52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#48399 ez lesz az. most már együtt érzékeli. a targetben meg be tudom állítani a tengelyeket is. -
#48398 G940-el is úgy állítható be a gázkaron lévő két HAT-switch, hogy a key mapper programban a windowsban adok nekik különböző bill. kombinációkat, és utána azt a kombinációt már felismeri a Falcon anélkül, hogy a bal oldali részen a throttle-t kellene kijelölni. Simán, a gázkar gombjaiként nem ismeri fel.. -
#48397 Próbáld meg a tartget beállitó programmal ott elvileg ki kellene tudnod próbálni minden beállitást. Mivel most csak a win ismerte fel ezért a max korlát a 32 gomb és gondolom ezért érzékeli 2 eszköznek.
target -
#48396 Most hogy több privát tapizás is történt a hotassal, egy kicsit csalódtam a warthogban.
A bot része az szinte tökéletes, fém, masszív, az egyetlen hibája hogy a CMS gomb lötyög.
A gázkar része viszont szinte műanyag, itt már nincs az az érzés hogy egy igazi vadászgép gázkarját markolászom. Ergonómiailag is katasztrófa, a gombok és kapcsolók elhelyezkedése a gázkar formája... kitörik az ujjam illetve a csuklóm hogy kezelni tudjam őket, illetve majdhogynem le kell hgoy vegyem a gázról a kezemet. A saitek / cougar gázkarjai tökéletesek, mindent elérek az ujjaimmal gond nélkül.
Rohadtul nem ér meg szerintem 100e fölötti összeget. 80e környéke reálisabb lenne, bár lehet még ez is sok egy kicsit. -
#48395 Vettem egy warthogot, és most nekem is problémám van a BMS-ben a HOTAS belállítással.
Hogyan is kell itt trükközni? Jelenleg (lásd lentebb is) külön érzékel botkormnyt illetve gázkart a kiválasztható vezérlőknél és ütik egymást. Vagy joyomat választom és azt konfigolom, vagy a gázkart. A kettő egyszerre nem használható repülés közben. Illetve a gázkaron az egérkurzor mozgatót a magassági és csűrőkormánynak érzékeli, átváltani nem tudom még keyboard-ra se, csak a gázkaron lévő tengelyekre.
Illetve a másik dolog:
Egyenlőre csak bedugtam a windows meg felismerte. Gondolom van azért valami konfiguráló programja is, mint pl a saiteknek a smart technology konfigja. A manualban is olvastam hogy a ledeket ki lehet kapcsolni illetve ezeket is lehet programozni... gondolom ez is a megfelelő software-val. -
#48394 -
#48393 Tegnap megkérdeztem Dee-Jayt-ől és válaszolt rá egy szóval. Yep. Ennyi. Ezt leszámítva semmivel sem tudok többet, mint te. A DCS és szimulátor történelem írás miatt kérdeztem meg. Igazság szerint meg is lepett, hogy válaszolt rá. Ez nem fúdemain feature, gondolom ezért válaszolt...
Ez tisztán kód, a kabinon ehhez semmit nem kell változtatni szerintem. Egyszerűen le kell programozni, hogy ne csak TIR vagy más device-tól, hanem adott egér-billkombóra is értelmezze a műveleteket. Ez nem a világ teteje. Igazság szerint nem is értem, hogy miért nem ezzel kezdték...
Az, hogy a yep a 4.33-ra vonatkozott vagy később már nem akarom megkérdezni, engem pusztán a szándék érdekelt, mint egyfajta megközelítése egy feature-nek.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.03. 08:42:31 -
#48392 Miért van az az érzésem, hogy Te többet tudsz mint amennyit mondhatsz ( talán NDA miatt ?)
Amugy ha mégcsak most tervezi és a 4.33asba használni is akarja akkor az elég rossz hir nekünk, megjelenés szempontjából. Amugy ehhez modositani kell a kabint mvagy elég csak a nézetkezelésen változtatni? -
#48391 Ez beteg. :) -
#48390 Egy kis belső infó. A BMS4 tervezi azt, hogy a 6 DOF működhessen Track IR nélkül is. -
#48389 -
#48388 "Are we working on it? Maybe, maybe not"
Ne mond meg..... nem is érdekel.... -
#48387 Érdeles megjegyzés a 2. kommentben. -
#48386 Az nagykirály!! várjuk a teszt eredményét -
#48385 A 3DOF-nál egy idő után az ember nyaka is kiáll :)
Mondjuk nem érdemes túl érzékenyre venni az "oldalazást" a 6 DOF-nál, de egész más érzés, ha van ez a funkció is. -
wittman #48384 Köszi a linket!
