52967
  • wittman
    Tengely poti CTS
  • wittman
    Szia!

Ez a Ministick van a Cougar-ban, ami nem egyezik meg azokkal melyeket linkeltél.

Viszont amit adtam linket, onnan be tudom szerezni, mert azért sokkal olcsóbb mint a Red Dog-nál a 20EURO/db, csak a szállítást nem kérem Magyarországra, hanem vagy Kanada vagy öcsémhez USA-ba, ő meg postázza simán nekem. Ez még nincs lerögzítve, de utánajárok.

Most mindenképpen rendelek Red Dogtól, mert az enyém szinte használhatatlan, de akinek nem sürgős annak is tudok majd adni, mert mint láthatjátok 3USD csak. 10db biztos rendelek, az meg csak 26,74USD.

Utánanézek a tengely potiknak is honnan lehetne beszerezni, hátha olcsóbb lesz mint red dog-nál az 5EURO/db.
  • JoeDestroy
    PM ment.
  • Boconadi
    Te keptelen vagy beallitani a trackIR-t, a hardware-ed, optimalizalni a geped. Komolyan mondom neha nem ertelek :DDD
  • repvez
    A 114es HSz ben lévő képek nagyon ugy tünnek nekem mintha ujrakezdték volna a modellezést az elejéről , mivel az első Hszben már szinte kész texturázott kabint láthattunk itt meg mégcsak a forma van kialakitva,Nem hinném, hogy most azzal akarna vakitani, hogy most teszi fel a kezdeti képeket hamár szinte a kész modellt is mutathatná.
  • Molnibalage
    Honnan derül ki, hogy újrakezdték...?
  • repvez
    ez is sokat elárül arról, hogy miért kezdtek neki ujra az F15C pitnek,mikor már egyszer szinte fullos volt amiről képeket is tett már fel.
  • repvez
    Én ezt már az elején mondtam,,mert egyedül ilyen gyorsan ilyen sok gépet fülkével lehetetlen megcsinálni a nuláról.
  • repvez
    Egy kérdésem lenne csak a ministickkel kapcsolatban, hogy menyniben másabb mint mondjuk egy ilyen ministick vagy egyPSP analóg karja ? Tudom a PSP-jét nem lehet lenyomni igy a bafogást máshova kell tenni. Csak azért kérdezem,mert nekem van mind 2 tipus itthon, söt az első verzió be is van épitve a TQS markolatába.

Csak 2 problémám van vele, hogy hogy tudnám rögziteni megfelelően a régi helyén mert a régi TQS az NYomás érzékelős radir fejű kis pöcök volt csak és másabb méretei vannak mint a fenti két alkatrésznek.

A második problémám, hogy hogyan tegyen rá a tengelyre a gombát? A PSP-nél nem gond,de a másiknál ahol müködne a lenyomás is ot nem tudom használni a hozzáadott fedőgombot.

Esetleg lenne Red DOG-nak ilyen alkatrésze is?
    A hall szenzoros potméternél is a felfogatással vannak gondjaim , mert ott is megvannak az alkatrésze kaz allegro A1302-es hall effect érzékelő márcsak a megfelelő mágnes és a megfelelő felfogatást kéne kitalálni, hogy le tudjam cserélni az eredetit.

Minden alakatrész az e-bayen párszáz forintba van ingyen postával.
  • axenet
    Múlt heti közös repülés (72nd és 87th)
  • Molnibalage
    Egy bejelentés a jövőre nézve. Nizmo cuccainak eredete finoman szóval kérdéses A.S szerint. Még, ha el is készülnek nem vagyok meggyőződve arról, hogy ingerálni kellene őket a MOD-omba, mert a végén még jól felnyom valaki...
  • wittman
    Sziasztok!

Red Dog válasza megjött a hall szenzorral kapcsolatban, de neki nincs ilyen kittje. Ő is úgy tudja, hogy a Clubpilots Hangar eltűnt, de a weboldal működik, de levelekre nem válaszol senki.

