Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
No offense, de évek óta toporzékolsz és erre az egy PM-re hivatkozol. Ez már nekem is fájdalmas...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Lásd Hayab is azóta sem válaszolt a privát üzire sem.
Meg másik forumokon sem veszik a fáradságot hogy az éppen futó project folyamata közben nyomjanak egy print screent és egy pár sort melléirva kitegyék tutorialként.
Pedig csak pár perc lenne ez és ugye 1 kép többet mond 100 szónál.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Meg is csináltam egy eléggé érdekes stuntot: Elstartolni egy C-130-cal a repülõgéphordozóról, majd leszállni ugyanoda!
Ugyan igy a moddellezésnél a animálásnál.
Mert biztosra veszem, hogy sok olyan ember lenne akki tudna csinálni értelmes minõségi dolgot,de leirás nélkül nem tudja megvalósitani.
Arról nem is beszélve ha a leirás szerint van megcsinálva egy részfolyamat akkor más könnyebben tudja a másik részfolyamatot folytatni.
Gyanús hogy elég sok hadszintérkészítessel kapcsolatos manual, program, eljárási mód már rohadtul elavult és teljesen máshogy kell mindent.
Még nem mondom azt hogy feladom 1 nap után, de pffff..... ezen az egészen egy szakavatott ember nélkül lehetetlen kiigazodni.
Meg mintha nem is akarná az a pár ember aki ért hozzá hogy mások is megértsék...
Meddig tartana összeszedni mindent egy helyre és egy példa szerkesztést bemutatni?
Akár videó formában is...
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Az alábbi file-oknál is megvan hogy melyik kiterjesztés micsoda, de még mindig nem tudom mi lenne a következõ lépés és melyik programmal.
Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X
Végsõ lépésben a dev2terrain generál nekem file-okat. De hogy ez után mit kezdjek velük és hogyan?
irak.l2
irak.mea
irak.o2
irak-AIRPORT.tdf
irak-CITY.tdf
irak-COAST.tdf
irak-LABEL.tdf
irak-RIVER.tdf
irak-ROAD.tdf
Kutatás folytatódik.
Itt egyenlõre eléggé részletesen megy lépésrõl lépésre.
manual
Persze a Geo adatok kinyerésére vonatkozó link már halott de itt meg lehet találni a terphez az említett Geo file-okat.
Mennyivel elõrébb lenne a tisztelt hadszintérfejlesztõ társaság ha a PMC-s térképeket engedné az idióta tulajdonosa, hogy renberakja a falcon közösség. Nem is értem mit duzzog még, mert így klotyón lehúzott idõ volt az összes hadszintere.
@Repvez
Igazából nem magyarországra fáj a fogam hanem az öbölháborús irak / kuwait-ra.
De elõbb persze szeretnék teljesen tisztába lenni a dolgokkal és kipróbálni a hadszintér csináláshoz szükséges tool-okat.
Ha addig el tudok már jutni gond nélkül, hogy egy 64x64-es terep, domborzattal és egy darab textúrával megvan, +1 reptér, akkor jöhet a többi dolog, hogy mit hogyan kell majd csinálni.
A geotiffet inen töltöttem le
Illetve itt van egy elég friss terrain editor progi :Monster's editor
dem2terrain letöltése megvan.
Ha jól értem elõször is ki kellene nyerni bizonyos adatokat egy digitális térkép adatbázisból.
Gondolom magassági adatok, illetve a PMC-n olvasva ott magát a területet le lehet fordítani falcon terrain-ra és ehhez jön a magassági adatok.
BMS-en ezt linkelték be. 14 nap ingyenes használat.
http://www.safe.com/fme/fme-technology/fme-desktop/trial-download/
A leírás szerint ez a progi fogja egy ország meglévõ *.shp file adatait és átkonvertálja *.e00 file-okká amik kompatibilisek a dem2terrain-al. Ha jól értem itt lehet összepárosítani a földet és a domborzatot, utakat, településeket stb...
Nos itt most meg is akadtam mivel a PMC-n a dem2terrain letöltési linkje törött. A BMS-en meg nem találtam hozzá linket. A google találatokon meg nem tudok kiigazodni, ugyanis rengeteg minden belekeveredik.
Valaki tud segíteni?
-Ezután meg jönne a felszín LOD1-10 texturázása amit a Monster féle Terrain Editorral meg lehet csinálni.
-Repterek lerakása, retér felszínének síkká tétele.
és kész, egyenlõre itt megállnék 😄
Ha valamit rosszul értelmeztem volna valaki javítson ki!
Visszatérve a korábban kérdezett szegmensekre.
A 64x64 -es területbe (550nmx550nm) bõven beleférne magyarország és a környezõ országok java része. 😉
KÉP
Bp.-tõl el lehetett menni akár Londonig...
