Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cancri55
Ja, ahelyett, hogy veletek repülnék a PVP kampányokat 😄

z0ty4
jujujjj valaki bal lábbal ébredt fel <#oooo>
most itt is vitáztok, meg a dcs-ben forumban is?
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.12.03. 11:05:13

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Molnibalage
Öööö, no offense, de a régi és elmismert szimek is így csinálták lásd pl. Janes USAF. A Falcon meg nem ED erőforrásokkal operál és ingyenes. Ahhoz képest ez jó. Az ilyen kabinokat is ingyen kapod. A kabinok és más gépek gyakorlatialg csak extrák, de a rendszerüzemeltetést, FCS-t és az MFD szimbolikát leszámítva igen jó absztrakciós szintet jelentenek.

Mondom, de azt nem vagy képes megérteni. hogy a repszim lényege az, hogy a gépek által képviselt harcérték jól legyen modellezve és ez a 4 és 4+ gen gépekre teljesül az azonos MFD szimbolika használatával és a radar üzemmódók és a radar fő jellemzői jól közelítik a 4. gen gépek átlagát. Pont. És a nagy többségnek ez a fontos. Ezt te meg szimplán ökörségként kezeled.

A Tornados részt a Falconra vonatkozik? Mert ha téged F-16C-vel lefordult a Tornado, akkor valamit nagyon elbasztál... A Tornado repteljesítménye minden bárdolatlansága ellenére közelében nincs az F-16C-nek a BMS4-ben. Tudom, mert repültem vele, mikor teszteltem az új dolgokat még a régi SAM rendszerek rakétáit is kerülgetni kínszenvedés volt vele, mert olyan kevés a gép felhajtóerő és tolóerő tartaléke, bombákkal megrakva meg főleg...

Aeyes kabinjai a maguk idejében nem voltak drágák és annyira más dimenziót képviseltek az ingyeneshez képest, hogy mindeni csak leborult előttük. (Egyébként neki is voltak ingyenes kabinjai...) Te vagy az első, aki ilyen lenéző és bunkó módon nyilatkozik róla, talán jó lenne befejezni ezt, igen vékony jégen táncolsz...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Borisz80
Ökörség...
Az a nagy ökörség hogy valaki egy konkrétan F-16C Blk.52-es szimulátorra akar ráerőltetni más típusú gépeket, mikor ezeket nem tudják megcsinálni. Vagy menjünk vissza Chuck Yeager Air Combat vagy Fighter Bomber-es időkbe amikor gyakorlatilag ugyan az volt minden géptípus csak a kabinja volt más.

Az is ökörség volt amikor egy egy körös dogfightban, a CAT 1 -ben lévő gépemet lefordulta egy bombákkal megpakolt Tornado IDS....

Mivel nem vagyok kezdő, meg tudom különböztetni az F-22 és az F-16 kabinját vagy bármely 4 gen gép kabinját. Nos laikusk szemmel is kb annyi a közös bennük, hogy mindkét műszerfal szélén van 1-1 MFD. Akinek meg minden kabin ugyan úgy néz ki, azok nem is játszanak szimulátorral.

Aayes.
Egy darab kabint nem vettem tőle. Nála is ugyan az a szemléletem amit már mondtam. Ha ingyen csinálta volna őket, szeretetből és lelkesedésből és nem lehúzásból, akkor ő lett volna számomra az isten.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4

Valóban....viszont olvastam és láttam, hogy rohamosan készül az F-15C pit....talán pont illik a külső modellhez. (Bár kicsit fura a helyzetjelző lámpák miatt..mért csak távolról látszik, holott közelről is kell, hogy lássa!)
Molnibalage
Állóképen látod, mozgás közben gyakorlatialg nem. Mikr merge van, akkor max FOV-n sem látni a gépből semmit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szép fotók! De nagyon jól érzékelhető, hogy a második képen az F-5E-t eléggé "homályosan" lehet látni..erős valóban
Molnibalage
Saját screenshot. A kabin tükröződés messze túl erős, alig látni ki a kabinból. Nizmo majd dolgozik még ezen egy kicsit.