Más információja nincs Hall szenzoros Kitről.

Szóval ennek tükrében és az árak ismeretében kérem írjátok meg vasárnap estig PM-ben kinek milyen és mennyi potméter kell, valamint ha kell microstick azt is.
    Az X és Y tengely potmétere ugyanaz!

Üdv
    Wittman
  • wittman
    Sziasztok!

Red Dog(Olivier) válaszolt és hát az árak eléggé felmentek, de a szállítás ingyenes.
    Árak:
    - X,Y és Z tengely potméter 10EURO/db
    - Microstick(Radar Cursor) 20EURO/db

Hall szenzort megkérdezem.
  • arrow19
    Igen ezt elfelejtettem engem is Hall szenzor érdekel.
  • JoeDestroy
    HALL szenzor érdekelne, azt is szállítanak (X,Y,Z tengely)?
    Anno a Clubpilot foglalkozott vele, de azt a kerek hall szenzort sehonnan sem tudták még a műszerészeink sem beszerezni.

Egy kurzor stick 5 EUR?
    Lehet hogy érdekel (tartaléknak), mert nekem olyan hibát produkál alkalomadtán, hogy magától kezd mászni, de ha a TQS alaplapját kontakt sprayvel letakarítom, akkor ez megszűnik megint vagy fél évre
  • wittman
    Tőlem OK, de még nem válaszolt a rendelésemre, amit tegnap írtam neki. Írjátok össze mennyi kellene és megírom neki azt is.
  • arrow19
    Red Dog féle poti nekem is kéne meg szerintem még több embernek is ha többen vagyunk szétdobhatnánk a szállítást.
  • Molnibalage
    A legjobb az lenne, ha valaki átjönne és helyben megszakértené... :)
  • wittman
    Köszi a tippet így jó a tengelybeállítás, de a Microstick vertikális potmétere sem tökéletes, ha lefele mozdítom nincs jel. Szétszedtem a gázkart, kivettem a microsticket. Kimértem a potit, ami csak egy bizonyos függőleges lefele mozdítás esetén van kontaktja. Ha összerakom a gázkart, akkor a micorstick tengelyére tett mozgató "gomb" vastagsága miatt, pont annyit nem tudok kitéríteni lefelé, hogy adjon kontaktot. Így most úgy használom, hogy lehúzom a "gombot" és direktbe a kis tengely mozgatom, amit így jobban ki tudok téríteni, így már ad jelet.

Viszont ez így nem kényelmes, úgyhogy utánanéztem hol lehet ilyet kapni. A cseheknél gyártják a CTS-ben, darabja 5 EURO, ami nem sok, de 40 EURO a szállítás. USA-ban is kapható, 3,5 USD körül, de a szállítás onnan még drágább. EBAY-en nincs.

Aztán a Cougar World-ön Red Dog-nál lehet ezt is rendelni, így írtam neki, mert úgy is kell magamnak és századtársamnak X,Y és Z tengely poti is.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.09.10. 09:36:41
  • Borisz80
    igen kicsit hibrid a dev 2 is. Félig TIR érzékelésű, amikor meg kiesik az érzékelés sávjából akkor meg megjegyzi hogy hol fejeződött be a mozdulat és átvált. Majd ha visszanézel akkor meg visszavált. Ilyenkor szokott ugrani néha a nézet, hogy korrigálja a pozíciót ha szükséges. Hát na, fejleszteni kell még. Ez amúgy tényleg érdekes, mert az őskori VFX-1 az tudtommal giroszkópos volt teljesen. Hogy az oculusnál miért így oldották meg, nem tudom.
    Hosszabb használatnál a szem fülledése valóban létező jelenség, de ezt inkább csak akkor érezni hogy mennyire bemelegedett a szemednél ha leveszed az oculust. Nem párásodott, nem izzadsz alatta. De igen, kell alá valami jobb megoldás a szellőztetésre.

