Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Az 1677-es hszben van a link
L Viper
Helló! Az OpenFalcont le lehet tölteni valahonnan ? Tudtok valami linket.
A hivatalos oldaluk már régen halott 😞
Gundark
Én azért emlékszem zõd képekre is fõleg a második öbölháború idejébõl. Egyébként bug lenne? Háát. Azért érdekes hogy a fõtipus rossz. Nem lehet hogy valami be van jelölve mint a rádiózásnál? Na mindegy, majd csak jön az ff4

Molnibalage
Well. Már leírtam, hogy valamiért csak az F-16 bugos, a többi géppel érdekes módon azt csinálsz amit csak akarsz. Valóságban az összes kép fekete-fehér. Láttatok már felvételeket nem? Kereszt a célon és bumm!! Fekete-fehér volt nem?

Egyébként én nem tolom csak FF3-at.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
nekem is ez az egy bajom van, épp ma sikerült maveriket kilönöm 1-2 perc várakozás után mig bemelegedett a rendszer.Ugyhogy most már csak a bombák és az AMRAAM van hátra de arra még nem jöttem rá hogy mit kéne még bekapcsolni hogy ellöje,mindent ugy csinálok mint AF-ben.Vagy lehet hogy annyira akad hogy nem mindig érzékeli a lenyomást?
Gundark
Az igaziakban nem zõd a FLIR meg a TGP képe? Mármint az MFD-n. Én nemtom 😊 Ja jutottatok valamire azzal hogy rakettát hogy lehet elengedni az OFben? Mármint rendeset, mondjuk egy AMRAAM-ot. Hiába kattintom át a élesbe a fegyvereket, nem indul. Vagy be is kell õket kapcsolni az MFD-n, mint mondjuk a mavericket?

CodeRed
<#wave><#worship><#worship>

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Molnibalage
Hát igen! Az OF-ben van egy-két "apróság" amit átvehtne az FF széria. Pl. Az új 3D-s kabinok. A szürke Maverick és TGP képernyõ. Az újfajta rádiózás és D-Link rendszert is. A FF4 elvileg készülget, de hogy mikor jön...

Ja Codered. Az DVD-re az OF-et is ráírtam, hogy összevethesd!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

CodeRed
Durva!

CodeRed
<#worship> Ez nagyon jó, bár erre a zenére lehetett volna benne egy kis csihi-puhi! Nem baj, majd énis megcsinálom a magam videóját <#ravasz1>

repvez
szép video.Jo lenne a játékban is ilyen HDR féle fényviszony mint amit a videoban rátettek.
OF Showcase.
Molnibalage
http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=13726&postdays=0&postorder=asc&start=0

Nem gyenge... Bár értenék a Photoshop-hoz meg 3 Studihoz. Én is hegyekbe gyártanám a cokpitokat. Aztán még a Falcon moddoláson is volna még mit tanulni. Eddigi próbálkozásaim inkább csak barkácsmunkák, csak a meglevõ elemekkel operálok.

Molnibalage
Bocs, hogy itt elírogatok magamban, de lehet, hogy mégiscsak mûködik. Én láma nem vettem észre, hogy 4 fajta skin van az OF-ben. Tehát kéne egy kis segítség. Én átkülenék egy pár dds file azoknak akik FF bármely verzióját használáják.

Ki kéne próbálni, hogyan megy -e a cucc. F-111-nél azért ment simán, mert csak egy skin van az FF-ben. Ha van kívánság, hogy mit szedjek ki OF-bõl akkor megpróbálom megcsinláni. Igazából szeintem az F-15C/E, zöld A-10 és F-111, SU-25 és MIG-29 kivételével nem nagyon kell más belõle. De azok tényleg jók.

Molnibalage
Nos, ez nem járható út. Csak az F-111-nél mûdködött. A terepszínû skint az FF-bõl le tudtam cserélni egy sötétszürkére az Open-bõl. A-10 -nél csak elbarmolódik az egész. Azért nézegetni érdemes a dolgokat. Ki csinálta meg ez az iszonyat sok 3D modellt 3D Studo-val? Iszonyatos adattömeg a játék.

Molnibalage
Na felraktam az Open-t megint. Nem onnan valók az általam beszúrt skinek nagy részhe. Sem a B-52, sem a Viggen. A Viggen nincs is benne az Openben.

A F-15 MINTHA onnan lenne, de nem biztos. A LODeditor sajnos nem teljesen kompatíbilis az Open-nel. Nm jelennek meg a textúrák, de a soraszámát az kiírja. Ha megjelenítem a 3D-s modellet az is textúrázatlan. Kipróbálom átrakni az F-15 és A-10 skineket átrakni meg talán az F-111-et, mert ezek néznek ki jól az Openben. Ezek CT számai megegyeznek, de sokminden másé nem.

Molnibalage
Skacok, asszem megvan, hogy hogyan tudom kideítnei az egyes gépekhez tartozó textúrák számát. A LODeditor nevû cuccal lehez ezt megtenni. Itt kéne egy olyan segítség, hogy Openfalconban meg kéne nézni az F4Browse nevû progival egyes gépet CT numbereit és a LODeditorral a hozzájuk tartozó textúráksoraszámát. Ekkor össze lehetne vetn a dolgot és, ha abban szebb a textúra akkor átrakni a másikba.

Molnibalage
Hát ez az én bajom is. Fú de rohadt nehéz részegen gépelni. Most gyüttem buliból...😊

Gundark
Felõlem is jöhet a modmanuál, de nem igérek semmit 😊 Én katona vagyok, és repülöm a harceszközt nem paraméterezem 😊) Mikor lesz FF4 ? Én nézegetem a forumot de senki nem mond semmit 😊)

repvez
nekem fenn van csak azt kéne tudni hol vannak a hozzájuk tartozo skinek és hogy melyik az pontosan.
A manuál jöhet csak mostanában el vagyok havazva ezért voltam ritkábban.
Bucser
Nagyon is! Mert én pl azért nem esek neki mert halvány lövésem sincs ahhoz hogy kell csinálni. AF tetszik csak kicsit ronda (na jó nagyon)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Amennyiben így van akkor ki kell deríteni, hogy melyik flie-ok tartzonak hozzájuk(az új skinekhez) és csak át kell copy-zni a xy.dds-t . Elvileg...
Ha fennt van valakinek az Open az segíthetne egy kicsit.

Molnibalage
Fennt van neked az Open?
Mert abban nem így néz ki maga a játék, ha jól emléklszem. Pl. Más a status bar.
Nézd meg és abban nincsenek ilyen frankó szkinek. A F-15 és F-16 tuti, hogy nem onnan van. A B-52 sem.

Ha írnék egy kis manualt a moddoláshoz érdekelne valakit?

repvez
Azokat a képeket megnéztem és sztem azok az OF-böl valok mivel elötte arrol beszéltek.
Molnibalage
Hivatalosan nem, de azért apró változtatásokat lehet tenni benne. Egyik fórumban leírták, hogy hgyan lehet a másik Falcon-ból való egyik helyszínt beápíteni a játékba. Azátán itt visszaolvasva találsz egyik hozzászólsában egy hosszú listát, amivel lehet piszkálni ezt-azt, de a progi az igazi moddolástól tényleg távolt áll. Azért, ha valaki AF-hez ragaszkodik akkor ésrdemes az AI min. magasasságát átírni és a labels kiíratás távolságát 3-4 mérföldr átírni.

Az FF3 gyakorlatilag at ATO-t és az AI-t leszámítva mindenben jobb. Kevesebb vas kell hozzá és nem összevissza szaggat, mint az AF ami hajalmos másodpercekre kimerevedni és SOKKAL szebb fõleg a Cobra-val. Ja és azt csinálok vele amit csak akarok. Éppen most készüleg alá egy átdolgozott hadjárat. Szép lassan majd lesz belõle valami.

Lehet hogy tévedek, de azt hiszem, hogy az AF nem moddolható. Ha tévedek javítsatok ki.
Molnibalage
Olyanra gondolsz amikor lehet 3D-ben is nyomkodni a gombokat. Elvielg mindkettõben lehet, de csak szemvedés.

Más. Tegnap végigmentem a Freefalcon egyik screeshot topicjában és érdekes dolgokat találtam. Ha ezek és ilyenek benne lesznek FF4-ben az nem lenne gyenge. Számos ingame is van, de akkor zokat miért nem lehet sehonan leszedni??? Képek a galériámban. (Azért halkan megjegyzem, hogy szerintem 12- dolog szebb, mint a Lock On-ban.)

CodeRed
Hi! Olvasgattam a fórumot, de sokmindenben már "egybefolyik" az AF és a sima Falcon 4.0. Az lenne a kérdésem, hogy van e használható virtuális cockpit az AF-hez? Tudom, hogy a játékban van, de rengeteg mindent nem lehet használni, és rengeteg mûszer inaktív.

