52967
  • repvez
  • VO101Tom
    Erről ez a kép ugrott be

• L Viper #47877
    Anno 800x600-as felbontásra volt optimalizálva a menürendszer. Ott elég olvasható volt :D
    A mai rendszereken kész csoda, hogy elindul :) Még Win 98-ra írták. XP-n is állítgatni kellett valamit, hogy ne CTD-zzen, de ment rajta.
    Nemhiába, ez már a múlt.
    A Falcon sokkal jobb volt szerintem is, de én nagyon szerettem, mert orosz vasak voltak benne. Amit mindig nagyon hiányoltam a Flankerben, az a normális rádió forgalmazás volt.
    Akkoriban nekem minden szim jöhetett, mindenevő voltam. Most, meg örülök, ha a leveleimet meg tudom nézni, meg a fórumot át tudom nézni.
  • Molnibalage
    Köszi a feltöltést.
  • Molnibalage
    Megvan a 2.5 is, abban tényleg van kabin FOV. Azt viszint nem vágom, hogy egy rakás küldetésben, ha csak lenyomom a 7-es gombot, akkor összeomlik és elszáll a cucc. A játék alapvető színei és grafikái miatt a füscsíkok nagy része sajnos láthatatlan. Szerintem a játékban levő fegyverrendszerek emiatt és más miatt is totálisan űbertápak. A chaff és flare gyakorlatilag csak dísz a gépen...

A Szu-27/33 és 29-es kabinja szinte tökugyanaz. :)

Szóval összességében elismerem a bele ölt munkát, de a Falconhoz képest egyszerűen játszhatatlan ma már sajnos és akkor is az volt nekem. A küldetés szerkesztő felülete botrányosan agyon van komplikálva, az ablakok méretei kisebbek, mint a szöveg stb. Pedig számtalan ígérete dolog volt benne. Az is elég mókás, hogy milyen AG radar üzemmódja van a gépeknek. A SAR radar ehhez képest semmi, szóval "kicsit" nem reális. :(
  • L Viper #47874
    Balázs, ha érdekel, az öbölben van Flanker 2.5-ös iso.
  • L Viper #47873
    Pedig mindenképp az aktuális legfrissebb verziót kéne elemezned, mert abban van már MiG29 -es remek kabinnal és Su33-as, valamint a kabinbelsők is nagyon fel lettek javítva, a pilóta textúrával együtt.
    Anno benne voltam eléggé. A megboldogult Frugals fórumon toltam a modjaimat is hozzá. Ejj de rég volt. Volt komplett kifutó és guruló mod, meg új tenger textúrák partvonalakkal beleértve, sötétebb táj, meg a fenetudja még miket gyúrtam össze.
    Pár képem még fent van a Median:
    Képek
  • repvez
    Lényegében igen ,de csak annyi kellhozzá, hogy a telefon kijelzőjét megfelezi és a 2 szemnek megfelelően jeleniti meg, mert a kartondobozba van egy elválasztó fal ami meggátolja, hogy a jobb szemmel a bal oldali képet lásd és forditva ezért a teljes kép csak az agyba áll össze 3D formában.
    Igy amit lkinkeltem videot ha ilyen formán nézed meg 3d-s lesz , és vannak már hozzá appok amikkel akár a google earth ,streetwiev meg pár játék futhat .DE már találtam egy appot ami elvileg a sima videokat is felosztja ilyen side by side formátumra igy ha nem is 3d-be de nagy méretbe láthatod a dobozzal, mivel a lencse felnagyitja és távolitja a kijelzőt ami ugy fog tünni mintha pár méterre elötted egy nagyméretü kivetitő lenne.
    Kiváncsi vagyok arra azért hogy müxik a valóságban sajnos dec 23-áig irták, hogy addigra jön meg a ferdeszemüektől
  • Molnibalage
    A telefon számolja ki a képet? Vagy kell még szofvter? Mihez használható egyáltalán?
  • z0ty4
    uj háttérkép :)
  • Borisz80
    Ja ez a kartondoboz "oculusz" ? Érdekes.
  • repvez
    Hasonló mint az occulus rift, csak itt a mobil telefonod a kijelző meg minden . csak a 2 lencse szügséges, hogy ne érezd túl közelinek a kijelzőt és tudjon a szem fókuszálni rá.

