Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Abban teljesen igazad van. Én most próbálkozok -jó néhány éves il2 és CloD után- a modernebb technikával. Ill az elsõ LockOn-nal is játszottam egy évig kb, de anno a Falcon 4.0 is megvolt, csak egyedül mindegyik nehzkes és unalmas volt. Az IL2-ben meg elég szép számú csapat verõdött össze online, így végül annál kötöttem ki.
TB és Tom hívtak ide játszani, csak valamiért állandóan bugos volt, végül meguntam. Ha kész leszel, lehet teszek még egy próbát. DCS-ben most alig van multiban élet. Jobbára a helikopterek vonzanak oda. Azok tényleg jól ki vannak dolgozva, és a Warthoggal nagyon jól lehet kezelni õket. Az ugráló potikra eléggé érzékenyek..

Molnibalage
Falcon. DCS-hez nem értek, nem is használom. A legutóbbi megapatchig egy bugalom jelleget mutatott nekem a kommentek alapján. Amúgy se lenne rá idõm. A dinamikus hadjárat adta környezetet meg úgy megszoktam, hogy a DCS World-del emiatt nem tudok mit kezdeni. Semmiféle élvezet nincs olyan single mission lerepülésében, amit én rakok össze. Legalább egy féldinamikus hadjárat kellene bele...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez komolynak tûnik. É meg azt hittem elsõre, hardwer modot csinálsz 😊
A linken egyenlõre csak a regisztráció jelent meg, késõbb megnézem. Mihez lesz? DCS v Falcon?

Molnibalage
Ez. WIP kiadása már létezik, egyre bõvebb lett, de az elsõ valódi teljes kiadás csak most közeleg.

Lényegében szinte teljesen újra szabja a játékot.

Eszméletlen mennyiségû modellezõ értéket változtattam meg, mert a játékben levõ rakéták egy része röhejesen felül van modellezve vagy egyszerûen pontatlan a tolerõ modellezése. A játék alap légiharc fegyvere, az AIM-7F/M teljes impluzusa pl. az AIM-7E-2-vel bír, aminek teljes ipmulzusa kb. fele sincs a valóságosnak... A szovjet/orosz SAM rendszerek HMZ-je igen közel van már valóságoshoz, a gépek fegyverzet konfigja atompnotos az alap DB-hez képest,stb.

Az ATO viselkedése totál át van szabva, a hadjáratok is. A vörös oldalnak lehet, hogy végre tényleg van esélye a gyõzelemre úgy, hogy semmivel sem több eszközzel bír a vörös oldal. Csak pusztán ésszerûen használja fel. Pl. az Iron Fortess Hadjáratba a fegyveres erõk és SAM/AAA cirka fele/kétharmada (!) olyan területre volt letéve, ami a DMZ-tõl északra van. No comment...

A valaha megjelent legátfogóbb MOD lesz és megkockáztatom, hogy a legrealisztikusabb is, amennyire a környezet megengedi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

És mi lesz a MOD, ha szabad kérdeznem?

Molnibalage
2007 vége de fõleg 2008 óta Falconozás nekem tesztelésben és néhány multis poén vagy komolyabb repülésben merült ki. 2013 januárjában készült egy klip. Na, azóta nem repültem. Már akkor is asszem a tartalék Cyborg Evo-mat használtam, amit még valamikor 2005 táján vehettem.

Mással sem igen repültem. Egy idõre besokalltam, csak fejlesztettem és RPG-vel vagy néhány más játékkal szórakoztam. Ha készen lesz a MOD-om, akkor visszatérek a repkedéshez, legalábbis ez a terv. Csak ahhoz kellene eszköz meg az új asztal és még egy új CPU is.

Hülye kérdés két forint <#banplz>
Gondolom a falconnal.

Akkor bocs. Rájöttem, macleody-val kevertelek össze.
Akkor tényleg kifogtad velük, vagy pedig én fogtam ki. Nekem nagyon beváltak. Még az egér résszel sem volt problémám, egyiken sem, pedig arról azt írogatták, hogy szinte mindig megzakkan. A másodikat 2 és 1/2 fél év után adtam el hibátlanul, most jan. elején 20k-ért. Az elsõt 8-ért vitték volna (8+ éves), de végül úgy döntöttem, megtartom, mert szétszedve, mûszerfal építéséhez teljesen jó lesz vezérlõnek.
Egyébként mivel repülsz?

