Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Az. Hogyan találsz meg ilyeneket? Mert ez nem listázott videó...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.23. 14:26:51

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

z0ty4
köszi. megyünk a yt csatijára 😊
most látom, hogy nem is publikus a videó. még jó hogy rátaláltál <#worship>
le is mentjük gyorsan
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.11.23. 14:08:50

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Véletlenül akadtam rá. Amraam (aki a fejlesztőcsapat tagja) kedvelt videói között. Egyébként Tomas Hamarcak, Atarybaby nicknéven a bms cockpitfejlesztő csapatához tartozik
z0ty4
hol találtad ezt a videót?

Igen. Ez a Belgiumi f-16 mlu változat ( náluk van rendszeresítve a Carapace rwr rendszer)
Ez a F16 MLU pilótafülke? Vagy én tévedek?
https://www.youtube.com/watch?v=TUIMDukgJk4&list=LLZsZnPcD6-smWC5UxiE1PTA&index=8

A videóban bms 4.33 verzió látható.
Molnibalage
Nem tudni. Soha nem fognak erről nyilatkozni. Jön amikor jön.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark 1 1
Az új BMS mikor jön? Még idén várható?
VO101Tom
Jó kérdés, hogy melyik programhoz mi kell még, hogy kezelje. Alapból szerintem egyik program sem tudja, hiszen azt a virtuális kezet valahogy be kell helyezni a programba. A klikkelés viszont történhet érintéssel (mutatóujj bal klikk, középső ujj jobb klikk pl), vagy bármilyen kapcsolást tekerést utánzó gesztussal. A technológia viszont működik, és sokkal jobb mint eddig bármilyen más ötlet, amikkel hasonló dolgokat próbáltak szimulálni (VR kesztyűk és hasonlók).

www.pumaszallas.hu

repvez
Nem pont ezt a videot,de igen láttam, és sztem nem biztos hogy sok idő kell neki, hogy megvegye a céget a OR csapata és beépitse a sajátjába.
Nekem egyenlőre az a furca, hogy az ujjak helyzetét azt lehet, hogy pontosan és gyorsan leköveti,de amivel interakcióba kezül ott viszont van eltérés.Tehát amikor a lécet akarja leszedni akor van elég nagy eltérés a kéz és a léc között mikor megmozditja, nem tunik ugy mintha fizikai kontextusba kerülnének egymással.

mindenesetre igéretes és biztató, hogy a '98-as kiadású falcon még ezt az akadályt is tudja venni szemben a frissen megjelentek közül 😊
Molnibalage
Igen, vannak méretek a Falcon kabinban, a dat fájlokban is 3D pozícója van a gomboknak. Ezek szerint akkor ez a cucc már most is működne...? A klikkelést hogyan oldja meg a cucc?

VO101Tom
A leap motion egy olyan eszköz, ami a monitor előtti teret szkennelve a kezed (ujjak) helyzetét határozza meg, és egyenlőre a kéz gesztikulálásai használhatók navigációra windowsban, vagy mondjuk egy 3D-s rajzprogramban. A videón látni viszont, hogy amikor a kis labdákkal szórakozik, akkor meg is tudja azokat fogni. Vagyis amikor a labda térbeli helyzete találkozik a kéz modelljével, akkor interakcióba lépnek. A 3D-s kabinokban a kapcsolók helye pontosan ismert, ez meg be tudja vinni a kéz térbeli helyét. Ocolussal a távolság érzet is megvan, szerintem több nem kell...

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Nem értem. Miből következik az, hogy ez a cuccot képes használni a BMS4 vagy bármi más?

VO101Tom
Apropo. Ezt láttad már?
Oculus + Leap - VR Dev Log - 01. Most anyázhatnak abban a szimulátorban, amiben nincs klikkelős kabin 😄
Ezzel a Leap Motionnal már szemeztem egy ideje, de az első változat rakat kaki volt ami a pontosságot és a sebességet illette, a v2 állítólag villámgyors és nagyon precíz.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.11.22. 02:02:39

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Házimozi? 😊

repvez
VO101Tom
Erről ez a kép ugrott be <#alien>

www.pumaszallas.hu

L Viper
Anno 800x600-as felbontásra volt optimalizálva a menürendszer. Ott elég olvasható volt 😄
A mai rendszereken kész csoda, hogy elindul 😊 Még Win 98-ra írták. XP-n is állítgatni kellett valamit, hogy ne CTD-zzen, de ment rajta.
Nemhiába, ez már a múlt.
A Falcon sokkal jobb volt szerintem is, de én nagyon szerettem, mert orosz vasak voltak benne. Amit mindig nagyon hiányoltam a Flankerben, az a normális rádió forgalmazás volt.
Akkoriban nekem minden szim jöhetett, mindenevő voltam. Most, meg örülök, ha a leveleimet meg tudom nézni, meg a fórumot át tudom nézni.
Molnibalage
Köszi a feltöltést.

Molnibalage
Megvan a 2.5 is, abban tényleg van kabin FOV. Azt viszint nem vágom, hogy egy rakás küldetésben, ha csak lenyomom a 7-es gombot, akkor összeomlik és elszáll a cucc. A játék alapvető színei és grafikái miatt a füscsíkok nagy része sajnos láthatatlan. Szerintem a játékban levő fegyverrendszerek emiatt és más miatt is totálisan űbertápak. A chaff és flare gyakorlatilag csak dísz a gépen...

A Szu-27/33 és 29-es kabinja szinte tökugyanaz. 😊

Szóval összességében elismerem a bele ölt munkát, de a Falconhoz képest egyszerűen játszhatatlan ma már sajnos és akkor is az volt nekem. A küldetés szerkesztő felülete botrányosan agyon van komplikálva, az ablakok méretei kisebbek, mint a szöveg stb. Pedig számtalan ígérete dolog volt benne. Az is elég mókás, hogy milyen AG radar üzemmódja van a gépeknek. A SAR radar ehhez képest semmi, szóval "kicsit" nem reális. 😞

L Viper
Balázs, ha érdekel, az öbölben van Flanker 2.5-ös iso.
L Viper
Pedig mindenképp az aktuális legfrissebb verziót kéne elemezned, mert abban van már MiG29 -es remek kabinnal és Su33-as, valamint a kabinbelsők is nagyon fel lettek javítva, a pilóta textúrával együtt.
Anno benne voltam eléggé. A megboldogult Frugals fórumon toltam a modjaimat is hozzá. Ejj de rég volt. Volt komplett kifutó és guruló mod, meg új tenger textúrák partvonalakkal beleértve, sötétebb táj, meg a fenetudja még miket gyúrtam össze.
Pár képem még fent van a Median:
Képek
repvez
Lényegében igen ,de csak annyi kellhozzá, hogy a telefon kijelzőjét megfelezi és a 2 szemnek megfelelően jeleniti meg, mert a kartondobozba van egy elválasztó fal ami meggátolja, hogy a jobb szemmel a bal oldali képet lásd és forditva ezért a teljes kép csak az agyba áll össze 3D formában.
Igy amit lkinkeltem videot ha ilyen formán nézed meg 3d-s lesz , és vannak már hozzá appok amikkel akár a google earth ,streetwiev meg pár játék futhat .DE már találtam egy appot ami elvileg a sima videokat is felosztja ilyen side by side formátumra igy ha nem is 3d-be de nagy méretbe láthatod a dobozzal, mivel a lencse felnagyitja és távolitja a kijelzőt ami ugy fog tünni mintha pár méterre elötted egy nagyméretü kivetitő lenne.
Kiváncsi vagyok arra azért hogy müxik a valóságban sajnos dec 23-áig irták, hogy addigra jön meg a ferdeszemüektől
Molnibalage
A telefon számolja ki a képet? Vagy kell még szofvter? Mihez használható egyáltalán?

z0ty4

Borisz80
Ja ez a kartondoboz "oculusz" ? <#circling> Érdekes.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

repvez
Hasonló mint az occulus rift, csak itt a mobil telefonod a kijelző meg minden . csak a 2 lencse szügséges, hogy ne érezd túl közelinek a kijelzőt és tudjon a szem fókuszálni rá.

Ha másra nem is de 3d-s filmek nézésére mindenképp jónak tünik :
Molnibalage
Az F-15 is teljesen kezes csak 22 fok felett pocsék az FM, mert a valóságban tutira nem így viselkedik a gép.

Molnibalage
Ez mi a pék?

repvez
Rendeltem egy ilyet
Esetleg valaki képben van android témában, hogy lehetséges e a PC képét megjeleniteni a telefonon mint másodlagos kijelző klone modban?
Értem....más gép egész kezes...
Molnibalage
Ez az FM miatt van, ezért tettem be a MOD-ba 23 fokos max. állásszöget, mert afölött semmi haszna nincs az FM-nek szinte. Az ellenállás tényező majdnem a duplájára nő, a felhajtóerő majd 22-23 fokhoz képes 5%-kal...

Nem tudok róla, hogy változtatnák az FM-en. Ha nem írod ád a dat fájlt akkor simán ügyelj arra, hogy ne húzd túl 22-23 foknál jobban a gépet. Persze ez a buta MI-n nem segít, az F-15C még egy 21-es ellen is szenved dogfightnban így...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.20. 19:12:14

repvez
A repülőhöz nem lehetne egy láthatatlan modellként kapcsolni egy földi gépágyút akkor? ugy mint a teherautó után kötött vontatható lövegnél?
Igy át lehetne hidalni ezt a problémát
Értem, tehát csak eggyet használ....viszont észrevettem, hogy az F-15 Eaglével repülve a dogfigthban hiába 30 az AOA bedöntéses kanyarnál, egyszerűen elfogy a gép "lendülete", ez is javítva lesz-e a 4.33-ban?
Molnibalage
A Falcon nem így modellezi a gépágyút. Egyetlen gépágyú slot van és azt paraméterezed, de fizikailag egy lövedékfolyam van modellezve. Tudtommal nem lehet két füstcsíkot definiálni és, ha lenne torkolattűz, azt sem. A földi egységeknél lehet több ágyú slotot definiálni, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy hogyanis használja a kód őket. Ez egyébként nagy dilemma volt a radaros AAA modelezzésnél, mert ugyebár, ha egy csővel modellezed pl a négycsöves Silkát, akkor a tűzgyorsaság szorzó 4-szeres...

Értem....bár, elméletileg lehetséges-e az, hogy mindkét gépágyút használni tudja a játékos a Mirage 2k-n és egyéb ikergépágyus gépeken, vagy lehetetlen?
Molnibalage
Nem tudom, a C-t mutatták meg. Lehet, hogy stikában készül D is. A játék egyébként alap DB-ben asszem ugyanazt használja az A/C-nél. A Korea '80s MOD-ban egyébként újabb Hornet van. Nem tudom, hogy a kettő azonos, az enyém elvileg JanHas-tól van és ő legacy upgradnek hívta asszem. Ez elvileg nem azonos a 4.33 modellel, legalábbis tudtommal nem az. Én csak a C-hez állítottam be. Asszem...

Láttam a F14B cockpit videóját, tetszik is!
Amúgy a C-Horneten kívűl a többi Hornet is kap-e új külső modelt, vagy nem?
Boconadi
Azt hogy külön szorja a chaff-et es a flare-t, annak külön billentyü kombinacioja van. Lehet hogy be kell allitani az optionsban.
Emellett azthiszem shift + q -val 2-3mp-kent szor egymas utan 4-et, amig el nem fogy. Persze itt is egyszerre a kettöt.
Molnibalage
A külső nézetnél működik, de a belsőn nem. Az a sanda gyanúm, hogy lehet, hogy 2.5-ben jött be. Abból virágbolti változatom nincs sajnos.

A kitérés lehetetlensége nem az RWR-ból adódid annyira, a bibi FOV hiánya, nem látod a füstcsíkot így gőzöd nincs arról, hogy mikor kellene fordulni. A Hawk és Kub már 5-6 G-vel az utolsó pillanatban lezárható, de az Sz-300 pont olyan csodafegyver itt is, mint az alap Falconban, semmit sem lehet ellene tenni.

Az 2.0-ban a dispenser is kicsit furcsán működik, mert a "q" lenyomására egyszerre szór flare-t és chaff-et, de szépen lassan, komótosan. Mintha ezt is változtatta volt a 2.5, de nem emlékszem erre. Valahonnan találnom kell egy 2.5-öt összevetésre.

