Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A bibi az, hogy ez vízszintes fordulózás. A légiharc meg sajnos 3D-ben zajik és a gravitációs és a tolóerõ változása szépen bekavar.

Egyébként az f4doghouse.exe nevetû programmal kiszedhetõ a játékból az összes performance diagram, amit a dat fájlok határoznak meg és tömeges is beállíthasz, ott látszik, hogy mire képes a gép, mert a felrajzolja a diagramot.

Ha valakinek kell, akkor felrakom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Errõl jut eszembe, (témaváltásnak) ...

"Sustained corner speed", errõl megy a vita minden BMS fórumon, mi a légiharc fordulóban ideális tartott sebesség és G , és persze mindenki mást mond. Tegnap baromira ki lettem errõl oktatva, Snarble aka Wowzer által (sztem a legkeményebb 3 falcon dogfightolók egyike) :

1. Mach alapján kell nézni ezt a sebességet, ez adja a leghasználhatóbb értékeket.

2. Az ideális forduló sebesség arányos a magassággal (BMS-ben is) :

sea level .62 M
5000ft .7 M
10000ft .76 M
15000ft .9 M
25000ft 1.0 M
(ezek 4 AIM9 és teli üzemanyag tartály, valamint 8G-s folyamatos terhelés mellett érvényesek)

3. A fentibõl következik, hogy az ideális forduló sebesség függvénye az üzemanyag mennyiségnek is, minél könnyebb a gép, annál kisebb sebesség az ideális

4. Szintén a fentibõl következik, hogy az ideális kitartott harci forduló 8G

5. Természetesen tudom , ezt mindenki tudta, de alkalmazta is dogfightban? Ha ezzel tisztában vagy, e szerint választod meg a forduló sebességed dogfightban, és meg is tudod azt TARTANI, akkor jó eséllyel gyõztél...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Srácok, relax, egymásnak ne ugorjatok.

Semmi gond nincs az off topiccal, a laza légkörrel meg pláne.

Én a kicsit szurkálódó megjegyzésemmel csak arra akartam utalni, hogy a harci repülõ szimulátorok között a Falcon jelenleg a "leghardcore"-abb , és folyamatos vérszívása megy minden falconos fórumon azoknak, akik "arcade"-abb repülõs programokat emlegetnek. Semmi komoly dolog nem volt e mõgé gondolva...

Gondolom Razor is csak erre akart utalni, de valóban, ez a fórum jóval idõsebb , mint pl az én falconos pályafutásom, és valóban nem csak "rólunk", jelenleg aktívan falconozókról szól...

A meghajlást meg köszönöm, igyekszem néha itt is átadni ezekbõl a dolgokból...

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Nem, csak arról van szó, nekem ez a topik Vipera, Gundi, Boconadi, Repvez, Joe, Leonsilver meg Scott.
Biztos kihagytam pár nevet...ja, Balage is, bár én nem vagyok nagy fanja, de ez az én szocproblémám.

Ne érts félre, Axe-t mindig elolvasom, tetszenek a videoi is, meghajlok azelõtt, amilyen szinten beleásta magát a Falconba.

Itt csak kicsit zavart, hogy baszogat az off miatt, holott elég sokszor, a hosszú évek alatt, ment az off és senkit nem zavart- ezért volt ez egy barátságos topik, vagy baráti már már, ellenben mondjuk a Lock onossal.

Viszont õszinte leszek veled, a te wingmanes back-up posztod elõtt már értetlenül állok.
Fõleg azért, mert nem tudom ki vagy és miért válaszolsz arra, amit Axe nak irok.
Amire egyébbként sok választ nem vártam és azért irtam csak ennyit, mert nem ellenszenves a srác.

Úgyhogy, ha úgy érzed, túl tudsz lépni ezen, ami nem is a te ügyed, akkor tegyünk így.
Megleszünk mi itt egymás mellett, te átugrod amit ezer évente egyszer beposztolok, én meg ugrálgatom amiket te posztolsz.

