Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Valóban az OF-es a legszebb, legrészletesebb, csak van egy zavaró szépséghibája. Nincs befejezve és ha elrepülsz néhány reptér felett a messzebbrõl látott textúra képe nem egyezik meg a közelivel és furcsa váltáson megy át, amikor közelebb repülsz, vagy pl a külsõ nézetet távolítod, közelíted.
Szerintem az AF Hitiles hibátlan, semmi ilyesmit nem tapasztaltam, bár valóban nem annyira részletes, de szerintem elég.
L Viper
Érdekes, mert nekem is teljesen jól fut az AF+Hitiles, lentebb írtam milyen a masinám. Az Openfalcon meg nálam akad. Ez furcsa.
Molnibalage
Félve jelentek ki valamit. Egy kedves sg-s fórum tag adott egy torrent linket az aeyes FIZETÕS kabinokról. Szabad ide kiírni? Vagy az nagyon pofátlan lenne?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na, ja de a gép akkor csal mint állat. Ha nincs AWACS, az ellen akkor is kilövi jóval látohatáron kívûl az AA-7-et mikor a MIG-23-nak nincs NCTR módja, tehát ha én repülnék vele fingom nem lenne, hogy kire lövök IFF nélkül. Az AI mindig is úgy játszott, mintha neki lenne IFF. Akkor nekem miért ne legyen??

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mégegyszer..
Az OF magasan a lejobb---->

Ez az OpenFalcon free HiTlies--->

AlliedForce a HiTiles kieggel...

Eredeti AlliedForce...

Én beírtam a fájltulajdonságokhoz vagy tíz trackercímet....

Gundark
Nos 1 :

Nekem ez van fenn és nincs vele semmi gondom. Pedig sok sok csata felett repültem el mikor orrba szájba lõtték egymást lent, közben meg a mi a 10eseink meg az ellen 25ösei löttek mindenkit 😊
2
Szerintem van egy kis gond az értelmezéssel. Az alapgépeken IFF válaszjeladó van. Viszont nincs mindenkinek kérdezõje. Olyannyira hogy külön procedúra a ki meg a beszedése a felszállás elõtt/után. Valószinûleg csak azok kapják akik kimondottan CAPre mennek,(15ösok legnagyobbrészt) és még õk sem mernek mindenkire lõni BVRben csak megerõsitéssel.

Molnibalage
Háát, most próbáltam ki az AF Hitlest. Baromi gépigényes és alig szebb az OF vagy SP4.2-es textúráknál. A saját hadjáratomban csak tényleg sok egységnél kezd szaggatni max. grafikán. Af-fel le kellett vennem mindent 3-4-es csúszkabeállításra, az effketeket minimumra, de még így is szagattot amior a fronthoz értwem, pedig csak 2 gép volt 30 mérföldön belül. Én és a köteléktársam...

repvez
bocs hogy ugy leléptem de gyorsan el kellett mennem.Már keresem a modját hogyan tudom megcsinálni a torrentet.Állitolag lehet saját trackert beállitani igy nem kell valamelyik nagy torrent oldalra felrakni.Az elözö azért nem volt jo mert nem irtam oda semmit.Csak nem tudom akkor sindelnet-nek hogyan ment ha a gépem se volt bekapcsolva.holnapra megprobálom összehozni.
Molnibalage
http://homepage.sunrise.ch/mysunrise/twaelti/ht/pics/normal/index.htm

Na ez most az AF-hez való HiTiles lenne? Mert ez twaelti Hitiles néven találtam...
Az AF-es nekem egyébként meg van, és majd egyszer azt is kipróbálom FF3 alatt, mert mûködik.

Mûködik az,csak kevés a feltöltõ...ketten vannak,és 0.1%-nál járok<#rinya>

Molnibalage
Sajnos nem mûködik.

Molnibalage
Akkor én voltam a hülye, mert csak rápillantottam, hogy jött e valami új, de mivel te már megnézetd, én már nem újként láttam. Megyek és csekkolom.

repvez
a másikon ottvan pedig ellenöriztem.
Molnibalage
Melyik címre gondolsz? Se a [email protected] se a [email protected] se jött még semmi. Bírom mikor ilyen lassú a levelezés...

repvez
nézd meg a yahoos cimen hogy muxik e az a torrent amit csináltam?
Molnibalage
Hát, ha van türelmed (Legyen, könyörgöm!<#szomoru1>) feldarabolhatod 7500000byte méretû szeletekre és elküldheted a yahoos tárhelyre azt onnan elérhetõ lenne. Nem baj, ha minden nap csak pár szeletet töltesz fel, egyszer csak fennt lesz. Én az 57 Megás texture.zip-et 35 perc alatt felraktam, ha jól emlékszem. Feltöltéskor arra kéne ügyelni, hogy miden file témájába másold be a rar sorszámát, hogy letöltéskor látszodjom, hogy mit nyitsz meg. (Én is így csináltam.)

repvez
A tárhelyre csak azt tudom hogy 1GB van ingyen de fogalmam sincs hogyan kéne használni mert nem tudok olyan jol angolul.A képeket látam, de szerintem ott a talaj szerkezetbe is változtattak mert sokkal jobb a domborzata mint az alapnak.Meg kéne kérdezni valamelyik forumon erre a linkre hivatkozva hátha tudnak rola valamit mondani.Ha már a neve megvan meg már keresni is lehet utánna.Vagy a filefront is szoba jöhetne tárhelyként,de az nem warez igy oda nem lenne szerencsés feltenni mert bárki láthatja.
Molnibalage
Ja!

Repvez, nekem FF-hez kéne. Twaelti payware Hitiles néven találtam meg, az OF eztis kínálja fel telepítéskor. A 2625-ös hozzászólásban linkeltkép textúráit láttad már. Nem gyenge, de nem'tom mi az...

Ha tényleg megvan neked akkor, tényleg fel lehetne rakni valahova. Még lenetebb te reklámoztál asszem egy tárhelyet. Azzal mi van?

L Viper
Ez a HiTiles régi Falconhoz van kifejezetten ?
repvez
Nekem azt hiszem megvan megkeresem majd.AF-hez is a 122mb-os és a 80 mb-os is.Azt még nem néztem hogy OF-hez is jo-e.Csak valahogy fel kéne rakni valahova.Vagy valaki leirhatná hogy hogyan kell torrentbe megosztani aztán talán ugy könnyebb lenne.
L Viper
Természetesen a Mig-ekhez az IFF a Varsói Szerzõdés gépeivel volt csak kompatibilis.
A cikk az jó volt anno a Top Gunban. Azért kaptak feladatokat a 29-esek, de valóban csak korlátozottan.
Molnibalage
http://www.hitiles.tk/

Asszem lehet, hogy megveszem februárban ezt a Hitilest. Aeyws cockpitból is majd lesz egy kisebb bevásárlás. 10 euró egy kabinért és a textúrákért nem nagy pénz szerintem.

Molnibalage
Naná, az OROSZ IFF miért lenne kompatibils az NYUGATIVAL???
Tehát az USA gépek a szövetségeseinek eladott gépekkel lazán együttmûködik, pl.: USA Dél-Koreával. Ugyanez van az orosz gépeknél is. aZ régi idõkben az az szovjet-magyar gépek is felismerték egymást.

repvez
Hát erre az IFF-re visszatérve.Lehet hogy volt valami hasonlo rendszer már akkor is de nem olyan ami kompatibilis lenne másokkal.Lásd a kosovoi háboruba nem nagyon engedték vagy csak külön bejelentésre felszálni a mi 29-eseinket mert az itt járörözö f-15-ösök nem tudták öket barátként azonositani, mert nem volt IFF-rajtuk csak ugy mint a mig21/23-asokban ezekbe is késöbb épitették be.MÉg a TOPGUN-ba is volt rola cikk.Ugyhogy nem mindegyikre kötelezö belerakni talán csak a 3. vagy 4. generácios gépekbe.amik átestek már valamilyen korszerüsitésen.
L Viper
Jók a tájképek nagyon. Hú csak lenne már valami ezekbõl.
Molnibalage
http://ezcompany.forumup.net/post-328-ezcompany.htmlhttp://usvaf.com/Gallery/Falcon-4-FreeFalcon3-Gallery/F15C_patrol

A tájképek textúrái honan vannak? NAGYON kemény!!

Más. A Gamestar fórumán épp John Carmack kijelentésén vitáznak, hogy a DX10 fölösleges. Hát a Falcon kapcsán világított rá, hogy valszeg igaza van. Nézzük csak meg a Falcont. Tudtommal még most is elég neki a DX6!!! Nem semmi...

L Viper
Az IFF-et meg tudom erõsíteni a magyar légierõ gépeinél is használták.
Váltogatták a kódokat is bizonyos idõközönként.
Molnibalage
"Pedig nem minden gépen volt IFF."

Nos, a fatertól tudom, hogy még a MIG-19 és MIG-21 LEGELSÕ radaros verzióin is volt ellenség/barát felismerõ. Akkor nehogy már
a nyugati gépeken ne lett volna. Hogyan vivsz akkor BVR légiharcot???

Egyébként lehet, hogy saját gépet is eltrafálhat az AMRAAM, mert egyetlenegyszer próbáltam ki, hogy befogás nélkül indítottam, úgy hogy a haver és az ellen fogócskázott egymással, de a havert trafáltam el. A nagy kapkodásban perszel lehet, hogy véletlenül õt fogtam be és azért találtam el. Ki kell ezt is próbálni.

Egyébéként én moddoláskor csak a játék paramétereit állítom át a játékhoz készült progival, az F4Browse-szal és Tacedittel meg hadjáratot csinálok. Az összes többi változtatás meg .dat fileék átírása ami meg egyszerû szöveg átírás. Amit te írtál az már rég az exe programozása lenne...

Molnibalage
Hát kurzorral könnyebb mint tekerõvel, mert ahhoz hogy tekerj valamit 2 ujj kell és egyszerre csak az egyik irányban tudod mozgatni a kurzort ezzel a módszerrel. Egyébként meg gyakorlás kérédse az egész. A pilóták külön gyakorlolják a HOTAS rendszer használatát, hogy úgy menjen, mint zongoristának a játék, csukott szemmel is akár.

Bucser
pedig nem minden gépen volt IFF.

Azt kellett volna inkább átírnod, hogy a rakéta nem csak ellenséges célpontot támad hanem sajátot is.

A befogás nélküli rakéátacsapás meg csak akkor lehetséges ha AWACS-al van kapcsolat és az AWACS jeleit használják a pályakorrekcióhoz és a kilövési paraméterek meghatározásához. Természetesen ezt nem tudták elkülöníteni a programban, hogy éppen van-e a környéken AWACS vagy nincs lévén a rakéta indítási paramétereit egyetlen bejegyzés tárolja.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

" botkormányon vagy gázkarin levõ két tekerhetõ beállítóval mozgatje fel-le/jobbra ". nna erre voltam kivancsi. Bizti belatod Te is, hogy egy "binaris" gombbal (azaz a kurzorral, ami vagy 0 vagy 1, erted) nem tudsz ugy mozogni mint egy tekerovel. Erre ertettem a pocsolest...
Amraam>
Nahh, ez gaz. Pff. :-/

Egyebkent koszi a valaszt.
Molnibalage
Nos, valóságban is így van, de ott a botkormányon vagy gázkarin levõ két tekerhetõ beállítóval mozgatje fel-le/jobbra balra tudtommal. Ebbe mi a "pöcsölés"? Hogyan másogy lehetne csinálni???

Az 5 mérföldnél közelebbi célokat, persze nem RWS, TWS, VS, vagy LRS módban kell befogni, hanem a dogfight módok valamenyikével. BORE, 30x20 vagy 10x60. Választék az van bõven...

Az ARAAM-nál meg hiba van.(szerintem)Még a T-t sem kell megvárni, kilövés után azonnal meg is fordulhatsz, akkor is szépen rávezeti magát a célra, csak amíg nem kapcsol be a saját radarja, addig nem pontosan a cél feé repül asszem (póbáld ki!), mert nem kap pályakorrekciós jelet.
Még azt is meg lehet tenni, hogy befogás nélkül indítod el enyhe emelkedésben és amikor bekapscol a radarja, AUTOMATIKUSAN rááll a legközelebbi ellenséges gépre.(Ez meg azért hülyeség, mert alapállapotban a készítõk szerint még az F-16-ban sincs IFF, akkor a rakéta honnan tudja, hogy ki az ellenség? Én ezért írtam át, hogy mindengépen van IFF! A befogás nélküli indítás AIM-54-essel is megy.

Õszintén szólva nem foglakozom ezzel, mert én CSAK úgy játsom, hogy nincs senkinek ilyen kategóriájú fegyvere.

Sziasztok!
Gyakorlom az A-A training-eket, es lenne 2 kerdesem. Igazibol is ugy tortenik a 'Target Designate' folyamata, hogy azt a kis fuggoleses parhuzamos vonalacskat 'raviszem' (a jatekban ugye a kurzor billentyukkel) a celpontra vagy van vmi 'Auto-TD' cucc? Namerhogy nehogyma' igy kelljen pocsolni a valosagban (kis gombocskakat nyomogatni jobbra-balra, tulmegy, vissza, stb) - mondjuk akcio kozben - a celpont bemeresevel... 8-O
A masik> AIM120-at kilovom, majd miutan lejar az 'A' ido, kezdi a 'T' idot, ezek utan elvileg mar nem kell foglalkozzak a raketaval/celponttal, tehat kereshetek masikat. Hogy 'Un-Designate'-elem az aktualis celpontot? (Tehat amihez kozeledik a 'T'-s raketa)
Koszi!
Hát, mindent úgycsináltam, ahogy Molnibalage írta. Elvileg mûködnie kellett volna, szal feladtam a próbálkozást vele.

Lehet hogy gyengeség, de most inkább újra felraktam a Lock on 1.02-t és azzal játszom. A http://www.lockonfiles.com -on eszméletlen cucckat találtam hozzá, vadiúj nagyfelbontású nyári és téli (sõt, sivatagos) térképek, új géptextúrák és felújított cockpitok, játszható AI gépek.
Nagyon élvezetes. Persze nem tagadom, a kezelése jóval könnyebb mint a Falconé, de nekem ez is elég. Amúgy se boldogultam soha igazán a Falcon rendszereinek kezelésével.

