Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Nem kellett , minden rendben van a pajzsmirigyemmel 😛 <#eplus2>
Molnibalage
A TSH 4-et próbálta már valaki?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Miket pöfékelt a 21-es forszázson. Ez egészséges jelenség ennél a hajtóműnél?

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

repvez
Az utolsó felszállás:
z0ty4
177FW AT OPERATION SNOWBIRD 2014

csati +fav <#violent>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

repvez
linkelem az egészet mert lehet hogy mást is modositott az oldal
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.08.06. 21:28:28
Molnibalage
Nem működik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nizmo és az F-14 kabin.

Going to hold myself to getting these panels fully textured and fit by this weekends-end.

z0ty4
kezdődhet a banner készítő verseny 😊
vmi szép kötelékes kép jöhetne, ha van egyáltalán olyan

Molnibalage
Ha adsz hansonló banner képet amit be lehet tenni vagy bármi szépet, akkor cserélhetjük. Ez még FF-es, ami kihalt ág...

repvez
newButton('off', 'spoiler', 'bb', <'',''=">','</span>'">);
A java részben ugy nézem valamiért rosszul ment el a szöveg erre cseréld le.
Amugy OFF szöveg irására lehetne használni, hogy halványabban irná a szöveget és igy elkülönülne a témához tartozó szövegtől.
z0ty4
volt már?

SKINS - Central List

Molni: a mostani Banner képet nem cseréljük le?

Molnibalage
A spoiler és url beszúrása között az off felirat mitől van ott repvez? 😊

L Viper
Nem csiszoltam. Gyárilag laposak (inkább kicsit befelé kúposak), oldalra is nagyon szép fényt sugároznak.
Tényleg nincs ellenállás előttük és vadi új elemekkel sem melegek. Anno a legelső cuccom 3V-os piros bicajlámpából kiszedett ledekkel készült, szintén párhuzamosan, ellenállás nélkül.
Hecker007
Fejbe nekem se megy már 😄 most már azért nem jó mert kiszámoltam papíron. 😄 Fejben lemaradt egy nulla, az meg sokat jelent 😊

repvez
Délután még jó volt hozzá 😛 mindig az a k@rva matek , ezért utáltam az elektronikát nem látom ,de ha megfogom akkor mégis lebirkóz.
Hecker007
Sok, a 3db 27Ohmosnak az ererdője 12Ohm, tehát vagy egy ahhoz közeli kell vagy a 3db 27-es. Én utóbbit javasolnám, filléres alkatrész az ellenállás.

repvez
DE akkor a 130 ohm egyszer az elem elött az soklesz neki nem ? ha jól gondolom akkor vagy 3x 27 vagy 1x 81 körüli érték egyenlő vagy nem ennyire egyértelmű.Nem szerettem soha az elektromos dolgokat .
Hecker007
Párhuzamos kapcsolással minden led elé 27Ohm 5% tűrésű ellenállás kell, ez jó 880 és 940nm-es IR ledhez is. Utóbbi kicsit erősebben fog világítani, de határeset az a 0.2V nem sokat számít itt.

repvez
Itt rajzot is készit hozzá csak nem ér semmit ha nem tudom az adatokat .
Hecker007
Kell az ellenállás elé, minden led elé kell ha nem akarjuk őket véletlen kinyírni. Egyébként van egy electrodroid nevű kis app abban van kalkulátor hogy milyen ellenállás kell, én is azzal szoktam számoltatni, mert lusta vagyok papíron csinálni 😄

repvez
Te csiszoltad le a ledeket vagy ilyen volt gyárilag ? Nálam a régi IR ledjeim melegedtek előtét ellenállás nélkül,de nem csak kicsit , forró volt és valamiért látható piros fénye volt annak a kis fém lencsének a közepén.Ja és valamiért nem egyenletes fénye volt a 3 nak pedig párhuzamosan kötöttem,de a felső erősebb volt és az volt a legmelegebb is.
Most vettem másik IR ledeket,de ezt eddig nem tudtam kipróbálni mert rátekerve a vezetéket nem állt meg a helyén.A forrasztó meg nem müxik.
L Viper
Ja, persze előtét ellenállás sem kell, szóval ez tényleg pofonegyszerű.
L Viper
Nemrég csináltam egy kütyüt az unokaöcsémnek. 12 éves FS rajongó. Namármost: webkamot nem akartunk szétberhelni, ezért sima ledekkel van. Kipukkant 220V-os led izzóból vannak a ledek, amik 3V-al tökéletesen mennek, párhuzamosan. 2db cerkaelemmel. A létható fény egyáltalán nem zavar be, mert a monitor felett vannak a fényforrások a fülese tetején. Egy mezei 30 fps-es kamerája van és állíthatom, kiválóan, reccenés mentesen fut. Na jó, azért egy gyári TIR az igazi 😊
Itt egy kép róla:
repvez
Azért van idegen tárgy a kabinba is, meg a vége felé már rádió nélkül szállt le,mert szétment a csatlakozója a sisaknak
Mondjuk nem tudom ilyen helyzetre mi az előirás ,de én azt gondoltam, hogy ugyan ugy kér engedélyt leszálláshoz mint normálisan nem csak ugy leszállok mert most ugyis csak én használom a légteret.
repvez
Szombatig áll a project,mert a forrasztó bemondta az unalmast.
Hecker007
Elvileg elég 1 db ellenállás is 78Ohm-ra jött ki nekem 880nm-es IR leddel számolva. Igazából minden LED elé kéne egy 26Ohm E192-es sorozatú ellenállás, de megoldható 1db-al is a 130-as jó lesz azt kell sorba kötni az elemekkel és erre párhuzamosan a LED-eket. A nyitó fesz azért érdekes mert a 880nm-es IR 1.7V-ot kér a 940nm 1.5V, ezeket sorosan esélytelen 2 AAA elemmel használni tehát csak a párhuzamos kötés játszik, elvileg a szabvány 1.5V AAA elemnek elég nagy az árama ahhoz hogy párhuzamosan meghajtsa a ledeket. Ha más nincs lehet 5V USB-ről is csak az plusz egy kábel az ember fején viszont még mindig könnyebb mint az elemek.

