Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs semmi probléma...elnézem...
Köszi szépen segítséget.
Közben már megtaláltam azokat amiket írtál. A cockpit display extraction-t már elõbb is próbálgattam, de nem mûködött, aztán megtaláltam a másik opciót is, és bejelöltem. Minden frankón mûkszik. Az MFD Extractor -t még nem haználtam. elõször azt hittem az Easy Monitor configuratorra gondoltál, de most látom ez másik progi. Azt a DCS-ben már használom. A helios progival sikerült már elfogadhatóan kipakolnom a mûszereket, de még finomítgatom a profilt.
Nagyobb gondom az F16 rendszereinek mûködése és mûködtetése. Elég gyenge ( 0 +-5%) az angol tudásom, és eléggé döcögõsen haladok. Az alapok (fel- leszállás repülés nav) már nagyjából megy, de a fegyverzet és radar kezelést eléggé nehezen fejtem meg. Szeretnék veletek repni minél hamarabb, igazából multizni szeretek a legjobban. Tom és TB segítenek idõnként, köszönet Nekik <#worship>

Borisz80
Ejj de kínos... <#falbav>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Elnézést. Most vettem észre, hogy rossz hsz-re nyomtam a válaszgomot.

#46567 hsz-emet a Talon által írt #46488 -as hsz-ére írtam.
"Joystick? Az ugyan valahol lenne a padláson vagy vhol, de inkább billentyûzettel repülöm. "

Csak gondoltam tisztázom eme kis malõrömet, mert jelenleg a két hsz-t olvasva eléggé b@szogatóköcsögölõokoskodósnak lehet érteni.
Úgyhogy mégegyszer bocsesz Talon. Nem annak szántam mivel nem arra a hsz-re reagáltam.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Írtam is egy bemutatkozó szöveget...
Én is úgy gondolkodom...bár amúgy most ott a fórumon vagy angolul, vagy németül írjak? Vagy esetleg mind2?
Borisz80
Nincs a személyével semmi baj. Kérdezzen ha kérdezni akar (értelmesen fogalmazva), amire tudunk válaszolunk. Egyszer elmondtam neki a javaslatomat, õ meg majd eldönti, hogy mit akar.

Borisz80
@Dumbo
Vagy a BMS saját "mûszerkiemelõit" használod, ahol a DED, MFD-k, F-ACK, RWR, HUD megjelenítése lehetséges.
A "launcher" ikon Indításkor a felugró menüben "cockpit display extraction"-ban van az az opció ahol el tudod helyezni õket, méretezhetetd, legyen e ablak fülük, ne legyen stb.
A configuration-ban pedig valahol legalul a "settings hardware"-ban be kell kapcsolni a "cockpit display to external windows"-ot.
Csak akkor fognak megjelenni az ablakok ha már betöltött a BMS.
Ha mûködik a "c. display extractor" akkor a BMS ablakban fog futni! Ezt az ablakot is a "c. disp. extractor" menüben tudod méretezni illetve kapcsold ki az ablakfüleket rajta.
...egyenlõre ennyit errõl a részrõl... ha valami nem stimmel akkor írj.

A másik lehetõség az MFD Extractor nevezetû program használata, ahol a fentieken felül még az órás mûszereket is meg tudod jeleníteni és kedved szerint elhelyezni a másik monitoron illetve méretezhetõek.
(googléban erre rákeresel akkor biztos megtalálad, keresd a frissebb verziót)
Kezelése marha egyszerû. Kivéve az MFD-k megjelenítésénél kell egy kicsit mókolni vele.

Én az MFD-k és a DED megjelenítéséhez használom a BMS megjelenítõ progiját a többihez meg az MFD Extractor-t.

@Többiek
Ha ismét feléled kissé a társaság, jó lenne megint nyomni pár közös TE-t (mondjuk Axe mester általiakat) 😉 .

Molnibalage
A baj az, hogy eddig ugrabugrálta témák között, de konkrétan nem igazán látnil, hogy egyáltalán mit akar és mit tud.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Aha..... akkor felejtsd el a BMS-t. Persze erõlködhetsz ha akarsz...

Molnibalage
Ha szigorúan és nem lazán veszed a terminológiát, akkor nem. Anyahajó anno a hidroplánokat üzemeletõ volt. A fedélzetrõl fel- és leszálló gépek meg repülõgép hordozóról üzemelnek. Csak itthon annyira beépült a könyznyelvbe az a terminológia, hogy majdnem mindenki ezt használja, mert az átlagpolgár HT ismeremte nehogy zérus, de inkább negatív vagy imaginárius szám...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

De hát nem ugyanazt jelenti? Aircraft Carrier=Repülõgép hordozó=Anyahajó..
VO101Tom
Ráadásul anyahajó nincs is benne <#idiota>

www.pumaszallas.hu

Akkor majd megpróbálok érthetõbben fogalmazni....
<#lookaround>
Molnibalage
Ez a kérdés most mire vonatkozott?

Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?

A méret valódi, ez meg egy szimulátor.

Ne sértõdj meg, én is voltam fiatal, de próbálhatnád kicsit kevésbé chat módban használni a fórumot, összeszedni gondolataidat, mert így csak minket fárasztasz le.

Hmm..az egy kicsit zavaró, hogy bármilyen hordozóf.-i gépnek kicsi mindegyik anyahajó..nem lehetne fölnagyítani azokat?
A Micropose vagy az LP?
Molnibalage
Már volt róla szó, nem publikak, egy részüket itt-ott elkotyogták...

Új RWR kód, ami modellezi a bizonytalanságot.
Új kabinok.
Új 3D modellek. (Eddig csak Hayabét láttuk.)
Shader ganerált erdõket talán bekapcsolják. Elvielg most is benne van a motorban, de anno azt mondták, hogy a F.L.A.R.E.-t megvárják vele, de az meg nagyon nem halad. Hónapok óta, vagy éves nagyságrendben nincs hír róla csak annyi, hogy a BMS4 csapat átvette, mert az eredeti készítõ bedobta a törülközõt.

...Bár a 4.33-nak mik az újításai?
Ez tetszik...
Molnibalage

Valami ilyesmi lesz a végleges változat, de pár vágást szerinem lecserélek. Ez nincs mindenhol megeffektelve és a kameramozgás sincs beállítva mindenhol.

Vállalható ez így? A videó lényege az a "fun".

Nem ott sem találtam <#nemtudom>

axenet
Sajna nem. Legközelebb majd igyekszem megfûzni valakit....

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

VO101Tom
Nekem Spam-ek közé rakta, ott is nézted?

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Nagyon nem....

Az igen..most olvasom a Hayab Harrier-topicot..ez tényleg tud függõlegesen lebegni!
(Akár elméletileg sztem helikoptert is le lehetne szedni így)
z0ty4
Axe bácsi videót nem csinált valaki?

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Mert ezen nincs DCS... Told fiam, oszt hadd szóljon.

Katasztrófa ezt a A-10-et repûlni..folyamatosan kitör vmely irányba...
Molnibalage

Hja...ehhhez mit szólsz? Van egy "ordító egér"....
axenet
Ezt nekem címezted ?

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

Az igen..ez a Hayab még az An-24-est is megcsinálta! Nem semmi!
Hát éppen azt írom "egyszer sem küldött semmit a megadott emilre."

Nézd meg a leveleidet, hátha ott vannak ilyen register cuccok
Ebben kérnék némi segítséget.
Már regisztráltam vagy 3* a Bm sim oldalára és egyszer sem küldött semmit a megadott emilre. Belépni sem enged.

Amúgy, ha a mod teljesen elkészül esetleg lesz majd a modnak installeres változata, mint pl. a theaterek esetében?
Mindig be voltam jelentkezve, csak a regisztráció uccsó simítása volt meg
Most már OK!!!!!
Molnibalage
Be kell jelentkezni...

Az..de pl. A Hawkeye vagy más gép nem szarozik, nekifut és a levegõben is van...
Nem érzem..nem tudom megnézni a BMS honlapján a mododat...
Molnibalage
Ez a része picit bugos. Az F-14-gyel csak úgy lehet, hogy azt az opciót választod, amikor rá kell állni a katapultra. Onnantól úgy megy, ahogy a BMS4 saját leírásában van. Az F-18-nál meg pont fordítva van, csak a takeoff opció megy. A 4.33 talán jobb lesz ezen a téren. Ez csak bónusz, ez még mindig egy F-16C szim. Minden más "csak úgy hobbiból" van benne.

Értem..bár egyszerùen nem hiszem el, hogy hogyan gõzkatapultáljak a F14 vag y a Superbuggal..
Molnibalage
95%-ban készen van.

Itt.

Teljesen más adabázissal és modellezõ értékekkel bír. Kb. ez az egyetlen Falcon változat, ami valala is pontosnak mondhatóan modellezi a legtöbb alapvetõ dolgot.

Értem..valószínûleg a mododnak van linkje? Vagy nincs kész?
Molnibalage
CCC lodja sokmindent tartalmaz. A Korea '80-s modom az abban levõ Szu-33-at használja, ahhoz anno én csináltam skint. A BMS4-es Szu-27 gyakorlatilag azonos az AF-sel.

Aha...érdekes volt...meg tanulságos is..
..de amúgy a Szu-33 és Szu-35/37-es mindig ilyen "low polys" volt a non BMS Falcon sorozatokban is? Mert az AF-ban ott normális volt...Ja, és a CCC-lodja tartalmaz egy Szu-27-eshez hasonló kinézetségû Szu-33-ast...sokkal jobban nézne ki!
Molnibalage
Szokásos ferdítés. Szinte minden gyakorlaton vannak olyan elõregyártott scenariok, ahol a WVR légiharcba torkollik a dolog és ott az EF repteljesítmény szerint gyakorlatilag egyenrangú, de van HOBS képesége. A bibi az, hogy ideág el is kellene jutni...

A másik fele, hogy még az ACMI rendszer sem képes modellezi a légharcrakéták szenzorának képességeit és a zavarvédelmet. Ok, hogy a tüzelési helyzet megvolt, de azért utána is van még egy két dolog...

Olvastad már a HT összefoglalót odafentrõl?

Igaz....bár régebben olvastam egy cikket, hogy "állítólag a Tájfun jóllakott ebédre egy Raptorral"
Molnibalage
Attól függ, hogy miben. Vadászgépnként az F-22-nek nincs igazi ellenfele miden europropagande ellenére.