Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Üdv neked!
Hát kezdésnek jo lesz az alied force.Nem kell bajlodni a különféle telepitésekkel és viszonylag stabil.Csak feltelepited és elinditod az automatikus frissito progiját és kész.A manualjábol mindent megtudhatsz amit mi is tudunk.
Az elözö hsz-ekben pedig a különbözö még az eredeti falcon4-hez készült addonokat veséztük.Az egyik a Freefalcon a másik pedig az Openfalcon és a SuperPak4.2.Ezekben van ami jobban ki van dolgozva mint a másikakban,de sok macera van velük és lényegesen több helyet foglalnak.
Ha valami kérdésed lesz a késöbiekben itt megprobálunk rá válaszoni.
Halli Mindenkinek!

Valaha az õsidõkben - EF2000-t bûvöltem. Utánna a Falcon 4.0-t szerettem volna, de nem ment az akkori gépen (kissé szaggatott :o)
Most már gurulna, de valaki elárulná hogyis lehet ezt elkezdeni???
A korábbi hozzászólások leginkább a káoszhoz hasonlítanak NEKEM.
Bár messze, magasan repkedtek tudásilag, de amennyi idõm van a család mellett - nekem egy jó kis alap tudás is elég lehet... DE HOGYAN?
(attól az apróságtól már el is tekinthetünk, hogy allied forcet most intézem és még nem tudom, hogy mit szól a gépem hozzá)
Tanácsokat szívesen fogadom.

repvez
Ez állat jol néz ki kiváncsi vagyok hogy ilyen kompact kivitelbe is minden müködik-e rajt vagy csak disznek rakta rá.Mennyiért pazalhatja ez a joember ezt?
falconconzol
Molnibalage
A MOD-om túl nehéz lett? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark
MIly bámulatos megoldás lenne 😊 Valóban mint az életben de én azt mondom hogy még a hardkór szimeseknek sem jutott eszébe 😊) Egyébként holnap vagy holnapután rencert telepitek és akkor visszateszem az OFet. valahoy elment a kedvem az FFtõl. Várom a 4et. Addig AFezek 😊

repvez
Na sikerült beregelnem és találtam is OF-hez Panama területet amit innen lehet letölteni:
Panama
repvez
Ezt az oldalt most találtam.Azt hiszem csak regisztrácio után lehet a postokat megnézni majd megprobálok beregelni.
http://www.globalfalcon.org/
repvez
Valakinek fennt van most az OF?Mert a frugalsworld forumán azthiszem megtaláltam hogy hogyan lehet amraamot inditani.Ha jol olvastam akkor 1 mp-ig folyamatosan kell nyomni a tüz gombot ugy mint igazábol, hogy elkerülhetö legyen a véletlen lövés.Ezt ki tudná probálni valaki.Per pillanat csak az AF van fenn nálam.
Bövebb infokat itt találhat rola plusz uj felhöt is lehet letölteni innen.
frugalsworld

A repszimrol kérdeztem a srácot azt mondta hogy a modellt ö csinálta a skint egy haverja a kabin texturát szedte az AF-böl.Egyébként elkértem töle a forrásfájlát is de egyenlöre sokra nem mentem vele mivel kinai a programozás nekem pedig nagyon szeretném megtanulni és gondoltam hátha tudok majd beletenni saját gépet pluszba,de egyenlöre szüneteltetem mig nem találok egy tanárt aki tanitana programozásbol .
Bucser
A srácnak van fighteropsos e-mail címe ergo benne lehet a fighter ops fejlesztésében talán?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Az, hogy abban van AI, meg ehhez képest millió egység és miegymás. Ha ebbe hirtelen belepakolnád, akkor valszeg 0 FPS-sel menne egy atomerõmûvön is. Ettõl függetlenül dícséretes.