repvez
Menyire meg lett bonyolitva az élet , régen ha valami lámpát gyártottunk gyerekként elég volt pár vezeték egy elem meg egy izzó, most meg ha megkérdezek egy forumba, hogy sorosan vagy párhuzamosan jobb 3 ledet bekötni 2db AAA elemmel akkor egyből azt kérdezik mekkora a nyitófeszültségű a LEd mekkora feszültsége van az elemeknek , és hogy mekkora ellenállás kell bele.
Ha semmi adatot nem tud az ember akkor hogyan csináljon bármit is? Az első összerakáskor párhuzamos kötéssel ellenállás nélkül melegedik a led.

Próbálom összerakni a LEdes clipet,de csak 130 ohmos ellenálásom van itthon és 3 db teljesen hétköznapi IR leden ( lilás szinű) meg 2db AAA elem. Ki hogyan csinálta.
z0ty4

Boconadi
Hat ez kurvajo! 😄
z0ty4

L Viper
Felmerült, hogy esetleg ilyet kap, de nem sürgős.
arrow19
Nekem van egy fölösleges, ha érdekel.
repvez
Talon11 a playstation 3,hoz rendszeresitett webkameráról van szó,de alternativ szoftverekkel lehet használni windows alatt és másik programmal használható Track IR-ként is amolyan szegény ember vizzel főz alapon.

L_Viper: Ipon-rol rendeltem 3029 ft-volt.
L Viper
Hol rendelted és mennyiért, ha megkérdezhetem. A fiam is akar valami normálisabb webkamot.
Olyansmi, mint a TrackIR? Vagy más technológia?
repvez
Ma megjött a PS3eye kamera. Akik használják tudnának pár hasznos dolgot mondani a beállitáshoz .A facetrack Noir-t használva az arcfelirmerés 56hz-en megy stabilan , de a görbéken van még mit finomitani, a falconba érdekes, hogy a jobbra balra forditás nem szimmetrikus.A másik, hogy V-syncet lehet valaho lállitani,mert most ha forgatom a fejem akkor szétesik a kép és igy nagyon zavaró a monitort nézni.

A kamerán a kék led világitást ki lehet valahogy kapcsolni,mert kihúzni nem tudom ha nem használom .

Az IR ledes clipem meg még nem tudtam tesztelni mert vagy az elemek gyengék vagy a ledek,de nem látja a kamera a távirányítót viszont igen. LEhet hogy másik hullámhozzon dolgozik ?

A kamerát hol lehet állitani, hogy mekkora felbontáson és frekvencián müködjön? Mert a menübe nem találtam erre utaló beállitást ,de 640x480x60HZ-et használ alapból, ami a sima beszélgetéshez jó,de ha tudna többet akkor a játékokban lehet még jobb lenne.

Egyébként a windowsos drivere fizetős lett 😞
Gundark 1 1
Jó lesz. Csak akadjunk már le a szürkéről 😊
repvez
Nyitottam teszt topicot
Ide jöhetnek az észrevételek kérések kivánságok, banner képek vagy bármi ami jó lenne.
Szerintem nem zuhansz olyan meredeken, hogy direktben látsszon a pipper a földön, mindig a HUD alsó széle alatt tartod, nem látható helyet célozva vele. Csak sejtés...

Molnibalage
Csak tarts lenyomva tovább az oldás gombot. Az FF kézikönyben benne van a válasz és az oktatófilmben is.

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy a BMS-ben ha CCIP módban akarom kioldani a bombát akkor ugyanúgy visszaszámol mint ha CCRP módban lenne és csak a 0-nál old ki.
Mit lehet tenni hogy bármikor kioldjam a bombát.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv:falcon 16
repvez
Jaja ugy 20 perce már a frontvonalon harcolunk , lőnek rendesen csak ugy villámlik
Papa01
<#eljen> Itt is eshetne rendesen, elég meleg a panel nyáron. .)
@Balázs: Így már elég kellemes a háttér! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
Titeket már elért front?

repvez
Akkor lehet holnap nekiálok egynek, csak most itt eljött a világvége , egymást érik a villámok meg ömlik az eső
Papa01
Pedig nem rossz, így megcsinálom a design-t a mindenki látja, ahogy készül, a kész kódokat meg átadom a HG-nak, aki beilleszti és kész. 😊 A fórumlakókat sem zavarja a fejlesztés így. HA ismertem volna, a RoF-ot is így raktam volna össze, nem éjjel. 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb