Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

axenet
szal repülés nem lesz...részetekrõl

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
weapon Delivery planner.... nevével ellentétben az egész küldetésedet tudod benne tervezni, datacardot nyomtatni, stb...

az is kötelezõ darab, mi rengeteget használjuk

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Nemkicsit <#alien2>

L Viper
Azok amik a Superpak4-re épültek, jók voltak nagyon hadjáratban is multizni.
(BMS 1.03, BMS 2.0, AF, OF)

repvez
A napokban frissitették pont a mission commandert és a másik at amivel a bombavetést lehet megtervezni.

JoeD-hez csatlakozva én is csak azt tudom mondani hogy szinte minden verziót használtam .Talán az OF-et kevésbé mert az ATI kártyámat nem szerette és kifordult magából a modell és fekete MFD- volt a kabinba. SAjna a BMS-t is csak futolag használtam eddig ,mert egyéb gondjaim akadtak.

Egyébként én is az ACE-töl kezdtem a szimulátorozsdit,de a falcont a falcon AT-ota probálom játszani
axenet
Úgy hívják, hogy MISSION COMMANDER, sima exe, betöltöd a küldetésed, és minden szart átállíthatsz

Molnibalage
Régen volt ilyen, de most már nincs, vagy csak én nem találom.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
fél óra múlva gyülekezünk...

axenet
3an már vagyunk pc pilot tsen....többiek?

Srácok!
Hogyan lehet kiszedni a játékból azokat a hívóneveket amiket generál a bevetések elõtt a kötelékek számára? 😄 Megvannak valami fájlban? Köszii!
JoeDestroy
Itt mi Viperával minden Falcon 4 variánst kipróbáltunk multiban a BMS1.03-tól kezdve 😊
(megjegyzem meglepõen jól mûködött némelyik variáns)

De Falconnal legelõször a Falcon 3.0-val (DOS) repültem sokat anno az egyetemi számgraf terem gépein 😊

Leges legelõször pedig az ACE (Air Combat Emulátor) elsõ részével még Commodore64-en.
Ez az én megfertõzõdésem gyökere.

Én ma még nem érek rá sajnos, de karácsony 1. és 2. napja esélyes egy kis repülésre.

Más (akit persze érdekel).
A DCS World honlapján leárazások vannak. A modulokat átlag ~4500 HUF áron lehet megvenni.

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

Borisz80
Meg egy bejelentés:

Megalakult az 1. virtuális repülõszázad. A század neve a hagyományõrzés szellemében az egykori elit (s MiG-29 elõtti) repülõszázad nevét vette fel. Ez pedig a 47. Pápai Repülõezred, 1. századának, a Mig-23-as századának a neve, a Sámán.

Kicsit próbáljuk szimulálni egy század életét, az az a komolyabb repülések repnaplóba dokumentálása, illetve a század gépei üzemeltetésének minimális szinten való szimulálása.

Nem vagyunk hardcore profik, de próbálunk fejlõdni. Elsõdleges cél a valós repülési eljárások elsajátítása. Szépen fokozatosan.
Eme tananyagokat más századok (pl. 72nd ezred) már bevált kiképzési könyveibõl emeljük át valamilyen szinten.
Meglátjuk hogy mennyire lesz életképes a dolog. Csak a tagokon múlik!
Bármilyen építõ jellegû segítséget elfogadunk!

Aki szeretne egy ilyen virutális magyar századhoz tartozni, annak jelentkezését szívesen fogadjuk.
Érdeklõdni, itt az SG-n nálam PM-ben.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

axenet
Én OF-fel

Lehet, estefelé

Borisz80
Nálam meg van amikor kifagy pl. haszintér váltáskor és aztán nem hajlandó újra elindulni... nagy örömömre.
Ti, -a nagy öregek-, mivel nyomtátok itt annak idején? A Free falconnal, vagy az AF-el? Esetleg már akkor is a régi BMS-el?

Ma akkor lesz valami öröm repülés? <#vigyor5>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

JoeDestroy
THX!