Jana.
    Volt ott technikai fejlődés, csak nem a gamer közönség számára (iparba, tervezőknek stb.). Kerül pár millióba egy olyan VR sisak és a kiegészítői.
    Elismerem, igazatok van, nem szabad fejest ugrani ebbe az ismeretlen technológiába, annélkül hogy a boltba kikerülő verziót alaposan áttanulmányozná az ember, bővítené róla tudását, mert magyar mércével nem olcsó mulatság a megvétele.
  • repvez
    Nekem az egész OR-el egy gondom van, az pedig a kialakitása, mert lehet hogy könnyű,de mégis nagynak tünik.Egy kijelzőt a szem elött kisebb helyre is lehetne valahogy tenni.Persze tudom, hogy kell némi távolság, hogy a lencse miatt a szem is tudjon fokuszálni.Remélem azért még tudnak rajta finomitani.ÉS,hogy a szellőzést is megoldják,mert egy hosszabb használat vagy melegebb helyen befülledhet alatta az ember.
    ÉS azt láttam, hogy a dev1hez képest a dev2nél már szügség van még egy plusz kamerára is?Gondolom a 6dof miatt,de azzal is lehetnek ugyan azok a problémák mint a TIR-el, hogy a fény megzavarja az érzékelést.Azt hitem , hogy a telefonokban használatos giroszkóp elvű lesz.
  • arrow19
    1995 az egészen pontosan 19éve volt pár technológia innováció egyszerűen nem látom azt a fejlődést amit várna az ember és persze a dev.1 és a dev 2 között nagy a különbség de én kb a második vagy harmadik generációt fogom megvenni ha kijön.
  • VO101Tom
    Passz.
  • Borisz80
    A dev 1 az hulladék a 2-eshez képest. A 2-es már HD minőség, és a fejmozgatás érzékelése is bővült. Persze mint mondtam a felbontás még mindig nem elég még a komolyabb repszimhez mert a HUD-ot nem lehet leolvasni és a műszerekhez is oda kell hajolni.

Vr kesztyűt példaként mondtam hogy mit lehetne elérni ha nem állnak meg a játékokhoz való vr fejlesztésével mint annó '95-ben a VFX-1 el is történt. Már régóta nem csak álomképek ezek, valós dolgok.

Lehet hogy nekünk már egyértelműnek tűnik hogy van másodlagos monitorunk a műszerfalnak, meg cougar mfd-nk, de sok embernek meg nincs, még is tud játszani ezek nélkül is a falconnal. Gondolom te sem ezekkel kezdted. Én is megszoktam hogy az ICP-t meg az MFD-ket villámgyorsan tudom nyomogatni fizikálisan, akár kötelékezés közben is de... hát igen, el kell dönteni hogy mit miért áldozunk be. Részemről az oculusszal ugrott mindenféle fizikális simpit álom, mert a tökéletes "immersion"-t / beleélést ezzel tudom elérni.

Ahogy Repvez is mondja, folyamatos fejlesztés alatt van a cucc -ne feledd, hogy fejlesztői / teszt kit-ek vannak, nem pedig piacra való végleges verziók-, ki fogja magát forrni, helyreteszik amit még helyre kell rakni.

