52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#47559 Ingyenes biztos nem lesz. De igen kedvező árú már igen. A face nem véletlenül szállt bele. Ha megjelenik először mindenképp exkluzív lesz, de utána (lásd okostelók) jó eséllyel terjed. Azért mert egy új dimenzió a megjelenítésben. Simán kinézem a facéból hogy olyan 3d UI lesz hogy minden felhasználó csodálja. (az hogy mennyire használható az más kérdés) a játékokban biztos hogy ez lesz az irány, ha tényleg elérhető lesz mindenkinek. Persze nem döglenek ki a hagyományos megjelenítők sem addig amíg ez a kütyü nem lesz olyan hogy egy drótot tekersz a fejedre aztán csuma :) Meg persze kérdés hogy egy egy jól sikerült dogfight után mennyi hányás lesz :) de majd megszokjuk mint a 20 collnál nagyobb monitorokat és a "vékony" kijelzőket. Szóval lássuk :) -
#47558 Egy TIR4 ma 100 USD. 2007-ben és használtam vattem 35 K HUF-ért. Az OR is olcsóbb lesz, ha elterjed vagy lesz újabb technológia.
Más. A szimulátor történelembe senki sem akar bedolgozni? Ma felrakom ahol tartok. -
#47557 Attól, hogy te nem tudod használni a TIR-t még nem azt jelenti , hogy másnak sem megy és hidd el aki használja sokkal nagyobb elönybe van azzal szemben akinek nincs. Csak gondolj bele hogy menynivel bonyolultabb és időigényesebb joyyal körbenézni mit mikor csak a fejed forditod oda.
Dogfightba esélytelen vagy , föleg amikor már azt sem tudod , hogy a HAT kapcsolóval merre kell kattintanod, hogy visszatérj a normális nézetre. A gompok plusz funkcióiról nem is beszélve amiket elvesz a POV.
Abban igazad van, hogy nem nagy ár ezért a készülékért,de tényleg volt ilyen elképzelés, hogy ingyen vagy minimális összegért akarták árulni, hogy mindenkihez eljusson . -
#47556 Csak azért lehúzni a vécén az egyetlen komolyan vehető jetes repszimet, mert nem támogatja hülyeség. Vagy akkor nyomot majda kallofdjúti 20-at, mert az támogatja a hardvert...?
Nekem 2007 óta van TIR-em, de gyakorlatilag nem használom, mert képtelenség normálisan beállítani... Meg lehet lenni TIR nél OR nélkül is... -
#47555 Vagy másképpen fogalmazava, egy csúcskategóriás VGA ára. -
#47554 Ingynes...? Mitől lenne egy hardver ingyenes....? 200-400 dodó egy ilyen HD-s cuccért meg szerintem nem pénz. A '90-es évek közepén a 320x200-as vagy max. 640x480-as felbontást tudó VR sisak volt akkor pénzen 70-100k HUF asszem. Ez mai áron úgy 350-500k HUF. Ahhoz képes ez nem pénz... -
#47553 Az Il-2 is ennyire kihalt lett? Én azt hittem, hogy él és virul. A DCS meg egy bughalom, szerintem soha nem lesz játszható rendesen. -
#47552 Ha elterjed az occulus, akkor biztos kitalálnak rá valami progit vagy eszközt, hogy érzékelje az ujjad ahogy nomkodod a gombokat a fülkében.
Olyan mint a motion leap vagy esetleg a TIR-t fejlesztik át hogy ne a fejet hanem az ujjakat kövesse.
És igy még talán a pilótát is belemodellezik a játékba, hogy lásd a lábaid kezeid is az igazi 3d élmény miatt..Én is kipróbálnám, ha lenne a közelben olyan esemény ahol kiállitanak ilyen occulust .
Csak reméljük nem lesz drága.Olvastam hogy 200-400 USD körüli árral terveznek. ahoz képest , hogy még ingyenest is lehetett olvasni.De ezért is azért többet nyujt majd mint a TIR- hasonló árban.
