53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Akkor ez nem egy újonnan felvett szokás nála. :/
OF4.3 leak az mi volt? Azt nem ismerem, én csak BMS-el kezdtem repkedni anno. -
Én ott sokkolódtam le, hogy a Szimtörténelem cikkemnél említett leak is ő volt. -
Ha igaz amit Swirch sajtát maga ír, akkor ennek kevés az esélye... te mennyire tudnál szolidáris lenni egy kollégával, aki úgy lép le, hogy "már nem érdekli az egész, szarik mindenre, és mással akar foglalkozni"? Ha mondjuk lett volna valami belsős vita, amiben két vagy több táborra szakad a társaság, az sokkal neccesebb. -
remélem azért nem lesz negativ hatása a dolgoknak és nem kezd el kilépés hullámot okozni vagy a csapat széteséséhez vezetni -
Hi everyone,
Some might know me from long time ago, some might know me for my contribution and my work, some might not now me. Either way, I am gone now.
I started flight sim at about 16 years old with buses in friendly sky (FS 2000 Pro), then I quicly got bored of friendly skies and heard about Falcon 4. That's when I started playing it, I think it was around the genesis of eRazor. I remember having tons of fun during winter holidays, despite it being buggy as ****.
I then joined the FFW06, then I was part of Badbirds, Rapaces, 09th WTAC. A couple years later, I was approach by Open Falcon (I was around 18-19, so that must be around 2002-2003). Mav-JP was already part of BMS and if you read this, I will always be grateful for making it possible for me to join the team. I was first a beta testers, then with the help of Ratty, I started working in the database. When he left, it became up to me to manage it with the help of other developers.
I will admit it, I have been an active part in the leaking of Open Falcon 4.3, by giving them to my squad mates (09th WTAC) and a couple other friends. Either way, you know how it goes, it spreads community wide. Open Falcon was then disbanded. Lead dev and beta testing squadrons of OF were invited by BMS to carry on underground. Looking at it a couple years later, it was certainly not fair for me to keep being part of the development while other who probably didn't do anything were not invited to BMS. I guess some did suspect something but they were never able to prove it, until I admit it on Discord like 2 weeks ago... I must sound like an asshole right now...
Anyway, we kept working with the merry band, improving Falcon again and again. With the years passing by, I lost interest in playing the game but BMS is more than that. We were friends working together. I can't say how sorry I am to have betrayed that friendship. I hope they will be able to forgive me someday.
This last year, I have been struggling around the team. Don't remember how many clashes there were. I don't know if it was because of me, I don't know if it is because of all the weed I'm smoking putting me on edge, don't know if it's because of my real life being ups and downs for the last 15 years, I don't know if it was because of our inability to communicate with each other. But that's how I've been mostly feeling. Back when I started to cleanup and fix tons of crap in the database, I got the feeling than some people were not confident in my ability to do so. I got some comments meaning I was going to break everything. Those doubts regarding my work, my skills and my knowledges started to weight on me. I always wanted to do good, to help in any way I can. Except for those on BMS Teamspeak, I don't remember last time I felt friendship around the team. I miss the days with Ratty, Recker, Banger, Sundevil, "Ataribaby nurse fetishist period", ... I may sound harsh, but that's how I feel.
I know I was not easy to work with, but there is not so much I don't like when it comes to relationships. Don't be an hypocrite with me, don't be dishonest, don't be condescending, don't try and be in my head and we'll be fine. If not, I may lose my patience faster than you realize and then things could go to hell pretty fast.
I will surely miss you guys. Thank you to everyone met along the way, it's been a blast. I am sad to see it end that way.
I hope you guys will enjoy 4.34 when it is out. For me, the adventure ends here. My eyes are getting wet, it's getting difficult to see what I'm typing anyway...
Take care,
Ben -
Én sem tudom, hogy mi megy BMS-en belül, de nekünk nem is kell ezzel foglalkozni. Ők úgy döntöttek, hogy nem osztanak meg infót, miért kell nyaggatni őket emiatt, ahelyett, hogy tiszteletben tartanák ezt a döntést?
Mire gondolsz, mit tud a DCS, amit a Falcon nem? Mit tudnának ellesni ED-től?