\"Nem biztos hogy a pozitív hozzáállás segít megoldani a problémát, de elég sok embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen megpróbálni.\"

L Viper
Nálam is mind a 7.Nekem külön van meg az összes Update. Az tuti jó 😊
Nekem is azóta van fent a BMS, mióta megjelent, bár volt hosszabb szünet, hogy el sem indítottam 😞
Lassan a rendszerem is õskövület, kezd nagyon szemetes lenni, gondolkodom, hogy vissza Ghostolom a mentést.
axenet
Mind a 7

JoeDestroy
MInd a 7 update kell, vagy csak a 6-ig raktátok fel?

axenet
Én 2 éve telepítettem a BMS,t azóta még nem raktam ujra... és minden megy <#vigyor5>

axenet
Akkor passz, rosszul patchelt az biztos.... do it again 😊

repvez
Azt a telepitõt használom ami a BMS oldalán fel van téve ami az alappal egybe van csomagolva U1-U6-ig majd erre pluszba szintén az oldalról letöltött U7

Azt amelyikre a banner alatti link is mutat
axenet
Na, tipp, nem biztos hogy igazam van, de hátha

Van egy olyan patch verzió is, ami 1-tõl 6-ig rögtön felpatchel, azt használod?
vagy esetleg azt is meg a többit is? mert akkor lehet az a baj

L Viper
Szerintem rosszul peccselték fel 😛
L Viper
Nekem ez van a jobb alsó sarokban:
4.32.7 (x86) build 12391

(Az összes Update a hivatalos helyrõl van.)
repvez
Hát egyenlõre semmi ötletem nincs mivel tudnám müködésre birni,már próbáltam minden variációt patchekkel néküle mindig ugyan az .
Viszont ahogy kutakodtam és néztem mások cradhlog file jait azt vettem észre hogy nem mindenkinek ugyan az a verzioszáma.Nekem a crasog alapján 4.32.3-asnak irja (u7es patchel) és láttam valakinél 4.32.4 és 4.32.6 ost is
Sõt valakinek 4.1007 akkor most ezek milyen verziõk vagy csak a crahlogban szerepel utánuk más szám az azonositás miatt
Molnibalage

Nem, a felrobbanás a dat fileban levõ active time sor értéke miatt van. Az az önmegsemmisítési idõ, ami 240 sec. Ez elég sovány egy szubszonikus fegyvernél. A dat file egyébként AGM-84 klón, de mint mondtam az is egy rakás...

De, a célpont kijelölés miatt elmegy, ha az FM megengedi. Írd át a active timeot 600 secre oszt csókolom. Az 10 perc. Mondjuk tolóerõ meg csak 155 sec-ig van azután jön a vitorlázás az érdekes FM-mel...

Még egy teszvideót is csináltam pár hónapja a BMS4 csapatnak mikor téma volt. Egy reptér ellen indítottam 30-35 mérföldrõl, majd megfordultam és max sebességgel távolodtam. Cirka 55 mérföldre voltam, amikor a AGM-86-ot becsapódtak.

Ezeken anno placeholder / optikai tuning jelleggel belerakták, de lényegében majdnemhogy az AGM-65 korlátaival bírnak annyi, hogy a mérethez igazították a tûzerõt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Anyám <#nevetes1> Te aztán tényleg atomjaiként ismered a falcont <#taps>
Szóval ha jól értem az esetemben a bubble a gond.
Akkor a fegyver hatótávja csak az esetben 40 ha közben benne is maradok a támadott célpont 40nm-es sugarában. Ha max indítás után egybõl megfordulok akkor már nem megy el a storm shadow a célig és felrobban ismét a levegõben.

Hát akkor ha jön a tonado cockpit meg egy javított flight model hozzá akkor marad a hidegháborús fegyverzet.

Kösz a választ!