Molnibalage
Nekem az van fennt és azzal is hibás.

L Viper
Én is ismerem ezt a mûszerfal váltó opciót, hogy hány órakor állítsa át, de sajnos úgy sem mûködött. Ki kéne még próbálni a Cockpit Add-onnal.
Molnibalage
Igen azzal nyomom, bár iszonyúan szaggat már 8-10 gépnél is a hadjáratban. RAM-ot kell vennem, mert az 512MB már édeskevés ma. Ez van. Van pár új skin is benne. A Night vision-nal tényleg nappilban van a 2D-s mûszerfal legalábbis nappal, éjszaka még nem repültem. Ez azért van szeritem, mert van olyan opció, hogy mikor váltson északai kabinra és majd akkortól lesz a NV-vel is zöld. Mellesleg én nem használok NV-t. Asszem még nem szériafelszerelés a gépeken ma sem fõleg nem F-16A-n. Én a '80-as évek beállításaival játszok.

Az, hogy ki milyen kiegeket tesz fel hálóban az nem számít. Ha azok a fájlok megegyznek amik eldöntik, hogy milyen bejegyzéssel van egy fegyver, egy repcsi vagy bármilyen fizikai dolog az elég. Ez még asszem az FF3 és 3.1-nél is egy két egység kivételével ugyanaz, tehát ha az az új egység (pl:MIG-23MS) nem jelenik meg a játék közben akkor TALÁN még a 3.1+Cobra 1.1.1 is elfut egy sima FF3-mal hálóban.(Csak akkor a pár újdonságot ki kell törölni a cfg file-ból, például a AI min. altitude-ot) Az, hogy mit rendel hozzá grafikailag az már mindekinek a saját installjától függ. A lényeg, hogy pl. a reptér azonosítója mindekinél pl.:1123 legyen. Az, hogy te mit látsz a monitoron kijelezve az attõl függ, hogy a hozzá linkelt *.dds textúra az milyen, de ezeket már mindenkienek a saját fáljaiból olvassa ki a progi. Tehát, ha neked fennt van a cockpit addon nekem meg nincs akor ha te F-5-tel repülsz van jó 2D-s mûszerfalad, nekem meg nincs. Ettõl még mûködik a cucc.

L Viper
Akkor mostmár a Cobrával nyomod?
Tényleg kérdeztem lentebb az éjszakai cockpit dolgot, hogy nekem a Cobránál nappali fényben virít, csak néha ugrik be rendesen zöldes Night Vision fényben.
A cockpit addonnal is rossz, vagy azzal jó lesz?
A Cockpit addonban van egy night mappa, ott láttam, hogy megvannak a zöldes mûszerfalak, csak nemtudom azzal jó lesz -e ? De olyan hosszadalmas felrakni mindent, ha valaki tudja írja le.
Köszi.
Molnibalage
Megnétem pár nagyobb repteret is. Elképesztõen igen-igen lezüllött állapotban vannak egyesek.(az egyéb létesítményekrõl nem is beszéve az egész ország területén) pl: Koksan és Mirim. Az van odaírva a közösség által, hogy aktív repterek. Hááááát, a kifutók úgy néznek ki, mintha helyenként kráterek lennének már bennük. Gépek szimplán a szabad ég alatt parkolnak sok helyen. Van olyan retpér ahol a hangárok egy hegy belesejében vannak és onnan idnulnak ki a gurulóutak.

Molnibalage
Nézegette már valaki Google Earth-tel Phenjant és környkét? Egy fickó vagy 80(!) SAM indítóállást jelölt be CSAK a környéken. Még a városon belül is annyi van, mint a szemét. Csak a jellegzetes csillag vagy körkörös elrendezést látni a fotókon a rakéták az állványokon nem kivehetõk, de ennek még ha töredéke is mûködõképes vagy aktív...

Molnibalage
Nem próbáljuk ki hétvégén mutliban az FF3.1+Cobra1.1.1-et?

Molnibalage
Oké, kösz már rájöttem. VÉGRE MÛKÖDIK hibamentesen a cucc. Viszont eszméletlen, hogy milyen erõforrásigényes, még ha a High activity spec. effekteket is leszedem. Még ha az sincs bepipálva akkor is nagyon szép. Azzel meg aztán...

L Viper
Bocs, ha félreérthetõ lettem volna, a Freefalcon.com-on a downloadsban ezen a néven szerepel: FreeFalcon-Cobra-Patch.exe 12.1 MB
( Patch FF3.1.1 and Cobra 1.1.1 )
Molnibalage
"FreeFalcon-3.1_or_Cobra_hotfix.exe" Az melyik? Mert nekem ilyen nincs.
Hány megás az exe?