Aki a monitornál akar maradni az maradjon annál. Haver is még mindig ragaszkodik a 2d-s cockpitekhez.
    Nekem nagyon bejött a cucc, de bátyám 20 éves fiában nem hagyott maradandó nyomot. Felvette, körbenézett vele, levette, -Ahammm! Klassz volt.- és ennyi.
  • repvez
    Azért a Dev1-et és a Dev2 OR-t nem lehet összehasonlitani sztem a 2es lényegesen jobb mind felbontásban mind 6dof szempontból és erősebb is a hardver ,de én csak online irásból mondom személyes tapasztalatom nem volt egyikkel sem.
    De az biztos hogy látatlanban nem lehet megvenni majd.
    Egy VR kesztüvel már kiváltható lenne az egér és igy minden kapcsoló müködne a kabinba anélkül hogy másik külsős eszközt kéne használni mint bilentyű egér TIR. még teljesebb lenne a valóság hats emiatt.
    Márcsak egyvalami hiányzik belőle, az hogy 2 érzékelő kéne bele az egyik a fejmozgást a másik a szemmozgást érzékelné,mert a valóságban is sokszor van hogy csak odapillantasz valamire és nem a fejed forditod.Ez talán az émelygésen is segithetne.
  • Gundark 1 1
    Persze. Szépen kiforrja ez majd magát, minél többet adnak el annál több teszt anyag lesz. A legelsőt nem biztos hogy jó megvenni :)
  • arrow19
    Nem mondod? Aranyos ahogy ezt így leírtad a VR kesztyűt meg a többi kickstarteres bohóckodást a joyra ráfogsz persze és az MFD-k? Egérrel kapcsolgatod majd ne viccelj? Én kipróbáltam anno én mikor eladtam az X65öt kipróbáltam az Oculus Riftet és marhára nem látszik rajta semmi nem hogy egy gép 10nm-ről hanem egy paca az egész ahogy Tom leírta olyan mintha 640x480ban én a (DEV1.et próbáltam) néznéd a monitort nem 6DOF hanem csak 3DOF nem a FOVot mozgatod stb. stb. a motion sickness szvsz csak egy huszadrangú dolog nekem annyira nem jött be. Persze jó techdemo de hogy repülni vele, hát majd a második vagy harmadik szériával. Ez olyan mintha TiR3al nyomnád egy lowres CRT-n.
  • repvez
    Akkor ez AMD-nél gondolom bukó.Kiváncsi lennék, hogy van e valami megoldás ilyen kártyán is vagy esetleg tipusfuggetlen .
  • VO101Tom
    Videokártya vezérlőpulton van egy rész, ahol a 3D megjelenítést állítod be (nVidia). Még kék-vörös szemüveges 3D-t is kezelni tud.
    A 3D TV-hez kellett az "nvidia 3D TV Play" szoftver, hogy a TV szemüvegét sajátjaként kezelje.
  • Borisz80
    BMS-ben nem kell billentyű, mert mindent elérsz a 3d kabinból illetve a HOTAS-ról. Egerészni meg marha egyszerű: ott lesz a joy mellett. Vakon is rá lehet tenyerelni, aztán meg mozgatot a kurzorját ahova akarod.
    Amúgy már rendelkezik az oculus is -mondjuk úgy hogy- VR "kesztyű"-vel amivel interaktívan lehet pl. nyomogatni dolgokat. De erről még nem sok mindent hallani

Amit Cancri említ az a már említett "motion sicness". Ugyan ezt éreztem "A Gömbben" az az a Gripen szimulátorban. Ezt érzik a tengerészek is egy hosszú hajó út után a szárazföldön, amikor úgy érzik hullámzik még a talpuk alatt a tenger de mégse. Ez idővel elmúlik. Illetve a közismert fordítottja, a tengeri betegség is hasonló alapokon nyugszik. Ez embere válogatja. Mint ahogy azt is hogy a sima monitortól is epilepsziás rohamot lehet kapni egy egy játék alkalmával, ha erre hajlamos van.

A TIR vs Oculus hasonlítgatása..... .... Én sem akartam elhinni amikor más mesélt róla, de tényleg úgy van... Aki egyszer kipróbálta az nem akar többé monitoron játszani.
    Jó, nem azt mondom, hogy a Mario-t oculussal akarnám játszani.

BMS vs Oculus
    Hát ha valakinek semmit sem nyújt hogy úgy lát mindent illetve TÉNYLEG úgy érzi mintha benne ülne a gépben.... hogy 3d-ben látsz, érzékeled a magasságot, és olyan látószöged van mintha az orroddal érintenéd a monitorodat... valamint egy az egyben érzékeli a fejmozgásodat a játékban is, nem úgy mint a TIR, hogy 10 fok fej elmozdulás a játékban 30 foknak felel meg.

Szóval ki kell próbálni!

Az biztos, hogy én erre fogok mostantól gyűjteni.
  • repvez
    Igen, olvasgattam, pár tesztet a TV-k ről és ezért is a SAmu a favorit , én is az aktiv szemüveges 3d-nél maradok. De akkor ezekszerint nem kell semmi speciális softver vagy a játékon belüli beállitás ahhoz, hogy a TV-ben 3D-s képet lássak?
    Erre lennék kiváncsi, hogy pl a falconnáél hogy érted el, hogy 2 képet küldjön ki a tv-re a jobb és a bal szem számára?

Sajnos az eladokkal vannak ilyen irányú tapasztalataim és még a gyári manuál szerint is bele lehet futni olyan dologba amiről azt hiszed, hogy jó de a gyakorlatba mégsem,tele van reklámmaszlaggal vagy egyedi kifejezéssel amiről azt sem tudod, hogy mi. Az erősitömmel jártam, ugy, hogy van benne 3 HDMI be és 1 kimenet, de majdhogynem csak disznek, mivel csak arra jó, hogy amit bedugok az egy az egyben át is megy a kimenetre, tehát a DVD-t ha HDMI-n kötöm rá és a TV-re is ugy viszem tovább akkor a hang nem marad meg az erősitőben hanem megy tovább a tv-be onnan meg márcsak stereo RCA-val tudom visszahozni az erősitöbe :( ilyen infókról fingja sincs az eladónak csak az tudná megmondani aki ugyan azt a tipust használja .
  • VO101Tom
    Ja, és a 3D-nek volt egy másik, nem várt mellékhatása - előhozta azokat a trükköket, amikkel a játékkészítők megspórolják a poligonokat a modelleken. Érdekes volt látni, de azért elég illúzióromboló, amikor a 3D-s hatású kép csak ügyesen elhelyezett lapokból, meg festett textúrából állnak tényleges 3d objektum helyett :)
  • VO101Tom
    Akkora FOV-ot kellene beállítanod a játékban, ahány fokot a szemed elé tett monitor kitakar a látómeződből. Tegyél magad elé egy szögmérőt, s kb. mérd le. 30-60 fok körül lesz ez az érték. Ha a kamerák elhelyezése a 3d modellen belül jó, ekkor látsz mindent "valós méretben". Viszont ekkor ugye nagyon csőlátásod van, és ez ocolus-al is megmarad valamilyen szinten.

3D.
    Nemtom mennyit olvastál erről, két fajta TV van. Aktív és passzív. Az aktív szemüveg a jobb-bal szem váltott letakarásával hozza létre a képet. Itt amire figyelni kell, a monitor frekvenciája, mert azt megfelezve kapod azt a frissítést, ami egy szemre jut. 200Hz az alap, amit venni szabad. A passzív 3D szemüvegek, amik polarizált lencsével érik ezt el, azok nagyon gagyik és csak 2-4 méterről jók! Ez fix soronként takarja ki a képet, egyik szemeddel csak az egyik sort, másikkal a másikat látod. A kép csíkos, és mint mondtam, az sem mindegy, hogy milyen messze ülsz a TV-től. Boltos bepróbálkozott, a mozis polarizált lencsékkel példálózott, de azok teljesen más elven működnek, ott kvázi két filmet vetítenek, két vetítőlencse van, mindkét szemed teljes képet lát. Szóval ha 3D TV, akkor csak aktív lencsés. Én Samsungot vettem, annak gyönyörű képe is van, és nincs elszállva az ára sem. Samsung TV-knek van LAN bemenetük, helyi hálót beállítottam, azóta közvetlenül a PC-ről játszom le a filmeket. USB-ről is lejátszik filmet és képeket is. Asszem a sony TV-je volt az, aminél qrvára dicsérték, hogy milyen fasza multimédia lejátszó, csak amikor konkrétan rákérdeztem, akkor derült ki, hogy LAN nincs, USB-ről csak fényképeket játszik le, filmet meg csak hdmi-n, saját kameráról. Ennek nézz utána neten, tesztekben. A boltos minden szart rád akar majd sózni, ne bízz bennük! Komolyan.

Ami a játékot illeti, nekem nVidia kártyám volt, ahhoz az nVidiának van saját szemüvege (3D vision), ami minden hagyományos monitorból 3d-s monitort csinál. Aktív szemüveges, itt is számít a monitor freki. Engem ez vitt félre, 200Hz-es DTP-s Lcd monitorok qrva drágák akkora méretben, amiben nekem munkához kell. Ehelyett vettem a Samsung 3D TV-t, aktív szemüveggel (HDMI-vel csatlakozott a videokártyára (560Ti), elvileg semmi gondja nem kellett volna hogy legyen. Filmek qrva szépek voltak, 3D képek is, a játéknál azonban letiltotta az 1080p-t, és vagy 1080i-t (kvázi 25 fps) vagy 720p-t engedett csak. Az nvidiától ehhez is meg kellet volna venni egy 40 dolláros szoftvert, viszont próbaverziót is le lehet tölteni, én azzal próbálgattam, de 1080p-s játékot az SEM engedett (később a manualban meg is találtam, szóval nem csak beállítás kérdése, egyszerűen le van tiltva a kártyán). Maga a 3D az qrva jó volt, filmek alatt is, játék alatt is, ahogy a kabint térben látod/érzed magad körül. Csak a felbontás miatt játszhatatlan volt. A vége az lett, hogy pár hét után családban valaki átvette, én meg vettem egy normális monitort helyette, azóta nincs 3D-m :(
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.09.09. 14:43:23
  • repvez
    Ezt a Fov részre nem gondoltam ,de igy érthető ,de gondolom a teljes látótér miatt használva minden müszernek akkorának kéne méretben lennie mint a valóságban és nem olyan miniatürnek mint egy monitoron, igy talán kompenzál valamit . Mert most például a magasságmérő ha a teljes kabint látod akkor lehet csak 2-3cm-esnek látod ,de a valóságban meg talán megvan 8cm-is. ennek elégnek kéne lennie hogy kompenzálja a fov hiányát.Egyébként hogy kell TIR-hez beállitani a FOV-ot és poziciót, hogy a valóshoz közeli kilátás legyen a kabinból?

Igen az egészségügyi részt még senki nem tudja megjosolni, hogy mi fog történi huzamosabb használat mellett akár agyi akár teszki tuetek tekintetében.

Ha nem gond egy kicsit irhatnál bővebben a 3d-s TV-n való használatról, hogy mi szugséges ahhoz, hogy müködjön a dolog ,mert mostanában elgondolkodtam ,hogy lecserélem a TV-met egy 3d képesre.Bár irtad, hogy Nvidiád van,de talán ATI-n is jó lehet Samsung TV-ket nézegettem eddig mert ugy néztem, hogy ár érték arányban és kinézetben azok a legjobbak. Most néztem akciósan egy 48"ost.Bár lehet ha még egy évet várok akkor lenne már UHD verziós is,mert 40"ban már láttam 200k-ért.Csak ott nem nagyon hozza ki az előnyét a FHD-vel szemben.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.09.09. 13:59:37
  • VO101Tom
    Repvez. Ocolus felbontással az a gond, hogy a monitorral ellentétben itt nem fogsz ki és be zoomolni, csak egy FOV van! Ezért gáz az alacsony felbontás. Előre hajolhatsz, akkor kivehetőek a műszerek, de az olyan mintha rövidlátó lennél, az csak a kamerát tolja előre hátra, de nem változtatja a FOV-ot.

Gundark. Mennyiért tudnád nulláról összerakni azt a vasat? Azt add az Ocolus mellé, és látszik, hogy egyenlőre nem tömegtermék.