A skin az AF-bõl van, talán még a modell is. Hogy a fenébe szedte ki vajon?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Ezt a simet egy magyar srác szépitgeti egyedül.
http://www.repszim.extra.hu/
Nekem nagyon tetszik, sok olyan tülajdonsága van ami más komolyabb simbe sincs benne(3D kabin,valoságos földi gurulás és rugozás)
Még finomitásra szorul,de elgondolkodtato,ha 1 ember ilyet tud késziteni akkor mit csinál az a sok jol fizetett programozo aki nem tudja legalább ilyen szinten megvalositani más játéknál?
Bucser
Ja csak kérdés, hogy kínai mig 29-el kell majd az észak koreai gépekre vadászni vagy a ajpán+ dél koreai erõkkel😄

Ha sokat ugrál kis korea kaphat egy nagy pofont az anyjától (KÍNA))

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

repvez
Most néztem a hireket lassan nekiállhatunk a 2010-es koreai kampánynak hogy valos bevetéseket tudjunk repulni, mert ennek ugyis az lesz a vége.Észak korea addig nem nyugszik mig el lesz intézve a valaga.
repvez
Lehet hogy még aktuális.Lehet jelentkezni béta testernek az angolai falcon modhoz ami egy különálló játék ként fog megjelenni vagy dec végén vagy márciusban ezt nem tudtam eldönteni az irás alapján.
saafops

Molnibalage:Örülök hogy tetszett a film és hogy jol müködött,mert mostanába rendetlenkedik az irom.
Molnibalage
Na repkedtem egyet az módosított raketta paraméterekkel és rohadt jó lett! Akarja valaki tesztelni? Csak a simdata.zip-et kell az enyimével felülírni. Az AA-10A,B,C és D lett átírva, AA-7 és AA-7R, AIM-9M/L/H/P , AA-9, AIM-54A és AA-11.

Molnibalage
Érdekelne valakit egy olyan leírás ami leírja, hogy hogyan mûködik a játék motorja? Hogy hogyan számolja a chaff/falre hatákonyságát az elektronikus zavarást és még pár egyebet? Az RP5 manual fontosabb részeinek lefordítása és összegyûjtése lenne a dolog. Mindenkinek ajánlom figyelmébe az utolsó (3-dik fejezetét)

Molnibalage
http://topolo.free.fr/skins.htm

A francia gépek rajongóinak. Egy rakat jó minõégû skin és cokpit francia gépekhez. Ha készen lesz az európai mod, akkor ahhoz jó lehet...

Molnibalage
Repülj este alacsonyan és látod is majd! (ZSU-23- ét tuti)

Gundark
Öö 😊 Én nem moddolok. 😊 Csak vezetek 😊 Egyébként nem rossz a hadjáratod. Néha behunyom a szemem mikor mélyrepülésben áthúzok a front felett 😊) Valaki (pl Te 😊) megcsinálhatná hogy olyan legyen a légvédelmi ágyúk nyomjelzõje mint mondjuk a FA 18ban. Mint ahogy a sivatagi vihar közvetitésekben látszott.

Molnibalage
Na még pár dolgora rájöttem moddolás közben. Ler tudom butítni a raketták manõverezõképességét is, így kevésbé halálosak, ha nagy sebességel végzel kitérõ manõvert. (Csakhát a sebesség is elfogy egyszer...)A robbanófej késletetését is meg tudom változtatni, de sajnos csak az alábbi beállítások vannak.

0,1,2,3,4,10,12,14 sec.

Namármost a régebbi SARH fegyvereknek a 10 sec lenne szerintem a jó, hogy kis távolságon szemberepülõ célra ne legyenek jók, bár ezek a raketták amúgy is gyengébben manõvereznek.(R-23 és AIM-7F és E szériák)

AMRAMM-nál, AIM-7M és AA-10C-mek már 4 sec lenne az idõ. Jó lenne, ha valaki tesztelgetnáé velem együtt az egyensúlyt. A modomban az AIM-9J használata sokat javított és a kis számú chaff és flare is bevált, a taálati arány egem és az AI is beleszámítva kb. 55-65% az AIM-9J-nél a H-nak a manõverezését még kicsit le kell venni.

