Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Értem...
Nem gondoltam, hogy létezik a valóságban a 275th 1st KIAP:
Molnibalage
A CAS egyébként a gépen ébredõ aerodinamikai erõkkel van kapcsolatban, mert nincs korrigálva. Tehát 450 CAS esetén kvázi ugyanakkora felhajtóerõ ébred a szárnyon 30k és 1k lábon is .Csak éppen az egyikhez tengerszinten bõven M1.0 alatti sebesség tartozik és nagyon nagy magasságban meg lehet M1.5-2.0 is. Ebbõl adódik ki a gépek szolgálati csúcsmagassága, amikor már a csúcsebességnél is olyan kevés feljhatóerõ jön ki, hogy a gép nem képes vízszintes repülésre sem. Ez a másik jól látható indikátora annak, hogy miért nincs olyan, hogy nagy magasságú manõverezõ légiharc inkább csak kecses balett. Egyszerûen túl nagy sebesség kellene még 4-5G-*s kitartott fordulóhoz, amihez még tolóerõ sincs...

Minden ott van az általam írt HT összefoglalóban... 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem, a TAS nem a földhöz viszonyított sebességet adja meg. Az a valódi korrigált sebesség, csak éppen szélell beleszámolva. Tehát, ha TAS 400-as sebességgel repülsz tengerszinten, de százas szembeszél van, akkor a TAS 400, a CAS majdnem 400 (standard légkörtõl való eltérés és pár száz láb is már számít pár csomós eltérés van) the a ground spedd (GS) az bizony csak 300.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Értem....
Borisz80
Na az alábbit Talon-nak címeztem.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Lehet hogy ez zavar meg?
Falconban angol szász mértékegységgel mérnek, nem SI. Csomóban mérik a sebességet. Ezért kb. >600kts.

De ha jobban belemélyedsz a Falconba akkor meglátod, hogy az F-16-ban alapból CAS-ben (calculated air speed) számol a computer. A rizsát mellõzve paraszt nyelven: több adatból kalkulál neked egy sebességadatot, itt számít a levegõ sûrûsége is. Ugyebár minnél magasabban vagy annál ritkább a levegõ....stb. Ezért van az hogy azt látod hogy nagyon magasan (>30.000ft fölött) CAS 250kts-el mész viszont a mach mérõ meg M1.00-t mutat.
A jobb panelen tudod kapcsolgatni, hogy milyen sebességet jelenítsen meg. Calculated Air Speed, True Air Speed, Ground Speed.
A fenti példát folytatva, ha átkapcsolsz TAS-ba akkor már a valós (az alattad elsuhanó föld) sebességet fogja mutatni...
Nagyon dióhéjban ennyi.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Nem egy dologról beszéltek, csak jelzem...

Molnibalage
Még mindig nem értem, hogy mi a problémád...

Értem..de úgytudom, hogy tengerszinten olyan 1200 körül van, míg 10 km-en csak 1060..és a hang másodpercenként 300(?) métert tesz meg
repvez
A lényegen nem változtat , hogy pár másodperc vagy több.

Talon11-nek😄E ahhoz, hogy késsen a hangja a gépnek mégcsak nem is kell gyorsan mennie elég ha elég távol van,de még hallótávolságon belül.
Nézz utánna a hangterjedési sebességének és abból már tisztább lesz a kép.
Molnibalage
Nem pár másodpercessel, a Mach kúp elõtt semmit nem hallanál a gépbõl, de amin a lökéshullám elér téged, ami hangsebességel terjed, akkor aztán nagyon... 😊

Értem..
repvez
Ja hogy Te a játékban lévõ kamerára gondolsz és abban a hang eltünésére?

Kérlek egy kicsit szedd össze a gondolataidat és próbálj meg ugy komunikálni, hogy képben legyünk, hogy most mivel kapcsolatban vagy ugy egyáltalán mihez irsz .
köszi

Egyébként meg azért nem hallod a hangot olyankor mert talán épp azért mert gyorsabb a hangnál.

A valóságban is ha elmenne elötted a gép pár másodperces késéssel hallanád csak a hangját.
Na harmadikra csak sikerül végre azt, amit 1080p Full HD-be is lehet kapcsolni. Persze hang is kell, a rádiózás állat szerintem az elején:

Basszus, az elõbb szerintem lemaradt a link egy része, nem tudom, hogy jöhetett ide ez a f*s...

Talán most:

Amikor a sebessége olyan 6xx csomónál van, és vagy Fyby kamera vagy orbit kameraállásban a gép elejét nézed
repvez
mibõl gondolod, hogy megszünik a hang? Én a zene miatt szinte nem hallok semmit sem a géphangokból.
Elképesztõ egy vidi...
Amúgy ezt nem értem: Miért is van az, hogy a hang megszûnik a hangsebesség átlépésekor? (amikor a kameraállás a gép elejét mutatja) Ez most reális vagy nem?
z0ty4
nagyon nagy klipp. thx

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

repvez
Nem értem...miért nem tudom megnézni a BMS honlapján a modokat?? <#conf>
Molnibalage
Mert azoknak semmilyen FM fájlja nincs, a program értelmezni sem tudja az esetet.

És ha még itt körbenéztem, látom a B-52H testvére, a Bear is a listán van..hmm
Értem...bár azon gondolkodom, hogy ha már mindegyik gép repülhetõ, akkor most a helikopterek azok a kivételek?
Molnibalage
Elvileg asszem megoldható. Csak azt nem értem, hogy ha az egész BMS4 új neked, akkor miért a 3D modellek között turkálsz? Úgysem fogja neked senki 2 percben elmondani, hogy mit kell vele csinálni, hogy esetleg repülhetõ legyen és értelme sincs, mert elõbb utóbb lesz új Viggen. Ezzel már nem éri meg szenvedni még én sem tettem a MOD-omban.

Érdekes..az AJ/JA-37 Viggen modellje ugyan megvan, de nincs hozzá külsõ felfüggesztés, és nem is találom meg a repülhetõ gépek között a TE builderben...hmmm...
Bár a Q-5 úgy néz ki ezzel a csíkos festéssel, mintha egyenesen a moslékból jött volna ki!
Értem...
Hoppá! Ez el is fogadja a CCC-féle modelleket!
Molnibalage
A flaps beállításokkal imitálja az FM a hajtómû tolóerejét, de az egész modellnek semmi köze a valósághoz, mert felhajótõerõvel imitálják a tolóerõt.

A Red Flag szerverre gondolsz? Kezdõként ne nagyon menj oda.

Hogy képes a Harrier VTOL üzemmódba fölszállni? Elképesztõ!
Bár van esély arra, hogy a másik, a Sea Harrier is újra meg lenne csinálva (Brit-kinézettel)
Olvastam néhány oldallal hátrébb, hogy azthiszem van vmi szerver, ahol lehetne közösen menni...
Molnibalage
F-35? Erõsen kétlem. Harrier az majdnem biztos, hogy igen, láttuk a kabint és van új 3D modell Hayabtól. Itt-ott látható volt sokkal reálisabb valóban tolóerõn alapuló VTOL/STOL modellezés is. (Az MI számára ez nem adott, õ a mostani modellel kellene, hogy operáljon.)

Érdekes...lesz a 4.33-ban Harrier és Ligthning II? Az utóbbinál csak a A vagy a B vagy a C?
repvez
repvez
Elvileg 4.33-as Modell
Borisz80
@Talon
???

@Zotya
Azt direkt nem írtam, mivel nincs benne az alap BMS-ben., és mivel kiderült, hogy illegálisan szerezték a kabin modelt így nem valószínû hogy benne lesz bármi másban a jövõben.
Persze engem aztán nem érdekel hogy ki honnét szerzi a kabinokat ha klasszul mûködnek 😄 Kár érte.

Tornado.
Bárcsak benne lenne a következõ BMS-be. De a youtube-ról sok videót töröltek amik a következõ rész kabinjait mutogatják. Remélem nem azért mert ezekrõl is kiderült hogy illegálisak és így mentek a kukába.

Hát igen, a brimstone-al ki lehet írtani egy egész hadosztályt <#violent>. Kár hogy ezt is a maverick szintjén tudják csak modellezni.
Na meg ott van még a Stormshadow-is statikus célok csapásméréséhez. De ezt is csak úgy lehet indítani ha benne marad még a bubble-ba. Máskülönben a falcon korlátai miatt felrobban a levegõben.

Ha az lenne, biztos hogy nincs bizonyító fotó ezekrõl...
Pláne, pedig Olaszba láttam egy Herculest, 6-7 db AMX(?), és 2 Tornádót a tengerparton...szerdán itthon egy C5 Galaxyt
z0ty4
Eurofightert vagy a Tornadot telipakolni Brimestone rakétákkal és vadászni menni, mekkora flash 😊

2-3 gépes kötelékben meg pláne

Úgyhogy igen...bár pl. a Jaguár egyszerûen ócskavasnak tûnik egy Typhoon mellett..hmm
z0ty4
kihagytad a su-27-et. pár napig azzal is lehetett menni 😊

Emlékszem a Balkánon elfogytak az Amraamok az F-16ról, jó volt behuppani a Su-27-be és azzal járõrözni.

Borisz80
Hogy mi mivel kopatibilis?
Mind ugyan az a játék, csak ott te válogathatod össze egyes részeit.

Ugyebár van a DCS World ami az alap. Kapsz 1 db repülhetõ gépet a Szu-25T -t.
Ehhez az alaphoz meg meg tudod venni a neked tetszõ modulokat. FC3, A-10, Mi-8...stb..... mittudomén mi a neve amikor a földi egységeket is tudod irányítani..... és kész.

Nem kompatibilis az semmivel sem csak önmagával. 😄

Na de ez Flakon...akarom mondani Falcon topic <#vigyor5>

Borisz80
Milyen joy-od van?
Ajánlott hasonlóra konfigolni a joy-t és gombjainak funkcióit mint az igazi F-16 -oson is van.

Radar befogás illetve eldobás helyett pl TMS föl, le... stb.
Wolf is ezen szívta meg miután átállt AF-ról a BMS-re.
Ha most nem érted akkor majd a repülések során megérted.

Gombok konfigjához találsz segítségül rajzot illetve listát a BMS manualban.

Molnibalage
Mert az AF-ben levõ modellek egy része új, egy része meg simán lopott... A BMS4 csapat a kódolásba van belepistulva fõleg. A BMS4 adatvbázisa majdnem 10 évvel ezelõtti egyes gépeket leszámítva...

Bár, hamár itt tapossuk a füvet, azon gondolkodtam, hogy ha már a BMS lepipálja a más kategóriájabeli társait, (AF, RV, OF..stb.) miért is van az, hogy egyes modellek mégis rosszabbak a AF-nál mondjuk?
Pontosan....viszont a Flaming Cliffs 3 eléggé érdekes, mert sose hallottam olyan játék(ok)ról, amely másik 5 vagy isten tudja hogy hány más játékkal is kompatibilis! "Megáll az eszem"<#merges2>
Borisz80
Mint Molni is írta bármelyik géppel lehet repülni, csak nincs értelme, mert nincs hozzá saját cockpit, repmodellje érdekes és amúgy is.... 😄
Talonnak is tisztában kell lennie azzal hogy ez egy F-16C Blk. 52-es szimulátor. Minden más csak csak szemfényvesztés.
Repülhetõ gépek terén A-10, F-15C, F/A18 gépek amik úgy ahogy meg vannak csinálva, saját cockpittal, de ezek is olyanok amilyenek. A repmodelljük is még kiforratlan. Egy szóval még talán egyik másik még félkésznek sem mondható.
Van MiG-29 is. De annak a kabinja is erõsen befejezetlen.

Axe bácsi szerint viszont a Mirage-2000 -es típusok már igen jó repmodellel rendelkeznek. A kabinjuk is 100%-osan nyomkodható és mûködik. Persze ez is F-16 avionikán alapszik. Ugye mint mondtam a Falcon F-16-os szimulátor.

A következõ BMS verzióval (4.33) várhatóak Mirage-2000 szinten elkészített repülhetõ gépek. Pl. Harrier, F/A-18.... a többi meg nem biztos, F-14D, Tornado, Viggen... mi volt még?

Végszóként csak annyit, hogy a BMS-t nem a "hipergrafika" miatt szeretjük, hanem azért mert ez az F-16-os tekintetében, tényleg hard-core szimulátor. (már ha mindent "realistic" vagy "authentic"-re állítasz.)

Molnibalage negatív szövege meg ne rettentsen el! Igaza van, viszont a "játék" szempontjából nem olyan vészes. Nem sok mindent veszel észre mindebbõl "játék" közben. Ezek leginkább csak annak tûnnek fel, akik annyira beleásták már magukat magába a falcon "programozásába", hogy álmukban is a falcon programsorait motyogják 😉 A nagy FC3 és DCS sem kivétel ilyen hibák alól.

Amúgy a mostani BSM-be a Hercules sokkal jobban néz ki, mint a AF-ba....
...de hasonló a JanHas-féle Spooky
repvez
Tactical Air Support for Maritime Operations

DE hogy jött ez a képbe? ÉS a modok közötti dolgokat én nem nagyon keverném,mert a végén majd nem fogod tudni, hogy miért lépked ki a játék vagy mért fagy ki.

Itt már szinte kizárólag BMS-el foglalkozunk, persze még emlékezetbõl a többibõl is dereng valami, mivel a fö dolgok hasonlóak,de mindegyiknek megvolt a saját nyügje.

igy próbálj megállapodni valamelyik verziónál ,mert igy nem fogjuk tudni épp melyikre kéred a segitséget.
Mert a BMS-be herculest nem hiszem hogy repülsz.
Egyáltalán mi az a TASMO?
Ja és kíváncsi voltam vmire..eldurrant a 4-ik hajtómû a gyors zuhanás miatt a Herculesen xD
Már megvan...az AFból hoztam át