Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Igen eléggé kimerítõ volt, köszi.
Azért kérdeztelek, mert szerintem akik ide írogatunk ebbe a fórumba, valószínûleg Te telepítettél már a legtöbbet Falcont és annak extráit.
Azért az én vinyóm is kerregett már elég sokat 😊

Anno sokat játszottam a Flankerrel, abban is elég világos az éjszaka, na majd eldöntöm melyik legyen.
Hasonlók nekem is a tapasztalataim.
Molnibalage
Nos a Cobra-nak KÉT nagy elõnye van.

1. A robbanás effektek elképesztõen gyönyörûek.
2. Az F-16 3D-s kabinja itt a legjobb és a felriatok a DED-en és másutt sem csúsznak el, ha zoomolsz és forogatod a fejed a kabinban. Ez az összes típus kabinjában így van.

Hátránya, hogy elbassza az éjszakát (túl világos) és a napfelkeltét.

Ha CSAK a sima FF3-at takod fel (esetleg még hozzá a FreeFalcon-3-Hotfix1n2.exe-t), akkor a lenti szép füsteffektek lesznek, de a 3D-s kabin nem lesz jó, bár ezen lehet, hogy segít, ha a Cobra feltelepítésbõl a 3D cocpitok dat file-val felülírod az ittenieket. Ezt még nem próbáltam ki. Valaki átküldhetne egy ilyen file-t, mert nekem most csak az alap van fennt. Kipróbálnám, de a szerintem nem fog mûködni, mert a Cobra az összes 3D-s kabint korrigálja, tehát "központilag" van visszavezérelve a DED és az összes többi cucc "rávetítése" a kabinra. Egy próbát azért megér.

A 3.1 (39M😎 és még hozzá az utolsó 12,1MB-os patch-csel, de Cobra nélkül a füsteffektek kicsit elbarmolódnak, de biztos csinál egy-két doglot a patch, gondolom javít pár apró hibát. Az éjszaka és naplemente korrekt, mint a simában.

Összegezve, ha NEM a robbanások látványa a fontos és a szép kabinfelirat 3D-ben, akkor 3.1.1 a nyerõ. A 3D kabin lényege, hogy a megfelelõ kilátást szimulálja. Kicsit segít a dolgon, ha felrakod F16_3DSuperpit.exe-t (8M😎. A cockpit.nl-en elérhetõ, ingyenes.

Elég kimerítõ volt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
A régi falcont az idõ igencsak megszépíti azért...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Nevetséges, hogy a táj is csak a Hitilessel néz ki valahogy, egyszerûen a régi Falcon tájtextúrái jobbak. Az AF-ben több ugyan a reptéri ojjektum 😊 házikó stb.
Le is szedtem az AF-et. Asszem inkább FF3, kisebb hibái ellenére.
Balage, most melyik összeállításra esküszöl, melyiket a legjobb használni szerinted ? A Patchekre gondolok. Térjek vissza az alaphoz: FF3 + FreeFalcon-3-Hotfix1n2 , vagy Kobra ?
Valamit felrakok az biztos.
Molnibalage
Hát igen. Az AF már bocsánat, de egy-két apróságtól eltekintve egy nagy fos az FF3-hzo képest. Grafikailag az FF3 erõlködés nélkül lemossa (Cobra robbáneffektejivel meg lazán) és még a gépigénye is kisebb.

Az FF3-ban akkor a legszebbek a füsteffektek, ha az alapon kívûl SEMMIT sem teszel fel. Olyan szép vastag füst van, hogy ehaj.

Ez a sima FF3 egyetlen patch nélkül. Esküszöm ha csak a tájat nézem, akkor ez szebb az öszes többinál, fõleg ha napfelkelete/lemnete van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

repvez
Nálam már megszünt ez a jelenség.
(Vagy csak a 4000+ dualcore proci miatt )
L Viper
Felraktam az AF-et, meg az 1.09-et, de még mindig meg-meg áll egy pillanatra a játék idõnként. Nemigaz, hogy ezzel nem lehet kezdeni valamit. (Vagy csak nálam, ha jól emlékszem Molnibalage is írta ezt a jelenséget?) Na mindegy.
A füsteffektek is jobbak FF3-al.