A moddolási útmutató tényleg nem kell senkinek? Hiába csinltam meg? 😞
Pedig azzal, ha valami apróság nem tetszik megbütykölhetd a játékot.

Most butítottam le próbaképpen az AMRAMM maõverezõképeségét eléggé és mûködött, mindenmi belõheti magának a játékot olyanra amit õ szeret.

Molnibalage
Na elérhetõ a mod egy Yahoo-s mailboxban. Itt lesz mindig a frissebb verzió is.

log: koreamod83
psw: korea83

Molnibalage
http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=10774&postdays=0&postorder=asc&start=60

Na itt van.

Molnibalage
Mert nem sikerült, valami baj van az uploadommal és a szolgáltató még nem csinált semmit. Ide még be tudok írni, de ott ahol komlyabb uploadot igénylõ fórum motor van. (pl. Index és FF nem megy oda már nem...) A kb. 2000-3000 ezer karakteres hozzászólást már ide sem tudom beküldeni. Megpróbálom azért betenni ide amit akartam és valaki elküldheti helyettem, ha akarja...

repvez
És pontosan hova mert nem találtam meg azt a topicot?
Molnibalage
Na beírtam az FF fórumba a modot. Kíváncsi vagyok kinek kell majd. 😊

repvez
Most minden javitássnak a publikálásával nagyon leálltak.Már egy jo honapja is van hogy azt mondták már csak 1-2 hét és jon az FF4 meg az 1.08-as patch is már RC1-es állapotban volt 3hete.Pedig azt nagyon várom hogy tényleg benne lesz-e a hyperlobby támogatás és megoldodnak a multis gondok.
Molnibalage
Az Európai hadszínteret tupírozom majd fel szépen lassan egy '87 körüli állapotra. Karácsonyra talán készen is lesz. Bár lehet, hogy ezzel tényleg megvárom az FF4-et.

repvez
Ja és akkor nekem tavaszig nem biztos hogy jo lesz a mod mert nekem gyengébb a masinám föleg videokártya terén(1GBram,2700+Proci, ATI9600 VGA).De már összeállt a váltótipus már csak a pénz kell rá.
repvez
Nincsen még utilites mappa sem.Egyébként ez mit fog tartalmazni?
Molnibalage
Valaki akinek fennt az OF az megnézné, hogy benne van -e az utilites könyvtárban a Birds All-in-One Theater Patch? Ha igen, akkor ehhez írom a következõ modot.

Molnibalage
Asszem le kell szedni mindkettõt. Az a tuti, én is úgy csináltam. Egyébként nagyon combos gép kell hozzá az elején. Nálam 1,5GB RAM mellet AMD3000+ -on és GeForce 6600GT is szagatott helyenként elég rendesen.

repvez
Ha csak az OF-et törlöm le akkor az FF ujra fog müködni vagy már csak akkor fog jol muködni ha mindegyiket letörlöm és csak az FF-et rakom vissza?
Molnibalage
Nos kipróbáltam a mod-ot. Az elején sok-sok bevetést megbuheráltam, hogy normálisan legyenek támadva a repterek és a SAM-ek. A hadmûvelet kezdeti szakaszában így is hatalmasak voltak a veszteségek fõleg az elsõ hullámban, de a fõbb repterek közül keleten az öszes le lett rombolva. Koksan, Wonsan, Hyion-Ni, Kuumni. Ezeken összesen kb. 140 repcsi van.

Délelõtt 10-re a flotta légiereje igencsak megfogyatkoztott. 12 gépes századokból maradt 2 A-6E, 4 F/A-18, 5 F-14A, 8 A-7E és egy Prowler is odavszett, de megérte! A keleti rész egy nagy átjáróház lett(100 km-es körzetben egy gép se maradt), lehet nyugaton is most már dolgozni. Ott már a segítságem nélkül is legyault az AI még egy kétkufutós repteret. Kína már be is avatkozott...(ezen lehet, hogy állítani kell.) A délen levõ F-16-os ok kb. 65% még megvan és A-10-bõl is csak 3-4 veszett oda. Nagyon jópofa eddig.

eDonkey... Én megnéztem és hát hühh nagyon szépen van fényképezve!
Molnibalage
Valaki még régen említett egy kb. 600 megás Red Flag-os videot. Asszem egy részlete felkerült a patricksaviation-re. Az egészet honnan és hogyan is lehet leszedni? (Valami eXY progi volt, de mi??)

