52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#47439 Pontosabban a TiBi-nek :) -
#47438 a TB a Tibor rövidítése lenne.... -
#47437 Ez pontosan mire vonatkozik? -
#47436 nem mi, hanem ki...
Molnár Tibor őrnagy, vadászpilóta -
#47435 Mi az a TB?
Tökéletes zavarvédelem nem létezik. Az a kijelentés, hogy a valóságban minden ARH immúnis a chaff-re egyszerűen az állatság kategóriája. A aktív radaros rakétákban olyan kisméretű és tudású radar van a repcsiken levőhöz képest, hogy az ihaj. Ehhez képest még azokat is meg lehet fingatni a beam + földháttér és chaffel. BTW az AF alatt egy 29-es legalább egy, de egyesek szerint kettő AIM-120-at is kibeamingelt és chaffelt földháttérben...
Az is röhejes, hogy a '60-as évek végi AIM-54A is pont immúnis, mint egy AIM-120C-7? Na kábítsanak már.
A mai gépeken meg csak azért van chaff meg vontatott csali és ECM, hogy a 30+ éves szar légvédelem ellen dolgozzanak? Nem viccből vannak a gépeken sőt, újfajta intelligens zavarókat is fejlesztenek és pakolnak már be azokban a rendszerekbe.
Általában tisztelem más véleményét, de Dee-jay ezúttal szeritnem eszméletlen hülyeséget mondott. Ha meg immúniássa akarják tenni, akkor ne kóddal könyörögöm. Állítasnak be alacsony chaff chance-t és csá. A régi működő kóddal is gyakorlatialg immúnisak. Ha 4-5 mérföld távolságban tudtál beamingelni és földháttérbe menni és kiszórtál 20-40 chaffet 1-2 sec alatt, akkor volt esélyed megtörtni a radar lockot. MI ilyet soha nem csinál, de játékos sem nagyon. Ez az RP5 vagy réggen is létező távolság - chaff reláció miatt van, lásd magyar FF kézikönyvet is. (Most nézem,h ogy a BMS manual felirat hibás, mert az FF5 kézikönyv.)
Minden komoly rakétán van már IRCCM, de ezek képességei nem teszik legyőzhetetlen csodafegyverekké őket. Biztos viccből van BOL sín és százas nagyságrendű infracsapda egyes gépeken és biztos csak a 30+ éves szarok miatt fejlesztenek multispektrális flare-t...
Egyébként meg a Falcon minden pontossága ellenére azért egy játék. Egy játéba nem teszünk be legyőzhetetlen csodafegyvereket. Pont.
Más.
Még mindig nincs önkéntes az FF kézikönyv BMS4-esítésre? Nem értek a BMS4 minden részéhez, ezért nem tudom megcsinálni. Ha a cégnél továbbra sem lesz sok meló, akkor lehet, hogy nekikezdek, de csak lightosan. Segítségre akkor is szükségem lenne pl. a HMS és LGB és talán a MAV-hoz is. A ILS-t és rádiózást talán meg tudom oldani. A data linkről és durvább OF-es rampstartól fogalmam sincs... -
#47434 Ez tényleg fotorealisztikus. Klassz!
A képregényszerűséges efektust ki lehetne szűrni azzal, hogy fakóbbá teszik a színeket.
Az ARH dologra meg rá lehet kérdezni TB-től (már ha nem hipertitkos info). De most hogy Molni mondja, mintha nekem is rémlene valami ilyesmi, hogy a fejlettebb Amraam-ok ki tudják szűrni a chaff-ot, mint ahogy a fejlettebb Sidewinderek is ki tudják szűrni a flare-t (már ha nem orosz szerű tömegyártott változó minőségű flare-t használnak ) Na de nem értek ehhez, csak mintha hallottam volna már ezt.