Molnibalage
Beállíottam, hogy uncompressed legyen. Akkor 5 FPS-ben vett fel.

Bucser
azért lassú mert ne csak rögzít hanem realtime code-ol. Nem tudod beálítani, hogy a felvétel kimenete uncompressed avi legyen? Utólag meg betömöríted.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Well, kipróbáltam a Camtasia Studio 4 felvevõjét, de ez meg amiatt nem jó, hogy nem tudom butatítani a felvétel felbontását (mint Fraps-nél a half size), és így nem tud elég gyorsan felvenni. 3-4 FPS-ben vesz fel, bár ez mûködik ACMI alatt. Ez így nem jó semmmire, és nem találok semmi olyat amivel ezt javíthatnám. A tömörítést át tudom állítani, de attól még nem válozik szinte semmi.

Bucser
uncompressed avikat csinál. Azért ekkorák😊 (szal ha abbol képet mentessz az olyan felbontású lesz mint a játékban lévõ😄)

repvez
ja és egyszer kérdezte valaki hogyan lehet skint késziteni.
A lodeditor 4.5-ös változatát probáltam most és azzal egyszerüen ki lehet exportálni bmp formátumba onnan meg már PS-ben szerkeszthetö.Ahogy néztem FF-el nem mukodott csak AF-el.
repvez
ugynézki azért csendbe csinálnak AF-hez is 3D-s kabint
3dkabin
L Viper
Na fasza, még az 1.08-at sem próbáltam ki 😊 akkor dobom is a kukába <#zavart1>
L Viper
Na a Fraps-et kipróbáltam, tetszik, hogy képlopó is.
Jó kis méretû avikat ment 😊
repvez
kijött az 1.09-es javitás AF-hez 😊
repvez
Esetleg probáld meg a camtasiat videofelvevésre.Az egyik ismerösöm azt mondta jol lehet használni olyanra is mint a youtube mert meg lehet adni hogy melyik részét vegye fel a képernyönek.És az bármit felvesz ami a képernyön történik igy talán az ACMI-nál is jo lenne.
Egyébként nekem is tetszene egy olyan variácio mint amit Bucser mondott.
L Viper
Fraps 2.72 kettõ is van ott. Az egyik full verzió, 3,74 mb a másik cracked 5,56 mb.
Melyiket szedjem le ?
L Viper
Köszi, ki fogom próbálni. A felvevõt mindenképp.
Remélem van hozzá valami jó leírás is a használatukról.
Molnibalage
Egyértelmûen a Vegast 6.0-át. Van hozzá regkód generálóm. Felvenni igazából úgy látom, hogy mindenki Fraps-szel szokott. 2.72-es verzió letölthetõ a mininova.org-ról, még crak sem kell hozzá.

L Viper
Én a Red Baron 3D-bõl csinálnék egy kis videót. Azzal játszottam mostanában, a felturbózott változattal.
Egy videót találtam csak a neten, az is jó kis rövid.
Milyen progit ajánlassz hozzá ?

Néhány kép a galériámban kedvcsinálónak 😊
Molnibalage
"Nekem kicwsit úgy tûnt, hogy a harcok és történések kicsit ad hoc jellegûek van benne kicsi ez kicsi az is."

Hmmmm.. Ez jön le belõle? Pedig én nem ezt akartam elérni.

A másik részérõl meg annyit, hogy legelsõ videom így készült másoknak meg az nem tetszett.(Google videon fennt van a nagyon alap változat, keress rá a nickemmel, ha akarsz.) A felszállásokat és leszállásokat itt elhagytam az idõhiány miatt, de az elején megvan a bemutatás, mint a görög drámákban. 😊

Bucser
próbáld meg tematizálni. nekem kicwsit úgy tûnt, hogy a harcok és történések kicsit ad hoc jellegûek van benne kicsi ez kicsi az is.