A Falcon nem mai játék, ezért van pár gond a konfiggal. Elõször is, a setup fülön kiválaszod a botkormányt, és azt utána NEM állítod át másra. Ott látod a botkormány tengelyeit mozogni, meg a hat-switch-et, stb. Ha itt átállítod mondjuk gázkarra, akkor minden tengely beállítást elfelejt. Én botkorményon hagytam. Sajnos ekkor a gázkaron lévõ két HAT-switch nem programozható. Próbálkoztam már mindennel, falconon belül és windows key mapperrel is. Semmi eredmény...
A beállításoknál az advanced-re klikkelve tudod a tengelyeket beállítani. egyszerûen kiválasztokd, hogy meliyk funkcióhoz mit akarsz használni. Nálam a flight control fülön a yaw trimm, és az avionics fülön a Cursor y - Mini y tengelyt kellett inverzre állítani.
A gombok kiosztását szerintem felesleges átküdenem, de ha küldesz e-mail címet privátban, akkor elküldöm, ezen nem múlik. Azt neked kellene eldöntened, hogy mit akarsz boton és mit a gázkaron használni. Én TMS, DMS gombokat, pinky switch-et meg a weapon release/gun gombokat raktam joy-ra, CMS, slap switch meg a különbözõ alap mod-okat pedig a gázkar gomjaira. Egyátalán nem F-16 autentikus, de nekem így kényelmes.
www.pumaszallas.hu
Hadszintereknél csak a 64x64 (550nm x 550nm) szegmenset tudja kezelni a kampány?
Vagy még elbír a 128x128-al is?
Lehet olyan hadszíntér ami a kettõ között van?
De elég ha megnyitsz egy másik key filet és az általag generált sorra kicseréled azon a helyen ahol a régibe szerepelt. mert lényegébe ezcsak azt változtatja meg,hogy melyik bill gombot melyik joy gomb szimilája.
Holnap majd jobban utána tudok nézni
It ki tudod választani, hogy melyik számú gomb mit csináljon és az elkészült kodot kimásolod egy txt fájlba majd key kiterlyesztést adsz neki . ezután a játékopn belül a lenyió menûnél kiválasztod a saját beállitásaidat,a tengelyeket,meg az advanced menü lenyiló ablakainál hozzá tdod addni.
Igy ha ujra telepited a játékot az elmentett key filet visszamásolva a funkciok megmaradnak ahogy volt.
Egyébként nekem egyedül azzal szokott gondom lenni, hogy nem minden tengelyen lehet inverz modot kapcsolni és van mikor forditva müködik mint ahogy kéne.
Ehhez képest a DCS beállítás leányálom.
Elõre is köszi!
benne is volt valami repkedés féle, de õ nem akart 10-15 percig repülni a területig, õ azonnal akart mindenkit lelõni 😊
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
www.pumaszallas.hu
F***ér nincs ezen a felületen "Edit" gomb? <#smile>#smile>
A partvonal szélérõl "némán" azért követtem a történet kéthetes evolúcióját. Picit szerintem a kezdeti LOD-os meg mod-os kérdések alapján mindenki azt feltételezte, hogy rep. tudás terén is ilyen advanced a srác, bár a joy hiánya elég beszédes volt szerintem.
Ehhez jött még többektõl a dicséretes segíteni akarás, a jó szándék talán kicsit el is vakította a csapatot, nem igazán szúrt szemet senkinek a kicsit(?) szétszórt, tõmondatos "chat stílus". Én mondjuk elég gyorsan megnéztem a nick mögötti életkort, így aztán mikor pikk-pakk eljutottunk a TS hozzáférés kiosztásához, akkor azért nálam egybõl kigyulladt a piros lámpa, csak nem akartam beletrollkodni, hogy "Vigyáááázz!"... mint a gyerekszínház közönsége, mikor Piroska "nem látja" a színpadon a 3 m-re mögötte ólálkodó farkast...
A "tucc-tucc zenehallgatásról" meg rögtön eszembe jutott egy-két reppenés még a "publikus" TS-en, ahol rendszeresen akadt valami gyökér trollnövendék, aki belépett, oszt elkezdte nyomni a mikrofonjába ezt a hígfos zenét... (nem Talonról beszélek, jelzem)
Nem szeretnék utólag okosnak tûnni, még kevésbé bármit is kritizálni...
ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070
Házi feladat, gondolkozzál ezen <#bohoc>#bohoc>
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron
majd ha ilyenekre pofa nélkül képes leszel... ez sokaknak már ismerõs <#alien2>#alien2>
Ja, és próbálj meg a fent említett 30 fokos kanyarban, fingertip formációban chatelni... sok szerencsét...
Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron