Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Az biztos. A leszállás nehezebb volt, mint a Falconban 😊
Molnibalage
Igen iránymutató dolgok voltak benne. Már ebben is volt légitankolás és a küldetések is valamiféle dinamikus hadjáratban voltak. Azért ez nem volt semmi a maga idejében.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

L Viper
Drága jó '80-as évek, amikor még az ACE volt a legjobb szimulátor, a C64-be nem kellett memória, meg nagyobb vinyó, stb...

1600x1200 resolution 3D clickable cockpit :

Molnibalage
Hát akkor ez rám nem igaz. Sem supportra nem tartttam igényt eddig, de a Freefalconért bármikor fizettem volna, fõleg most hogy már tudom moddolni. Ha a fenti eset megvalósulna, akkor meg mégnikább.

SOKKAL gyorsabban készülne el minden a játékhoz, ha a fejlesztõnek fizetnének és TÉNYLEG totál kopatibilis lenne minden mindennel és nem ennek biztsoításával kéne veszõdni, mert az exe megoldja. Pikk-pakk lenne kabin mindenhez és skinek is futószalagon jönnének. Nem lenne olyan, mint a Black Shark, hogy majd valamikor TALÁN jön..

Szerintem a nagy gond, hogy el kéne dönteni, hogy melyik exe-bõl induljank ki vagy folytassák, de az ember nem szívesen ítéli halálra a saját gyermekét, és kapásból azon menne a vita, hogy kié a szarabb. Viszont így ezzel meg lehetne oldani a jelenleg létezõ eltérõ verziók "összefolyatását".

A végén azért megjegyzem, hogy az FF a legjobb, most az összes közül, de errõl meg lehetne szavazást tartani is. Felsorolni kb. 50-100 jellemzõ dolgot a játékból és szavazni, hogy melyik kerüljön bele a közös forráskódba. Végülis NEKÜNK fejlesztenték..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
Mindamellett a koncepcio, es a kepek alapjan en fizetnek a Combat360-astol szarmazo cumokert (persze ha hozzak azt amik felkettek az erdeklodesem epp az emlitett koncepcio es kepek reven)
Seaweed
Hat ez egyaltalan nem meglepeo...en nem meglepo az FS com. ilyenter hozza allasa sem..ott sokkal tobb az erett felnott ember, sot sok a kereskedelmi pilota is akik mint tudjuk nem buta emberek....nah nem akarom a "vadaszgepes" oldalt leszolni hisz en is idetartozok, de tudjuk jol hogy ebben a korben hatvanyozottan tobb a verpistike/stb hasonszoru alakzat mint az FS merev es sokszor unalmasabb vilagaban( vica-versa)!
Bucser
Masodik post roviden:

Kezdetnek egy rövid vázlat mit lehetne tenni az elsõ postban felvázoltak megvalósításáért.

Kell egy elnök a szövetség élére aki egyik csapatbol sincs: egy kívülálló.

El kell fogadni, hogy AF/LP-nél vannak a jogok.

El kell fogadni, hogy AF/LP kezében van a közösség sorsa.

AF/LP-nek el kell fogadnia, hogy a ejlesztés a közösségben érzelmi kérdés és a fenygeetésekkel csak azt érik el, hogy több részre szakad a közösség és fû alatt fognak egy csomó mindent csinalni.

AF/LP-nek el kell ismernie, hogy BMS és más eFalcon volt az aki naggyá tette az egészet aki nélkül nem tartanának sehol és mindig egy alapnak kéne tekinteni ahonnan elindulhatnak.

AF/LP fenntartja a jogot, hogy eladja bárkinek a fejlesztõi környezet jogait akinek õ akarja

A KÖZÖSSÉGnek joga van fejleszteni addonokat kiegeket textúrákat gyártani az SDK segítségével

A KÖZÖSSÉGI moddereknek joguk van szabadon eldönteni, hogy pénzért vagy ingyen bocsátják az ember rendelkezésére a portékájukat. ÉS miért ne hisz ennek hazsnát látná mind az LP mind a Community.

A Csapatoknak viszont el kell fogadniuk, hogy semmit nem jelentetnek meg amig át nem ment egy közös szûrõn és bele nem került az SDK-ba az implementálhatóság más verziókhoz.

Valahogy honorálni kell pénzügyileg azt hogy kódot írtak a progihoz (mármint a csapatokat)

Valamint a csapatoknak meg kell álapodniuk, hogy megosztják egymással a kódjukat így tudnak egymásra építkezve fejleszteni az egész közösség jobbá tétele érdekében..

Röviden ez a csávó egy idealista és jó gondolatai vannak a gond az, hogy senki nem hajlandó elengedni a saját koncát és ragaszkodik ahhoz amit õ csinált..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Igazábol aza baja, hogy a Falcon community nem áll másból csak síró gyerekekbõl akik nem akarnak fizetni (azaz free cuccot akarnak) majd mikor kijön a cucc igény tartanak supportra és egyebekre mintha fizettek volna érte ráadásul le is szólják az egészet néha.Összeveti az FS2k4 communityvel, ahol jól megfér együtt a Payware és a freeware minõségben óriási a különbség és e payware nem bomlasztja a közösséget sõt a payware cuccok készítõi sokszor besegítenek a freeware cuccok készítõinek és ami még fontosabb: Igényes payware készítõ meg tud élni abból amit cisnál!!! Falconban a community széthúz mindenki fikázza a másikat minden verzió más core code-ot használ és azt szerette volna elérni, ha lenne egy központi cég aki az exe code-ját írja fejleszti az engine-t és írna egy SDK-t (ez a lentebb említett groupokbol állna össze) majd egy fejlesztési környezetet adnanak a fejlesztok keze ala.

DE mivel minden fjelesztõ utálja egymást ez csak egy szép álom és soha nem fog megtörténni. ennyi.

Ez volt az elso post

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

SDK = Software development kit
Molnibalage
Hát nemkem is zavaros. A lényegét értem úgy-ahogy. Arról van szó szerintem, hogy közös exe fejlesztést akarnak, de azt, hogy ki mit állítgat ami az exe-n kívül esik (én is ezt csinálom)az, mindenkinek ahogy érzi alapon menne.

De van benne egy rövidítés ami azt sem tudom, hogy mit jelent.

"I ALSO DO BELIEVE that all the CORE dev teams, AF LP, OF, BMS, SAAFOPS, FF, CobraOne etc SHOULD work togethor yet seperately, as from SHARED libraries and CORE code that is say controlled and issued via SDK from a 3RD party company....."

Mi a túró az az SDK? A jogi részletekkel én nem tudok mit kezdeni amúgy sem, de mintha az LP lenne a legnyagyobb gond ahogy látom. Az õ cuccuk a legszarabb és ráadásul pénzes. Vajh miért is ellenzik....

repvez
Itt irnak rola pontosabban bár azt nem mondom hogy vegyél mérget hogy ingyen lesz, de régebben ugy irták.
SAAOPS
Esetleg egy rövig összesitést hogy mit mond mert nekem se tiszta pár részlet?
Molnibalage
Ingyen??? Hát elaszáll az agyam. Én már lelkiekben készültem életem elsõ webes várálására... Jó fej skacok. Ami nagyon kell majd belõle igazán azok az orosz típusok 2D/3D cockpitjai. Én néha már unom a nyugati típusokon való repkedést.

L Viper
Hát a képek nagyon tetszenek és ha tényleg ennyi cockpit is lesz benne.
Hú ez tök jó, kötelezõ darab.
repvez
Elviekben igen.ÉS nyiltan modolhato lesz ha minden jol megy
L Viper
És ezt ingyen lehet majd letölteni ?
repvez
lejjbb volt irva ,hogy kb január vége március eleje.
Amugy az a faszi a fovezér a projectbe ugyhogy sok baja nem lehet vele
Bucser
pff x😄 nem tudom.

Seaweed
ok es mikor jelenik mar meg vegre?
Bucser
BUEK mindenkinek

csak annyi, hogy a combat 360 katalogusában benne van a SAAFOPS is és így néznek ki a benne lévõ dolgok. ennyi.

nincs semmi baja.

Combat360 a csapat neve a SAAFOPS pedig a projecté.

Seaweed
alairasa alapjan egy bagazsnak tunnek es minthe lenne koze a dologhoz
Molnibalage
Mintha az lenne a baja, hogy a SAAFOPS csapat a combat360 munkájával villogna. Vagy ténymegállapítás volt, hogy az õ mukájukhoz van köze?

Seaweed
BUEK nektek

miert van valami baja?! amugy hamar szobakerult ez az kieg a falconhoz mikor jelenk vegre mar meg?!
Molnibalage
http://www.saafops.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152

Mi a baja ennek az ipsének?

L Viper
2007. még leírni is durva 😊 B.Ú.É.K.
!!!!!!!!!BUÉK!!!!!!!!!!!!!