Molnibalage
Én...? Helikopter szimulátorral sem repültem vagy 10+ éve, fél óra BS-t leszámítva. Nem túl sokat foglalkozok helikkel. Valakivel keversz. 😊

Eddig két X-52-õt vettem. Az elsõ 3 nap után beadta az unalmast. Csere. A második sem volt soha tökéletes, a gázkaron levõ csúszkák és tekerõk folyamatosan zizegtek, ezért egy csomó mindenre nem voltak használhatóak. Ez két évet bírt, aztán kuka. Pedig nem lehet azt mondani, hogy agyon nyúztam volna a "sok" repkedéssel. Most a tartalékban megmaradt CE van, de ennek a középontja mászik el picit lassan és a gázkarja meg, ha nem fogom, akkor mindig alapjáratra esik le.

Szóval nekem valahogy nagyon nem jött be ár érték arányra. Vésztartaléknak most jó, de kb. ennyi. A végén mégiscsak fullos TM W-lesz, a gázkar mérete az,ami alapvetõen taszít. Nincs szükség ekkorára. Csak azért kell vennem egy új asztalt, hogy elférjen rajta a cucc...

Viszont összefuthatnánk kicsit repkedni helikopterrel. Úgy láttam Te is azzal foglalkozol.
Másik fórumon, majd egyeztetünk.

Hát ár/érték arányban pedig nincs párja. Egyesek szerint a sima megbízhatóbb. A pro-nak több problémája van, de errõl saját tapasztalatom nincs.
A Thrustmaster FLCS-em viszont szintén jó pár évig kiszolgált. Sajna a potijait néhány év után, majd egyre gyakrabban kellett szézszednem, és felújítanom, majd végül teljesen elkoptak. A gázkarja is eléggé megbízható volt. De monden potméterrel szerelt cuccnak elõbb utóbb ez a sorsa.

Sima van. Az elsõt kb 6 évig használtam, de a bot jele még most is hibátlan. A mechanika kopása miatt lett egy kis holtjátéka, ennyi. A gázkar viszont eléggé leamortalizálódott.

Borisz80
Sima x52-d van vagy pro?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
A Saitekkel kapcsolatban olyan tapasztalatain vannak, hogy az "inkább ne" kategóriába esik.

Ja közben eszembe jutott: néha mikor véletlenül kihúzódott a joy (x52) a gázkar akkor is mûködött.

Hát az x52-nek nagyon kézreálló gázkarja van. És simán lehet használni ez mellé. Azt viszont nem tudom, a joy nélkül mûködõképes-e.
DE!!!! A Warthognak van egyenlõre, egyedüliként Hall-efect szenzoros gázkarja, ami az élettartam, és nem utolsó sorban a pontosság szempontjából verhetetlen. Én most vettem, és hát helikoptert vezetni vele, összahasonlíthatatlan. X52-m van évek óta, mindkettõt a gázkar poti kopása miatt kellett cserélni. Ha a jel elkezd ugrálni onnantól megette a fene az egészet.
Ha felmész a Saitek oldalára, nézz utána az x55 Rhino hotasnak. Még csak elõrendelhetõ, de igen ígéretesnek tûnik, és jóval olcsóbb is. A gázkarja annak is potméteres, de a bot ugyanúgy hall-szenzoros és 16 bites, mint a HW, ha jól olvastam. Azt hiszem az x65 gázkarját tették mellé.