Cancri. Az agy alkalmazkodik nagyon hamar. Én 3D TV-vel próbálgattam a Falcont, Il-2-t, qrvajó volt, csak az a tetves nvidia játékoknál letiltja az 1080p-t, az csak a saját szemüvegükkel működik (filmnél, képeknél teljesen jó). 720p meg kevés a szimulátorhoz.

Molni. A TrackIR tényleg qrvajó. Én régebben Il-2-ben egér+joy kombóval repültem, mert soha nem tudtam megszokni a hat-switch-es nézelődést. Amióta TrackIR van, azóta mást nem használok.
  • Cancri55
    Én azért az egészségügyi mellékhatásai miatt fenntartással állok hozzá, azt is hallottam, hogy a szemen keresztül az idegrendszert csúnyán "megtéveszti", a közérzet hosszabb távon romlik, és epilepsziát is kiválthat....
    Ha a nagy felvásárló erő tesztelte, azok után leszek hajlandó elgondolkodni rajta.
    Egyébiránt ha jól belegondolok, a tir-el való repülés sem sokkal marad el tőle, mert ha visszagondolok, nem tudok felhozni olyan zavaró tényezőt, ami a virtuális repülésemet zavarta volna.
    Ugyan ez példaként a 3D-és mozi, 5-10 percig veszed észre, hogy más az egész, aztán már fel sem figyelsz rá, mert hozzá illeszkedett az agy.

Molninak: valamit tényleg nagyon elszúrhatsz a TIR használatában, mert többen azzal repüljük a flacont, és probléma mentes. Ugyan azt használom, amit Te, egyszer ütközni kellene egy TS-en, és segítek, írj priviben, mert engem már jobban zavar a problémád!!!!!
  • Gundark 1 1
    Hát én nem tudom manapság mi számít komoly vasnak, de nekem a 3 monitoron 1920ban simán megy minden szim. a RoF 80 90 fps-sel.
    Szerintem pikk pakk kijönnek majd a klónok, és az új még jobb még nagyobb verziók belőle. No meg ha sikeres lesz, márpedig annak tűnik a befektetők alapján boldog boldogtalan ki fog jönni egy ilyennel.
  • repvez
    Majd a DX12 vagy a mantle talán segit ezeken a bajokon egy kicsit.DE ugy gondolom, hogy a Occulust megcsinálják és ha nem megy megfelelően akkor szétteszik a kezüket és azt mondják ha játszani akarsz vegyél jobb gépet.Ez a hardwergyártók érdeke is, hogy fejleszd a géped amire majd rá lesz irva hogy OR kompatibilis.

Egyébként érdekes ez a felbontás mizéria, ugye mikor mindenki örült hogy egyáltalán 800x600ba tudta beállitani a játékot senki sem panaszkodott, hogy nem látja a müszereket, lévén, hogy elég nagyok voltak a pixelek.Most hogy javult a felbontás egyre kisebbek a feliratok is .És az is érdekes, hogy élőben egy feliratot mondjuk 14es betuméretben 1 m-ről elolvasol ,de ugyan ezt már a játékban nem biztos ,hogy sikerül.
  • VO101Tom
    Nálunk az egyik srác is épp hétvégén tesztelte, ő is arra jutott, hogy brutális vas kell majd alá. Gyakorlatilag atomstabil 75 fps kell ahhoz, hogy ne szaggasson, ami a látómező miatt sokkal jobban érzékelhető (és nagyon zavaró), ráadásul a full HD felbontás még a műszerek leolvasásához is kevés (egy szemre fél HD jut ugye). Szóval dupla HD felbontásban stabil 75 fps mindenhol. Szerintem nem (csak) az ocolus lesz a drága itt, hanem a vas is ami meghajtja.
  • repvez
    Én azt gondolom, hogy a face olyan lesz majd mint a sims vagy a second life, hogy az ismerősökkel occoulssal "élőben " tudsz találkozni és beszélgetni egy avatar karakterrel.