52967
  • Cancri55
    Ugyan azt használom én is, annyi a trükk, hogy kis fejmozgatásra viszonylag durva elmozdulás legyen a játék nézetben, hamar hozzá lehet szokni, és nem kapsz szemtengely ferdülést. Ha kíváncsi vagy a beállításaimra csak szólj, és megy email-ben, vagy egyeztetünk TS-en.
  • 77pxdumbo
    Hát én egy 27" monitortól ülök -kb. 40-50 cm-re- aminek a közepe nekem pont szemmagasságra van állítva. Ennek a tetején van a Tir. A fejem tetején pont középen van a trackclip. Így nagyobb elfordulást érzékel, mint sapka sildre téve, ergo nem kell annyira érzékenyre állítani. Mondjuk deadzone-t én nem állítok neki, mert halálra idegesít, hogy fordulok, és középen mindig megakad a nézet
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2014.08.29. 11:37:10
  • Molnibalage
    Ez működhet, csak akkor meg olyan rohadt érzékeny lesz, hogy használhatatlan főleg, hogy nagy deadzone kell neki.
  • 77pxdumbo
    Úgy egyben gyári formájában?
    Esetleg próbálja fejmozgáson csökkenteni. Lehet, túl nagy szöget állítottál be neki, és kifordul az érzékelési tartományból.
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2014.08.29. 11:14:54
  • Molnibalage
    Nem, az alap cuccot, amit hozzá adnak, az a fényvisszaverő vackot.
  • 77pxdumbo
    Szia! Track lip prot használsz? Nekem akkor csinálta ugyanezt, amikor először használtam, és fejjel lefele tettem fel. Nekem a fülhallgatóra volt szerelve oldalt, és a hosszú szárát felfelé állítottam, gondolván úgy nagyjából egy szintben van a vevőegységgel. Ugyanezeket művelte mint Nálad. Aztán fogtam és megfordítottam a szárait -a hosszú került alulra, a rövid felülre (bal fülemnél függőlegesen áll a cucc)- azóta tökéletesen műkszik. Sima track clipet meg egyszerűen a fülhallgató felső részére szoktam rátűzni. Mondjuk ekkor előfordul - nagyot fordulok- megakad egy pillanatra mert már nem látja a fényvisszaverődést.
    Ha ir ledet használsz, akkor nem jó a sapka mert a track clip-nek meg van adva, hogy egymáshoz képest milyen szögben és távolságban kell lenniük a ledeknek. Ez alapján számolja a mozgást. Lehet az is, hogy ezt be is lehet állítani -sapka esetére- ezt még nem próbáltam, mert nekem Laca csinált a gyárival megegyezőt.
    Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2014.08.29. 11:10:26
  • arrow19
    Rendben, ha tudok természetesen segítek.
  • Molnibalage
    Azt is próbáltam már. Nem először téma ez. Csinálhatok videót, de erre csak jövő héten lesz érkezésem.
  • arrow19
    Molni, légyszíves csinálj már róla egy rövid videót mert így egyszerűbb lenne, a hátranézésnél a trueviewet kapcsold be ott az a gond.
  • Molnibalage
    Nem a profillal van a baj. Egyszerűen akárhogy állítom a TIR szögét ha lefele és hátra nézek a rendszer baszik visszamászni a középpontjába és egyszerűen elmászik. Két háranézés és mondjuk előrehajolás után meg totálisan fejreáll. Ott kezdődik, hogy ha háranézek és előredőlök, akkor ne befele, hanem KIFELE zoomol... Úgy is próbáltam, hogy kézbentartom a clipet és úgy mozgatom, hogy fejmagassában pontosan vízszintes legyen, akkor is így működik. Már elnézést, de mi a faszért?
  • arrow19
    Cancri nekem életem az árulás vörös csillaggal a fejemen születtem.
  • z0ty4
    megint az az áldott jó szíved
  • arrow19
    A gyári szoftverhez adott gyári profil teljesen jó, nálam megvan egy kicsit tweakelve a gyorsaság miatt, de eltudom küldeni A.S. meg DeeJay profilját is ha érdekel.
  • repvez
    Nem ismerem a TIR szoftverét de a FT programjába külön lehet állitani a kamera és a fej milyen szögben áll és azt is hogy a fej forgástengelyéhez képest mennyire van eltolva a clip ezzel is kompenzálva az érzékelési gondokat.
    A forumán biztos van sok hasznos leirás hogy mivel lehet beállitani, kérdezd meg ott is hogy milyen problémád van.