Pár "mostani" infók alapján én attól tartok, hogy az elektronikus hadviselés formája (is) van nagyon alul modellezve. Tudom ez hipertitkos dolog még mindig, de akkor is. Egy modern zavaró eszköz, a radaron fibráló strobe jelnél biztos többre képes. -
#47433 Persze mindegyikben találni jót és rosszat is,de a falconban többször találok olyan helyzetet ami sokkal valósabbnak hat. Még a videok alatt is amit a kampányok alatt vettek fel , nem csak az editált promo videoknál -
#47432 DCS-ről is láttam már ilyet. A kép egyégként utódolgozottnak tűnik. Az árnyék meg teljesen elárulja, hogy ez nem igazi. Egyébként meg nagyon sok függ a beállítástól. Sikerül kb. az egytelen olyat bemutati, amin a BMS4 nem képregényszerű. Az összes ilyen fotó csak nagyon nagy zoom és világos égháttérben mutat így. -
#47431 Akár egy fénykép ilyenkor mondom azt, hogy szebb mint a DCS, ott még nem láttam olyan screenshootot amin akár egy fotóval is össze lehetne téveszteni -
#47430 Hát ez vicces. Dee-jay szerint az ARH kód nem bugos, hanem szándékosan ilyen, mert a valóságban (szerinte) az ARH rakéták immúnusak bármifél passzív zavarásra. Ha ez így marad, akkor és soha nem fogok ARH-s rakéta korban repkedni. Ez így a röhejesség szintjén van. -
#47429 Ezerszer letárgyalt téma. Ha valaki segíteni akar, akkor próbáljon csatlakozni. Repvez, te azt nem érted meg, hogy okkal működik így a Falcon fejlesztése. -
#47428 Nem is a számonkérés miatt hanem esetleg ha mondanak róla valamit akkor a közösség be tudna segiteni vagy adatokkal képekkel vagy ötletekkel ami előreviszi megkönnyiti a munnkát. Nem kell kiadni a kezükből semmit csak pár olyan dolgot amit meg tudnak oldani csak kellene egy kis ötletelés hozzá vagy a texturagyártás is lehetne külsős a legjobbak belekerülnek, addig is lehet mással foglalkozni.
Ha tisztában van a közösség az általad felsorolt tényezőkről akkor nem fognak szemrehányást tenni a kiadás hiánya miatt sem -
#47427 1. Ingyért dolgoznak, nem kötelezhetőek semmire.
2. Azért nem mondanak semmit, mert nem tudnak tervezni előre. A szabadidő függ családi tragédiáktól és a saját egészségi és munkaidőtől is. Sokan szabadúszok, mások meg költözek, válnak, stb.
3. A fentiek miatt egyes fejelsztések még beleférhetnek, mert mást fixálnak stb.
1+2+3+n+1 tényező, ha valamiről beszélnek már nyíltan is, akkor annak a oka van. A többit meg majd megtudod. Nem ekörül forog az élet. A fenti lista nem elég...? -
#47426 Ezért mondom, hamár akkor tesztelgettek akkor azért elég sokminden változást tehettek azóta még bele.Legalább annyit mondhatnának, hogy sacc/kb még mennyi idöt szánnak egy nyilvános kiadásra.Nem kell pontos dátum, csak hogy pl jövö év közepe ha minden jól megy, vagy valami kép belőle a BMS-ből is voltak ilyenek , amin az árnyékok és a HDR voltak.Csak hogy egy kicsit csillapitsák a kiváncsiságát az embereknek. -
#47425 Active radar homing missile. Pillanatnyilag bugos, mint állat... Az összes ARH rakéta immúnius a chaff-re...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.08.23. 20:31:20 -
#47424 Ja, hogy már 2012 végén is volt nekije 4.33 teszt változat? -
Talon11 #47423 ARH kód? Az meg micsoda? -
Aki tud fraciául elmondhatná hátha van benne hasznos dolog -
#47421 A csillogást hol láttad? -
#47420 A shadereken biztos finomitanak,mert a kabintetőn látni hogy az is csillogni fog és üveghatású nem ugy mint a mostani, hogy csak egy átlátszó textura. Meg talán a HDR tul müködését is sikerül megoldani.
-
#47419 Shader generált fák + FLARE
Új RWR kód.
Airbase bug destroyed fix
talán ARH kód fix
Egy rakás új 3D modell és kabin FM-mel. Harriernél valódi TVC.
EZek csak az ismertek. Ha csak ennyi lenne, már ezzel is boldog lennék. -
#47418 Plusz már tul sok idő telt el és nagy a titkolózást ahhoz , hogy csak apróságokon változtassanak. Én bizakodó vagyok és legalább olyan változást is el tudok képzelni mint az OF után a BMS-volt. -
#47417 igen ez lehet nagy átalakitást vonna maga után,de lényegesebb kevesebb gondot okozna,de mégis sokat dobna még akkor is ha csak a gépek mozgását befolyásolná a fizikai rész, mert a fizika javitana mind a földi gurulás mind a levegőben való mozgáson , ha az FM-el össze tudják hozni. jobban érezhető lenne a gépek sulya a manőverek közbeni csúszások.DE már láttunk nagy átalakitást ami jól sikerült lásd a DX6 ot DX9re átirták és szebb stabilabb gémet kaptunk ,de lényeges dolgot nem vesztek el.
És ezen kivül különbözö renderelő technikákat lehetne beletenni mint a bump mappot vagy displace mapott, hogy polygon növelés nélkül texturáből lehessen részletesket előhozni. (beton, bombák feületének érdességét) Több dinamikus fény árnyékot. Bár itt még mindig több van mint a DCS-ben, mert én nem emlékszem, hogy DCS-ben látnám a saját árnyékomat a wingmanem gépén. -
#47416 Ez sem fog változni, ez 100%, mert akkor az összes modellt újra kellene csinálni. Ugyanis úgy lehet leszakadt szárny és egyéb a DCS-ben, hogy ezeket a modellban definálják. Tehát, ha valaki újra modellezi az összes elemet, akkor mehet. Hajrá... Vagy akkor a Falcon szét fog szakadni és lesz benne ilyen és olyan modell is... Elve a jelenlegi DB stuktúra ilyet nem is ismer...! -
Talon11 #47415 Azt, hogy lehet váltani a leszálló fénynél normál és távolsági módra...(mint az autóknál kb.) -
#47414 mit értesz távolsági fényszóró alatt ? amugy minden gépnek van leszálló fénye , mint a neve is mutatja az éjszakai leszálláskor segiti a pilótát , hogy merre menjen a pályán és észrevegye ha valami akadály van -
Talon11 #47413 Azt nem értem, hogy a DCS-ben mért van a repülőknek távolsági fényszórójuk...nekem ez fura -
#47412 Témánál vagyunk :) -
#47411 Hát nem tudom , hogy te akkor miket néztél eddig,de a falcon fényei és árnyékai mesze valósabbak mint a DCSben.A robbanások is sokkal reálisabbak .
A DCS-ben a rakétafüst és a féynszorók a vicc kategória. ha a falconban lenne több fa és épület a városkban ellensúlyozni tudná a kissé szögletes domborzatot, mert ha jól megnézzük a DCS is ugyan olyan baltával faragott területe van,csak több a tereptárgy.
Amiben a Falconnak jelentösen lehetne javulni az a fizikai rész és a sérülés modellezés, mind grafikai mind egyéb téren. -
#47410 Szerinem a Falcon legnagyobb hibája nem is a grafika, hanem a teljesen elcseszett adatbázisa... -
#47409 Bőven van hova...
A régi épületeket csak kicsit magasabb poligonszámmal és skinnel ellárve egész pofás lehet. Nézd csak meg Kimpo környékét vagy Kunsant. Apró hiba, hogy ez egyedi objektumok használatát követeli meg. A generális dolgokra is ráfér új textúra. Nézd meg Arty munkáját, mai szemmel is gyönyörű lett a reptér kifutó része.
A F.L.A.R.E. jön a 4.33-mal és elvileg bekapcsolják a shader generált fákat is, így a terep kevésbé lesz elvileg reptetitív és lesznek valódi vizulális viszonyítási pontok is talán.
A 3D modellek szépen lassan, de cserélődnek arra a szintre, ami kell. A 20k polys DCS-e tank marhaságot meg el kell felejteni, videókészítést leszámítva semmi értelme nincs. Semmi. Pont.
A tile textúra struktúra elfelejtéséhez az egész játékot kellene újraírni. Ez nem fog megtörténni. Első körben azt kellene elérni, hogy a terep felett shader legyen mindenhol, mert a mostani talajon még mindig nincs fénykezelés sem...
A Falcon-t sokszor temették, ehhez képest nem süllyedt el a DCS mellett sem sőt, egyre több user van akinek tele van a fasza az ED hazugságaival és lehúzásával... A Falcon addi nem süllyed el, amíg fejlesztő kitart mellette. A BMS csapat nagy része 6-10 éve ezt csinálja, a lelkesedés törtetlen. Szóval nem a Falcont kell félteni szerintem...
