Falcon 4.0 - BMS 4.3X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
OF-ben ki van dolgozva a radarnál a "hegy takarás" ?
Ahogy néztem az OF telepítõt baromi sok mindent beépítettek, sajnos választási lehetõség nélkül. Látszik, hogy béta a dolog, de nagyon ígéretes.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy itt meg is állt a fejlesztés.
DE HOL KÉSIK MÁR AZ FF4 !!!???
A játék motorjában is mintha átírtak volna ezt-azt. A radarok mitha kicsit máshogy mûködnének. Kétszer akkorára lõttem ba a SZU-27 radarjának chaff érzékenységét, de még így is tök halálos maradt az AA-10C, de a skálázás is fura. Alapból 0.2-re volt belõve még a modern gépeknél is az érték. Erre belõle a F-4 Phantomot egész reaális, de ha 0.012-re lövöm be akkor már tök halálos az egész. Az FF3-ban az érték 0.06 körülire van beõlve és akkor egyenértékû a kettõ.
Szóval az OF beállítás egyelõre kicsit elnapolva amikor jobban ráérek, mert sokat kell tesztelni. (Az IR chance jól mûködik, ugyanarra belõve, mint az FF3-ban, nem érzek különbséget.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha pedig nem akarom használni újra rákattintok a cockpit addon telepítõre és uninstallálja, tehát az eredeti kabin jön vissza, bár a file-ok ottmaradnak.
Nem tudom mitõl, lehet hogy nem a legrészletesebb tájtextúrákkal kellett volna feltelepítenem. Te melyikkel használod és hogyan fut nálad?
Gépem : Celeron 2,4 Ghz 2,6-ra felhúzva, 1GB memória,
Ati Radeon kártya X1600 Pro 256 Mb AGP-s.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gondoltam letöltöm az OF-t és azzal próbálkozom. Felraktam a FF-t, tartott vagy 3 óráig, de valamit elronthattam mert folyamatosan szaggatott repülés közben és az asztalra dobott ha a menüben a tactical references-re kattintottam. Szóval újra kell telepítenem, ezért letöröltem.
Jól értem hogy az OF rögtön telepítés után tartalmaz egy csomó hasonló javítást, amit az F4-re utólag kell feltenni az FF-el és patchekkel?
Más. Az OF átalakítása szépen halad. A radarok már készen vannak, az FF-es simdata.zip elvileg jó ehhez is,de scak úgy, ha csak a misdata-ban levõ dat filekat másoldo be és nem az régsz simdata-t. Sajnos OF-ben tudommal nincs IFF.
Az Irak-Iráni háborút is jól meg lehetne csinálni az ODS helyszínen. Igen sok fajta gép repülhetne benne.
Ha valaki megcsinálná a magyar MIG-29 sknit az jó lenne, mert akkor a Balkán helyszínbe bele lehetne applikálni. Sajnos a skinezéshez nem értek. (Nem tudok sem dds-t konvertálni, sem rajoló progit használni.)
A metódus meg nem értem, hogy miért, hogy miért nem érhetõ. Ott egy könyvtár amit leírtam, másold ki a texture.zip-et onnan máshová miután felrakatad az SP4.2OCI-t. Aztán unistallálod az SP4.2-es Falcon-t. Ezután újra felrakod az alapjátékot és az FF3 telepítés elõtt felülírod az SP4.2OCI-ból kimásolt texture.zip-pel az eredetit. Ennyirõl szól az a rész amit nem értesz. Ezután jöhet a többi.
A texture.zip az nem csak a koreai helyszín textúráit tartalazza, hanem az összers olyan textúrát ahol "zöld" a táj. Nem tudom most hirtelen szebben megfolgalmazni, de vannak olyan közös textúrák amiket midegyik helyszín használ. Tehát az Europe helyszín is vesz ki innen, de rak fel újakat is. Az ODS helyszín is felrakja az új sivatagos textúrákat, de azon a térképen is van zöldterület, tehát azokat a szebb SP4.2-es textúrával jeleníti meg.
Egyébként az OpenFalconos texture.zip is jó, de az már 80MB, nagyrészt a SP4.2-es textúrái vannak benne, de azért lehet bennen feljavítva ez-az, de darabszámra ugyanannyi file van benne, mint a másik kettõben.
És ki akar koreában repkedni, ha irak vagy vietnám fölött is lehet!
Kétszer indítottam el a telepítést, egyszer a falcon könyvtárába, egyszer egy ideiglenes könyvtárba (hátha innen lesz 'lenyúlható' az emlegetett texture.zip file), de mindkétszer amikor elkezdte felülírni a falcon filejait, a folyamat 25%-ánál meghalt a windows. Menni ment, csak az ablakok, programok, gombok, kontrolaltdel nem reagált. Mindkétszer csak a reset segített. Valamit nyilván rosszul csinálok.