Mi lenne ha pl nem csak úgy in medias res történne minden benne, hanem felszállástól leszállásig végigkövetve a szereplõk röpke történetét. (pl.: felszáll bevetésre egy kötelék légifedezetnek, egy másik pedig ground supportra. Az ellenfél vadászõrjárata észreveszi õket (mutathatod egy pillanatra az ellenséges awacs-et is ha van) majd jöhet a légiharc majd a földi támadás és a végén pedig hazakísérik a földdöngölõket a vadászok.)

Lehet kicsit blõdli de szerintem mûködne😊

Más persze nem könnyû ezt így megcsinálni és birka türelem kell hozzá😊 Csak tanács volt😊

Frapsen kívül mást nem tudok sajnos egyébként amivel lehetne még felvenni anyagot. Free falcon fórumon nem mondtak valami errõl, hogyan lehet visszajátszásból videot rögzíteni?

Molnibalage
Köszi. Az csak kísérletezgetés volt egy másik effekt elõjátékaként amit nem is tettem bele.

Egyébként mitõl lesz jó egy video? 😊 Ennél több akciót azért már elég nehéz lenne belevinni szerintem. A zene nem passzolt talán alá? Mert az elõttem felrakott video az 'F15 Overloadot' letöltöttem és abban gyakorlatilag SEMMI sem történik nagy részében és a zene is gyík, (szerintem) és mégis 3 feletti átlagot kapott a szavazáson és meg valamivel 4 alatt...

Sajnos az ACMI alatt nem lehet Fraps-szel felvenni, pedig tudnék egy-két dolgot még azzal is látávnyosabbá tenni. Milyen más videofalvevõt ismertek? Hátha az vesz fel akkor.

Nem könnyú feladat olyan felvételekt csinálni, hogy egyszerre vezess és vegyél fel, de azért szedd le a MIG-et 30 sec alatt, mert több nem fér bele a videoba, de félbevágni sem jó egy légiharcot és mindezt úgy, hogy kitrõl vezetem a gépet.. Ezért nem tudok olyat csiánlni, hogy egy 3-3 gép elleni rakettás légiharcit, mert miküzben jó kamerpozíciót keresnék, már rég leszednek. Ezért kéne az ACMI, de ott meg a robbanásokat nem jeleníti meg, úgyhogy az "csak" a kamerabeállításokban segítene.

Bucser
Megnlzte a videót patricksaviationön... jó lesz de SZVSZ kevesebb effektel többet érnél el... Nem az effekt teszi a videót. (pl az elején a 3-4 lens flare mindenhol engem kicsit zavart)

Nem ettõl lesz jó egy videó.

Molnibalage
"Na mindegy, nem morgok akkor is a Falcon a legjobb szimulátor!"

Amen!

Modjuk az igazi szimes, nem a szép robbanásefektekért játszik, de azért sokszor hasznos látni, hogy valóban felrobbant -e modjuk a ZSU-23 vagy SA-13 amire rácsaptam A-10-zel. Nagyon nem mindegy. Éjszaka meg amúgy sem nagyon látszódik....

Az FF 3.1.1. -ben a normális éjszaka nagyon sokat számít, hogy TÉNYLEG sötét van és normális a naplemente. A Cobra-ban az egész olyan kékes akármicsoda. Nagyon zavaró. A köv. videohoz mindkét verzió kell majd. Elõször megcsinálom az éjszakai felvételeket aztán lehet megint telepíteni. A Cobraban nincs textúrázott TGP és MAV cézó sem.

TÉNYLEG jöhetne már az FF4.<#vigyor1>

L Viper
Sajnos én is ettõl sokalltam be. Használtam a 3.1-et, mer a Cobra nyavajái idegesítettek. De a Cobrában meg a gyakorlásoknál is lehet buzerálni az idõjárást. A villámlás robaja tök jó 😊
Talán majd az FF4-ben végre orvosolják ezeket, de attól tartok, ahogy duzzad az anyag, nem lehet kikerülni bizonyos hibákat és nagy patchalés áradat lesz az FF4-hez is. DE JÖNNE MÁR VÉGRE <#gonosz3>
Az AF meg nem buzerálható, legalább jelenne meg valami kabin add-on, meg jobb gépskinek, csillogo effektek stb. Érthetetlen, hogy miért nem lehet az AF-et is tunningolni 😞

Na mindegy, nem morgok akkor is a Falcon a legjobb szimulátor!
Molnibalage
A külnöbözõ Falcon installok kicsit az agyamra mennek. Az FF3.1.1.-ben szépek a naplementék, de hiányoznak a Cobra robbanáseffektejei és a 3D kabin is ronda a Cobraéhoz képest. Nem igaz, hogy nem tudnak egy olyat összerakni, amiben az összes jó dolog benne van...

Molnibalage
Karácsony környékén majd csinálok még videokat, de addig most asszem sztornó. Ezer más dolgom van. Majd ezeket be lehetne tenni a BoP-ra vagy leglább belikelni, hogy lássák, hogy hazánk fiai is tudnak alkotni. 😊

Molnibalage
Hát igen, a Vegas nagyon ott van. Amikor átmegy fekete-fehérbe a MIG-29 nézet, az érthetõ, hogy mit akartam ott?

A napfény effekt megoldva. Ne tedd fel a Cobra-t, CSAK a 3.1 -et és akkor az utolsó patch (12MB-os) már nem is kérdezi meg a 3.1.1-re rakás elõtt, hogy akarsz Cobra-t patchelni. Nem is tudnál..Na akkor szép marad minden, ha így csiánlod. Mellesleg ezzel kiderült, hogy a 3.1.1. az a Cobra-tól független számozás.

repvez
nagyon jol sikerült!Gratula<#eljen><#worship>
Kár hogy a játékban nincs ilyen szép napfény és csillogás, pedig ugy már majdnem olyan lenne mint igazibol.
Molnibalage
Fennt van a patricksaviation -on is.

Molnibalage
Na, a yahoos címen fennt van a video 5 megás szeletekben. Be van sorszámozva. DS 01-19-ig. Most megpróbálom felrakni a patricksaviation- ra.

Molnibalage
Na tesztelgettem a napfelkelte effektust. Az alap FF3 mindenféle kieg nélkül a teljesen korrekt. TÉNYLEG sötét van este, a csillagok is jól "mûködnek" és végre narancsos a naplemente/felkelte. Most azt nézem majd, hogy ha csak Cobra-t vagy csak 3.1-et rakom fel akkor mi van.

Molnibalage
A baj az, hogy nincs tisztességes uploadom most. Ezt is alig tudom majd elküldeni. Esküszöm lelövöm azt a köcsög szolgáltatót!

Fennt lesz a yahoos címen is. Legrosszabb esetben kedden felrakom, ha majd járok bennt az egyetemen. Ha valaki letölti majd az felrakhatja majd a http://www.patricksaviation.com/-ra a nevemben. Esteleg annyi komment lehet, hogy ez a második videom. Az elsõt is feltölthet valaki akár már most is. A komment lehet annyi, hogy az csak egy próba volt.
Örülnék neki. A kettõ együtt nem fog menni, mert 100MB a korlát egy hónapra a siteon.

L Viper
Ha máshogy nem megy, rakd fel két részletben. Part I, Part II, bár tudom, hogy nem lenne jó kettévágni. Én kíváncsi vagyok rá, az elõzõ is tetszett.
Molnibalage
Na, át van konvertálva. Majdem 90 MB-os. 😞

Legálább egy darab pixelhiba sincs benne, nem úgy mint az elsõben a sok konvertálás miatt. Egyelõre még nem tudtam feltölteni, de majd próbálkozok.

Molnibalage
Készen van! Ha az elõzõ tetszett akkor ez.... El sem hiszem, hogy én ilyet tudok csinálni...

Amint tudom felrakom a yahoos címre.

Molnibalage
Valamikor hajnali 4 után kéne próbálkozni és este 7 után. Szállj le egy kifutóra és tedd 64x -esre az idõgyorsítást. Egyszer el kéne jönnie a kívánt állpotnak.