Öcsém még nem jött haza és nem is tervezi még egy darabig, így nem is rendeltem meg az USA-ból.
RedDog-on keresztül rendeltem a potikkal együtt, de amit RedDog adott küldött az gyári Trustmaster, szóval csak ki kellett cserélnem.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.25. 12:13:20 -
#48383 Most eszembejutott, jó régen beszéltünk, hogy tudnál ministicket hozatni, sikerült a beszerzés vagy még nem rendeltél? -
#48382 itt letölthető az összerakáshoz minden -
wittman #48381 Igen pl. az oxigén ellátó rendszer... -
#48380 Én egy másik fornton is probálok infókat begyűjteni.Egy csávó linkelt egy chipet ami ugyan azt tudná mint a wathogban lévő ugyan azon az elven .
Ha egyszerü a beszerzése és a használata akkor lehetne csinálni egy uj joystick mechanikát amibe nem kellenek potméterek
Első körben ezt az EDtrackert is gondoltam, hogy lehetne használni arra ,mert a windowsnak olyan mindegy hogy a fejemet forgatom vagy a joy markolata mozgatja .
Ez is lehetne egy alternativa. -
#48379 Az F-16C kabinban asszem van olyan kapcsoló, amit asszem takrnak egyes panelek. 6 DOF nélkül ezek nem klikkelhetőek, marad a billenytyűzet kombó. -
wittman #48378 Szerintem is elég Falconban a 3DOF bőven, DCS-ben a Su-25A és Su-25T-ben jól jön nekem a 6DOF.
Ezt az új alapokon működő 3DOF-os kütyüt tényleg nem nehéz elkészíteni, szóval beszerzem az alkatrészeket, összerakom és tesztelem, az eredményről beszámolok majd itt is.
Off
Németországban a szakképzettség nélküli minimálbér 8,5 Euro...tavaly fogadta el a német parlament.
On
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.25. 10:49:08 -
#48377 #48357 ebben a hsz emben az innen linken találni olcsobban minden alkatrészt, de ebayon is megtalálhatók 1900ft-ért a 2 panel
A srác honlapjárol meg le lehet tolteni a DIY PCB -t amit ha egy ezzel foglalkozó céggel vagy hobby elektronikai forumba sokszorisitva legyártanak az is kb pár százat. ekkora méretből egy A% ös lapból kijön vagy 10db cm2-ként asszem 100ft ért gyártanak panelt.
A videon meg látni, hogy nem nagy ördöngőség a 3 alkatrészt egybeforrasztani -
#48376 Ha megveszed a darabokban kb 5 perc összerakni, de legyen 20 ha nincs mondjuk forrasztó állvány kéznél ;) Még ha úgy szedem össze hogy full darabokban és a programot is én rakom rá akkor is max 1-2 óra megcsinálni, feltéve hogy a programot valaki felrakta a netre, ha nem az szívás, de szerintem a programot is össze lehet ollózni nagyjából hozzá (nem néztem utána pontosan). -
#48375 Árul valaki ilyet olcsüóbban? Vagy arra célzol, hogy magad megcsinálod? Mennyi munka lenne összerakni egy ilyet? 4-5 óra? Vagy még több?
Ha valaki soha nem csinált és cucca sincs hozzá, akkor semmivel sem olcsóbb minden megvenni és magadat kínozni ezzel. Én a kulcsrakész megoldások híve vagyok. Ez a Track IR3 képességeit tudja, ami még ma is 100 USD újan. A 40 GBP ennél olcsóbb és ugyebár más (jobb elven) működik elvileg.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.25. 10:07:52 -
#48374 Nem nyugaton élek és nem is azt a fizetést kapom , igy már magamhoz viszonyitva már nem annyira olcsó.
