Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

z0ty4

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Valóban....viszont olvastam és láttam, hogy rohamosan készül az F-15C pit....talán pont illik a külső modellhez. (Bár kicsit fura a helyzetjelző lámpák miatt..mért csak távolról látszik, holott közelről is kell, hogy lássa!)
Molnibalage
Állóképen látod, mozgás közben gyakorlatialg nem. Mikr merge van, akkor max FOV-n sem látni a gépből semmit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szép fotók! De nagyon jól érzékelhető, hogy a második képen az F-5E-t eléggé "homályosan" lehet látni..erős valóban
Molnibalage
Saját screenshot. A kabin tükröződés messze túl erős, alig látni ki a kabinból. Nizmo majd dolgozik még ezen egy kicsit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Teljesen mindegy, hogy mi a mostani, mert újakat kell csinálni. Látszik., hogy Mykingie kabjinának folytatása, mert 1:1-ben ugyanaz a parent és textúra, mint a MOD-omban.

Ugyan be is rakta az installer a fájlokat, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi a F-14B cockipt parent száma...legqalábbis a mostani cocpkit számát...
Értem...a mykinge-féle cockpit meg még csak a 80-ba van benne
Molnibalage
Nem, Nizmo kiadott valami furcsa batch file féle install és manuálisan is fel lehet tenni LOD Editorral. A MOD-ban nincs benne, mert ott nem használhatom ezt, mert nem biztos, hogy a textúrák és LOD számok és a parent számok az én DB-ben szabadok...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.30. 19:56:33

Manuálisan? JGSME-vel megpróbálnám (talán könnyeb...talán mégsem)
Viszont miért van az, hogy a letöltésnél meghajtót kell választani? megtalálja a installer, vagy mi?
Utoljára szerkesztette: Talon11, 2014.11.30. 19:55:01
Molnibalage
Elérhető free is a WIP F-14 pit, de a telepítése kicsit zizis lehet.

Azthiszem, a Starfighter is új hangokkal fog repülni...bár meglehetősen eléggé különleges hangzása van a J79-től..."Howling Howland"
(Ha egyáltalán kész lesz)
Molnibalage
Igen, elvileg a hangfájlok asszem lehetnek egyediek, hiszen a videón látható, hogy az F-14 új hangot kapott és egyedi.

VO101Tom
Mi baj azzal, hogy fizetős? Clodban fizetős hadjáratokat árulnak, amiben még hozzáadott 3D tartalom sincs, "csak" a küldetésszerkesztőben eltöltött párszáz órát fizeted ki. Ha valaki kiegészítőt gyárt, és pénzért adja, az az ő dolga. Hogy megveszed-e vagy sem, az meg a te dolgod. Semmi probléma nincs ezzel, szerintem sem.

www.pumaszallas.hu

Akkor jó, ha ingyenes lesz, akkor a türelem a fontos....
De ha már oroszok is szóba kerültek, lehetséges-e, hogy a MiG-29 cockpit saját Betty-t (Nadja) kapjon?
Molnibalage
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb.

A Falconnál ez a legreálisabb ami elérhető és a Mirage gépeknél látható trükközés.

Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....

Csak ez nem fordul elő, mert a MiG-21 most is eltérő modellező értékekkel bír, ha MI irányít és részben akkor is, ha játékos. Pont. Ha játékos megy, akkor igen, rendelkezésre áll olyan radarüzemmód is, ami a valóságban nem. Na akkor kettőt találhatsz, hogy miért 4. és 4+ géepekhez akar kabint mindenki és miért nincs F-16A Block 1/15 kabin, mikor ahhoz AFM is van. Tehát a példád ökörség.

Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ??

A MiG-21-nél nem, mert brutális eltérés van, de egy F-22 esetén, ha minden más modellezve lenne, bizony a különbség kicsi lenne még az EF-nél is, a legnagyobb difi az lenne, hogy pl. nincs kabinkerek. Az F-22 képességeinek minimális eltérését okozná az szim szinten, hogy akkor most saját kabinja van vagy sem...

Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.

Nos, a kabin ingyenes lesz elvileg, csak a készítő sem fürdik a pénzben és új gépre kalapozik ezzel. Egyébként Aeyes-t munkáját senki nem nevezte undorítónak... Rengeteg ember fizetett érte köztük én is, pedig akkor még csak egyetemista fizetésen tengődtem...

Borisz80
<#taps>
Csak nem fosnak az oroszoktól? <#hehe>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb. Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....

F-14 mfd szimbolika...
Na az a gond hogy itt nem csak a szimbolika más de úgy az egész megjelenítés. Még csak nem is hasonlít.

Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ?<#wow3>?

Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.

Még egyszer hangsúlyozom, semmi bajom az ilyen f-16-on alapuló gépekkel, mert az illúzió tényleg megvan amikor repülök vele, de fizetni egy ilyenért....
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.11.30. 09:02:35

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

repvez
Molnibalage
Jaj, jaj, jaj....

Először is a legtöbb gép repmodelleje finoman szólva a kétségben vonható kategória a legalapabb dolgokat is nézve, tehát bármiféle valóságon alapuló javítás csak jobbá tudja tenni. (Not bene az F-14 gépek FM-je olyan nevetségesen overkill, hogy az fájdalmas.)

Másodszor a gép harcértékét nem az MFD szimbolika adja. Tudom, hogy valakinek fáj, de én kibebaszottul telibeszarom, hogy nem 99%-ig valósághű a gép avionaikai modellezése. A gép harcászati értékét a szenzorok és fegyverek eltérő modellező értéke adja, az FM és a harcászati hatósugár. Ha van hozzá Falcon szinten kimagasló színvonalú pit, akkor adott esetben fizetek is érte, ahogy tettem az Aeyes pitek esetén is. Az általam készített AIM-54 FM sokkal közelebb áll a valósághoz, de gyakorlatilag minden rakéta FM alapvető dolgokban rossz és nem igazán korrigálható, ezen felül Mav-jp mondta, hogy a rakéta FM kód nem 100%-os finoman szólva a gépek AFM-jéhez képest.

Megsúgom, hogy egyetlen SAM és légiharcrakéta modellje sem lehet jó, mert statikus benne minden guidance értékm mikor a valóságban kurvára nem az és n+1 egyedi sajátosság nem modellező a dokumentáció hiánya és a Falcon kódjának képességei miatt. Minden szimulátor mindig is absztrakciót fog jelenteni. Pont. Ha ezt nem tudd elfogadani, akkor most rakd le a Falcont és minden szimet...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.28. 23:18:22

repvez
😄
z0ty4
hatalmas leárazások vannak a Falcon online-on is Black Friday alatt.!!!!!!
Falcon online

Na erre nem is számítottam..ezen a gépen is elindul a F4 BMS!
repvez
Ooh noo:
😄
Borisz80
A problem az, hogy BMS-ék nem tűrik egy free szimulátorhoz a fizetős addonokat. Úgyhogy fejlesztői support nélkül max pár elvetemült -akit nem érdekelnek az esetleges kompatibilitási problémák- fogja csak repülni.

Speciel én nem adnék ki olyanért pénzt amiről tudom, hogy semmi köze az F-14-eshez mert F-16 avionika van benne, illetve a típushoz tartozó repmodell realitása is erősen kétségbe vonható, és még a Phoenix raketta sem használható normálisan a falcon korlátai miatt.

Lehetséges, majd kiderül
Molnibalage
Hogyan lenne benne, ha most adja donattel a demo-t? Ha nem free lesz, akkor meg szart sem ér.

Véglesegen vagy talán csak majd...(bár nem vagyok benne biztos)
Viszont a Korea '80-ban benne van?
Molnibalage
Sanszosan fizetős lesz, ha már a demóért is adakozni kell. Vicces, kb. 350 ft van a PP számlámon, tehát most van rá egy dollárom...

Valószínűleg majd csak karácsonykor fogom letölteni....a külső modell egész reallisztikus, bár lesznek-e hozzá különféle festések?
Molnibalage
Erről sem szólt senki. Egy rakás új HQ modell. Röppenek be a DB-be.

szerk. Vagy mégsem, több ezer polyos modellek, ez még LOD 0-ban is bajos lehet.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.28. 10:34:22

Molnibalage
F-14B pit demo. Én nem tudom leszedni, mert jelszót kér. Másnak is?

arrow19
Egyes gépeknek Scorpion van.
repvez
Itt már az uj sisakcélzót használják? mert nem a jhmcs tipus volt a fejükön.
Cancri55
Molnibalage
A Trónok harca nyitó zenére szerintetek milyen lenne egy Falcon videót összevágni, ahol kicsit ugrálgatok én is helyszínek között? 😊

VO101Tom
Na igen, a kevesebb néha több ahogy a mondás tartja, ezt az üveg textúrát szerintem is túltolta kicsit. Egy halványan visszatükröződő kabinkép viszont sokat dobhatna az üveg érzeten, mint pl clodos kabinokban (itt sem a progi számolja, a kép nem változik ha mozog a kamera, csak egyszerűen van egy ilyan festésű layer az üvegen): http://i.imgur.com/Tce6k4o.jpg

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Kicsit finomít még rajta. A karcolások mellett kosz és ujjlenyomat is van. Ebből az ujjlenyomat inkább kesztyűlenyomat, mert tudtommal mindig kesztyűben repülnek.

Karcolásokkal teli üvegezés a műszeren?? Furcsa beütés nekem, ellenben az F-16 "vadiúj" cockpitjával szemben, de ennek ellenére tetszik!
Borisz80
A képernyőkön az a márvány minta meg mi akarna lenni? <#vigyor4>

Molnibalage

Borisz80
oh oh.... orgazmus. 😄 Lesz itt fullos VR pár éven belül. 😄

repvez
Én már linkeltem régebben egy 2012es videot is amin már a 4.33as ment. ugyhogy elég nagy fejlesztésre/fejlődésre számitok az új kiadástól.
Ennyi idő alatt vagy nagyon sok mindent beletudtak még tenni vagy az alapokat annyira megváltoztatni, hogy a későbiekben mégtöbbet jobban lehessen rá fejleszteni. Hiszen OF után átirták a legtöbb részt DX9-re és bekerült a dinamikus fény/árnyék ,HDR stb..

ÉS az 1st VFW és a 87th VFW az elejétől fogva sztem teszteli használja
Nekem inkább a feltöltés időpontján akadt meg a szemem 2013. szept. 12 (!!!)

https://www.youtube.com/user/Amraam09th/playlists

Itt kiválasztod a kedvelt videókat és a 8. lesz a bms 4.33 carapace preview. Nem értem miért hagyta hogy mások is láthassák ezt a nem listázott videót. Én mindenesetre örülök neki hogy ismét megtudtunk valamit a készülő bms 4.33-ról
Molnibalage
Az ő accountját linkelnéd? Nagyon érdekes, hogy nem listázott videót így enged a YT megjeleníteni.

Molnibalage
Az. Hogyan találsz meg ilyeneket? Mert ez nem listázott videó...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.23. 14:26:51

z0ty4
köszi. megyünk a yt csatijára 😊
most látom, hogy nem is publikus a videó. még jó hogy rátaláltál <#worship>
le is mentjük gyorsan
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.11.23. 14:08:50

Véletlenül akadtam rá. Amraam (aki a fejlesztőcsapat tagja) kedvelt videói között. Egyébként Tomas Hamarcak, Atarybaby nicknéven a bms cockpitfejlesztő csapatához tartozik
z0ty4
hol találtad ezt a videót?