Anno pontosan azért hagytam abba az Flanerrel való kísérletezgetést mert valahogy semmi sem működött abból a rakétakitérésből, amit a Falconban megszoktam, nem tudtam idomulni hozzá, plusz a küldetésszerkesztő feülete szerintem kész katasztrófa volt. Hiába összetett, ha kezelhetetlen. 😞

Borisz80
FOV kabinban
úgy emlékszem hogy egy külső file-t kellett módosítani.
szerk: ez lehet hogy a Flanker 2.5-ben volt már benne.

"RWR"
1. látod a besugárzás irányát durván az elölső légtérből illetve hátrafelé csak azt hogy bal vagy jobb féllégtérből jön e.
2. Számozva 1,2,3,4.... látod a radar kategóriáját. nagy, rövid hatótávú sam, vadászgép radar, awacs... mi volt még?...
3. a sziluettnél látod hogy tőled alacsonyabban vagy magasabban van e a besugárzás. Illetve a tűzvezető radarmódot érzékeli amikor világít a sziluett körüli placc.
4. a sziluett körül szaggatott kör jelzi a radarbesugárzás erősségét. Ha ügyesen kombináltál akkor így ki lehet számítani a kb távolságát.
5. mindig a legveszélyesebb besugárzást jeleníti meg. Ha pl aktív radaros rakéta bekapcsolta a radarját akkor csak azt mutatji illetve a besugárzás erősségét.

Egyáltalán nem lehetetlen ez alapján ellentevékenységet folytatni. De elismerem az amcsi RWR sokkal átláthatóbb és jobb.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.11.20. 12:39:14

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

L Viper
A 2.0 elég rövid életű volt, de szerintem abban is volt már cockpit zoom. Nagyon hamar jöttek az első javítások hozzá. A 2.51 volt a végső. Abban a numerikuson volt a csillag, meg a per, ha jól emlékszem, mint a Lock On-ban.
Molnibalage
A BMS4 alap Hornet pitje nagyon WIP egy csomó dolog nem működik, textúra hiba, stb. SH végképp nincs. A 4.33-ban lesz C Hornet pit, új gépmodell és FM tweak is asszem.

Hornet lehet, hogy van hadjáratban fejből nem emlékszem. Ha van is decken nem biztos, hogy üzemképes alapban. a Korea '80s-ben van Hornet decken és működik is.

Gundark 1 1
Zotya, a Hornetnek is van külön kabinja? Van SH? Mert a régebbieket is szeretem, de az igaz a szuperlócidarázs nekem 😊 Mondjuk a DCSben is várom a hornetet. Ha jól láttam akkor már van rendes hordozós bevetés is? Illetve a hadjáratokban van hornet a szárazföldön is? (lásd tengerészgyalogság)
Molnibalage
A szimulátoros cikkem kapcsán, lassan a végén vagyok, most a Flanker 2.0-át vettem elő. Én emlékszem rosszul vagy tényleg nem lehetett a FOV-ot változatatni? Csak a Lock On-ban jelent ez meg ez a funkció? A kinti nézetnél is csak közel/távolítást enged, de a FOV nem változik. Ki hogyan emlékszik erre?

A béne orosz RWR és a FOV hiánya miatt a rakétát előli kitérés gyakorlatilag a mission impossible kategória.

Molnibalage
A furcsa az, hogy egyes részeken nincs textúra.

Borisz80
Jó lesz, jó lesz... de ezen van még mit kalapálni. Gondolom a 3d kabin modellen már nem fognak változtatni. A botkormányt közrefogó 2 fal... ha igazából ekkora lenne nem lehetne kitéríteni a botot.
Remélhetőleg a repmodellje is jó lesz.

L Viper
Profin össze van rakva.
Nekem is nagyon tetszik. Brutál jók a vágások. Pontosak. Nagyon oda rakta a zene ritmusához, ahol kell. Nem túl hosszú maga a videó sem. Épp elég ennyi. Nagyon tetszenek a "földről" felvett álló kamerás jelenetek is, ahogy a gépek áthúznak, elhúznak, gurulnak. Vérbeli promo videó <#eljen>
Molnibalage
A felbontás odabasz. A hangok is egyediek. Wow.