Molnibalage
Lenne egy hülye kérdésem. Olyat lehet csinálni, hogy a Warthognak csak a joystickját veszem meg és valami más gázkart veszek mellé? Milyen olyan gázkar van, amin hasonló mennyiségû gomb és POV HAT van? Azért kérdem, mert a gázkar talapzatán levõ sok kapcsolóra és bizbaszra én úgy érzem, hogy nekem nincs szükségem.

z0ty4
ki kell élvezni. A Sínain már úgysem megyek <#sir>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

hooah

zotya neked mindig kijut a jóból

egyébként ezt lesd meg
joystick

z0ty4
csakhogy pörögjön a fórum. lassan vége a redflagnek, pár érdekes kép:

26 vs 1 avagy Chuck Norris álnéven 😄DDDD

Jana és a naplemente:

lassan kevés a hely a reptéren 😊

arrow19
arrow19
Az nekem is kéne gyermekeim. Kettõ kerestetik <#rolleyes>
Üdv!
Ha valakinek van esetleg eladó Thrustmaster MFD Cougar Pck-ja, akkor már talált is rá vevõt, személyemben.
Írjatok, ha akad valakinél egy elfekvõ db.

z0ty4
<#eplus2>

repvez
Egy külföldi forumba akar egy srác egy pilótát modellezni és egy magyar hajózó képe tetszett meg neki a felszerelése miatt és gondoltam küldök neki referenciát kölcsönös segitségnyujtásért cserébe 😊

A jelenleg használt sisakról és hajozó ruháról és bakancsról találtam infókat,de erról nem eddig.
Köszi ez sztem meg is felel a célnak.

Borisz80
itt láthatsz pár képet egy ilyen ruháról. Nyári.
http://gyujtemeny.vatera.hu/militaria/egyenruha_es_tartozekok/pilota_ruha_also_felso_1828179158.html

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
M akárhányas pilóta ruha... több verziója van.
Egyik fajtáját a Tóth és Társa Kft gyártotta.
Van egy garnitúrám. Milyen fotó kellene róla? Pontosan mit akarsz tudni?

A mellnyrõl... passz.

repvez
Hamár ruházat.Tud valaki infót vagy jó minõségû fotot,hogy a mostani kezeslábas pilóta ruha elötti kantáros pilotaruhának mi volt a megnevezése?

Illetve hogy most milyen taktikai mellényt használnak kint afganisztánba a helikopterpilóták?
Borisz80
Ha érdekelnek valakit a repcsis / pilóta cuccok:
Van egy használt VK-3M ventilációs ruhám, MiG-ben használták. Állapota: jó.
Ár: 30.000 ft

Ha van akit érdekel akkor nekem küldött PM-ben érdeklõdjön.

repvez
repvez
Ez a PSUDP ez elvileg csak annyi hogy felteszed az apk-t a tapletre beállitod a PS ip cimét servernek hogy kapcsolodjon hozzá, nem árt wifin , hogy ne a mobilnetet egye. aztán márcsak ki kell választani hogy milyen müszer képe legyen láthatzó a kijelzön.
Még régebben a telefonomon is müködött,de a 3,2" kijelzön nem mutatott olyan jól 😊
hooah
Úr isten most néztem utánna.
~44k a joy, erre jön a 27% ÁFA meg a 2,5% vám és a postáról nem is beszélve. Így maj 60.000 re jönne ki.

De a legrosszabb, hogy ha megjelenik hivatalosan forgalomba ettõl is drágábban jutok hozzá.

Borisz80
Vám, posta. Nem olcsó mulatság EU-n kívülrõl nagy értékû cuccot venni/rendelni.

Borisz80
Ó igen, egy ilyen PSUPD-re lenne nekem szükségem ami megy tablettel.
Szétkaptam az eddigi tákolmány "teszt alany" mûszerfalamat és most tervrajz szerint "3D"-sre csinálom, az az kiáll a középsõ panel. Ez esetben már nem használható a mûszerfal mögé rakott monitor.
Reménykedtem benne hogy már valaki kitalált valami progit amivel mûködhet a tabletes dolog.
A DED kijelzõ az marad sík. Bár úgy emlékszem árulnak beszerelhetõ mûszert is... nem bagóért...

Illetve most már tényleg ki kellene próbálni azt is, hogy egy kapcsoló kapcsolgatásával mûködjenek bizonyos játékbeli kapcsolók.

Van valami tervrajzod a mûszerfallal, panelekkel, illetve a HUD-al kapcsolatban?
Nekem csak egy fajta tervrajz van, de az is hiányos. A hiányokat nekem kellett kikalkulálni ismert méretarány vs cockpit layout poszter alapján. Sablont csináltam.

Pm ment.

hooah
Még valami(mint Columbo).

Ha tegyük fel hogy valaki révén elõ tudnám rendelni a USvagy Canadai X-55 öt akkor cirka milyen költségek dobhatnák meg mire kézhez kapom?

hooah
Valaki ismeri azt a dok. sorozatot hogy Vadászpilóták. Norvég F-16 századról szól és valamelyik csatornán adják.
Azt szeretném leszedni de sehol sem találom.

Molnibalage
Sikerült laposabb pályát beállítani, nagyobb magasságból már elég meggyõzõ a látvány.

repvez
Csak fejben, de rengeteg anyagot gyujtöttem már ahhoz , hogy lehessen valamit alkotni,de egyenlöre még az is gondot okoz, hogy a joyomat müködésre birjam.Kéne egy elektronikában jártas személy a folytatáshoz.

DE Ha nekiállnék, most ezt a megoldással probálnám kivitelezni:
PsCockpit
Hogy ugymondjam ez egy céleszköz, kimondottan a falkon igényeire tervezve.

Ha esetleg valakinek van táblagépe akkor Ezzel tud egy középkonzolt varázsolni magának
PSUDP
Borisz80
LOL kabolka!

Repvez!
Jól emlékszem hogy Te építesz egy komolyabb simpitet?

Molnibalage
Nem lehetséges a valóságos alacsony LOS modellezés. Vagy ilyen vizuálisan, vagy semmilyen.

Ellentmondásos, hogy az ATGM-ek mûködtek eddig vagy sem. A meglevõ ATGM-ek beállítása "ABSTRACT", ami elvben azt jelentené, hogy láthatatlanul, de mûködtek. A bibi az, hogy a 3D csakát eredményein ez nem látszott... Azon gyalogság esetén, ahol ilyen ATGM volt, azt simán ledózerolták a hk-k. Most amíg van ATGM és nem érnek közel, elég szép pofonokat tudnak egyes hk-nak leosztani.

hooah
Molni nem igazán értem most mi is van az ATGM ekkel? Nem mûködtek idáig? És minden ATGM ilyen mármint hogy kicsit ívelten reülnek.

axenet
Jóféle megoldás

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Sajna nem értem haza akkorra ... <#falbav><#szomoru2>

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
Így kell bánni a csalókkal 😊

Axe tegnap volt 72-es bandázás de nem láttunk....asszem 15en voltak. Bejött Cowboy és lefoglalt elõre egy egész repteret. csak pislogtunk, hogy miért nincs gép 😊

axenet
Erõs OFF, de én is így lõttem távcsõvel valaha :

Just a Hype - SolZ bácsi

axenet
Hát igen. Az hogy Call Of Duty 2-es pályafutásom alatt megszámlálhatatlan mennyiségû csíterrel találkoztam, az alap...tele van 14 éves kisgyerekkel minden szerver... (mondjuk még a legkomolyabb bajnokságokban is összeakadtunk csalókkal, a screenshot nyomogatás ott is alap volt...meg AIM bot, Wallhack...) , de hogy itt, egy ilyen komoly szimulátort megtanul valaki, taktikákat, kezelést, hogy utána cheatelhessen a pvp szerveren....ezt egyszerûen nem értem....

Molnibalage
Én kivágnám, mint a macskát szarni. Akkor is ideges lennék, ha csak az én szórakozásomat vágná tönkre. De itt több tucat emberét is. Az ilyen embernek még az anonimitását is felfedném, ha képes lennék rá.

Molnibalage

arrow19
A.S. túl pacifista ehhez <#idiota>
Borisz80
Semmi baj nincs ezzel. Amit láthatunk az egy tipikus rakétaelhárító manõver a törzs alá függeszthetõ gravitációtorzítógenerátorral.

Azonnal bannolni kellene az ilyeneket örökre a PvP serverekrõl.
Fel nem fogom, hogy mi értelme van egy szimulátorban a cheat-nek?
Vagy legalább ne egy komoly szimulátorban csinálná ezt... menjen inkább HAWX-ozni vagy Strike Fighter 2-zni az ilyen.