Meg ott vannak az elvek is , miért fizessek ki valamiért 4x annyit mikor megkaphatom olcsobban is ugyan azt . -
#48373 Miért sokkalod? Nyugaton egy átlag technikus órabére is 6-8 EUR vagy több. Hány munkaóra is kell egy ilyenhez? Ilyen megközelítéssel nézve röhejesen olcsó. -
@Zotya: Nem lenne rossz,de a kész cuccért sokallom az árat , mikor töredékért be lehet szerezni máshol. igaz a kényelmet meg ell fizetni. M?eg azért a 6dof nem lenne hátrány, bár ez a 3 is több mint a semmi. -
#48371 Nem gyün be nálam semmi. -
wittman #48370 Ezek a marketing videók esélyesek az aranymálna díjra. Az oroszok is csináltak hasonlót, az is ilyen szánalmas...
Off
Ezekkel a videókkal csak a politikusokat lehet lekenyerezni, igaz sajnos sok helyen ezek a gerinc nélküli politikusok(tisztelet a kevés kivételnek, ha talán van ilyen) döntenek a katonai beszerzésekről. Nem kell ehhez a szomszédba sem menni...
On -
#48369 Jó reggelt !
-
#48368 Srácok!
Gondolkozik itt vki az EDtracker vásárlásán?
Ha többen vesszük a postaköltség is olcsóbb lenne.
Szóval ha lenne rá igény szerintem vágjunk bele -
#48367 A Dánok elérték a 300 000. repórát F16-al
kép
Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.02.24. 22:42:28 -
#48366 Soha nem forrasztottam, nincs cuccom. Ezt összeadva megrendelve olcsóbbnak tűnik. Viszont most látom, hogy ez csak 3DOF... :(
Ez kevés, mert videózásnál a ricegésmentes FOV állításhoz a 6 DOF kell.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.24. 13:49:51 -
#48365 ott a linkemben 40 fontért redy to use-ba megkapod.
DE ebayról megrendelve az alkatrészeket kb 6k ból kijön és kb 10 forrasztást kell tenni rajta hogy müködjön. -
#48364 Zsír. Tehát nincs rálátás korlát, hanem gyorsulásokat mér. Nagyon szeretnék egy ilyet, de én képtelen vagyok összerakni ilyesmit. Árulják egyben is? -
#48363 Kéne rá egy nagyobb Atmega chip és akkor menne a gyorsulásérzékelő is rendesen. Ennek az alapja egy Arduino Leonardo ami elég szűk keresztmetszet. A videók alapján van is egy kis késés a irl mozgás és a játékbeli között, de 16MHz-től ne is várjunk sokkal többet, szerintem ehhez egy 50MHz-es controller kéne minimum.
@Molni: itt nincsenek ledek és egy kis dobozban van az egész cucc, egy összetett érzékelő, kb ilyen van az okostelókban is, ami érzékeli a kitéréseket, az Atmega chip dolgozza fel a bejövő adatokat és usb-n keresztül kommunikál a géppel. Röviden tömören kb ennyi a lényeg :D
Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2015.02.24. 13:14:33 -
#48362 Mi ez az EDtracker pontosan? Miben tér el a működési alapvelt a Track IR-től? -
#48361 Hát igen eléggé fura igy, hamár valakinek van kabinja akkor már a Track ir is zavaró lehet ,de a sima monitor miatt még elmenne,de hamár 200fokos látómezeje van valakinek akkor már felesleges is, mint mondtam max a sisakcélzót használnám vele,de azt meg csak külön vezérelni nem lehet a nézettől ha jól tudom.
Egyébként rákérdeztem az EDtracker készitőjénél, hogy lehetséges lenne e a későbiekben 6Dof kezelésére ,de azt irta, hogy ezen a chip rendszeren nem valószinü mert nem lehet a gyorsulásmérőnél az adatokat normálisan kinyerni és ha belegondolunk, hogy a Occolus rift is áttért a ledes mozgáskövetésre akkor valószinű ,hogy nem egyszerü a problémát áthidalni.
Amugy 3dofra viszont tökéletes,mert már nem mászik el a középpont sem , igy nem kell nyomkorni semmit sem játék közben ha egyszer már bekalibráltuk.
-
#48360 Ú, ez így nagyon gáz, hogy a kabin az nem a repülési irányba néz. Ez a legszarabb, szerintem amit választhat, repülés érzet teljesen hamis, hogy mikor merre megy a gép. Mint egy UFO bakker. Értem én, hogy hátranézés mennyire fontos, de megoldhatta volna, hogy sokkal érzéketlenebb legyen középen, és inkább hirtelen váltson hátrafelé. Bár, ha meggondoljuk, az is szar, hiszen minden műszer, HUD, minden lófasz ott marad előtte.