Lehet hogy bennem van a hiba, de a 2a és 2b pontokat egyszerûen nem tudom értelmezni. Az addig oké, hogy felrakom a falcon 4.0-át, és elindítom a Superpak 4.2 telepítõjét. De innentõl totál homály az egész.
Hol és minek kell megkeresni a texture.zipet, és hogyan kell elmenteni?
Totál érthetetlen az egész. 2.b pont szintén.
A 3. pontól újra világos az útmutató, de ugye ezzel nem sokra megyek, ha értelmetlen a 2a és 2b pont.
Bocsi a kritikáért, de az említett rész egyáltalán nem úgy van megfogalmazva, hogy a falcon témában járatlan személy ki tudjon igazodni rajta. Legalábbis nekem nem sikerült.
Mi a túróhoz készül ez a sok repcsimodell, még légcsavarosok is? Csak nem megcsinálják az 53-as hadjáratot? Falcon motorral az érdekes lesz..
Minden rakatta manõverezõsképessége és flare érzékenysége egyezni fog és a radarok chaff érzékenysége is. A chaff/flare szórás képessége és a darabszámok is egyezni fognak.
MA ESTE RÁÉREK!!!
Na ezért kéne segítség a teszteléshez...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A simdata az csak a gépen levõ chaff/flare mennyiségét változtatja és a rakéták manõverezõképességét, az objectsben levõ fileok, meg a gépekre rakható fegyverzet módosításait tartalmazza, a repüõgépek radarjainak chaff érzékenységét, chaff/flare szórás letiltása pár gépen, RWR, és még pár egyéb finomhangolást.
Sajnos a játékban levõ SARH rakéták chaff érzékenysége csak az indító gép radarjától függ, ezért az egyes idõszakokhoz tartozó gépekhez csak egyfajta Sparrow-ot rendszeresítek, mert a chaff rézékenységben nem lehet õket megkülönbözeteni, ha egyazon gépre rakod. Teáht, ha megscinálnám, hogy az AA-2C-t rárraknám az F-15A-ra és a MIG-21MF-re is, akkor az F-15-rõl indítva kevésbé lenne érzékeny a chaff-re, mint a
másikról. (Nem'tom, hogy ez érthetõ -e, az a baj, hogy én már annyia átlátom a játék mûködését, felépítését, hogy nektek abszolút nem triviális ami nekem igen.)
Tehát, ha a '91-es Öböl-háborút akarnám modellezni és rárakom az F-15A-ra (bár akkor asszem már volt C verzió is)a modernebb M Sparrowot az F helyett, akkor se lesz jobb a chaff érzékenység szempontjából, tehát erre a korra egy külön objects filegyûjtemény kell, ahol az F-15A radarjának más a chaff chace értéke. Namármost, ha az F-15C berakom a játékba, akkor le kell tiltani az AMRAAM-ot, de ez csak úgy tudom megtenni, hogy vagy letiltom/leveszem a géprõl a fegyvert, de akkor hiába nem játszol hadjáratot, csak TE-t vagy dogfigtot, akkor nem lesz a gépen AMRAAM, vagy ha vagy a squadron stores-ból törlöm az AMRAAM-ot, dr akkor SEMMILYEN gépen nem lesz AMRAAM, mert alapállapotban csak EGYETLEN squadron stores van és abból nyúlja le az (majdnem) összes gép (a repszázad)a fegyvereket. (A saját objects-emben az én hadjáratomban levõ gépeknek mecsináltam minden géptípusnak a saját stores-t.) Remélem kezd érzõdni a probléma...
Orosz gépeknél ez könnyû, mert szinte minden gépnek saját radaros légiharcraktája van. Az AA-10A van csak két gépen, de a SZU-27-rõl indítva potosabb, mert annek jobb a radajának a chaff chance értéke.
Na, és akkor még meg kéne csinálni az IR rakéták beállítását is, és újabb gond, hogy nem tudom, hogy ki mivel szeret repkedni, mert pl: a görög, izrael, és francia gépeket alig piszkáltam meg. A Mirage 2000 széria és a Rafale megvan, de ezeket nem teszteltem, hanem az eddigi tapasztalataim alapján lõttem be. (A Rafale sem a szívem csücske a játékban, mert ez is már az "AMRAAM-os" kort képviseli, kiöli az élvezetet a játékból. A Mirage 2000-bõl is megcsináltam a '80-as évek Mirage gépét.)
A '73-as Yom Kippur háborút is meglehetne SOKKAL reálisabbra csinálni, de hogy arra mikor lesz idõm. Össze kéne kaparni az info-t a szembenálló felek reális erejérõl, átírni egy rakás dolgot. Egyáltalán repked valaki azon a helyzínen?