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

repvez
valaki tudna nekem segiteni,gogy a gázkar mekkora uton vagy szögbe mozog a különbözõ tartományoknál?milyen távol van a forgáspontja elfordulás szöge stb..Erre a részre gondolok
axenet
ja, meg eddig poén volt a vörös oldal , de most már herótom kezdett lenni

z0ty4
de ez így lenne fair. elõször piros voltál most kék leszel.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

axenet
Hehe , 87th Striker :

In the first Red Flag the 87th flew Red Side. This time we will fly the Blue Side.

axenet
Semmi infóm nincs ilyenekrõl jelenleg...

z0ty4
copy that 😊

Axe bácsi nem tudsz valami titkos frissítésrõl? új gép vagy új pit ?

axenet
Megelõztél Zotya bácsi, orvul tudtom nélkül a kék oldalra mentünk. Örülnék ha ti is csatlakoznátok a NATO hordához <#alien2>

z0ty4
Redflag regisztráció

72esek a kék oldalon 😊

Ja, azt mindig Te döntöd el utólag, ki lett volna a "valaki"?

Nem is neked szólt

Mi baj Po?Megtudtam, hogy az apám...nem az apám. Apád a lúd? Igen. Hmmm...biztos nagyon meglepődtél!

axenet
Nem a legjobb szobát választottad erre a kérdésre <#banplz>

Molnibalage
Kipróbáltam. Köze nincs ott sem egy szimhez.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Maga a játék nagyon szép és ha a Mig Alley annak idején szimulátornak számitott 😊
Azt szerettem a korszak miatt.

Nana...van 3 üzemmódja, én ugyan csak arcade-ban nyomulok, de a historical állitólag már elég szimulátoros és nagyon szép pilotafülke van minden géphez

L Viper
<#ravasz1> Khmmm 😊
Szijasztok...Oki vagyok a szomszéd villából 😛
A War Tundrát tolja valaki ?

Cancri55
A telepített falcon mappájában találsz "docs" mappát, az tele van infóval 😉!

Hecker007
Köszi így tényleg megy!
Már csak meg kell tanuljam mi hol van a gépben 😄

axenet
Ja én is benne lennék a kék oldalba, de csak ha 72 meg 87 is jön

z0ty4
jövõhéten jön a Redflag. vagy az nem jó? vagy én olvastam el valamit?

legyünk most kék oldaloooooon, légyszi, légyszi, légysziiiii

axenet
Semmi se jó <#vigyor2>

Én is a térfélcserét támogatnám, kékekkel behajtanánk a másik oldalt 1 hét alatt....
Amúgy meg milyen dolog, hogy végre lesz idõm repülni az ünnepek alatt, erre sehol egy pvp szeró....

Szia
ez vaolna az a Joystik ??
http://www.conrad.de/ce/de/product/956074/Saitek-X52-Hotas-Flight-Control-System?ref=list
z0ty4
jaja ez a dolog nagyon idegesítõ. azért én jobban örülnék egy térfél cserének 😊

Borisz80
Jobban tetszett amikor még nem indították ilyen hamar egymás után a PvP-ket.
Így el fogja veszteni a varázsát. Na meg azt hiszik hogy az év minden napján egyfolytában mindenki a gép elõtt ül? 😄 1-2 hónap szünet tökéletes lenne.
Speciel én már egy kicsit untam a Balkánt így a vége felé. És gyanítom hogy a Red Flag sem fog újat mutatni mint megint a tengernyi interdiction. Nem valami változatos küldetés repertoár...

A 30ezren repülõ láthatatlan gépek problémáját megoldották már valahogy?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
Falcon online: "Enjoy your holidays and we will be back with Red Flag 4.0 next weekend. " <#violent><#worship><#taps>

Cancri55
Hali!

Ez nem hiba, csak rá kell jönni, hogy hova kell kattintani mindig.
A kabin pereme és a sárga kallantyú között van egy fehér pöcök, oda kattints, és menni fog mindig!

Sok sikert!

L Viper
Szia!
Húú. <#nemtudom>
Az az igazság, hogy ehhez hasonló hibát nem láttam posztolni se itt, se kinti fórumon.
Hecker007
Üdv!
DCS totyikból irányított át Repvez kolléga.
Olyan problémám lenne a BMS4-el (természetesen legfrissebb verzió), hogy hiába kattintok a kabinba, mondjuk a kabin tetõ lezárásra egyszerûen nem történik semmi, újra indítom a küldit akkor mûködik. Elég zavaró mert random módon csinálja hogy hol mûködik a klikkelés hol nem.
Van erre valami megoldás vagy próbáljam újratelepíteni a BMS-t?

Borisz80
Egyik videónál jót nevettem az egyik hozzászóláson:

"This is too hard core, it's not normal."

<#nyes>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

axenet

axenet
Ne add fel, megéri, hidd el :

This is why we fight
0-24 player-versus-player online campaign
72nd vfw Operation Red Dawn

Gyorsabban tanulsz egyébként, ha repülsz itt a magyarokkal, sok mindent percek alatt elmagyaráznak, amivel napokat töltenél könyvet bújva...

Köszönöm mindenkinek a segitseget
Ugy lätom ehez tenyleg sok idö kel mire elsajätitom 😞
Ugyhogy maradok a sajät repülesemnel ,ki sütött a nap 😊
megyek is egyet repülni Sikloernyövel 😊
Ez egy kicsit mäs de ez elmeny az nagyon jo
arrow19
Lehet róla szó ha fenn leszek TS-en és nem leszek away, nyomjatok rám egy PM-et <#vigyor2>

A fun flight részemrõl is oké.
Molnibalage
Lehet róla szó. Ha jól halad a MOD-om, akkor akár azzal is.

axenet
Valamit megbeszélhetünk valamikorra <#alien2> Ünnepek alatt itthon leszek, kis repülés kell is ...
Addig viszont off nálam...

z0ty4
Srácok! este egy BFB?

Még egy kérdés: ünnepek alatt lesz fun repülés? van most szerintem 6-8 aktív pilota, ebbõl már szép videót lehetne csinálni

axenet
@Szesze79

...És türelem, kitartás.... szükséged lesz rá <#alien2>

Borisz80
Jó volt! 😄

Amúgy a mai játékok nagy része hulladék. Én is inkább a régiekkel játszom amikor még voltak eredeti ötletek és nem a grafika játszotta a fõszerepet egy játék megítélésében.

@Szesze79
Repvez jól mondta. Ha ez az elsõ komolyabb szimulátorod akkor sok mindent kell tanulnod. Nem egyszerû a szimulátor, ez is tükrözi hogy 10-bõl 20 igazi F-16-os pilóta ezt ajánlja ha szimulátorról van szó 😄
Olvasd el Molni manual-ját ami igaz hogy egy jóval korábbi Falcon verzióhoz íródott de az alapok tökéletesen benne vannak, és ráadásul magyarul van. Ha ezek mennek akkor a a Falcon BMS 4.32 manual-ját böngéézd át, de ez már angolul van.

A billentyûkombinációk rengetegével ne törõdj, ugyanis a BMS-nek klikkelhetõ kabinja van, tehát ha fel akarsz kapcsolni valamit akkor a 3d-s kabiinban tedd. Így egyszerûbb.

Ezen a fórumon fent megtalálod hogy hogyan kell telepíteni majd upgrade-lni a BMS-t illetve a Molni manuálra is rátalálsz.
Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan!

Molnibalage
Most olvastam a fórumon.

Our kids will be laughing at us:
"Look! Dad is still playing that 30 years old game!"

Epic. <#vigyor1>

Molnibalage
Upsz, tévedtem. Ma 15 éves a Falcon 4! HBD! 😊

Molnibalage
Szép, szép. A gép 3D modelljének van ilyen részletes kabinbelsõje...? Az igen... Ha egyszer kijön ez a sok-sok model mókolhatok a MOD-ba pakolásával... 😊

Más. 3 nap múlva 15 éves lesz az F4.0. Elképesztõ, hogy 5 év forgattuk a jubileumi videót. Mintha tegnap lett volna.

z0ty4

Molnibalage
A kabinous upgrade kapcsán volt már legalább két kacsintás, hogy talán még karácsony elõtt.

repvez
Azért egy nagyobb javításnak tudnék örülni karácsonyra,ha nem is a FLARE,de valami egyéb nagyobb volumenü látható frissités.
Molnibalage

repvez
Ez a neve a legutolsó modnak ami a falcon4.0 alapjátékot szinte teljesen átmodosította. a Banner alatt megtalálod a teljes telepitójét és a falcon4.0.exe használatával tudod telepiteni az U7es javitás a lrgfrissebb még hozzá.
Jóystik nélkül szinte nincs is értelme nekiálni,abból se árt ha olyan van ami külön gázkar és külön a bot sok programozható gombbal (ezt nevezik HOTAS*nak) ezzel a legfontosabb funkciokat eléred bill nélkül is,de sokat kell igy is egerészni a kabinba még.
Ahhoz hogy bármivel is érdemben tudj kezdeni tényleg el kell olvasni a manuált vagy legalább képben kell lenni a repülésben használt dolgokkal.Ez nem egy könnyed lövöldözõs repülõs játék.