L Viper
Az alap Falconra rakom az FF3-at, majd 3.1 cobrával és utána
FreeFalcon-3.1_or_Cobra_hotfix.exe-t is rakom. A cockpit add-on-t nem szoktam felrakni, mert nekem nem tetszenek annyira az abban lévõ f16 cockpitek, de azzal is jó a grafika nálam. Próbáltam úgy is.
A Cobrában még szerettem az idõjárás állítgatást gyakorlásnál.
Szerintem a FreeFalcon-3-Hotfix1n2.exe felesleges, mert az FF3-oldalon is csak az általam használt peccsek vannak már fent. A FreeFalcon-3-Hotfix1n2.exe-t én nem is onnan szedtem már le.
Molnibalage
A Cobra-t ti hogyan rakjátok fel, hogy nincs textúrahiba, mint nálam?
Az alap után gybõl a 3.1+Cobra jön? Mert én beikatom a FreeFalcon-3-Hotfix1n2.exe -t is elõtte.

L Viper
Ja, mikor rámszürkült elõsször, lelkesen be is akartam fogni a radarral néhány csillagcsoportot, érdekes módon nem sikerült<#buck>.

Nekem ilyenek a csillagok, és a lentebb leírt mûszerfal este, vagy másnak is a Kobra peccsnél ?

Én is nagyon várom az FF4-et, remélem nagyon profin össze lesz rakva és nem kell utána megint peccs orgiákat ráküldeni a sok kiderülõ bughalmaz miatt.
Molnibalage
Nincs semmi info arról, hogy mikor jön. Most már nehéz is lenne, mert bezárták az oldalt. (Meddig???)

Én amúgy is az FF4 -et várom.

Bucser
"A csillagok szürkületkor fekete pontok, távoli rep. kötelékeknek nézhetõek"

Legalább mindig van valami izgalom a naplementében😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Nekem nem barmolja össze a grafikát, de van két idegesítõ dolog ami zavar.
Én nem használom az általad leírt skinpackot, de szerintem annak úgysincs köze hozzá. Ha felrakom a 3.1-et és hozzá a kobrát azután még felrakom a :
FreeFalcon-3.1_or_Cobra_hotfix.exe-t is.

A két idegesítõ dolog: A csillagok szürkületkor fekete pontok, távoli rep. kötelékeknek nézhetõek és a másik az éjszakai kabin, ami nappali fényben pompázik éjjellátó használatakor. Ritkán beugrik rendes "zöldes" fényben is.

Kérdés: Az openfalcon mikor jelenik meg hivatalosan is ? Errõl nem tudtok valamit ?

Molnibalage

Molnibalage
A Freefalcon Toytest tocpijában vananl érdekes dolgok.

Molnibalage
Nos, úgy túnik ,hogy a grafikai hibákat leszámítva lehet, hogy mégis van értelme feltenni a Cobra-t és a 3.1-et. Van végre tisztességes IFF. Végre képes vagy AWACS nélkül is eldnöteni, hogy barát vagy ismeretlen. Ehhez viszon át kell írni a repcsi adadtait a simdata.zip -ben. Ezt a sort kell beírni, ha akarod, hogy az adott típus rendelkezzen ezzel a képességgel.

HasIFF 1

Ha ez megvan akkor a CTRL+bal nyílal csinál egy 4 mp-s scant és az észlelt célokat beazonsítja. A barátiak zöld körré változnak.

De még az új 3D-s kabint is le kellett lõnöm, mert nem mûködik valamiért jó és a külsõ nézet forgatását is elrontja.

A Cobra-ban levõ új robbanáseffektek sem rosszak.

Molnibalage
Na feltettem a Cobra-t és a 3.1-et is. A Skinpackkel felülírtam a dds file-kat, de így is grafikai hibák vannak a repterkenél és városoknál. Másnak is ez van? Kép a galériámban.

Molnibalage
Hát az biztos. Októberben veszek majd még egy gigát. Másfél talán elég lesz..

Gundark
Pentium 3000 2 giga kingston ram. Ge6600gt/td . Szóval annyira nem. Inkább a memóriád lehet kevés.

Molnibalage
Milyen gépen tolod? Mert nekem egy AMD 3000+, 512RAM és GeForce 6600GT 128 MB van. A tied biztos jóval combosabb.