Tehát összeségében elmodható, hogy a mostani objects-ben levõ fileok a '80-as évekre lövi be a játékot, hogy az Europe helyszín és a Korea '83 MOD-om használható legyen.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nekem semmi bajom az AMRAAm-okkal és mivel a beépitett kampányok 2005os és 2010-es éveket mintázzák ezért még jo hogy van benne.Ha alapbol lenne 70-80-as hadjárat és abban is szerepelne akkor azt mondom jogos a reakciod.Mindenkinek más jön be.Ezért van szügség az olyan mod cuccokra amivel mindenki megcsinálhatja a neki tetszöt.
Egyébként leirnád hogyan kell telepiteni a mododat?mert nem találtam meg a forumba a yahooson meg csak angolul van.Mert én bemásoltam a simdatát és az objectet, de az elso kuldinél ugyan ugy telerakott amraamal.Egyébként meg ha annyira nem szereted ezeket a raksikat akkor arra kéne rájönni hogy hol tárolja a progi a raksik bevethetö mennyiségét és lenullázni öket mindkét félnél.igy bármilyen kampányt is indit az ember nem használná a gép sztem.
Valaki egyszer elkezdett F-16A cockpitot, jó lenne, ha valaki egyszer befejezé, mert nekem herótom van az AMRAAM-os korszaktól. Sajnos a nyugati srácok úgy nézem, hogy a modernebb gépekre buknak, amikkel nem mûvészet harcolni a "buta" ellenség ellen.
Ha fordítva lenne, hogy OF-est át lehetne tenni FF-be az még jelentene is valamit. Az OF a jelen állpotában nem sokra jó. Szanaszét kéne moddolni. Ha majd egyszer TÉNYLEG sok idõm lesz, akkor azt is átállíthatom olyanra, mint az FF3 modjaim.
Egyébként a metódus nagyon egyszerû, hogy hogyan írhatod át a flare érzékenységet. A simdata.zip-ben minden rakétának vagy egy olyan sora, hogy seeker type és version. A version utáni szám utal arra, hogy az F4Browse-ban melyik IR data vonatkozik az adott rakétára. Ott tudot állítani az érzékenységet és a földháttér zavarási faktorát is, ha range-t megnöveled, akkor meg az keresõfej érzékenységét javítja, de azt nem kell piszkálni szerintem.
Jó poén volt lebutítani az AA-11-est úgy, hogy még hátulról sem volt esélye találni, úgy hogy utánégetõvel repültem. 😊 De ez tényleg csak poén, természetesen nem erre lövöm be a cuccost.
2. Azt hittem ez tisza. Megkeresed a éeírt könyvtárban a texture.zip-et és elmented máshova. Amikor felrakod már az FF3-at ELÕTTE felülírod az ALAP Falcon 4.0 texture.zip-jét ezzel. A file elérhetõ a yahoos "tárhelyemen". A login és psw lejebb már votl többször is.
Más. Rájöttem, hogy hogyan tudom a flare chance-t is befolyásolni!!!!!!
(Csak megint beleolvastam az FF3 manualba és leesett, hogy hogyan kell.)
Namármost amennyire tudok már moddolni, hogy megcsinálnék egy koplett "High relism MOD-ot". Nagyrészt a mostani állapot továbbfejlesztése lenne amit most használok. Az flare chance-nél is olyan röhejes értékek vannak, hogy muszáj megváltoztatni.
(Errõl lehetne egy kis eszmecsere, hogy melyik rakettára ki mennyit adna.)
1:Mi az a Cobra? Érdemes e feltelepíteni? A leírás végén látható szép screenshotok Cobrával vagy anélkül készültek?
2: Ezt a "táj textúráinak lenyúlása" dolgot nemigazán értem. Az oké, hogy kell hozzá a SuperPak 4.2 nevû cucc a netrõl, de ha ez megvan, mégis honnan és mit kell lenyúlni és lementeni?
Egyenlõre ennyi jut az eszembe.
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
A terep kissé hepehupásabb mint az alap Falconban.
A 3D-s kabin gyönyörû. Elég sok mindent nem a megszokott módon kell kezelni, mint az AF-ben vagy az FF-ben. Jó sok munka van benne, kár hogy idõ elõtt történt ami történt a csapattal. A weblapjuk még mindig nem él. Remélem egyszer azért kiadják teljesen befejezve és optimalizálva. Mindenesetre a texture.zip-et innen is ki lehet szedni az FF-hez. Vannak benne változások és javított textúrák.
Ha az én cuccaimmal játszod ez is, akkor azért érdekesebb lesz. (A Jaguar-t és Tornado-t még nem birizgáltam meg, de az is meg lesz egyszer.) Ma ESETLEG belefér egy kis multi, de nem sok.