Hecker007
Sajnos több ötletem nincs 😞

repvez
Persze ezek alap a ninite oldalról lett a win istalkor a legfrissebb mindenbõl feltéve, ,DE eddig is ment a játék csak ujraraktam, hogy ne legyen semmi összekavarva benne és, rendesen rá tudjak rakni területeket meg uj modokat,de nem jött be
Hecker007
Visual c, .net fent vannak? Azok hiánya is szokott ilyet okozni.

repvez
Ezzel annyi változott, hogy már nem hiányolja a dll-t , most meg feldob egy fekete ablakot és azonnal egy hiba uzit is , hogy a program müködése leállt majd értesit ha talált megoldást , okézás után bezáródik és ennyi.
Hecker007
dx9-es netinstallert próbáltad? Az elvileg felrak mindent ami hiányozhat a directx-ekbõl.

repvez
Köszi bemásoltam,de semmi hatása nem volt ugyan ugy panaszkodik rá, meg olvastam, hogy mivel sokminden hivatkozik a dx-es dllekre ezért ezek nem is jó megoldások hogy letöltjük és bemásoljuk a systembe mert attól nem fog müködni.
Irtam a kinti forumra is,remélem tudnak rá megoldást.
L Viper
A bemásolós zip-et töltsd le, ne az installos vackot!!!
L Viper
Nekem is Update 7-ig van.
Ha valami ***.dll-t hiányol, le szoktam tölteni a http://www.dll-files.com -ról és bemásolom a System, vagy a System32-be. (XP-t használok)
Töltsd le, egy próbát megér...
Molnibalage
Hajjaj. Számtalan...

Az elsõ és legfontosabb a bubble. Nincs olyan szárazföldi objektum vagy egység, aminek 40 nm-nál nagyobb bubble értéke lenne. Még, ha módosítod is az adatbázisban az értéket a rejtett bubble slider miatt egy adott érték felett figyelmen kívül hagyja. Ezért nem látod pl. soha az E-3 gép "S" szimbolúmát és emiartt sajnos nehéz megtalálni és leszedni, pedig ez fontos lenne. (Nálam van az Sz-300, Patriot és Sz-200/SA-5-nek.) Tehát az MI emiatt megcélozni sem tudja, ha lenne mivel. Mert a földi támadófegyverek számára jelenleg két módell van, a TGP és MAV.

A játékos számára van egy apró trükk, ami segít kitolni ezt-azt, de ez az MI számára nem áll fent. AG módban a radar kurzor vagy a TD box irányában vetítve néhány mérföldes sugarú körben a levegõben (!) és a földön is a 2D világból a 3D-be transzformálódnak a battalionok és az objektumok. A nagyobb objektumok max. MAV zoomon néha 20-35 nm-ról is befoghatóak és indulhat a fegyer. Az MI ilyet nem tud és ez a MAV modellezés erõteljes meghackelése. Ez nem megy. Ha lenne FF féle GPS modellezés rakéta számára, akkor még menne a dolog, de csak játékos számára és akkor is radarral kellene a deaggregation. Indítás után, a fegyver lock és indjtás miatt akkor sem megy vissza a cél 2D-be, ha már elmegy a radar / TD kurzor.

A harmadik tényezõ a nagy hatósugarú fegyverek FM és röppálya modellezése. A Falcon erre nem nagyon képes, ezért nincs pl. felpattanó és felszínt követõ Harpoon. A legideálisabb modell talán az lenne, hogy tartsa az indító gép magasságát és a végén rázuhan a célra. Ehhez hasonló profil talál modellezhetõ az FM guidance data értékeivel, de még itt is lehet bibi. Pl. lazán nem kerüli ki a hegyet a fegyver, hanem szépen beleáll, ha alacsonyan volt indítva.

A fegyverek modellezõ értékei AGM-65 klónozások, közük nincs a valósághoz semmilyen szinten. Az ARM rakéták modellezõ értékei is a közröhej szintjén vannak sajnos, a rakéták nagy sebességnél rakétaként, kis sebességnél meg siklóbombaként viselkednek, olyan jó siklószámuk van. Én az ilyen felülmoddelezést inkább úgy szüntetem meg, hogy alacsony megsemmisítési idõt állítok be a rakétáknak. 2-3 perc után legyen kampec a HARM-nak.

Pontosan az ilyen dolgok miatt mondom, hogy totál felesleges erõltetni a modern gépek vonalat, mert az újgenerációs és nagyhatótávolságú fegyverzet modellezésére képtelen a Falcon jelen állapotban és szerintem soha nem is lesz képes. A játék motorja a '70-es évek vége és '90-es évek végéig ideális, amikor még nem volt HOBS, nem volt elterjed az ilyen kategóriájú ASM/AGM csak a Harpoon és társai.

A másik bibi az, hogy ezekre a fegyverekre nem lehet indítani és a radar sem látja õket. Amíg ez így van, adddig totál értelmetlen, mert 1 indítás = 1 találat 400 km távolságból csak "picit" fektetné meg a játékélményt. Mondjuk nem mintha az ÉK-i fegyverzet alkalmas lenne ilyenek lelvöldözésére... Érdekes módon az IR rakéta szenzora asszem érzékeli és lock is van, csak a rakéta soha nem találja el. Ez sanszosan csak azért lehet, mert a háttérben lehet, hogy minden egységnek van IR sig adata, csak nem repcsi a besorolása, ezért nem sebeszhetõ, nem is létezik kvázi. (A földi egységeket is látja az IR seeker, legalábbis FF-ben búgott az AIM-9 és társai.)

Lenne még több dolog is, de asszem ez rávilágít a probléma mélységeire.

Molnibalage
Más is panaszkodtott erre. Ezért használok U6-ot.

repvez
Arról mit tud mondani valaki, hogy ujraraktam a BMS-t és nem indul , teljesen friss telepités U7-ig és az inditáskor a d3dx9_43.dll hiányra panaszkodik. Frissitettem a windowst is, hogy az abban lévõ dolgok a direcxet is frissiti,de nem oldotta meg.
Esetleg valahol egy teljes dx11es külön istallos van még ?
Borisz80
Highway to the danger zone.... <#violent>

Molni!
Van valami korlátja a falconnak ami gátolja nagy hatótávolságú fegyverek bevetését?
Pl. Tornado-nál a StormShadow-nak a hatótávja kb 400nm de a falconban egy idõ után egyszerûen felrobban a levegõben.
Próbálgatások során kiderült hogy 30000 ft-s indítás során 40 nm-re lévõ célig tud elrepülni. Messzebbre lévõnél mint írtam, felrobban a levegõben, pedig még bõven 15000 ft fölött repül.
Mit tudsz errõl mondani? Modellezési hiba vagy valami játékbeli korlát?

axenet
Helyes, szívesen látunk a virtuális egekben... <#alien>

Molnibalage

L Viper
Thx <#wave> Megcsináltam.
(Egyébként 4-ig voltam peccselve)
Elkezdtem kicsit megint belemerülni a Falconba és rájöttem, milyen rengeteget felejtettem.
Kicsit több idõm lesz, most év végén. Október óta új helyen dolgozom, itt több a munkám, viszont év végén van egy nagyobb leállás. Tegnap volt az utolsó munkanapom, majd csak jan 6-án megyek újra.
Bár a plusz idõ nagy része az itthoni elmaradások pótlására megy, de azért lényegesen több idõm lesz repkedni is.
axenet
Igen, az az

repvez
Bármi ami a joy meg a gázkar méreteivel mozgásával mechanikájával kapcsolatos.

Egyébként van valaki aki elektronikában nagyon jártas vagy az ismerõsei között? Mert meg lehetne próbálkozni egy ilyet öszedobni .

elvileg ilyen panel kell hozzá:sensor

A facetracknoir támogatja a használatát,márcsak a géppel való összeköttetést kéne megoldani. és akkor megolddna a webkamerák és fényekkel meg ir ledekkel való gondok.
arrow19
Mondd h mi kell ha tudok segítek
L Viper
7-es az akruális peccs ugye?
L Viper
Tudtam én, hogy ti is (csendes tagként) itt vagytok Gundival 😊
<#integet2>
Azért néha keringek még egyet-egyet én is a Falconnal, bár valami elég régi peccsem van-
repvez
Ááá, köszi szépen ,nem is számitottam ilyen részletes rajzra, remélem a föoldalt is elérem majd valahogy ahol a többi anyag van,mert most átmenetileg nem tölti be .
Borisz80
Valaki le tudná tölteni ezt a videót?
Biztos le lehet valahogy....

Borisz80
Magamhoz nyúltam <#worship>

Gondolom a magyar pilcsiknek is van egy csomó ilyen felvételük, csak megtartják maguknak. <#ravasz1>