Molnibalage
Valaki nem jött rá, hogy hogyan lehetne, hogy egyszerre fennt legyen az Openfalcon és FF3 egyszerre? Van valami multfifalcon.exe, de még nem nagyon jöttem rá, hogy hogyan kéne használni...

Molnibalage
Egy kis ízelítõ és statisztika a Mod-ról:

Megnövelt egységszám az alábbiak szerint körülbelül:

Észak-Korea:

- 1200 db önjáró löveg
- 460 db rakéta-sorozatvetõ
- 1500 db harckocsi
- 800 db páncélozott szállítójármû
- 750 db vontatott tüzérségi eszköz

Dél-Korea:

- 300 db önjáró löveg
- 60 db rakéta-sorozatvetõ
- 600 db harckocsi
- 550 db páncélozott szállítójármû
- 1100 db vontatott tüzérségi eszköz

A szembenálló légierõk:

Észak-Korea:

- MIG-23 24 db 2x12
- MIG-21 70 db 5x14
- SU-7 12 db 1x12
- SZU-25 14 db 1x14
- J-6 70 db 5x14 (MIG-19)
- Q-5 24 db 2x12
- J-5 84 db 6x14 (MIG-17)
- H-5 36 db 3x12 (IL-28)
- MI-24 24 db 2x12
- MI-8/17 24 db 2x12
- AN-24 8 db 1x8

Dél-Korea:

- F-5E 60 db 5x12
- F-4E 48 db 4x12
- AH-1H 24 db 2x12
- MD-500 24 db 2x12
- RF-4C 10 db 1x10
- C-130 10db 1x10

USA erõk:

- 32 db A-10A 2x12
- 36 db F-16A 3x12 (ebbõl egy század Japánban)
- 24 db F-15A 2x12 (ebbõl egy század Japánban)
- 14 db F-4G 1x14
- 4 db E-3 1x4 (Japánból)
- 14 db C-47 1x14
- 14 db UH-60 1x12

1 db repülõgéphordozó csoport:

- 12 db F-14A
- 12 db F/A-18A
- 12 db A-6E
- 12 db A-7E
- 8 db EA-6B
- 4 db E-2C

+ Van USA szárazdöli erõ is.

Pár dolog amit megváltoztattam nagyvonalakban:

- J-6-ban is van már radar, de az RWR sajnos J-8-nak jelzi ki, máshogy nem tudtam megoldani.

- MIG-23MS exportváltozatban még a régi MIG-21 radar volt, így most ámr nem doppler radar van benne, így ez sem lát földháttérben célokat. (kipróbáltam, mûködik még dogfight módban is) Tudtommal RWR-ja sem volt, de a játékegyensúly miatt egyelõre bennehagytam. Ez még változhat. Chaff/flare sincs a valósában, de szintén az egyenasúly miatt rendelkezik egy nagyon minimális mennyiséggel és a MIG-21MF is.

- Minden radarral rendelkezõ gépben van IFF scan. Ezt a Cobra patch manualjaban leírt módon tudod használni. (CTRL+ balra nyíl)

- A többi típus chaff/flare mennyisége is meg lett változtatva. A kisebb 1 hajtómûves gépeknél kb. 12-24 chaff és flare a nagyobbaknál ez kb. 24-40 kivéve az A-10 ott még ennél is több, de az eredeti 240/240-es érték le lett véve 120/60-ra. Ha érdekel a mennyiség nézd meg. Még ez is kerülhet további optimalizálásra.

- Számos idõben nem odaillõ fegyver eltávolítottam. A legfejletteb Sparrow az F verzió és Sidewinderbõl a J (USAF) és H(US NAVY). Lézett ekkor már asszem M verzió is, de még nem volt elterjedt.