Tehát mégis zavar, hogy ingyen dolgoznak és nem osztanak meg infót :) . Mitől lesz egy hét, egy hónap vagy egy év a határ, amikor a fejlesztőnek már nincs joga eldönteni azt, hogy mikor miről akar nyilvánosan beszélni? Ha valamiről nem akar a kiadásig megosztani infót - akármilyen okból -, akkor nem kell megosztania infót még egy év múlva sem. Ez az előnye ha nincs főnöke, vagy még rosszabb PR-os főnöke az embernek :) -
Az egyszemélyes kiszivárogtatást én sem támogatom, de ha ezt a devek egymáskozt megbeszélik, hogy mi vagy ki az aki igényelné azt, hogy egy kis morzsa jelenjen meg a saját fejlesztéséből és ami nem ütközik semmi megkötésbe, biztos lehetett volna találni olyan részt amit ha csak 2-3 havonta is , de megosztanak a közösséggel.
ezzel elkerülhetőek, hogy valaki saját szakállára szivárogtasson vagy megsértödjön, mert kikerült a saját anyaga, de ehhez a belsö komunikációnak is jónak kell lennie, de nem vagyok biztos benne, hogy az is jol müködik, ha csak a külsö forumok üzemeltetését nézzük.
A dcs fejlesztési naplók ugyan ugy visszafele is hathatnak, mert a bms-ben is megcsinálhatnak olyan dolgot amit a dcs fejlesztett , ők mégsem tartják vissza évekig a dolgaikat.
mégegyszer nem az zavar, hogy ingyen szabadidőben csinálják és ezért nem jó a követelunk rajtuk valamit, de azért több mint egy év ugy el telt , hogy egy mondat nem volt arról, hogy halad a fejlesztés.
A fighter ops a másik ellenpélda, ok meg tették ki az irásokat , csak hogy fizessenek az emberek és közbe a fejlesztésbol nem lett semmi, a pénzt meg lenyulták, de ha még info sincs arrol ,hogy valamit csinálnak, akkor honnan tudjuk, hogy valóban csinálnak is valamit.
Amikor megjelenik, meg majd mindenki csodálkozik, hogy csak ennyi mi tartott ennyi ideig és , hogy ez sem az sem lett kijavitva .
-
Te játékos oldalról nézed a szituációt, én a másik oldalról. Clodnál is hasonló a policy, nem tehet ki akárki akármit, csak amit az erre feljogosított személy összeállít, ráadásul nem szabad kitenni olyan dolgot, amihez az adott fícsör készítője nem járul hozzá. TF en annyival volt rosszabb a helyzet, hogy egy olyan oldalnak szivárogtatott valaki képeket, akik folyamatosan anyáznak minket, és hogy ki a tégla, a mai napig nem derült ki (4-5 embernél nem sikerült szűkebbre szűkíteni a kört, az pedig túl sok ember ahhoz, hogy kollektíven kivágjunk mindenkit). Odáig fajult a helyzet, hogy a TFS ügyvédje hivatalos úton küldött ultimátumot, hogy lekapcsoltatjuk az oldalt, ha továbbra is hazugságokat terjesztenek (havonta volt téma, hogy feloszlott a csapat és befejeztük a fejlesztést, amiből egy szó nem volt igaz, de Steamen is terjeszteni kezdték, ami azért wtf kategória már), és további belsős anyagokat tesz nyitottá. A gyerek még pénzt is ajánlott azért, ha valaki a TF peccseket fel tudja törni (kb itt lett bevonva az ügyvéd is). Ilyen hangulat mellett volt, hogy valaki a megjavított leszállófényekről betett egy képet ugyanerre a fórumra, erre a srác, aki programoza, kikukázta az egész kódot, mondván, hogy akkor majd megcsinálja az, aki végighaknizta az ő munkájával a fórumokat. Mai napig nincs visszatéve ez a fícsör, bár már egy másik gyerek dolgozik rajta, amíg ő ezen dolgozik, addig nem tud mással foglalkozni, szóval mindenképp qrva nagy szívás. Mindezt egyetlen kép miatt.
Fogalmunk sincs kinek mennyire van tele a töke azzal a néhány paraszttal akik nyíltan és keményen osztják BMS csapatot is (4.33 netkódja nagyon alátett az online hadjáratoknak, főleg ez miatt kapnak sok kritikát). Úgyhogy egyetlen dolgot tehetünk, megvárjuk amíg kiadják a peccset maguktól, és megosztanak infót maguktól. Ingyen dolgoznak, még az sem lehet indok, hogy "amíg én fizetek érte, addig..."
