Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Üdv ujra köreinkben !
Seaweed
Nah pedig en mar elkonyveltem hogy a csigazabaloknal eltuntel a szinrol <#idiota>
itt vagyok, itt vagyok 😊
a régi email-em már nem nézem, csak a gmail-est

mostanában nagyon ritkán gépezek, de ha kihevertem a 4 hónap frankofóniát repülhetnénk megint, mert ahogy láttam már a HL is kezeli a Falcon AF-et

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Molnibalage
http://tactical.nekromantix.com/forum/viewtopic.php?t=20900

Újraindul a helyszínek fejlesztése is! A FF fórumon is kinnr van a hír!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nézegessétek a FF fórumon a Toy test-et. Annyi új cuccot csinálnak, hogy ehaj. De vajon kik és mihez? Már szinte az összes cucc megvan ami a koreai háborúban repkedett még az 50-es években, de van pl: új A-4 és A-7 modell is!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na, úgy látszik mégsem volt hiába a FF telepítési segédlet megírása. Páran már letöltöttéke. 😊 A moddolási segédletre már ráfére egy kis bõvítés, de az majd talán csak februárban lesz bõvítve. Bár azt gondolom úgysem olyan sokan használják. A simdata-ban levõ dolgokról kéne majd írni ezt-azt.

A Korea '83 MOD-ot is be kéne egyszer fejezni, mert a kínai és szovjet erõk még nincsenek rendesen belõve meg talán a japánokat is be kéne tenni, amikor már az oroszok is belépnek, de nekik meg még nincs repcsi se betéve, talán F-4-eket kéne berakni, mert akkor még csak az volt nekik, ha jól tudom. Még én se toltam végig vele egy hadjáratot az új raketákkal és a chaff/flare nélküli F-5 és F-4ESK gépekkel, de már most jónak tûnik 6 bevetés után. Nagyon reálisnak tûnik. Az északikanak sikerült két repteret megbénítani, egyszerûen azzal, hogy túlterhelték a légvédelmet.

A F-15A sem az a csodagép, ha 4 F-15A repül 16 ellndéges gép ellen mégha csak J-6A és MIG-21MF az a csorádnyi gép. Le is szedték õket/minket, bár õk/mi is ledurrantottnuk 11 gépet..

Egy 4 gépes F-16A kötelékkel támadtunk egy repteret, de csak rajtam voltak bombák. A többi gép emgem fedezett. Hát most, hogy már nen olyan mindehatók a rakéták, csak õket néztem kívûlrõl míg repültem a reptér fele és volt pár olyan indítás ami nem idális pozícióbl ment és nem is talált, de azért 50% körül talátak el gépeket AIM-9J-vel.

A gondom az, hogy még mindig túl sok ipari létesítményt támadnak az északiak és a javítóegységek azokat javítják a kifutópályák helyett. Át kell majd írnom az északi erõk prioritásait mind a hajáratban, mind a századok bevetési arányinak megállapításánál vagy meg kell növelni az mûszaki alakulatok számát. Már most is több van belõlük mint a repterek száma 1-2-vel.

L Viper
Na elõkerültél, azthittem beleuntál a Falconba 😄
Molnibalage
Sakcok, a SAAFOPS tényleg kijön márciusig? Mert nekem nem úgy tûnik. Nagyon sok meló van még hátra a honlapjuk szerint.

Molnibalage
Nekem most príma, de holnap este röpladázok, úgyhogy az kilõve, pénteken meg a jóég tudja, hogy hol leszek. Jövõ héten 3 vizsgám van és még egy HF-et is meg kéne csinálni. Mostanában nem nagyon értek rá. Ha minden összejön akkor 20-dika után mehet a móka.

Mellesleg 1GB-os net az milyen? Mert olyat én is szeretnék. <#vigyor1>
(Nem 1Mbit-re gondolsz?)

hi
nem tudom mikor tudunk majd játszani.remélem majd mindenkinek megjavul a nete.apám aval fenyegetõzik hogy leseréljük a netet, és ha lehet akkor 1gb-ra😊😊

Molnibalage
Ezer köszi. Jó lenne, ha az AF helyett inkább az FF terjedne.

L Viper
Én lenni ottan Hasonló néven csak van egy alsó vonal a szóköz helyett a nickemben.
Seaweed
Kiraktam a BoP-ra a cuccost!
Seaweed
En nem lenni ottan...
Gundark
Egyébként eltásak nem vagytok fenn az iwiwen? 😊 Én igen, és igen bonyolút rám találni. No meg mégiscsak egyívású pszichopaták vagyunk 😊

Seaweed
Mit kene felrakni BoP-ra?! (Neuro franciaorszagban van/volt(!?*), es mas regota az emailcime is....(regi nem mukodik...amugy leledzik mert airsoftos baratai lapjara rendszeresen jar csak BoP-ot keruli el..szal en birizgalom manapsag csak egymagam a BoP-ot...) Ha fel akarsz rakatni valamit en is fel tudom tenni...

*.:de az is lehet hogy itthon van....mert pl ma is irt a forumukra...eleg aktiv arra fele ....
L Viper
Oké, azt megköszönném, leszedem onnan akkor.
Molnibalage
Már régen készen van, de Neuro nem válaszol semmire, így nincs fent a BoP-on. Felrakom a yahoos címre.

L Viper
Balage, már akartam kérdezni: A telepítési segédletet bûvölöd még ?
Beletetted az IFF-et ?
Molnibalage
Köszi, Cifu már ellátott pár képpel.

Gundark
Gundark
ÖÖ itt vannak képek. Az egyiken egy 16os indít és neki nincs törzstartója 😊 Mármint rendes amivel lõni lehet 😊 A másikon meg a szárny alá teszik a bácsik

sparrow

Gundark
A fantomok csak a törzsön vitték a verebeket? Mármint vietnámban. Gondolom a VB bevetésre mentek akkor igen, de ha CAPre? A Janes FA 18ban a superhornet is visz bárhol sparrow-t. Persze az is lehet hogy az elsõ sparrowoknak kellett valami amit nem lehetett a szárnyon megcsinálni, mig az újaknak nem.

Molnibalage
Hali gyerekek, lenne egy kérdésem. A minap fater mögöttem állt mikor játszottam azt megkérdezte, hogy mit keres az a sok Sparrow a szárnyam alatt. Õ azt mondta, hogy pár kísérletet végeztek a Sparrow-val, de csak a törzsre lehetett rakni 2 db-ot, de a szárny alá soha? Namármost az ÖSSZES repszimben amivel VALAHA repültem az F/A-18A is képes voolt Sparrow-ot hordozni. A Lock On-ban és az összes Falcon verzióban is.

MINDENKI tévedettt volna. Elkezdtem keresgélni, de sehol nem találok olyan képet és info-t ami megerõsítené, hogy a szárnyak alá is lehetne függeszteni Sparrow-t, de olyat sem ami cáfolná...

Ki mit tud?

Gundark
Igen, de ne felejtsd el hogy vannak akik még komolyan gondolják hogy a hadseregük alkalmas legyen valamire 😊

L Viper
Szegény csóró angoloknál kicsit másképp van. Nálunk tizenakárhány Gripenrõl szólt a dolog, angolék meg rendeltek vagy 300 db JSF-et mikor eldõlt, hogy a Lockheed Martin X-35 nyerte a tendert.
Gundark
Már sokszor beszéltünk errõl 😊 A fõ gond az hogy nincs semmi elképzelésünk. Legyen e pl légierõ? Mindenki vonogatja a vállát. Tartozzon e a hadsereghez. vagy önálló legye é. Mindenki vonogatja a vállát. Legyenek e nehézfegyvereink. Tankok stb. Vonogatás. Aztén néha valaki bedobja hogy "jaaaajaaaatank az támadófegyever mit fognak rólunk gondolni..Biztos azt hiszik hogy erõszakos határreviziót akarunk.. " Lassan megvalósul az igazi Mátyási hadsereg (bár szerintem Õ már egy pár embert karóbahúzatott volna itt 😊 van is meg nincs is. És! Egy pillanatra se kövessük el a hibát, hogy úgy gondoljuk , errõl a KATONÁK tehetnek. A Gripen pedig egyszerû gazdasági döntés volt. Ellentételezés 😊 De most van teszkó gazdaságos vadászgép 😊

L Viper
Annak idején, amikor a Dél-afrikaiak megvették a Gripent kirobbant a korrupciós botrány. Cikkezett róla a Top-Gun is. A Cseheknél is volt valami, de ott meg az akkori árvízi károk miatt szerzõdést bontottak és végül nem vettek.
Nálunk mindenki azt várta, hogy az F-16 -os kerül ki gyõztesen a tenderbõl. Amikor nyilvánosságra hozták a döntést, a szakma és a repülés rajongoi egyaránt leesett állal vették tudomásul, hogy nem lesznek magyar F-16 -osok.
Még kép is készült pedig ék alakú felségjellel repkedõ Falconokról.
Molnibalage
Hát igen, a lengyel kollegák sokkal hozzáértõbbek, mint itthon bárki aki a honvédlemrõl dönthet.