L Viper
C64-en nekem az ACE volt az elsõ, aztán PC-n az F15-II, F15-III, majd Dogfight. Aztán a nagy etalon az EF-2000. Helis a HIND.
Aztán a többi nagy 😊
Bucser
TFX elõdje a tornado sokkal jobb volt szerintem ráadásul azóta semvolt smemilyen játékban tornado (kivéve Sf project 1.)

Molnibalage
Én C-64-en az ACE-szel kezdtem úgy '93 környékén azátn Figter Bomber. PC-n az elsõ a Retaliator volt '95-ben. Aztán jöttek szép sorban: TFX(akkori szinten hihetetlenül durva volt, még profi küldetéseditor is volt benne én MINEN gépnek 3D kabija volt!), EF2000, F-18 és 2001-ben érettségi után kaptam kézhez a Falcon 4.0-át. Olyan bugos volt, hogy még hadjáratot se lehetett vele rendesen nyomni, de akkor is fantasztikus volt!

64MB RAM és egy 233MHz-es cerka elég volt hozzá egy 2MB-os S3 Trio-val. Persze nem hadjáratban...

Bucser
Nekem 87-es a top gun 89-ben. Bár akkor még kicsi voltam így nem nagyon fogtam fel mi mit miért😊 de a repülési szerelem azóta megvan😄 (anyám növényvédõ állomáson dolgozott és nyári zsünetben rendszeresen vittek kukacot bombázni egy öreg Antonovval😊

repvez
Na most legalább tudom hogy az elsö játék is falcon volt amivel játszottam 😊
A falcon AT ha jol láttam 80-as évek végén jött ki.Aztán EF2000, falcon4, flanker2.0,usaf stb..
Molnibalage
Szinte sírok. A régi szép idõk...

L Viper
Na egy kis nosztalgia:

http://www.migman.com/1980_combat.htm
Molnibalage
Hát arra februárig nem fog sorkerülni. A többiek se nagyon érnek rá, nekem meg most kezdõdik a vizsgaidõszak...

Weaver ma újra feltûnt a színen, de õ is februárt jelölte meg céldátumként. Szóba jöhet még repvez és neuro. Veleük nyomtam nagyon rövig ideig és kevésszer AF-et. Egyszer volt még egy ötödik tag is, de hogy õ ki volt, arra már nem emlékszem.

L Viper
Jó lenne valami közös repkedés megint, de ha lehet 2-nél többen kéne.
Molnibalage
Hát, mint mondtam nekem már F-5-tel és F-4-gyel is sikerült, ha mi vagyunk számbeli fölényben. F-16-tal sem olyan nehéz, csak kicsit le kell adni a súlyodból, leeresztesz egy kis kerót azt csá. A MIG-29-nek amúgy is szûkösebb a készlete. Az idõhúzó taktika is beválik ellene, mert õ hamarabb elfogy, azt akkor kell nekirontani.

Ha nem hadjáratban, hanem dogfightban nyomod akkor meg fõleg bejön ez a trükk. Például a SZU-27 20000lbs üzemanyaggal kezd neki. Én, ha azzal repülök, helybõl eldobom a felét és máris simán lenymok mindenkit. Ha légiharcra is úgy kerül sor már a valóságban, hogy 70%-nál ritkán van több nafta.

L Viper
Az addig ok, de Mig-29 mögé F16-al dogfightban elég nehéz beülni. Bár abban igazad van, hogy a valóságban is az. Kerülik is a közelharcon a 29-esekkel. Messzirõl AIM-120 nekik "oszt" puszi ! 😊)))
Molnibalage
De hát abban mi a jó, hogy semmi kihívás? Cél befog, és indít 3 raketta és mind talál szembõl. Kicsit unalmas. Hihetetlenül jó érzés mikor végre beülsz modjuk egy F-5-tel egy MIG mögé és megy a szeretetcsomag!<#vigyor1>

L Viper
Te fanatikus vagy, a nagy többség viszont csak egy jót szeretne játszani 😊
Molnibalage
Vagy túl jó pilóta lennék? 😊

Molnibalage
Most próbáltam ki a 3 F-5E vs. 2 MIG-29-et. Még az AIM-9P-vel is 65% körüli találati arányt tudok elérni ace pilóták ellen. Az AI is hasonló százalékban eredményes. Ez szeritem tökéltes. Az izeraeliek is hasonló találati arányt produkáltak '73-ban.

A végén azért persze szándékosan eldurrantottam olyan helyzetben is ahol tudtam, hogy nem fog találni. Függõleges bukfencben pl. mikor én még lefele megyek õ meg már felefele, sebesség mindkettõnken 300 körül és a távolság kevesebb mint fél mérföld. Régen ez lazán talált volna, most már nem.

Molnibalage
Na ja, de milyen irreális indítási paraméterek mellett? A rekéták szinte "sarkonfordultak" mielõtt átírtam. A régi rendszerben én gyakrolatilag 90% feletti találati arányt tudtam produkálni még a régi sidewinderekkel is, nemogy az M szériával. Azzal nem is tudtam hibázni. Én most az csináltam, hogy valóban azért megvannak a reélis indítási feltételek. Nehogy már egy 7G-s forduóban egy 700 csomóval közeledõ légicélt 100%-osan találjak el épphogy az infrafej érzékelési zónájának a szélén, mert még röhögõgörcsöt kapok...

A chaff hatása is a MODERNEBB légiharcrakéták ellen a 0-val volt egyenérétkû.

A valóságban is 3(!) db AA-11 kellett Afrikában, hogy egy fegyvertelen gépet leszedjen egy ukrán zsoldospilóta. Az öböl háboróban is az M szériájú sidewindernek csak 70%-os volt a találti aránya egy technikailag, számszerûleg és kiképzési szinvolnalaban messze elmaradottab légierõ ellen. Azokon a gépeken még chaff/flare sem volt. Most akkor szerinted mennyit zuhanna a találti arány így? Hát ha csak a felére, akkor helyben vagyunk.

L Viper
Nem akarlak megsérteni, de nekem is jobban tetszett, hogy régebben könnyebben tudtam leszedni a Mig-29-est. De azért szívesen próbálgatok.
Kicsit idegesít, hogy 3 hõkövetõ kell egy 29-esre, amire eddig 1 is elég volt.
Molnibalage
Lehet, hogy lasan most már tényleg beírok az FF fórumra, hátha valakit érdekelnek a módosításaim. Szerintem nem, mert a nyugati skacok szerintem mazsolák. Nem szívesen néznék, hogy butítom a fegyvereket...

repvez
Nem rossz video nem is tudtam hogy ennyi gép van benne.
Ez is egy egész jo csak arra lennék kiváncso hogy a rádiozást azt hogy csinálták mert olyanok is vannak benne amiket eddig soha nem hallottam pedig jo lenne.
FalconAFpart1
falconAFpart2
Molnibalage
Na, megbirizgáltam a az izraeli a kínai és francia fegyvreket is, de ezeket nem tesztelem, kb. úgy lövöm be õket, mint a neki megfelelõ más fegyverkategóriát. Az érdekes, hogy a Mirage gépekehet egyelõre nem találtam SARH raketátt. IR az van, meg ARH (mint AMRAAM).

Molnibalage
Bazz! Falkland videot akartam csinálni én is! Ezt most lelõtték..

L Viper
Unalomûzõnek:

http://www.youtube.com/watch?v=AJ3ZXnGTdGI
L Viper
Nyugi cimbi, ennek csk átmeneti idõhiány az oka. Nyomunk még õrült dogfight-okat, leteszteljük azt a simdatát. <#vigyor1>
Molnibalage
Na, mi van? Csak én vagyok talpon? A yahoos címrõl még senki nem szedett le semmit ahogy látom... Ha valaki nem tudja a logint az szóljon!

Egyébként a modolás hatása már annyira érzõdik a játékon, mintha egy teljesen más játékkal játszanék, viszont attól félek, hogy ha majd egyszer megírom az FF fórumra, hogy én mit tettem a játékkal, lehet, hogy dilisnek néznek, de szerintem a játék így jóval közelebb van a valósághoz.

pl: Mindenki isteníti a MIG-29-est, de a valóságban gyakorló légiharcban itthon 2db magyar MIG-21bisz lenyomott 1db orosz MIG-29-et különösebb erõfeszítés nélkül. Ez az lenti teszteken is látszott. Egy 2:1-es létszámfölény még a gépek közti generációs különbséget is eltünteti szépen.

Molnibalage
Na, kipróbáltam a 3 F-4ESK vs. 1 MIG-29 és 1 SZU-27 ellen két IR rakétával midenki. Rohadt jó volt. Ahogy vártam. Az orosz egy kicsit jobbak voltak, de nem sokkal... Minden pilóta ace volt és én az F-4-es csapatban voltam.