Még a sokkal kisebb táború szimek is élnek tovább, lásd a Team Super Hornet csapatot még tavaly is adtak ki nagyobb patchet emlékeim szerint. -
#47408 Ezt a kommentet azért nem értem, mert pont a Falcon az, am rajzfilmszerű szerintem és a DCS sokkal reálisabb, ha nem kapcsolsz meg minden fos HDR és más effektet. -
#47407 A Falcon Online is felkínálta a hostolást, amíg Nizmo cuccai nincsenek benne. Most nincsenek még. Párszáz letöltőt simán elbír az MF-es accountom is szerintem, de ha tudjátok a torrentet létrehozni, akkor felőlem... :)
Ezt még nem kell megosztani, mert lesz remélhetőleg installer és CE backupos megoldás....! -
#47406 Nem tudom hová lehetne még szépíteni a falcon-t. Újra kellene írni az egészet, mondjuk egy Falcon 5.0 jó lenne ami adna neki egy új grafikus motort.
A mostani motorral, még azt tudnám elképzelni -mivel amodellek nem minden- , hogy az idióta szögletes és ismétlődő felszín tiles-ek helyett komplett, jó felbontású műhold fotókat használnának. Ezután már csak a felhőket kellene lecserélniük normálisabbra és ismét boldog lennék a grafikával jópár évig.
Ha nem történik valami nagyobb fejlesztés / váltás akkor pár év és eltűnik a süllyesztőben a falcon.
-
#47405 lehetne belőle csinálni egy torrentes verziót is ? Ugy egymst is tudjuk segiteni a letöltésbe és nem kell a letöltés megszakadásától sem tartani. -
#47404 Korea '80s kiadásra érett változata. Ha nem emlékszel az installra, akkor elmagyarázom, de az angol fórumon kint van. -
#47403 Egyiknek sem nagyon van létjogosultsága a Falcon világában, nagyon kívül esnek a modellezett időszakon, igazság szerint az F-104-ből is csak a legutolsó változat az, ami kb. beszuszakolható... Az A-4 a '80-as években alig pár helyen teljesített elsővonalbeli szolgálatot, az F-105 meg már a '70-es években is csak a kevés Wild Weasel változatot jelentette.
A Falcon szintjén mindkét gép viszonylag jó modellel bír, csak a skinjeik húzzák le nagyon. Az egyk kb, 1,5k másik meg 2k feletti poligonszámos modellel bír.
Ezeknél sokkal fontosabb az F-4 Phantom II és a MiG-21. A kék és vörös oldalon tucatszám - szó szerint - voltak felhasználók. Ezekhez képest a két fenti gép kb. a "kit érdekel" kategória. Hasonló szintén az F-5A/E. Ezek több helyen mind a mai napig repülnek és műrepülő alakulatok szintén használhatnák őket, mert a valóságban is több olyan van, ami ezzel repült. Kb. ez a három gép van az én listám tetején. Minden más ezekhez képest másodlagos vagy már most is egész jó modellel bírnak.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.08.23. 17:30:40 -
Talon11 #47402 Szépen néz ki....olyan "Hayab"-style....de mi a helyzet az A-4 Skyhawkkal, vagy esetlegesen az F-105--tel? -
#47401 F-104 modell Remélem még sok hasonló feljavitott modellt látunk majd a 4.33-ban, mert bizonyos körülmények között a falcon sokkal valóságosbb látványt nyújt mint a DCS a maga rajzfilmszerű matt grafikájával. ÉS egy élő kampányban jól tud mutatni bármilyen masina és remélem a 4.33-as még tovább tudja fokozni a látvány javulását is. -
#47400 A '70-es évek végéig a 2+2 R-40T + R-40R volt és ezeket párosával kellett indítani, hogy elkerüljék az nagy asszimetrikus terhelést és légellenállást. A PDSz változatokon már viszonylag gyakran látható volt R-60, ekkora 2xR60 + 2xR-40R vagy 4xR-60 + 2xR40R volt a konfig.
Még a PDSz változat is csak korlátozottan volt képes földháttérben levő célok ellen küzdeni, ezért van az, hogy a nagy magasságban a nagy sebességével szarra sem megy.
Dehogy tiltotta meg parancs a 29-es elleni dogfightot, ez egy rohadt nagy UL...
Asszem repült át Vietnám felett, de nem vagyok biztos benne. Az ország méretei miatt erre elvileg nem volt szükség. Talán ÉK felett, de ebben sem vagyok, mert azok minden szart porvokációnak tekintenek, egy valódi légtérsértéssel nem hiszem, hogy ingerelték volna őket mikor még legalább egyszer nemzetközi vizek felett repülő EW felderítőt is leszedtek azok a kedves emberek...