A támogatását, sztem nem nehéz megoldani a játékokban,de az optimalizálása hozzá már más tészta,hogy 2x fullHD-ban 90fps-el mennyen a játék -
#47551 Az biztos hogy a VR hatalmas lökést adhat a szimes társadalomnak. Hátha kapunk rendes, komoly cuccokat. Mert szép szép, a DCS de sétarepülésre jó, az Il2 és a RoF lassan kihal, a BoS ki tudja milyen lesz. Csak bele kéne rúgni valakibe hogy építsen már egy Falcon 5-öt :) -
#47550 Csak egy kérdés a Oculusban majd hogy fogsz egerészni meg billkombózni? ಠ_ಠ -
#47549 Emberek!
Gyűjtsetek Oculus Rift-re!!!
A Track IR-ek meg mind a szemétdombra kerülnek.
Be fogtok fosni gyönyörötökben! Repülés közben a "motion sickness" is előjön , el lehet szédülni.
Valós idejű fejmozgás érzékelés, tér látás....
Sajnos a felbontás még nem elég nagy hogy a HUD-ot (a DCS-ben megszokott fov-al) le lehessen olvasni, de ez javul majd mert a végleges verziónak még nagyobb lesz a felbontása.
Ha a BMS nem fogja támogatni az Oculust akkor... ... klotyó.
Jövő év tavaszán jön a hívatalos, public verzió. Ugyebár most még csak a fejlesztői verziókat lehetett venni. dev1, dev2.
-
#47548 -
#47547 Persze ha az ember rendszeresen használja biztos hogy jó és megtérül ,de én az elmult 2 év alatt jó ha fél órára elinditottam a falcont az Arma3at is összesen 12órát toltam azóta, hogy megjelent . Ezért csak az érzés kipróbálására kéne egyenlőre , hátha meghozza a kedvem . -
#47546 Ajánlom a TIR-t 100% megérte a pénzét amit én is összeszenvedtem ezzel a FT dologgal sosem lesz olyan élmény mint TrackIR-el tolni. -
#47545 Falcon BMS: Sinai 2.2.4 (Round 3) - Day Two
szép kis csapatmunka -
#47544 köszönöm Axe bácsi
folytatás? -
#47543 Lassan kezdem hagyni a Pcsba ezt a freetrackes dolgot, beszereztem uj infra ledeket igaz SMD-t mert azoknak 120 fokos a látószöge. Összeszereltem a cuccot és lóf@sz fényereje van 30-40cm-nél távolabbról már nem igen érzékeli a kamera ugy hogy nincs rajta a floppy szürő.Pedig a youtubos linkeken a SMD ledeknek is elég nagy fénye van . És még mindig lehet észrevenni kis fényerő eltérést a ledek között ,pedig párhuzamosan vannak kötve azonos ellenállással és kimérve is mindenhol 1,2V-ot kapnak.
Már minden adva lenne a megfelelő FT-hez ,de nem akar összejönni. Mindenképpen infrásat akarnék,de nem találok olcsó nagy fényerejü ledet amit találtam az 800ft/db.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.08. 16:34:10 -
#47542 Én is köszi a repülést, jó kis szombat délutáni lazítás volt. Mindenki a helyén volt végig, csinálta amit kellett, grat Zotyának külön
Utoljára szerkesztette: axenet, 2014.09.08. 11:03:23 -
#47541 Csak zárójelben jegyezném meg @repvez kommentje mellé, hogy minden Falcon 4.0 leszármazott ugyanazt a portot használja a BMS-hez van egy külső Teamspeak forráskód alapján írt IVC modul ami igényeli a plusz portokat (9987-9989 UDP). -
#47540 2934-2935 TCP/UDP -
#47539 Üdv Urak!
Emlékszik még valaki, hogy milyen portot kell megnyitni a netes multihoz a Falcon AF-hez?
