, fekszik, ugat"... csak az ilyen alap utasítások működnek?
    Ezekkel aztán marhára nem lehet AI-val normálisan BVR-ezni.
  • Hecker007
    Nekifogtam, kb 2 óra szenvedés után sikerült a HAT switchek titkát megfejtenem és sikerült a gázkaron lévőket is meg a boton lévőt is beállítanom.
    Most próbálom a manual alapján nagyjából autentikusra belőni.
  • Molnibalage
    Egyébként felajánlottam már, hogy a BMS4-hez értő embernek odaadom szerkeszthető formában a cuccot és kibővítheti illetve átírhatja. A játék nagy része ugyanaz, a kis különbségeket kellene csak beleírni, kb. 10-15 oldal lenne. Sajnos nem volt rá jelentkező... A Config Editor pl. még egyszerűbb is...
  • Molnibalage
    92. oldaltól.
  • Molnibalage
    FreeFalcon kézikönyv, ott van a banner alatt...
  • Borisz80
    Az AI wingman és element rádióparancsoknak hol található meg a leírása?
    Mi micsoda, mire való...
  • VO101Tom
    Hali.

A G940 kialakítása nem olyan mint az F-16-osé, ráadásul a gázkaron lévő két HAT Switch-et nem tudtam használni BMS alatt (ha kiválasztom a gázkart mint aktív joy-t a beállításoknál, akkor érzékeli azokat is, de egyúttal elfelejt minden beállítást a joy-on - szal én maradtam a joy-nál). Nem találtam még megoldást erre (Key mapper sem működik, próbáltam a hat switch-et sima klaviatúra gombokként szimulálni, de az sem működött).

Ami a gombkiosztást illeti, nem tudsz autentikus beállítást használni, már a botkormányon sem. A CMS, TMS, DMS gombjait is össze vissza kellett elhelyeznem, plusz a rakéta indítást, meg még pár fontosabb gombot. De hogy te miket és hogyan használsz, azt csak magadnak tudod beállítani (és ami fontosabb, megjegyezni). Ha kell, én el tudom küldeni a beállításaimat, de hidd el, hogy sokkal jobban jársz, ha magadnak állítod be ezeket.
  • Cancri55
    Hali!

Az alap sima koreában a tactical engagement opció alatt rengeteg training-et találsz a rampstarttól kezdve.
    A joy beállításával kapcsolatban ütközni kéne TS-en!
  • Borisz80
    A gyakorláshoz vannak a programban tréning küldetések.
    Tactical Engagement - Training - címek értelemszerű gyakorlatot tartalmaznak
    Van hozzájuk valami tréning script is de sose kapcsoltam még be őket.

A joy configgal kapcsolatban:
    Van amikor a joy programjával kell beállítani egyes dolgokat, van amit BMS-ben rá tudsz konfigolni.

VO101_Tom-nak van G940-e, tőle kérhetsz joy profil-t. (vagy lehet hogy régebben már meg is tetted)
  • Hecker007
    Köszönöm! El is kezdtem letölteni őket.
  • Molnibalage
    Az alap dolgok nagy részre a BMS4 és FF-ben ugyanaz.
  • Hecker007
    Üdv!
    Korábban már jártam itt, de akkor idő hiányában feladtam a Falconnal való próbálkozást. Most viszont van rá időm, hogy beletanuljak. Tanácsot vagyis tanácsokat szeretnék kérni.
    Az első nagy gondom, hogy a joyt(G940) nem tudom rendesen beállítani, a tengelyek megvannak, de a gombok azok nem igazán akarnak működni. Ebben tudna esetleg valaki segíteni?
    A másik kérdésem így az elején hogy a FreeFalconhoz készült oktató filmek mennyire használhatók a BMS-hez?
    Illetve van-e olyan mission ahol lehet gyakorolni, pl a fegyverrendszerek használatát, le-fel szállást, a géppel való tájékozódást.
    DCS A10C-vel szoktam repülni, Cancrival egy párszor repültünk együtt is, igaz a vizsgaidőszak miatt nem volt rá időm az utóbbi 1 hónapban. Ott magát a gép kezelését viszonylag gyorsan sikerült megtanulnom, inkább a felderítéssel és a célok azonosításával volt problémám.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Borisz80
    Felraktam!
    falcon / docs / rl docs ---> AirToAir_InterceptProcedures....

Eredeti dokumentum címe:

NATC:
    Flight training instructions - Air to Air Intercept Procedures Workbook (2008)
  • Cancri55
    A Tibi félébe? Mert ha arra gondolsz, szerintem nyugodtan, Ő nincs sg fórumon, majd vállalom a nyakazást:D
  • Borisz80
    Valakinek lenne kedve alap BVR taktikát gyakorolni? AI ellen. Előtte egy kis témabeli átbeszéléssel.
    2v1 és 2v2

Most hogy végre szétnéztem a dropbox-ban találtam egy doksit mely pont azt tartalmazza amit olyan régóta keresek, mindenféle zavaró sallang nélkül. Bár a címe megtévesztő mert "ECM usage"-nak van elnevezve, de ennél többet tartalmaz. Azért még maradtak nyitott kérdéseim, de alap irányelveknek nagyon jó infókat tartalmaz.

Van egy régebbi doksim valahol, "Naval Aviator; Intercept procedures" vagy valami hasonló. Azt feltölthetem a falcon-os dropboxba?
  • Borisz80
    nem igaz, mert zőőőőőd!

Köszi! Én is kerestem a választ de joy-t dobtak ki az értékelhető linkek.
  • repvez
    ÉS a milyen színű az üléspárna a zöld a helyes válasz :)
  • repvez
    SSC (side stick controller).

A google a barátom volt a check six oldalán már kérdezte valaki ezt a választ kapta rá
  • Borisz80
    nem joy, nem fcs (flight control system)
    nem yoke, nem stick, nem grip... de ezek amúgy sem 3 betűsek.
    Hát nem tudom mi a p*csnek szokták nevezni.
  • Boconadi
    Joy?
  • Talon11
    Hayab már 29-est is csinál? Te jó ég!
  • Borisz80
    Srácok!
    Szeretnék regelni egy F-16 -al foglalkozó fórumra, viszont van 3 ellenőrző kérdés és erre nem tudom a választ:

3 letter abbreviation for the control stick (lower case)?

Valaki tudja?
  • Borisz80
    Na az új Balkán nem jött le, a hülye vihar miatt meghülyült az internet és megszakadt illetve hibát érzékelt és leállt a letöltés még én házon kívül voltam. Mivel 4 óráig tart nekem letölteni így már felesleges volt újra indítani.

Azért fent leszek, hátha koreát nyomtok.
  • Cancri55
    Még folytatnám a 2936; 2937

Mivel használjuk az amcsi IVC-t (UHF VHF rádió kommunikáció), így a 9987; 9988; 9989 portokat is célszerű megnyitni.