Molnibalage
Teljesen mindegy, hogy mi a mostani, mert újakat kell csinálni. Látszik., hogy Mykingie kabjinának folytatása, mert 1:1-ben ugyanaz a parent és textúra, mint a MOD-omban.

Ugyan be is rakta az installer a fájlokat, de egyszerűen fogalmam sincs, hogy mi a F-14B cockipt parent száma...legqalábbis a mostani cocpkit számát...
Értem...a mykinge-féle cockpit meg még csak a 80-ba van benne
Molnibalage
Nem, Nizmo kiadott valami furcsa batch file féle install és manuálisan is fel lehet tenni LOD Editorral. A MOD-ban nincs benne, mert ott nem használhatom ezt, mert nem biztos, hogy a textúrák és LOD számok és a parent számok az én DB-ben szabadok...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.30. 19:56:33

Manuálisan? JGSME-vel megpróbálnám (talán könnyeb...talán mégsem)
Viszont miért van az, hogy a letöltésnél meghajtót kell választani? megtalálja a installer, vagy mi?
Utoljára szerkesztette: Talon11, 2014.11.30. 19:55:01
Molnibalage
Elérhető free is a WIP F-14 pit, de a telepítése kicsit zizis lehet.

Azthiszem, a Starfighter is új hangokkal fog repülni...bár meglehetősen eléggé különleges hangzása van a J79-től..."Howling Howland"
(Ha egyáltalán kész lesz)
Molnibalage
Igen, elvileg a hangfájlok asszem lehetnek egyediek, hiszen a videón látható, hogy az F-14 új hangot kapott és egyedi.

VO101Tom
Mi baj azzal, hogy fizetős? Clodban fizetős hadjáratokat árulnak, amiben még hozzáadott 3D tartalom sincs, "csak" a küldetésszerkesztőben eltöltött párszáz órát fizeted ki. Ha valaki kiegészítőt gyárt, és pénzért adja, az az ő dolga. Hogy megveszed-e vagy sem, az meg a te dolgod. Semmi probléma nincs ezzel, szerintem sem.

www.pumaszallas.hu

Akkor jó, ha ingyenes lesz, akkor a türelem a fontos....
De ha már oroszok is szóba kerültek, lehetséges-e, hogy a MiG-29 cockpit saját Betty-t (Nadja) kapjon?
Molnibalage
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb.

A Falconnál ez a legreálisabb ami elérhető és a Mirage gépeknél látható trükközés.

Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....

Csak ez nem fordul elő, mert a MiG-21 most is eltérő modellező értékekkel bír, ha MI irányít és részben akkor is, ha játékos. Pont. Ha játékos megy, akkor igen, rendelkezésre áll olyan radarüzemmód is, ami a valóságban nem. Na akkor kettőt találhatsz, hogy miért 4. és 4+ géepekhez akar kabint mindenki és miért nincs F-16A Block 1/15 kabin, mikor ahhoz AFM is van. Tehát a példád ökörség.

Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ??

A MiG-21-nél nem, mert brutális eltérés van, de egy F-22 esetén, ha minden más modellezve lenne, bizony a különbség kicsi lenne még az EF-nél is, a legnagyobb difi az lenne, hogy pl. nincs kabinkerek. Az F-22 képességeinek minimális eltérését okozná az szim szinten, hogy akkor most saját kabinja van vagy sem...

Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.

Nos, a kabin ingyenes lesz elvileg, csak a készítő sem fürdik a pénzben és új gépre kalapozik ezzel. Egyébként Aeyes-t munkáját senki nem nevezte undorítónak... Rengeteg ember fizetett érte köztük én is, pedig akkor még csak egyetemista fizetésen tengődtem...