Állítom, hogy az itt fórumozók kötül BÁRKI jobban ellátná a honvédelmi miniszter szerpét mint eddig bárki.

L Viper
Most meg az én netem vacakol, egyszerûen nem tudok üzenetet küldeni csigalassú !!!
L Viper
Tudom, hogy annyira nem új infó, de annak idején "nekünk" is lehetett volna...
L Viper
Más téma, cikk: A Lengyeleknek már van F16: Megérkeztek az új gépek
L Viper
A Franciákra is elég jellemzõ ez, annak idején ugye elnyerték a légvédelmi rakéta tenderünket a "vállról indítható" kategóriában. Igaz ugyan, hogy teherautó platós változat lett belõle, ha még emlékszik még valaki. Van már egy jópár éve.

Aztán az éles bemutatón csúnyán leszerepelt a Matra. A régi orosz csodák meg nem hibázták el, pedig a francia propaganda mást mondott. Akkor a kezelõk nem megfelelõ kiképzésére fogták a dolgot...
Gundark
Ha belegondoltok ez teljesen természetes. Mind az orosz mind a nyugat úgy adja el a gépeit és a fegyvereit hogy ez a legjobb mert jobb sokkal mint a... Nem fognak arról beszélni hogy mikor nem találja el a célt a rakéta. (teszem hozzá abban a cikksorozatban az Aranysasban amiben a BVR képességrõl volt szó a falcon MFD képe volt berakva ábrának 😊 L Vipernek igaza van ebbõl a szempontból. Cél, befogás (már határeset ha esetleg tobb minen kell hozzá😊 fire and forget. Ami abból áll hogy kilõttem a rakétát és dögöljön meg. Az hogy van közben egy s más, gravitáció, légellenállás,hajtóanyag stb az nem fontos.

Molnibalage
Kapaszkodj meg, még ma sem jött meg, de végre van net. A szerzõdés azonnali felmondásával fenyegetõzem és emelt hangom félig üvöltve közöltem, hogy holnap bemegyek a központba. Úgy látszik hatott...

L Viper
Szétverem azt a buzi postát, ez már azért hallatlan a részükrõl és elszomorító. Külföldrõl is hamarabb meg lehet kapni egy rohadt levelet !!!
Molnibalage
Na, ja de ki az az idióta aki a no escape zone-on kívûl indít sidewindert? Mert én nem. A rakéták manõverezõképessége abszolút hiteltelen, ezért írtam át. Láttam már éles felvételt Falkladnról és már hárborúkból is. Hát nem fickándoztak enniyre a rakéták...

A 70-80-as évek fordulóján egyetlen rakétáról állította még a tervezõje sem, hogy 7-8G-s meneõverezõ célt leszedne, pedig propaganda azért mindehol is van rendesen. Én a saját beállításaimmal játszok és TÉNYLEG melegen ajánlom mindenkinek.

Most egy ideig ritkán leszek, mert a köcsög internetszolgáltaltó nem szolgáltat 3 napja semmit, de az elmúlt két héten is alig volt valami. Hûségnyilatkozatom is van, de én ezzennel asszem beintek nekik.

LViper, a cucc még mindig nem jött meg. Hát jól kezdõdik ez az év. A szolgáltató nem szolgáltat, a Posta nem dolgozik. Szép kis országban élünk...

Bucser
Igazából arról bezséletk, hogy nagyon sok rakétának van No escape zone-ja aminek teljesülese esetén ha jó allapotban van a rakéta szinte 100%-os a találati arány. Megmegkérdezte a srác aki a rakétákért volt felelõs, hogy miket írtál át a missiles fileban.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Nos én ennyire nem vagyok számszerüleg tájékozott a mennyiségekkel kapcsolatban, de bizony a valóság az biztos, hogy más.

Gondolom nem én vagyok egyedül aki olvasta a Top Gun, késõbb Aranysas magazin cikkeit a légiharcokról, említhetném az Izrael és szomszédai közti légi háborúkat példának. Ott bizony elég sok rakétát ellövöldöztek. De a vietnámi statisztikákból is lehet szemezgetni.

