52967
  • 77pxdumbo
    Ha komolyan akarsz helikopterezni, akkor a warthog a nyerő, punk és tum.
    A többire elég az x55 is.
    De azért egy warthog-ot markolni, egész más érzés
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2014.08.09. 16:22:37
  • Molnibalage
    Bőven telne Warhogra is, de egyszerűen nem vagyok annyira profi, hogy nekem az kelljen. Még a X55 is ágyúval verébre...
  • Cancri55
    A warthog és az x55 minőségben, élettartamban abszolút nem egy kategória, anno nekem volt x52-őm, szerettem is, de talán szerencsém volt vele, igaz figyeltem a karbantartására. X55 ha jól tudom full műanyag, szóval nagyon észnél kell lenni, és rendszeresen szilikonzsírral kezelni az egymáson súrlódó műanyag alkatrészeket. Nem árt használat előtt és után letakarni a por miatt.
    A warthog amivel már egy ideje repülök tényleg érzed, hogy van valami komoly kontroll a kezedben.... szóval ha 2x annyi ideig kellene spórolnom, hogy meg tudjam venni a warthog-ot, akkor türelmesen gyűjtögetnék rá.
  • Molnibalage
    Ha egyszer komolyabban repülök megint, akkor ilyet vesztek. A Cyborg Evo-mal lehetetlen játszani, mert a gázkar nem marad a helyén...
  • z0ty4
  • z0ty4
    100ezres Warthog után elég baráti ár.
  • repvez
    ugye nem akarod, hogy csúnyát mondjak :)

Amugy grat:
  • L Viper #47191
    Na ez jó :) Fejlesztés volt mifelénk.
    A Net szolgáltatónk (Digi kábelnet) az eddigi 20/10-es alapcsomagunkat felnyomta 50/30 Mbps sebességre. Havi 2000 ft ugyanúgy, mint eddig.
    Nagyon Zsír
  • repvez
    Már itthon is kapható az orrszarvú
  • repvez
    Nem kellett , minden rendben van a pajzsmirigyemmel :P
  • Molnibalage
    A TSH 4-et próbálta már valaki?
  • Borisz80
    Miket pöfékelt a 21-es forszázson. Ez egészséges jelenség ennél a hajtóműnél?
  • repvez
    Az utolsó felszállás:
  • z0ty4
    177FW AT OPERATION SNOWBIRD 2014

csati +fav
  • repvez
    linkelem az egészet mert lehet hogy mást is modositott az oldal
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.08.06. 21:28:28
  • Molnibalage
    Nem működik.
  • Molnibalage
    Nizmo és az F-14 kabin.

Going to hold myself to getting these panels fully textured and fit by this weekends-end.

• z0ty4
    kezdődhet a banner készítő verseny :)
    vmi szép kötelékes kép jöhetne, ha van egyáltalán olyan
  • Molnibalage
    Ha adsz hansonló banner képet amit be lehet tenni vagy bármi szépet, akkor cserélhetjük. Ez még FF-es, ami kihalt ág...
  • repvez
    igy is kivette az OFF szavakat igy linkben talán jó
  • repvez
    newButton('off', 'spoiler', 'bb', ['','']);
    A java részben ugy nézem valamiért rosszul ment el a szöveg erre cseréld le.
    Amugy OFF szöveg irására lehetne használni, hogy halványabban irná a szöveget és igy elkülönülne a témához tartozó szövegtől.
  • z0ty4
    volt már?

SKINS - Central List

Molni: a mostani Banner képet nem cseréljük le?
  • Molnibalage
    A spoiler és url beszúrása között az off felirat mitől van ott repvez? :)
  • L Viper #47175
    Nem csiszoltam. Gyárilag laposak (inkább kicsit befelé kúposak), oldalra is nagyon szép fényt sugároznak.
    Tényleg nincs ellenállás előttük és vadi új elemekkel sem melegek. Anno a legelső cuccom 3V-os piros bicajlámpából kiszedett ledekkel készült, szintén párhuzamosan, ellenállás nélkül.
  • Hecker007
    Fejbe nekem se megy már :D most már azért nem jó mert kiszámoltam papíron. :D Fejben lemaradt egy nulla, az meg sokat jelent :)
  • repvez
    Délután még jó volt hozzá :P mindig az a k@rva matek , ezért utáltam az elektronikát nem látom ,de ha megfogom akkor mégis lebirkóz.
  • Hecker007
    Sok, a 3db 27Ohmosnak az ererdője 12Ohm, tehát vagy egy ahhoz közeli kell vagy a 3db 27-es. Én utóbbit javasolnám, filléres alkatrész az ellenállás.
  • repvez
    DE akkor a 130 ohm egyszer az elem elött az soklesz neki nem ? ha jól gondolom akkor vagy 3x 27 vagy 1x 81 körüli érték egyenlő vagy nem ennyire egyértelmű.Nem szerettem soha az elektromos dolgokat .
  • Hecker007
    Párhuzamos kapcsolással minden led elé 27Ohm 5% tűrésű ellenállás kell, ez jó 880 és 940nm-es IR ledhez is. Utóbbi kicsit erősebben fog világítani, de határeset az a 0.2V nem sokat számít itt.
  • repvez
    Itt rajzot is készit hozzá csak nem ér semmit ha nem tudom az adatokat .
  • Hecker007
    Kell az ellenállás elé, minden led elé kell ha nem akarjuk őket véletlen kinyírni. Egyébként van egy electrodroid nevű kis app abban van kalkulátor hogy milyen ellenállás kell, én is azzal szoktam számoltatni, mert lusta vagyok papíron csinálni :D
  • repvez
    Te csiszoltad le a ledeket vagy ilyen volt gyárilag ? Nálam a régi IR ledjeim melegedtek előtét ellenállás nélkül,de nem csak kicsit , forró volt és valamiért látható piros fénye volt annak a kis fém lencsének a közepén.Ja és valamiért nem egyenletes fénye volt a 3 nak pedig párhuzamosan kötöttem,de a felső erősebb volt és az volt a legmelegebb is.
    Most vettem másik IR ledeket,de ezt eddig nem tudtam kipróbálni mert rátekerve a vezetéket nem állt meg a helyén.A forrasztó meg nem müxik.
  • L Viper #47166
    Ja, persze előtét ellenállás sem kell, szóval ez tényleg pofonegyszerű.
  • L Viper #47165
    Nemrég csináltam egy kütyüt az unokaöcsémnek. 12 éves FS rajongó. Namármost: webkamot nem akartunk szétberhelni, ezért sima ledekkel van. Kipukkant 220V-os led izzóból vannak a ledek, amik 3V-al tökéletesen mennek, párhuzamosan. 2db cerkaelemmel. A létható fény egyáltalán nem zavar be, mert a monitor felett vannak a fényforrások a fülese tetején. Egy mezei 30 fps-es kamerája van és állíthatom, kiválóan, reccenés mentesen fut. Na jó, azért egy gyári TIR az igazi :)
    Itt egy kép róla:
  • repvez
    Azért van idegen tárgy a kabinba is, meg a vége felé már rádió nélkül szállt le,mert szétment a csatlakozója a sisaknak
    Mondjuk nem tudom ilyen helyzetre mi az előirás ,de én azt gondoltam, hogy ugyan ugy kér engedélyt leszálláshoz mint normálisan nem csak ugy leszállok mert most ugyis csak én használom a légteret.
  • repvez
    Szombatig áll a project,mert a forrasztó bemondta az unalmast.
  • Hecker007
    Elvileg elég 1 db ellenállás is 78Ohm-ra jött ki nekem 880nm-es IR leddel számolva. Igazából minden LED elé kéne egy 26Ohm E192-es sorozatú ellenállás, de megoldható 1db-al is a 130-as jó lesz azt kell sorba kötni az elemekkel és erre párhuzamosan a LED-eket. A nyitó fesz azért érdekes mert a 880nm-es IR 1.7V-ot kér a 940nm 1.5V, ezeket sorosan esélytelen 2 AAA elemmel használni tehát csak a párhuzamos kötés játszik, elvileg a szabvány 1.5V AAA elemnek elég nagy az árama ahhoz hogy párhuzamosan meghajtsa a ledeket. Ha más nincs lehet 5V USB-ről is csak az plusz egy kábel az ember fején viszont még mindig könnyebb mint az elemek.
  • repvez
    Menyire meg lett bonyolitva az élet , régen ha valami lámpát gyártottunk gyerekként elég volt pár vezeték egy elem meg egy izzó, most meg ha megkérdezek egy forumba, hogy sorosan vagy párhuzamosan jobb 3 ledet bekötni 2db AAA elemmel akkor egyből azt kérdezik mekkora a nyitófeszültségű a LEd mekkora feszültsége van az elemeknek , és hogy mekkora ellenállás kell bele.
    Ha semmi adatot nem tud az ember akkor hogyan csináljon bármit is? Az első összerakáskor párhuzamos kötéssel ellenállás nélkül melegedik a led.

Próbálom összerakni a LEdes clipet,de csak 130 ohmos ellenálásom van itthon és 3 db teljesen hétköznapi IR leden ( lilás szinű) meg 2db AAA elem. Ki hogyan csinálta.
  • z0ty4
    Tactical Turns (Falcon BMS)
  • Boconadi
    Hat ez kurvajo! :D