- SA-4, Mistral és Avenger eltávolítva a légvédelmi egységek közül.

- Késõbb majd leírom a hadjáratban kijelölt célokat, hogy milyen célok elfogalásakor ér véget a hadjárat.

Most hirtelen ennyi. 😊

Molnibalage
Nos, 99%-ban készen van a Koreai mod. Lehet vele tolni. Ha valami hibát találtok benne majd, akkor szóljatok és javítom.

Molnibalage
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=4056704129316902180&q=harrier+low

Molnibalage
Khömmmm...

http://www.jaccovanschaik.net/?page_id=23

Molnibalage
Van egy fullos 2D kabin és egy nagyon gány 3D.(Mondjuk a 3D pitnek nincs más funkciója szerintem, hogy a dogfigthban a megfelelõ kilátást szimuálja.) Elsõ-hátsó résszel van a 2D. Nem tudom honnan szedtem le, de ha kell elküdöm,. csak add meg a címed. Asszem 9,4MB az installja. Majd, ha hazértem megnézem. Ha felrakod az F-18 kabint akkor a 3D kabinba az F-18-as kabinja van, de ezt is át lehet írni. Majd kipróbálom.

Bucser
f-14 nek van saját cockpitje és van külön rio meg pilota cockpit? Vagy az f-16 2d pitjét és funkcióit húzták rá az F-14A adataival?

Molnibalage
Valami hihetetlenre jöttem rá tök véletlenül. Az F-14A azon képességét teszteltem, hogy tud -e több légicélt szimultán leküzdeni. 4 MIG-23 volt az ellen. Kettõtt kilõttem a befogom és indítom sémával. Tehhát mûködött. Ezeke után gondoltam, ha már tudom, hogy mûködik akkor minek nyúzzam tovább, legyen inkább egy kis dogfiht. Eleresztettem befogás NÉLKÜL a MIG-ek felé a rakettátkat és automatikusan célt kerestek és találtak is. Nofene!

Új teszt jött. Újra jön a négy MIG szembe, megvárom amíg RWS módban látszik mind a négy külön. Befogás nélkül indít 6db Phoenix és négy is talált belõle. Bár kettõ-kettõ talált el 2db célt. Viszont hol sikerül az autonóm befogás nekik, hol meg nem. A köv. tesztben csak 6 talált a kettõbõl...

Mindenesetre NAGYON érdekes. Ki kéne próbálni, hogy mi van, ha bartái gép is van az ellen közelében. Akkor mire áll ár majd? Úgy vettem észre, hogy a legközelebbi célra áll rá a raketta.

Molnibalage
Ja. Hagytam, hogy 3 napot lejátszon a cucc és akkor is ment hiba nélkül.
Holnap elküldöm. Még egyes beállítások nem véglegesek. pl.: MIG-21MF-en lehessen -e AA-2-2 vagy nem. A J-6--on AA-2 vagy valamilyen PL széira legyen a légiharcrakéta. A J-6-nak tettem be radart. A chaff és flare mennyiségeket is még be kell lõni. Az összes gépnek adtam IFF képességet.

Gundark
Nekem kéne a moddolt hadjáratod. 😊 Megy rendesen? 😊

Molnibalage
Futtasd újra a superpit installját és vedd ki a pipét vagy azt a valamit a rublikából. Apply és kész az uninsatall. A Cobraban van a legkorrektebb 3D pit az Openfalcon-t leszámítva.

Bucser
Asszem Aeyes superpit. teljesen máshol vannak a funkciók minta hagyományos cockpitban.. én meg jobban szeretem a rampstartot😊 meg a cockpit maga sem tetszik annyira... freefalcon 3.1 cobraval.

Molnibalage
Melyiket akarod leszedni?

Bucser
ha felttem egy cockpitet azt hoigy tudom leszedni?? mert kurvára nem tetszik😄

Molnibalage
Felraktam a galériába a régi és az moddolt hadjárat egységeinek elhelyezkedését. A képek a galériámban. Kicsit sûrûbb lett mi? 😊