Bár én mostanában nem multizok repszimmel de Wolf komám már nagyon ki van éhezve, viszont a jelenlegi gépe sajnos még mindig nem tudja futtatni a BMS-t. Így csak az AF-el tudom csillapítani kicsit az éhségét. :D
Előre is köszi! -
#47538 6felé megint megyünk egyet Janával. aki ráér csatlakozzon. -
#47537 Axe, Jana köszi a repülést. egynek jó volt. este mehetünk még egyet
-
#47536 janával megyünk egyet 2körül, ha csatlakozna valaki Pcpilot ts-en megtalál. -
#47535 Egyébként nem értem, hogy miért nem javitanak a windowsban ezen a téren , hogy eltörölnék a korlátokat, már talán az XP-óta panaszkodnak a felhasználók és azóta jelentek meg az olyan eszközök ami több mint 32 gombot és 8 tengelyt kezel.
ÉS a legrosszab, hogy alapértelmezésben csak 4 gomb és 4 tengely amit lehet állitani. -
wittman #47534 Köszi a tanácsot!
A CH pedálféket persze inverzbe használom, arról volt info, de köszi ezt is.
-
#47533 Képek..
Csak így tudok most képet linkelni, mert szűrve vagyok. -
#47532 A ruddert tedd át a 6-ra, és az X a 7. az Y a 8. tengely így a tengelyek neve left és right toe brake lesz, azt tudod beállítani a BMS-ben.
Az Y tengely írányát inverzre kell állítani a BMS-en belül, így jó lesz a mozgás iránya.
A DirectX szabvány eszközönként max 8 tengely kezel, és ezen még nem változtatott a microfost a kezdetek óta.
A CH pedált pont e miatt a korlát miatt jobb önállóan (a cougartól külön és nem hozzá átalakítva) használni.
Igy lesznek analóg kurzortengelyeid és lesz jobb és bal fék, meg rudder. (A CH jobb féket is inverzbe kell állítani.)
-
wittman #47531 Na közben teszteltem, de Hotas Cougar Control Panelben a 9-es és 10-s tengelyt nem lehet engedélyezni, így a 10-esre kiadott Left Toe break-et nem tudom engedélyezni sem. Ráadásul a Rudder és a két pedálfék nem működik, mert ugyebár nincs a cougar-ra kötve a pedálom, bár elvileg rá lehet kötni és annak fenntartva az a három tengely Hotas Cougar Control panelben, de én USB-s CH pedált használok, amelynek mind a három tengelyét tudja(rudder és pedálfékek bal és jobb főfutóra) használni a BMS.
Ha beteszem 6 és 7-es tengelyre a Ruddert és a Left Toe Break-et, az sem jó mert nem érzékel a Cougar Control Panel aktív tengely, magyarul eszközt.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.09.05. 09:56:20 -
wittman #47530 Azt hogy miért a ruddert lehetet kiválasztani a Coursor X-nek és a Coursor Y-nak a Left Toe Breaknek a Avionics beállításnál én sem értettem, de addig ha a 6-os és 7-es tengely nem volt engedélyezve a Hotas Cougar Panelben, akkor addig nem jelent meg coursor x és y választásnál a legördülő listában a keyboard és wheelmouse kívül semmi.
Azért megpróbálom azt amit ajánlottál, mert elvileg logikus. -
#47529 Ha a 6 os 7est át teszed a 8 as 10 esre akkkor nem lesz jó, ha már a ruddert és a toe breaket felismeri? -
wittman #47528 Sziasztok!
Megvolt az első leszállásom. Egész jó ez a BMS Falcon.
Több mint 10éves Lockon és DCS után kipróbáltam. mert a DCS jelenleg elég katasztrófa lett a sok "újdonság" ellenére is, így sétarepülésre használható online, komoly és összetett bevetésre nem, főleg a szerver deszinkronizáció miatt. A többi idegesítő és komoly hibát nem sorolom fel, mert ez nem az a topik.
Aki rendelkezik Cougar Hotas-al az segíthetne...
Egy konfigurációs problémám van.
A Cougarhoz a legutolsó Vista 64-es drivert használom természetesen, ami jól működik windows 8.1 alatt is.
A gázkaron lévő Cursor mozgató Y tengely BMS Falconban nem működik, csak a Cursor X tengely, így nem nem tudok target box-ot mozgatni vertikális irányban.
- A Hotas Cougar Control panelben be van állítva az X(6-os) és Y(7-es) tengelynek. Cougar kalibrációban is szépen működik.
- A BMS controller/Advanced/Avionics beállításnál be tudtam állítani hogy a Coursor X tengely lett: Rudder - Hotas Cougar Joystick (1), melyet mozgatva látszik, a Coursor Y tengely lett: Toe Break Left - Hotas Cougar Joystick(1), de itt tesztelve a coursort vertikálisan mozgatva nincs semmi változás a tesztsávban. A Toe Break Left helyet csak wheelmouse vagy keyboard választható a legördülő sávban.
Természetesen a Cougar coursor-ját szeretném használni a targetbox mozgatására A-A és A_G üzemmódokban is, így ha valaki tudja a megoldást, kérem ossza meg.
Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.09.05. 09:18:13 -
#47527 Most nem azért,de 50k-ból lényegesebben jobb gépet összehoztunk volna neked, ha elötte rákérdezel. A mai követelményeknek megfelelően zsir uj garis kivitelbe akár 2 nap alatt házhoz. -
#47526 a proci 4 mag 4 mb cash azért akarom a másik procit 4mag 12mb cash.
a plusz memória az idővel lesz és mivel az alaplap kezeli ezért lesz mellé egy másik vga is. de mindent csak szépen lassan :)
ezzel még kitolom szerintem 2 évig. utána már tényleg csere kell -
Wampa reloaded #47525 Most nincs fent, nem mondtam, hogy a régi konfiggal fullon nyomtam, nekem szépen futott TE alatt, mikor futott, nem ugrált ki.
Azt is hozzáteszem, ha az A10c t felhuzod csontig, meg inditasz egy olyan küldit, amiben minden mozog, repül, lő...leégeti szvsz a NASA legjobb gépeit is.
De a Zotya új gépe alatt meg fogja találni az ideális beállitást, a 4Gb RAM 1333 nem kevés, szemmel nem vettem észre gyorsulást, az 1333 és az 16000Mhz között, Őszintén a sima, dual mód között se.A procit nem ismerem, de mintha két magos pentium lenne, azért azt se temessük, az I3 is "csak" két mag, de jól zenél. A 9800GT régi kártya, de igen jó volt. Bár szerintem a 9600gt volt akkoriban a legjobb vétel, ár-érték arányban. AZért 50k nem olcsó érte
Most ez az AMD x4 750k 18e körül baromi jó vétel, ha játszol és nem bedolgozol az ILM nak :P -
#47524 Menni fog dosbox-al. -
#47523 A Dosbox-szal megy, akkor ki is próbálom. Igazából az írást az lassítja, hogy a játékok nagy részét újra előveszem és azért nyúzom egy picit. -
#47522 DI Tornado manual (sajnos hibás a pdf pár oldala)
Görgesd le a weboldalt, downloads - show downloads, klikk, tornado-m.zip -
#47521 Fogadtatás? : A kor egyik legkomolyabb szimulátora.
Sajnos elvitték a scannert, mielőtt be tudtam volna fejezni a scannelést a régi PC Guruból.
3-4 oldal meg van belőle, de pont a lényeget tartalmazó 3 oldal maradt le.
A manualt megpróbálom neked megkeresni és akkor belinkelem. Szerintem sok mindenre választ kapsz belőle, ha végignyálazod.
-
#47520 köszi a támogatást :)
döntenem kellett vagy veszek egy közepes gépet vagy alkatrészenként összeszedem a gépet de az vagy 3-4 hónap
( nem keres mindenki 200ezret)
ami jó hír hogy a hétvégén már mehet a móka
mostani gépen csak te fut, gyakorolni pont jó következő Redflag-re vagy Balkánra :)