Egyébként amit eddig a tesztelések alatt tapasztaltam az nálam egész jól müködik a FT és a ftnoir is egy gondom van vel, hogy ha gyorsan mozgatom a nézetet akkor mintha elfolyna a kép vagy szétesne.Ezt nem tudom, hogy a V-sync okozza vagy ez másnál is jelentkezik?A videokon nem nagyon véltem ilyet felfedezni
  • Molnibalage
    Milyen shieldes spakát kellene beszerezni, hogy a pont fejmagasságban levő Track IR4 rendesen működjön...? 7 éve van TIR-em, de képtelen vagyok rendesen használni...
  • repvez
    A track clipszet legyártani sem kerül sokkal többe. Remélem jövö héten már nekem is normálisan fog müködni.A sima 5mm IR led nem jött be mert valamiért mindegyik különböző erősen világitott és kicsi volt a fényszöge.
    De a hétvégén megjönnek az uj ledek 120 fokos látoszoggel.
    Eddig ami költség 190 forint a 2 AAA elemtartó, 30ohmos ellenállás 10db 50 ft. a 10db IR led 350ft. vezeték meg van itthon.
    Ez egy clipre számitva van vagy 400ft .
  • z0ty4
    valami ilyesmire gondoltam, ez kijön pár forintból,

• z0ty4
    Lengyel f-16
  • z0ty4
    tegnap be akartam köszönni, de nem vagyok regisztrálva FO-n. de az is meglesz a Balkánra.
    Fizu után veszem a másik gépet, remélhetőleg addig nem adja el a tulaj

még egy freetrack-et kell csinálni és kész.
    véletlenül nem tud vki eladó track clippet. nincs kedvem bajlódni a freetrack barkácsolásával, ehhez meg csak egy ledes webkamera kell és kész.
  • Cancri55
    Tudom, hogy áruló vagy, erre nem lennék büszke
  • Cancri55
    Ma is négyen repültünk magyarok, volt német segítség is, FO kampányok... Sinai még 4 nap, aztán jön a Balkán.
    Szerintem sinai után tuti tartunk gyak. repülést Zotya, de bárki, aki érez affinitást, jöjjön, mert minél többen vagyunk, annál jobb...
  • z0ty4
    fél év kihagyás után inkább nem szerveren kezdek egyből, tessék nekem elnézni
  • arrow19
  • Molnibalage
    ?

Mármint az FO hadjáratokat idegenekkel?
  • Cancri55
    Bezzeg az online kampányokat hanyagoljátok!!!
  • Razor18
    Bár én nem tudok időpontot ígérni, viszont a TS egy ideje nekem se lép be a korábbról elmentett loginnel, úgyhogy egy aktuális TS user/pass combot én is kérnék priviben, ha lehet.
  • z0ty4
    hali

pcpilot ts címét megadná vki priviben? Janával este repülünk egyet 9körül ha csatlakozna valaki
  • Borisz80
    A Dremel féle szerintem jó lenne. Sőt, talán még házilag is le tudok egy ilyet gyártani!
    Köszi az ötletet!

@Willenbrock
    MiG-29
    wiki
    "A típusnak jelenleg 10 db igazolt légi győzelme van,[99][100] és egy pilóta nélküli repülőgép feletti.
    A típus első „légi győzelmét” – ami gyakorlatilag egy légi baleset – az irak–iráni háborúban aratta az 1980-as évek második felében. Egy iraki pilóta „baráti tűzzel” lelőtte egyik pilótatársát, aki szintén ezzel a típussal repült.
    A szovjet–afgán háborúban egy afgán Szu–20 esett áldozatul az egyik szovjet MiG–29-esnek. Az eset manőverező légiharcban történt Kabul térségében.
    1996. február 24-én három fegyvertelen civil repülőgép, amik a „Testvérek a mentésért” (Brothers to the Rescue) nevű szervezeté voltak, Florida felől közelítették meg a kubai partokat. A rájuk emelt MiG–29UB és MiG–23UB géppárból délután fél négy előtt a MiG–29UB-t vezető Alberto Perez Perez alezredes a Kuba előtti nemzetközi légtérben lelőtt két Cessna 337 típusú gépet, a harmadik kétmotoros gépnek sikerült elmenekülnie a helyszínről.[101][102]
    Etióp-eritreai háború: 1999. február 25-én egy eritreai MiG–29 lelőtt egy etióp MiG–23BN-t.
    Egy nappal később, február 26-án eritreai Fulcrum-ok lelőttek 2 db etióp MiG–21-est.
    2000. május 15-én egy eritreai Fulcrum lelőtt egy etióp Szu–25-öst (talán Szu–25UBK?).
    Három nappal később, május 18-án újra eritreai Fulcrum-ok lettek eredményesek 2 db etióp MiG–21-es felett. Az egyiket 2 db R–27R-rel, a másikat pedig 30 mm-es gépágyúval lőtték le.