Ha másra nem is de 3d-s filmek nézésére mindenképp jónak tünik :
  • Molnibalage
    Az F-15 is teljesen kezes csak 22 fok felett pocsék az FM, mert a valóságban tutira nem így viselkedik a gép.
  • Molnibalage
    Ez mi a pék?
  • repvez
    Rendeltem egy ilyet
    Esetleg valaki képben van android témában, hogy lehetséges e a PC képét megjeleniteni a telefonon mint másodlagos kijelző klone modban?
  • Talon11
    Értem....más gép egész kezes...
  • Molnibalage
    Ez az FM miatt van, ezért tettem be a MOD-ba 23 fokos max. állásszöget, mert afölött semmi haszna nincs az FM-nek szinte. Az ellenállás tényező majdnem a duplájára nő, a felhajtóerő majd 22-23 fokhoz képes 5%-kal...

Nem tudok róla, hogy változtatnák az FM-en. Ha nem írod ád a dat fájlt akkor simán ügyelj arra, hogy ne húzd túl 22-23 foknál jobban a gépet. Persze ez a buta MI-n nem segít, az F-15C még egy 21-es ellen is szenved dogfightnban így...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.20. 19:12:14
  • repvez
    A repülőhöz nem lehetne egy láthatatlan modellként kapcsolni egy földi gépágyút akkor? ugy mint a teherautó után kötött vontatható lövegnél?
    Igy át lehetne hidalni ezt a problémát
  • Talon11
    Értem, tehát csak eggyet használ....viszont észrevettem, hogy az F-15 Eaglével repülve a dogfigthban hiába 30 az AOA bedöntéses kanyarnál, egyszerűen elfogy a gép "lendülete", ez is javítva lesz-e a 4.33-ban?
  • Molnibalage
    A Falcon nem így modellezi a gépágyút. Egyetlen gépágyú slot van és azt paraméterezed, de fizikailag egy lövedékfolyam van modellezve. Tudtommal nem lehet két füstcsíkot definiálni és, ha lenne torkolattűz, azt sem. A földi egységeknél lehet több ágyú slotot definiálni, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy hogyanis használja a kód őket. Ez egyébként nagy dilemma volt a radaros AAA modelezzésnél, mert ugyebár, ha egy csővel modellezed pl a négycsöves Silkát, akkor a tűzgyorsaság szorzó 4-szeres...
  • Talon11
    Értem....bár, elméletileg lehetséges-e az, hogy mindkét gépágyút használni tudja a játékos a Mirage 2k-n és egyéb ikergépágyus gépeken, vagy lehetetlen?
  • Molnibalage
    Nem tudom, a C-t mutatták meg. Lehet, hogy stikában készül D is. A játék egyébként alap DB-ben asszem ugyanazt használja az A/C-nél. A Korea '80s MOD-ban egyébként újabb Hornet van. Nem tudom, hogy a kettő azonos, az enyém elvileg JanHas-tól van és ő legacy upgradnek hívta asszem. Ez elvileg nem azonos a 4.33 modellel, legalábbis tudtommal nem az. Én csak a C-hez állítottam be. Asszem...
  • Talon11
    Láttam a F14B cockpit videóját, tetszik is!
    Amúgy a C-Horneten kívűl a többi Hornet is kap-e új külső modelt, vagy nem?
  • Boconadi
    Azt hogy külön szorja a chaff-et es a flare-t, annak külön billentyü kombinacioja van. Lehet hogy be kell allitani az optionsban.
    Emellett azthiszem shift + q -val 2-3mp-kent szor egymas utan 4-et, amig el nem fogy. Persze itt is egyszerre a kettöt.
  • Molnibalage
    A külső nézetnél működik, de a belsőn nem. Az a sanda gyanúm, hogy lehet, hogy 2.5-ben jött be. Abból virágbolti változatom nincs sajnos.

A kitérés lehetetlensége nem az RWR-ból adódid annyira, a bibi FOV hiánya, nem látod a füstcsíkot így gőzöd nincs arról, hogy mikor kellene fordulni. A Hawk és Kub már 5-6 G-vel az utolsó pillanatban lezárható, de az Sz-300 pont olyan csodafegyver itt is, mint az alap Falconban, semmit sem lehet ellene tenni.

Az 2.0-ban a dispenser is kicsit furcsán működik, mert a "q" lenyomására egyszerre szór flare-t és chaff-et, de szépen lassan, komótosan. Mintha ezt is változtatta volt a 2.5, de nem emlékszem erre. Valahonnan találnom kell egy 2.5-öt összevetésre.

Anno pontosan azért hagytam abba az Flanerrel való kísérletezgetést mert valahogy semmi sem működött abból a rakétakitérésből, amit a Falconban megszoktam, nem tudtam idomulni hozzá, plusz a küldetésszerkesztő feülete szerintem kész katasztrófa volt. Hiába összetett, ha kezelhetetlen. :(
  • Borisz80
    FOV kabinban
    úgy emlékszem hogy egy külső file-t kellett módosítani.
    szerk: ez lehet hogy a Flanker 2.5-ben volt már benne.

"RWR"
    1. látod a besugárzás irányát durván az elölső légtérből illetve hátrafelé csak azt hogy bal vagy jobb féllégtérből jön e.
    2. Számozva 1,2,3,4.... látod a radar kategóriáját. nagy, rövid hatótávú sam, vadászgép radar, awacs... mi volt még?...
    3. a sziluettnél látod hogy tőled alacsonyabban vagy magasabban van e a besugárzás. Illetve a tűzvezető radarmódot érzékeli amikor világít a sziluett körüli placc.
    4. a sziluett körül szaggatott kör jelzi a radarbesugárzás erősségét. Ha ügyesen kombináltál akkor így ki lehet számítani a kb távolságát.
    5. mindig a legveszélyesebb besugárzást jeleníti meg. Ha pl aktív radaros rakéta bekapcsolta a radarját akkor csak azt mutatji illetve a besugárzás erősségét.

Egyáltalán nem lehetetlen ez alapján ellentevékenységet folytatni. De elismerem az amcsi RWR sokkal átláthatóbb és jobb.
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.11.20. 12:39:14
  • L Viper #47853
    A 2.0 elég rövid életű volt, de szerintem abban is volt már cockpit zoom. Nagyon hamar jöttek az első javítások hozzá. A 2.51 volt a végső. Abban a numerikuson volt a csillag, meg a per, ha jól emlékszem, mint a Lock On-ban.
  • Molnibalage
    A BMS4 alap Hornet pitje nagyon WIP egy csomó dolog nem működik, textúra hiba, stb. SH végképp nincs. A 4.33-ban lesz C Hornet pit, új gépmodell és FM tweak is asszem.

Hornet lehet, hogy van hadjáratban fejből nem emlékszem. Ha van is decken nem biztos, hogy üzemképes alapban. a Korea '80s-ben van Hornet decken és működik is.
  • Gundark 1 1
    Zotya, a Hornetnek is van külön kabinja? Van SH? Mert a régebbieket is szeretem, de az igaz a szuperlócidarázs nekem :) Mondjuk a DCSben is várom a hornetet. Ha jól láttam akkor már van rendes hordozós bevetés is? Illetve a hadjáratokban van hornet a szárazföldön is? (lásd tengerészgyalogság)
  • Molnibalage
    A szimulátoros cikkem kapcsán, lassan a végén vagyok, most a Flanker 2.0-át vettem elő. Én emlékszem rosszul vagy tényleg nem lehetett a FOV-ot változatatni? Csak a Lock On-ban jelent ez meg ez a funkció? A kinti nézetnél is csak közel/távolítást enged, de a FOV nem változik. Ki hogyan emlékszik erre?

A béne orosz RWR és a FOV hiánya miatt a rakétát előli kitérés gyakorlatilag a mission impossible kategória.
  • Molnibalage
    A furcsa az, hogy egyes részeken nincs textúra.
  • Borisz80
    Jó lesz, jó lesz... de ezen van még mit kalapálni. Gondolom a 3d kabin modellen már nem fognak változtatni. A botkormányt közrefogó 2 fal... ha igazából ekkora lenne nem lehetne kitéríteni a botot.
    Remélhetőleg a repmodellje is jó lesz.
  • L Viper #47847
    Profin össze van rakva.
    Nekem is nagyon tetszik. Brutál jók a vágások. Pontosak. Nagyon oda rakta a zene ritmusához, ahol kell. Nem túl hosszú maga a videó sem. Épp elég ennyi. Nagyon tetszenek a "földről" felvett álló kamerás jelenetek is, ahogy a gépek áthúznak, elhúznak, gurulnak. Vérbeli promo videó
  • Molnibalage
    A felbontás odabasz. A hangok is egyediek. Wow.
  • z0ty4
    hogy ne csak a vita legyen
    F-14B Tomcat Ramp Start
  • Boconadi
    Pont ezzel zartam a hozzaszolast. Sosem erted meg, es soha sem csinalsz megcsak megközelitöleg sem olyan videot mint a GA. Se falconban se DCS-ben, se sehol, pont. Ha a videok aranyait nezzük, es a fejlödes szintjet, akkor meg nagyon nagyon sokat kell keszitened. Kivanom ne legyen igy! Teny es valo igaz hogy en mar regen nem csinaltam, de most is tudnek, gondolok neha ra, feljönnek baszott jo ihletek (szamomra), de egyreszt nincs PC-m (soha nem is volt jo PC-m), masreszt az elet mas iranyba sodor. Ennyi, erröl kar vitatkozni. Amit Te csinalsz, Ti csinaltok az erdekel, itt nem arrol van szo hogy fikazzalak, ezekböl merithetsz is eppen.

Lehet ugyan az a radiozas, meg lehet mind ugyanaz (szamodra), de egyszerüen mind kiraly! :-)
    Karaktertipus? Atfedes? Mind ugyanaz a sablonos szar. Valtozhat a betütipus ha ugyanugy van megcsinalva... Erted?! (Bar mar ezt a kerdest nemtudom feltegyem-e)

Reszemröl a tema lezarva.
  • Molnibalage
    Egy hülye kérdésem lenne. Ha a BMS4 DX9 támogatott, akkor ha bekapcsolom az n+1 effektet a CE-ben, akkor miért a CPU fekszik meg tőle és nem a VGA?
  • Gundark 1 1
    Én csak egy bunkó vagyok, de nem szeretem a pátoszos videókat. Nem kell ide a himbilimbizés. A katonai repülés, pláne a vadászok a hard rockról szól. Mi tudjuk jól hogy "órákat" repülünk és pár perc az akció. De egy videóban nem érdekel hogy ki hogy repül. repültem már jó néhány órát Fokker E III-tól a Super Hornetig. Az akciók érdekelnek, mi hogy néz ki és hasonlók. A Funfalcon videók is azért voltak jók mert végig volt néznivaló. Ennyi :) Mentem STO-zni :)
  • Borisz80
    Attól hogy valami túl van komplikálva még nem azt jelenti hogy jobb egy egyszerűbben elkészített videónál.
    A videók általában a közönségnek készülnek akiket rohadtul nem érdekelnek a videókészítés művészi szakdolgai így nem ez a mérvadó.

Az ITO videó nem rossz, de nem emelte meg a pulzusszámomat. Az össz feeling nem olyan mint a Falcon Online -osé.
  • Molnibalage
    A stílus részt sem értem. A funfalcon széria pl. annyira egyedi, hogy bolndozós videókat azóta sem csinált nagyon senki rajtunk kívül... Mit össze marhultunk anno... A zenei választék is elég széles. Enyától, zúzósabb instrument, rock vagy akár klasszikus hangszerelt zene... volt AMRAAM korszakos videót és volt ősérigi '60-es évek '70-es évek is? Volt ahol a kék oldalt rúgták szét, volt ahol a vöröset. Mit csináljak még, hogy változatos legyen? Ehhez képest a többi videó nagy része jön AMRAAM és jenki, dicső gép győz éljen a demokrácia hurrá...

Ez úgy készült, hogy felkértek rá és más adta a zenét, hogy légyszi erre, tehát még az alkotói szabadságom is kötött volt. Akinek csináltam az konkrétan azt mondta, hogy a legjobb Falcon videó volt addig a pillanatig ever...

Szóval tényleg, hol nem vagyok változatos..? Funfalcon videóban n+1 típus volt, B-2-től C-17-ig, An-225-től Hornet és F-111-ig.

Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.19. 20:35:47