A közelmúlt eseményei bizonyos szempontból még kösösek, biztos van benne eltúlzott propaganda is a szövetséges oldalról.

Szerintem annyi a lényeg, hogy a Falcon egy játék és sokan nem szeretnek "szenvedni". Lövök és bumm, találjon. A nyugati srácoknak ez elég is, ezt szokták meg.
Sok minden valóban közelebb áll a valósághoz a módosításaiddal, de a "nagyérdemû" többsége csak játszani akar. Talán ezért is volt ez a fogadtatás.
Molnibalage
Nem, edig nem, de mint láthatjátok KAPÁSBÓL azzal jöttek, hogy az a cucc, úgy jó ahogy van. Hát akik mindig csak a nyugati gépcsodákkal repkednek azok lehet, hogy ezeket a baromságokat elhiszik.

Nehogy már az összes '70-es évek beli nyugati és izraeli légiharcrakétaûéták 90% feletti találati aránnyal rendelkezzenek egy 9G-s manõvert végzõ cél esetében, mert ez HAZUGSÁG. A irzraeli pilóták szigorú kiképzése során sulykolva volt, hogy csak ideális indítási pozícióból tüzeljenek és még így is "csak" 60% körüli volt a találati arány, úgy hogy az orosz gépeken a valóságban nincs flare a játékban meg még van alapból.

A flare képesség elvételét is kifogásolták, hoy én ezt mi alapján merem tenni. A chaff/flare az a 4-dik generációs gépeken (F-14A, F-15A és az utánuk jövõk) jelent meg és a '80-as években nem nagyon volt a világban eladott USA gépeken ilyen, max konténerben, de azok sem elterjedtek, mert baromi nagy a légellenállásuk. Az orosz típsuok közül is csak az MIG-23MLD, MIG-29, SZU-27, SZU-27 és SZU-25-nek van. (talán még a SU-22-is, de tudtommal azon sincs.)

A chaff és flre mennyisége is sokszor a vicc kategórában van.
240 flare és chaff A-10-en. Azért az sok, még ha a chaff-et duplán szórja, de a chaff-et meg nem. 360 chaff az F-15A-n. Na ne röhögtessenek. Egytlen gépen sincsen több 40-80 db-nál. A SZU-27-en van 38 db, ez megtaláltam a neten. Namármost a SZU-27 az egy nagydarab gép azon van hely. A-10 és SZU-25 kategória is kicsit más, mert viszonylag sokáig van kitéve az kézi indítású IR rakáta fenyegtésnek.

De a Mirage-2000-nek is 100 feletti a chaff és 16 flare az alapérték. Ekkora baromságokat...

repvez
És valaki már jelenkezett kiprobálásra?Egyépként már zárolták a topikot
Molnibalage
Na, beírtam a fejlesztéseim és egybõl nem tetszik nekik. Elõre megmondtam. Mazsolák.

Itt van a párbeszéd.

http://www.freefalcon.com/forum/view_topic.php?id=14940&forum_id=2&page=2

Molnibalage
Le van lõve a FF oldal. Csak nem az FF4-et töltik fel?

Molnibalage
Ja, de csak 6 percet enged és azalatt nem sok mindenre jön rá az ember. NAGYON komoly a dolog. Az teszik benne, hogy a modellezõ egyenleteket meg lehet jeleníteni, mert számomra ez nagyon érdekes. Szeretem látni és tudni, hogy hogyan mûködnek a dolgok. Ahogy láttam már légiharc is lehet benne, mert volt könytár a fegyvereknek és légiharcrakétáknak is. Maga a játék az már túl komoly nekem. Se idõm se pénzem nincs erre. Ha CSAK ezzel kéne foglakoznom és semmi mással akkor jó lenne, de így...

Bucser
Balázs kipróbáltad az X-planet végül?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

L Viper
Aggasztó. Mióta húzódik már az FF4 !
Molnibalage
Itt az újév és sehol FF4 és SAAFOPS. Ez elkeserítõ. 😞

Molnibalage
Ott sem találok semmit. Hát ez jó, ha most tûnik el a project..

Bucser
elloptak a domainjuket.

www.combat360.org

Molnibalage
Mi történt a SAAOPS honlappal? Nekem nem jön be...