Borisz80
<#taps>
Csak nem fosnak az oroszoktól? <#hehe>

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Hát nem is falconozok már lassan 1 éve, és igen is számít egy szimulátornál hogy minden a lehető legreálisabban legyen megcsinálva, avionika, repmodell stb. Ugyebár a falconnak vannak korlátai -mint minden más szimulátornak is-, el tudom fogadni hogy nem 100% realistics a szimulátor, de mit szólnál egy olyanhoz hogy falconban megcsinálják a mig-21-et, csillivilli abin meg minden, és f-16 radar képessége van meg lefordulja az f-16-ost.... áh de ezt a témát már régebben is leírtam....

F-14 mfd szimbolika...
Na az a gond hogy itt nem csak a szimbolika más de úgy az egész megjelenítés. Még csak nem is hasonlít.

Harcérték stb....
Ennyi erővel nem kell kabin se, az F-16 kabinjával is lehet akár mig-21-et is repülni, az a lényeg hogy a repmodell és az avionikai paraméterei reálisak legyenek.... ?<#wow3>?

Az meg egy undorító dolog amikor egy ingyenes programhoz fizetős addonokat gyártanak, kihasználva a Falcon közösség rajongását és szeretetét. Erkölcsi téren mindenképpen megkérdőjelezhető, a másik meg hogy lehet csak én -mint hülye minimálbéres magyar- fogom fel rossul, mert nálam 20 dollár is számít, nyugaton meg kb annyit jelent nekik egy ilyen kiadás mintha a boltban venne egy klotyópapírt.

Még egyszer hangsúlyozom, semmi bajom az ilyen f-16-on alapuló gépekkel, mert az illúzió tényleg megvan amikor repülök vele, de fizetni egy ilyenért....
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.11.30. 09:02:35

repvez
Molnibalage
Jaj, jaj, jaj....

Először is a legtöbb gép repmodelleje finoman szólva a kétségben vonható kategória a legalapabb dolgokat is nézve, tehát bármiféle valóságon alapuló javítás csak jobbá tudja tenni. (Not bene az F-14 gépek FM-je olyan nevetségesen overkill, hogy az fájdalmas.)

Másodszor a gép harcértékét nem az MFD szimbolika adja. Tudom, hogy valakinek fáj, de én kibebaszottul telibeszarom, hogy nem 99%-ig valósághű a gép avionaikai modellezése. A gép harcászati értékét a szenzorok és fegyverek eltérő modellező értéke adja, az FM és a harcászati hatósugár. Ha van hozzá Falcon szinten kimagasló színvonalú pit, akkor adott esetben fizetek is érte, ahogy tettem az Aeyes pitek esetén is. Az általam készített AIM-54 FM sokkal közelebb áll a valósághoz, de gyakorlatilag minden rakéta FM alapvető dolgokban rossz és nem igazán korrigálható, ezen felül Mav-jp mondta, hogy a rakéta FM kód nem 100%-os finoman szólva a gépek AFM-jéhez képest.

Megsúgom, hogy egyetlen SAM és légiharcrakéta modellje sem lehet jó, mert statikus benne minden guidance értékm mikor a valóságban kurvára nem az és n+1 egyedi sajátosság nem modellező a dokumentáció hiánya és a Falcon kódjának képességei miatt. Minden szimulátor mindig is absztrakciót fog jelenteni. Pont. Ha ezt nem tudd elfogadani, akkor most rakd le a Falcont és minden szimet...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.28. 23:18:22

repvez
😄
z0ty4
hatalmas leárazások vannak a Falcon online-on is Black Friday alatt.!!!!!!
Falcon online

Na erre nem is számítottam..ezen a gépen is elindul a F4 BMS!
repvez
Ooh noo:
😄
Borisz80
A problem az, hogy BMS-ék nem tűrik egy free szimulátorhoz a fizetős addonokat. Úgyhogy fejlesztői support nélkül max pár elvetemült -akit nem érdekelnek az esetleges kompatibilitási problémák- fogja csak repülni.

