52967
  • repvez
    Molni ha adsz hozzáférést akkor megprobálok ránézni, hogy mit lehet tenni a kinézettel.
    Persze én sem vagyok nagy ász ,de ahogy olvasgattam nem olyan vészes modositani a dolgokon.
  • Borisz80
    Köszi Jana!

Molni.
    Csak annyit javasolnék pl a Fighter Bomberrel kapcsolatban, hogy NE az ótvar C64-es verziót ismertesd ;) (bár a C64-en jelentős tulajdonságokkal bírt)
    Az Amiga korszakot azért nem lenne ildomos kihagyni mert része volt a gépek és játékipar fejlődésének. Ugyebár a C16 - 64 stb sorozat után jöttek a Commodore Amigák.

USAF
    Padlock volt, és a fejedet is tudtad mozgatni a 3d-s kabinban. A táj azért volt marhajó mert egy az egyben ráhúzták a műholdfotókat. Ha alacsonyra mentél akkor persze elhomályosodott az alacsony textúra, de szemcsésedett (nem tudom mi ennek a neve) a talaj kinézete illetve elég sűrűn kövek és fák tűntek fel.
    A multiban coop-ban lehetett repülni a kampány fix küldetéseit is. Egymás ellen viszont a hadszintér kiválasztása után csak dogfight volt.

Amúgy a maga módján már az F-15 Strike Eagle és a Fleet Defenderben is volt padlock illetve egy minimális virtuális fülke amiben szét lehetett nézni. Csak ebben a fülkében nem tudtál lenézni a műszerfalra. Csak a HUD magasságában tudtál fel le nézni illetve teljesen hátra tudtál fordulna, jobbra- balra nézni, de láttad a gép szárnyát meg a kabin kereteit.

Falcon 3.0
    Ebben még nem volt LRS, stb radarmód modellezve. Bár a kabin műszerezettsége alapján nem is block 32-essel repült az ember. Az alábbi blokkoknak nem tudom milyen radarmódjaik voltak. A játékban SAM (alap felderítő mód) meg STT mód volt.

Az F-15E Strike Eagle 3-ban is komplett radarmód volt már. LRS, SRS, TWS, STT, a radar lehetett csökkentett módban is használni (SNIFE?).

A Fleet Defenderben:
    SCR: Search, alap felderítő mód (LRS- mód szerű?)
    TWS-A: Phoenix indításhoz, a célprioritást autómatikusan kiossza a radar max 6 célra
    TWS-M: Phoenixhez, a célprioritást manuálisan te osztod ki max 6 célra
    RWS: ismét felderítésre, itt a TID-en is megjelenítésre kerültek a radar/cél adatok
    Radar céljelek is voltak már. Asztal (ismeretlen), fordított asztal (azonosított ellenség)....stb... Egy küldetésben még szó szerint egy UFO az az repülő csészeljra emelték a Ready 5-ot. Nagyon nagy ötlet volt ez :D
  • Molnibalage
    Jelenleg nem otthon sem vagyok és IE8 alatt semmilyen funckió nem működik neke, ami "gombos".

Ha linkek akkor megmaradnak, de ez a kinézet a múlté lesz. Bannert tudok betenni, ha valakinek van jó bannerja, akkor ossza meg velünk.
  • Hecker007
    Rányomsz a karbantartásra a topikban és a CSS "doboz" tartalmát törlöd így visszaáll alaphelyzetbe az egész.
  • Molnibalage
    Aboszlút nem értek hozzá ezért nem tudok mit tenni. az sem tudom, hogy mi az a CSS. Diesel Dogot megkértem már, hogy legyen fórum változás, de még csak első lépésekig jutott.
  • arrow19
    Molni légyszíves szedd ki a css-t a topikból mert ez iszonyat kaotikus az egész.
  • Molnibalage
    Amiga: Figheter Bomber (igen ez amigás volt!), Retaliator (ez is),
    Ezeket írtam is, hogy lesznek.

Flight of the intruder (vietnám A-6, F-4), Falcon (ez is amiga), F/A-18 interceptor, F-15 Strike Eagle, Combat Air Patrol (Sivatagi vihar hadművelet, F/A-18 és F-14 gépekkel, dinamikus kampánnyal!), Birds of Prey (hihetetlenül sok repülhető szovjet és amcsi géppel kb 30-40db összesen)....

Ezeket nem. Amigát nem is láttam élőben soha.

C64-re még a jelentősebbek: Dam Busters, ACE 2 (első repszim amivel multiban lehetett repülni illetve egymás bázisára kellet csapástmérni), Fighter Pilot (F-15 szim), F-14 Tomcat (2 flopy lemez kellett neki A és B oldallal! A szim elején végig kellett csinálnod a repülős kiképzést, ahol a feldatokat pontozták, ha a végén nem feleltél meg akkor ennyi volt. Csak ez után lehetett F-14-re ülni.)

ACE2-őt ismerem, tervezem említeni, de a céljára már régen nem emlékeztem. Dam Busterst ismerem, részelemekre és teljesen fullre is lehetőség volt lerepülni a bevetsét. Annyi idősen nem tudtam vele játszani, noob voltam. :)

Az amigás szimekről szívesen írnék, de előtte nem ártana tudni, hogy milyen tartalom legyen az irományban illetve hogy milyen terjedelmű legyen. Akár komplett játékleírást is tudok írni róluk, illetve az amiga emulátorral képeket is tudok készíteni.
    Talán a C64-es F-14 Tomcat-ről is...

Stöki nem mondott semmit. Az iddqd blog közölt már le asszem 5-6 oldalas írásokat is. Ha ennél hosszabb lesz, akkor több rész lesz.

Régebben linkelte itt valaki az EF-2000-et meg a hozzá való TrackIR kieget. Ismét megtenné ez az illető ha szépen megkéném?
    Please!

L Viper volt kb. egy éve.

VIsszatérve az IAF és USAF-ra.
    Legszembetűnőbb tulajdonságai a több repülhető gép, multi coop és egymás elleni küldetések lehetősége, az USAF-nak nagyon jó küldetésszerkesztője volt, valamint GYÖNYÖRŰ táj textúrája, 3d-s kabinja.

Tehát volt padlock és FOV? A tájtextúra '90-es évek végi szinten tényleg elképesztően szép, meg nem ismétlődő, mint az F4.0-ben. A multi hogyan ment? Szólóban vagy a hadjárat statikus küldetéseiben?

Radarnak volt LRS, TWS és STT üzemmódja de nem bonyolították túl.
    A durva az, hogy az F-14 Fleet Defendernek is volt ilyenje sőt, talán már a Falcon 3.0 is modellezve ezeket.

Amit kihagytam a C64-es ATF ami nem szim, arcade, de a kor szintjén dinamikus hadjárat volt benne, ahogy a ACE-ban is...!
  • arrow19
    Parancsolj
  • Borisz80
    Régebben linkelte itt valaki az EF-2000-et meg a hozzá való TrackIR kieget. Ismét megtenné ez az illető ha szépen megkéném?
    Please!
  • Borisz80
    VIsszatérve az IAF és USAF-ra.
    Legszembetűnőbb tulajdonságai a több repülhető gép, multi coop és egymás elleni küldetések lehetősége, az USAF-nak nagyon jó küldetésszerkesztője volt, valamint GYÖNYÖRŰ táj textúrája, 3d-s kabinja.
    Még az is érdekesség lehetett hogy történelmi bevetések voltak lemodellezve. Persze azért egy kicsit felturbózták őket.

Radarnak volt LRS, TWS és STT üzemmódja de nem bonyolították túl.

Nem tudom hogy mennyire szim kategória de szerintem még hatalmas volt a Strike Commander + kieg. Iszonyat jó történet mesélős szimulátor volt.
  • Borisz80
    Israel Air Force és az USAF-ot is nagyon toltam.
    Az USAF még mindig meg van komplett eredetiben, minden manuáljával. Sajnos régen nem fut már a gépemen.

Molni.
    Jelentősebb helszimek:
    Gunship (amiga), Gunship 2000 (pc), AH-64 Apache Longbow, Mi-24 Hind, Enemy Engaged 1-2, Longbow 2.
  • Borisz80
    ez a fos új sg.... írtam egy röpke 20 oldalas kis hsz-t és erre kijelentkeztetett... hsz elveszett..

Molni.
    Ne hagyd ki az Amiga korszakot se, mert jópár szim erre jött ki és csak utána írták át c64-re illetve az akkor még fos hupilila hercules pc-re.

Amiga: Figheter Bomber (igen ez amigás volt!), Retaliator (ez is), Flight of the intruder (vietnám A-6, F-4), Falcon (ez is amiga), F/A-18 interceptor, F-15 Strike Eagle, Combat Air Patrol (Sivatagi vihar hadművelet, F/A-18 és F-14 gépekkel, dinamikus kampánnyal!), Birds of Prey (hihetetlenül sok repülhető szovjet és amcsi géppel kb 30-40db összesen)....

C64-re még a jelentősebbek: Dam Busters, ACE 2 (első repszim amivel multiban lehetett repülni illetve egymás bázisára kellet csapástmérni), Fighter Pilot (F-15 szim), F-14 Tomcat (2 flopy lemez kellett neki A és B oldallal! A szim elején végig kellett csinálnod a repülős kiképzést, ahol a feldatokat pontozták, ha a végén nem feleltél meg akkor ennyi volt. Csak ez után lehetett F-14-re ülni.)

Az amigás szimekről szívesen írnék, de előtte nem ártana tudni, hogy milyen tartalom legyen az irományban illetve hogy milyen terjedelmű legyen. Akár komplett játékleírást is tudok írni róluk, illetve az amiga emulátorral képeket is tudok készíteni.
    Talán a C64-es F-14 Tomcat-ről is...
  • Molnibalage
    European Air War-t nem is ismertem. A leírás elsősorban a jet szimekre fókuszál. A propelleres korszakból valami ősrégi Blue Max - nem C-64 - pc-s szimmel játszottam egy nagyon keveset - nem tetszett - meg Aces over Europe és Pacificcal találkoztam. Ennek is volt dinamikus hadjárat szerűsége, legalábbis a csendes-óceánosnak. Lehetett 1:1-be történelmi az OBB, de lehetett fikcionális is. Ezek 1994 táján voltak, ekkori termés a Pacific Strike is. Ezután az alap IL-2 és a első kiegjét toltam néhány hétig, meg egy villanás erejéd a Il-2 csendes-óceáni 4. akárhányes expanziót torrenteztem le anno. Kb. ennyi nem jet szimes tapasztalatom van.

A heliszimek nem is szerepelnek benne, mert az meg LHX, minimális Hind és kétféle Longbow volt, de ebből az utóbbiakat meg sem tudtam tanulni anno rendesen.
  • Molnibalage
    A yt-s videókat nézve alsó hangon 3-4 Hornet szimet találtam a '90-es évek végéről. A Jane's USAF és IAF-et ki tolta vagy ismeri? Én csa yt-s videóról és magazinok ismertetőiben láttam sajnos, de úgy tűnik, hogy ezeknek is voltak kiemelkedő tulajdonságaik.
  • Gundark 1 1
    Digital Integration Super Hornet. Zseniális volt :) Csak statikus volt a kampány. De mindent nézett a leszállásnál kőkeményen lehúzott ha odaverted. Egy időben jött ki a Jane's F18-cal ami szintén jó volt, így ki is nyírta egymást. A Janes azóta sem adott ki repszimet, a DI meg csak konzolokat buzerál.

Az European Air Wart se hagyd ki. Nagyon jó volt :)
  • Papa01 #47102
    Igen.. a szüleim ki voltak akadva, h mindig azt nyúztam.. :) És a mission builder-je is szuper volt!
    Az egyik Aranysasban is benne volt, csak épp hülyeségeket írt bele az író a robotpilótával kapcsolatban, pl:F6 robot kikapcsolása, miközben az a mód az ILS-el együtt működve hozta le a gépet 50 méterig, de csak ha mér elkaptad az ILS-t . :)
  • Molnibalage
    Csak videón és leírásokban láttam, adomákat zengtek róla. 1993-ban nagyon durva kis szim volt.
  • Molnibalage
    Közben újabb dologra jöttem rá. Olyan SAM egységeket tudok csinákni a MOD-ban, ami lehetővé teszi, hogy bárhova lehethető legyen, ne csak objektum mellé. Bárhol le lehet rakni és nem jelenik meg az UI-n, amíg fel nem deríti valami...! Mozogni nem tudnak, de ez most is igaz az alap DB összes nehéz SAM-jére.

Tesztelem hadjáratban is. Ha működik, akkor sanszosan lecserélem a SAM-ek egy szép nagy részét, hogy még inkább rejtve legyenek.
  • Papa01 #47099
    "... ahol még modern gép és II. Vh-s gépek is mehetettek egymás ellen:"
    Chuck yeager's air combat: Egész jó kis szimu volt, már volt benne a mai QMB-hez hasonló eszköz, és történelmi küldetések is. :) A rakéták találat esélye is néhány % volt. :) Szerettem. :)

DiD-nek volt egy nagyon komoly szimulátora a Tornado. Több üzemmódú robotpilóta (Többféle terepkövetés, ILS, sebesség, magasság), LGB rendszer és használni lehetett benne az ALARM-ot is (Az ejtőernyős módszer is alkalmazható volt.) A a hajító bombázás is le volt modellezve. JA, és a JP233 is benne volt. :)
  • Molnibalage
    Megírom amit tudok, aztán felrakom és mindenki hozzáírhat és egybeszerkesztem majd az egészet. Amiről biztosan írok az az C-64-es ACE, Fighter Bomber, F-19. Aztán PC-s Retaliator, F-15 Strike Eagle, meg volt az, ahol még modern gép és II. Vh-s gépek is mehetettek egymás ellen. Secret Weapons of Luftwaffe, TFX, F-14 Fleet Defender, EF-2000 - nem a 2001-es arcade fos, hanem a 1995-ös DID féle - Falcon 4.0, Lock On és DCS, no meg a Falcon 3.0 és Falcon AT.

Volt valami F/A-18 szimulátor, ahol a decken voltak emberek. Az mi volt? Nem biztos, hogy ez, de 1998 táján volt egy másik igen reális F/A-18 szim. Mi is volt, aminek végén volt fan F-14 bővítése is? Még repkedtem is vele, csak textúrahibás volt, a HUD egy részét a tengerre is rátette.

Ezekkel elég jól át lehet tekinteni a fejlődést és sok mást is.
  • Boconadi
    F-22 lighting 1-2-3, F-16 multirole figher, eurofighter typhoon, apache longbow nekem is megvolt (talan meg meg is van otthon), de a lista vegtelen! : )

Ezek a jatekok mind elmenyt adtak, es azt amikor alig vartad hogy ujra jatszhass velük. Ma mar ez az erzes nincs meg sajnos. Bennem legalabbis
  • Molnibalage
    Más. A Track IR4-em az letört egy lába és a gömbcsuklós illesztési rész is eltört. Lehet venni utólag lábat vagy ilyesmit vagy csak a házi barkács marad?
  • Gundark 1 1
    Sok cikket irtam még az index gameznek. Ami már ezer éve megszűnt :)
    Tengó szimekben jó vagyok,(Sub battle, Gato, Red Storm Rising, 688i, Fast Attack.. ) no meg repültem majd mindennel ami katonai szim volt. A red baron volt az első nagy :) F19, Retaliator, Harrier Jump Jet, F15 III, stealth fighter, Apache Longbow, Hind, meg amit akartok :)
  • Papa01 #47094
    Várjuk nagyon! :) Ha esetleg a RoF kapcsán segíthetek, szólj! :)
  • Molnibalage
    Az iddqd blog számára írok majd szimulátor történelemről, társszerzők jelentkezését várom, mert nagyon sok '90-es évek beli szimmel nem játszottam, ahogy a Rise of Flight és az elsp IL-2 kieg után minden nem jet szim kimaradt - más tapasztalatait, véleményét és emlékeit is megosztanám illevetve beépíteném. Az egész végül a DCS Falcon vonallal fog záródni.

• z0ty4
    Canadian Air Force CF-18 Ordnance Load & Missile Shoot
  • Razor18
    TeamSpeak-et updateltem, utána nem tudtam felcsatlakozni a régóta elmentett passworddel. Változott valami? Netán az update miatt?
  • Molnibalage
    F-14 kabin majdnem készen.
  • Papa01 #47089
    Nem sajnos! :) És most csak hüledezek, mennyi jó cikk olvasható... :)) Belinkeltem a RoF-os uraknak is! :)
    Amit még nagyon szerettem olvasni az a Fékszárny - Blog.hu. Csak már régóta nem frissítik. :(
  • Molnibalage
    Nem ismerted eddig?
  • Papa01 #47087
    Ez egy nagyon jó cikk és nagyon jó site! :) +fav! :)
  • Molnibalage
    A parancsnok megjegyzése tetszett, hogy a következő sorszámú géppel az életben nem repülhet. :)
  • z0ty4
    Esti olvasnivaló:

Kényszerfürdő
  • repvez
    Akit érdekel a kisérleti repülések és az ürkutatás itt talál pár érdekes videot régról:
    egy
    kettő
    három
  • repvez
    Ez még vagy 3-4 évvel ezelőtt kerosine cowboys néven futott ha jól emlékszem.
    Gondolom a lóvé elfogyott ,de muszály volt befelyezni,pedig igéretesebbnek tünt.
    Az efekteléssel elég gagyira sikerült, kár érte.
  • z0ty4
    na ebből mi lesz?

Red Sky - Official Trailer

• arrow19

Lockheed Martin TIGER Eyes
  • repvez
    A ROF topicot elég jól rendbetették
  • repvez
    Üdv a Matrixban :)
  • Wampa reloaded
    Basszus, egy napig kerestem a topikot, azt hittem törölték.
    Erre bejön ez (nem a topik, az egész sg) mint új dizájn ?
    Hogy egyek a szívükből...