A 2008 augusztusában lezajlott orosz–grúz háborúban egy orosz MiG–29 lelőtt egy grúz pilóta nélküli repülőgépet. Az UAV folyamatosan közvetítette kamerájával a lelövést."

F/A-18
    Combat Operations cím alatti részben...
    wiki
    Desert Storm: 2db MiG-21

Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.08.27. 11:43:10
  • Willenbrock
    Tudja valaki,hogy az F-18-asok és Mig-29-esek légi győzelmeiről van valahol leírás? Nem találtam ilyet.
  • repvez
    Valami ilyesmi kéne
    vagy egy ilyen jobb lenne
  • Borisz80
    OFF
    Srácok!
    Van valami olyasmi szerszám/ eszköz amivel tudnék szabályos köröket (különböző átmérőjűeket) kivágni egy MDF falemezből?
    Vannak fúróba való vágó készletek, de azok mind standard / fix méretűek. Egyik sem rendelkezik olyan átmérővel amilyen lyukak nekem kellenének.
  • Borisz80
    Köszi ezt is!
    A rakétás szekció külön tetszik! :D

Amúgy isten óvjon az ilyen múzeumtól ahol így be vannak zsúfolva a gépek és körbe meg kordon van.
    Szerintem az a minimum hogy a kiállított gépeket normálisan (majdhogynem testközelbe) körbe lehessen járni.

• Molnibalage
    DownloadHelper 4.9.23 leszedi, de kiterített mp4 videó lesz belőle.
  • repvez
    Akkor még egy kis muzeum látogatás Hamár személyesen ugysem jutunk oda legalább virtuálisan körbesétálhatjuk
  • repvez
    Valahogy a forráskódból biztos ki lehet bogarásni, a fájlt ahonnét letölthető,de nem néztem.
    Egyébként én is igy voltam vele elöször csak ugy néztem mintha video lenne aztán utánna kaptam észbe, hogy hoppá itt meg lehet nézni hogyan fürészel a pilóta a kötelék tartásához, a möszerek hogyan mozognak közbe stb..
    Kár hogy nem mindenhol szép éles a képe
  • Borisz80
    Segítség! Nem tudom abbahagyni a nézését!
  • Borisz80

Ezt a videót mivel lehet le grabbelni?

@Molni
    Ezeket az AF-es MiG-29 bravúrokat honnét hallottad? Mert én is hallottam ilyeneket, de sehol sem láttam / hallottam még hihető forrásból.
    Amit linkeltem -jó régen- szerb pilóták beszámolója a lelövésükről, azok egyike sem alkalmazott tudatos ellentevékenységet.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.08.25. 21:17:34
  • VO101Tom
    Király video, köszi a linket
  • repvez
    360 fokos interaktiv video a Patrouille Suisse kabinból
  • VO101Tom
    Angolok a TB-t ejtik "Tibi"-nek, innen a különös névválasztás :)

A rakéták hatékonyságáról én is kérdeztem már, de pl az Amraam szatisztikája, pontos paramétere még NATO tagországok pilótái közt sem publikus téma (nem is mindenki juthat hozzá minden konfighoz), nyilván ezt nekünk sem mondta el, csak annyit, hogy a rakéták szoftvere és a találati statisztikája annyira jó, hogy a vadászpilótákat leginkább arra oktatják ki, hogy manőverezéssel hogyan lehet a rakéták mozgási energiáját elégetni, mert zavarni azt nagyon nehéz. A DCS FC3 főleg ezért rakat kaki, mert ott a zavarás nagyságrendekkel hatékonyabb mint a valóságban. Persze a valóságban is szórják a chaff-et meg a flare-t ha kell, mert minden radar és rakéta zavarható valamennyire, de az sok mindentől függ, és ideális esetben sem jelent biztos védelmet (finoman szólva).