Speciel én nem adnék ki olyanért pénzt amiről tudom, hogy semmi köze az F-14-eshez mert F-16 avionika van benne, illetve a típushoz tartozó repmodell realitása is erősen kétségbe vonható, és még a Phoenix raketta sem használható normálisan a falcon korlátai miatt.

Lehetséges, majd kiderül
Molnibalage
Hogyan lenne benne, ha most adja donattel a demo-t? Ha nem free lesz, akkor meg szart sem ér.

Véglesegen vagy talán csak majd...(bár nem vagyok benne biztos)
Viszont a Korea '80-ban benne van?
Molnibalage
Sanszosan fizetős lesz, ha már a demóért is adakozni kell. Vicces, kb. 350 ft van a PP számlámon, tehát most van rá egy dollárom...

Valószínűleg majd csak karácsonykor fogom letölteni....a külső modell egész reallisztikus, bár lesznek-e hozzá különféle festések?
Molnibalage
Erről sem szólt senki. Egy rakás új HQ modell. Röppenek be a DB-be.

szerk. Vagy mégsem, több ezer polyos modellek, ez még LOD 0-ban is bajos lehet.
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.11.28. 10:34:22

Molnibalage
F-14B pit demo. Én nem tudom leszedni, mert jelszót kér. Másnak is?

arrow19
Egyes gépeknek Scorpion van.
repvez
Itt már az uj sisakcélzót használják? mert nem a jhmcs tipus volt a fejükön.
Cancri55
Molnibalage
A Trónok harca nyitó zenére szerintetek milyen lenne egy Falcon videót összevágni, ahol kicsit ugrálgatok én is helyszínek között? 😊

VO101Tom
Na igen, a kevesebb néha több ahogy a mondás tartja, ezt az üveg textúrát szerintem is túltolta kicsit. Egy halványan visszatükröződő kabinkép viszont sokat dobhatna az üveg érzeten, mint pl clodos kabinokban (itt sem a progi számolja, a kép nem változik ha mozog a kamera, csak egyszerűen van egy ilyan festésű layer az üvegen): http://i.imgur.com/Tce6k4o.jpg

www.pumaszallas.hu

Molnibalage
Kicsit finomít még rajta. A karcolások mellett kosz és ujjlenyomat is van. Ebből az ujjlenyomat inkább kesztyűlenyomat, mert tudtommal mindig kesztyűben repülnek.

Karcolásokkal teli üvegezés a műszeren?? Furcsa beütés nekem, ellenben az F-16 "vadiúj" cockpitjával szemben, de ennek ellenére tetszik!
Borisz80
A képernyőkön az a márvány minta meg mi akarna lenni? <#vigyor4>

Molnibalage

Borisz80
oh oh.... orgazmus. 😄 Lesz itt fullos VR pár éven belül. 😄

repvez
Én már linkeltem régebben egy 2012es videot is amin már a 4.33as ment. ugyhogy elég nagy fejlesztésre/fejlődésre számitok az új kiadástól.
Ennyi idő alatt vagy nagyon sok mindent beletudtak még tenni vagy az alapokat annyira megváltoztatni, hogy a későbiekben mégtöbbet jobban lehessen rá fejleszteni. Hiszen OF után átirták a legtöbb részt DX9-re és bekerült a dinamikus fény/árnyék ,HDR stb..

ÉS az 1st VFW és a 87th VFW az elejétől fogva sztem teszteli használja
Nekem inkább a feltöltés időpontján akadt meg a szemem 2013. szept. 12 (!!!)

https://www.youtube.com/user/Amraam09th/playlists

Itt kiválasztod a kedvelt videókat és a 8. lesz a bms 4.33 carapace preview. Nem értem miért hagyta hogy mások is láthassák ezt a nem listázott videót. Én mindenesetre örülök neki hogy ismét megtudtunk valamit a készülő bms 4.33-ról
Molnibalage
Az ő accountját linkelnéd? Nagyon érdekes, hogy nem listázott videót így enged a YT megjeleníteni.