A videoklipp gyakorlatilag mindjárt kész. OLYAN rohadt jó, hogy még a patricksaviationra is elküldöm majd. Ez a Vegas progi egy ISTEN!!!!

repvez
Ez a naplementés kép kb hány orás állapotot tukröz mert amit én állitottam be annál már vagy sötét volt vagy még szürléskék az ég.
Molnibalage
Készül az új video. Iszonyat jó lesz az elõzõhez képest!
A Top Gun nyitózenéjével fog kezdõdni, a többi része még kérdéses.

Molnibalage
A kettõ ugyanaz. Narancsos naplementét még mindig nem csinált senki? Fontos lenne. Ha Cobra-val nem megy kénytelen leszek igeiglenesen leszedni.

Az FF 3.1.1 az ugye a Cobra a 12MB-os utolsó patch-el???

L Viper
Persze, én az Openfalconban található texture.zip-re gondolok, hogy abban szebb, jobb tájtextúrák, vannak-e, mint az SP4.2-ben.
Javítottak-e rajta az "Openfalconosok". Nekem csak az SP4.2-bõl kilopott texture.zip van meg.
A sorrendet tudom, természetesen 😊))))))
Molnibalage
Ezt nem értem. Mindig van texture.zip 😊
Gondolom az SP4.2-esére gondolsz. Az van az OF-ben is, ha a közpésõ installt választod. Igen, érdemes, de még az FF3 telepítése elõtt írd felül.

Akinek sikerül a lenti képhez hasonlót elõállítani, az szóljon! Kell majd egy videoklipphez...

L Viper
Még egy kérdés: A texture.zip-et érdemes felrakni a Cobrához ?
Tényleg: az Openfalcon-ban milyen a táj ? Még sajnos nem láttam.
Abból vajon nem lenne érdemes kiszedni és átbuzerálni FF-hez ?
L Viper
Nálam a Cobrával meg "világosabb" az éjszaka, mint sima FF3-mal. Magyarul jobban látok éjjellátó nélkül is.
Ha jól emlékszem nálam a naplemente vöröses volt Cobránál, majd megnézem, ha felrakom végre <#vigyor5>
A grafikus anomáliák lehet, hogy az újfajta videokártyákkal jönnek ki ?
A Repvez által említett dolgok nálam jók voltak, csak a keret szélénél volt egy kis csík, ami elhanyagolható.
A Cockpit addon nálam is jó, tökmindegy mikor rakom fel rá, bár én nem használom, mert annyira nem tetszik, kicsit kevésbé részletes szerintem.
Nekem ez van meg: FF-Cockpit-Addon.exe 44,89 Mb.
Molnibalage
Közben észrevettem egy fura dolgot. Naplementekor nem narancs vagy vörös színû a horizont és az ég 3.1+Cobra-val. Nem értem miért, mert a lejjebb belinkelt helyen van egy video (College vid.wmv) ami az Freefalcon 3.1.1-gyel készült, ami ugyebár a Cobra-s telpítést jelenti és ott olyan, mint régen. Erre gondolok. Ilyen már nincs. Miért????

Molnibalage
Na, kezd körvonalazódni az új vidoklipp. Sivatagos terület felett lesz a változatosság kedvéért a repkedés. Van már belõle egy 20 másodperces rész készen. Esetleg egy elõzetes belõle érdekel valakit? (zene nélkül)

repvez
Azt hiszem emulerol van de nem tudom mivel tud többet.
Amugy most mentem egy missiont és elég szomoru vagyok most mivel van pár grafikai anomália.A kabin nézetnél mindenhol vékony kék szegély van és látszanak azok a kockák is ahol a különbözö nézetekhez tartozo képek találkoznak.Külsö nézetben valahol átlátni a gép részei között és hiányzik textura is és a jobb oldali horizontnál van egy legalább 2cm magas és nagyon hosszu fekete csik.
Lehet nem szereti az uj 64bites masinát?
Molnibalage
Hmmm... Ezt még nem is ismerem. Honnan van? Mi lehet a difi a tied és az enyém közt?

A cokpit addon hibája érdekes. Én már teleptetem az addont mindeféle sorrendben (3.1 elõtt és után is) és mindig mûködött.