L Viper
Remélem nem jut az OF sorsára.
Molnibalage
Skacok, mi történt a SAAFPOS honlapjával? Egybõl a fórum jön be és el sem érhetõ onnan sem az eddigi fõoldal, ahol a fejlesztés állapotáról nyilatkoztak, és ahol a screenshotok voltak. Ha ez is úgy késik, mint a FF4 akkor ideges leszek.

Arra leszek még kíváncsi, hogy az FF4-gyel megy -e majd együtt. Több, mint valószínû mondjuk, mert az FF4-es fiúk azt mondták, hogy az FF4-ben úgyanúgy mûködik majd, mint az FF3, csak jobb lesz.

L Viper
Ezek a HBASE357 nevû textúrák a texture.zip-bõl.
Seaweed
nah oke-oke...de ez meg mindig terkeptaj..
L Viper
Na kérem, íme a külömbségek:
01: alap Falcon
02: SP4.2 OCI
03: OF

L Viper
Az OF-es texture.zip-ben a repterek és környezetük részletesebb. (HBASE347-tõl kezdõdõen. Ezek 512x512-es textúrák) Szerintem tök feleslegesen. Valami hiba folytán ráadásul amikor közel repülök akkor cserélõdik és teljesen zavaróan átvált a textúra. Gondolom ez is késõbb lett volna javítva az OF-ben.

Bgabornál egyszerûen nem értem, mi lehet a gond.
Biztos, hogy jól csináltál mindent? Annak mennie kell, hiszen rengetegen használják és esküsznek rá a világon.
Az angol leírásban benne van, hogy a loogbook-ban hozz létre egy új állást.
Én a belsõ setupban állítok 32 bites felbontást 1024x768-ra az advancedben kipipálok mindent. Mindent felpakolok max realitás 100%-ra. Utána finomítok. Légitankolás Labels meg a Padlock ízlés szerint.
Volt, hogy az elsõ indításkor kidobott engem is, de újraindítás után minden tökéletes lett.
A Cobra pedig rendkívül stabil. Molnibalage-val multiban is teszteltük és több órahosszás repkedés alatt egyszer sem fagyott, vagy vacakolt volna.
Molnibalage
Igen, de hogy hol lehet azt a fizetõset elérni nem'tom, egyébként a középsõt választottam. Most az van fennt FF3 alatt, de ha nem tudnám, hogy az OF-es texture.zip van használva, nem tudnám az SP4.2-tõl megkülönböztetni.

Értem. Az OF telepítésekor te melyik tájtextúra csomagot választottad?
Jól értem, hogy a (kiválasztáskor) jobboldali az fizetõs?

Molnibalage
Mert az LP direk úgy adta ki, hogy csak F-16-tal lehessen repkedni és ne lehessen moddolni. Pár fanatikus azért megkerülve ezt-azt sikeresen megoldotta asszem, hogy az ODS helyszín menjem. Már patch sem lesz hozzá több tudommal. Az AF egy rossz vicc szerintem.

Az, hogy az OF befejezetlen az sokmindet jelenthet. Iszonyat sok skin és modell hiányzik belõle. Teli van hibákkal is a játék és optimalizálatlan. (Lentebb a leír konfion leírtam, hogy mi van. Az FF3 még Cobra szép effektejeivel is száguld 8-szor ennyi gép esetén is.) Összefoglalva, azt tudjuk, hogy nincs kész, de hogy az alkotóik hogyan akarták készen látni, azt ki tudhatja??

Tényleg, az hogy az OF befejezetlen, mit jelent pontosan?

És az Allied Force-hoz miért nem készülnek új cockpitok és theater-k?

Na, másodszori tökéletes telepítés után végleg töröltem a FreeFalcont,
lévén hogy egyetlen küldetsét sem volt képes betölteni, vagy akár csak a tactical reference-t behozni. Remélem a OF-el jobban járok, és az rendesen mûködik majd.

Molnibalage
Hát igen, hol az FF4 és SAAFOPS????

Mellesleg a vicc az, hogy amikor visszatértem FF3-hoz, akkor derült ki, hogy abban minden radarnak ki van dolgozva a domborzat kitakarása.
(A-A és A-G üzemmdódban is. Az AF-ben akkor még nem volt A-G takarás és lehet, hogy most sincs..)

Közben rájöttem, hogy azért olyan halálosak a rakették OF-ben, mert nem kapcsoltam be a jammert. Így már egész jó, de változatlanul sok munka lesz vele. Egyelõre hagyom. Rakom vissza az FF3-at, de kipróbálom most azt OF-es texture.zip-pel.