EZ egyébként qrva idegesítő fejlesztői oldalról, hogy az emberek ELVÁRJÁK az ingyen melót, kritizálnak és követelőznek. Szerencsére a nagy többség nem ilyen, de van nem kevés paraszt is, akiknek nagyon el vannak tévedve maguk helyével és fontosságával a világban. Az a fejlesztő rutintalansága, ha minden kommentet vérkomolyan vesz, de nem tudjuk, hogy BMS-en belül kinek milyen a hangulata.
Apropo infó megosztás. Amikor oroszokkal elkezdtünk CloD kapcsán tárgyalni, egyetlen fontos kikötésük volt, hogy ha nyilvánosságra kerül a tárgyalás, azonnal felállnak az asztaltól. Ezt utólag hallottuk vissza, hogy amikor már harmadik hónapja sem volt erről infó a neten, akkor ezen qrvára meglepődtek, és tulajdonképpen akkor kezdtek komolyan venni minket, és elhinni, hogy meg tudjuk tartani a titkaikat később is. A régi fejlesztőkkel az mindennapos dolog volt, hogy amit a Moszkvai értekezletem megbeszéltek, másnap a sukhoi.ru-n már topikok mentek a napirendi pontokról. Amikor meg végül bejelentették a megállapodást, az tényleg a "semmiből jött", napokig erről beszéltek a fórumon, és borzalmasan sok pozitív jelzést kaptak. És ez nagyon tetszett nekik. Szerencsére a mai napig kitart ez a jó viszony, amióta felpeccseltük, azóta az alapjáték is szépen fogy - nyilván ahhoz képest kell nézni, ami előtte volt. Teljesen biztos vagyok benne, hogy BMS-nél is az egyik taktika megtartani a játékosokat a DCS-el szemben, hogy annyi újdonságot és máshol nem látott dolgot tegyenek bele, amennyit csak tudnak. Grafikailag soha nem lesznek egy kategória (szerencsére gépigényben sem), a szimuláció összetettsége az a terület, ahol a mai napig versenyképesek. Itt viszont hülyék lennének egy vagy fél évvel korábban kiadni, hogy mivel készülnek, egyrészt hol lesz akkor a meglepetés, másrészt megvan a veszélye, hogy ED gyorsan leprogramozzon valami félkész szart, kiadja beta peccsben, és veregesse saját vállát, hogy lám a mi szimulátorunk is mennyi mindent tud (elég megnézni a Hornetet mennyi félkész fícsör van benne, mi az amit megjavítanak-elrontanak heti váltásban ide-oda). Ebből a szempontból megértem a titkolózást is, akkor is ha játékosként én is tök kíváncsi lennék rá, hogy mit várhatunk, mi lesz benne. -
Ahogy régebben is mondtam, ez a hozzáállás előbb utóbb ide vezet. Ha a BMS dev csak egy kicsit is megmutat abból amin dolgoznak amikor elérnek egy mérföldkövet akkor nincs ez a gond.
A TF is az ki dev videót és a DCS 3rd party fejlesztői is, félkészen ami majd lehet nem is olyan lesz a véglegesben, de legalább fenntartja az érdeklődést és egy kicsit képbe kerül a felhasználó közösség is, hogy mire számíthat.
Ahogy az egyik hozzászóló is leírta, hogy a 4.32 rol való átállás nagyon nehezen ment , mert nem tudtak felkészülni előtte semmiről, hogy mi fog változni.
A valamelyik fejlesztőnek talán nagyobb visszacsatolás kell mint pár belsős fejlesztő , hogy jó az amit csinál és ez újra motiválta vagy magabiztossá teszi, de ha ebben megakadályozzák akkor elhagyja a kedv és vagy abba hadja vagy kiszivárogtat.Esetleg ha valamit amit meg csinálna nem engedik neki megcsinálni és szeretné megtudni a közösségtől, hogy szerintük mi a vélemény arról.
De a bms csapat ebből a szempontból még rosszabb mint EDE, mert egyből banlonnak és még a játékon kívüli társalgásokat is zárolják ha az nekik nem tetszik..
Egyetlen egy mondat nem volt arról a fejlesztőktől, hogy igen folyik a fejlesztés és jól vagy rosszul haladunk , amióta kiadták az u5os javítást, aminek már több mint egy éve, azért ez se normális fejlesztői hozzáállás, függetlenül attól, hogy ingyen és szabadidőben csinálnak amit...
Nem hiszem, hogy egy kép vagy videó bármit is befolyásolna az ö szemszögükből, nincs konkurenciájuk elvileg törvényesen módolják a kódot akkor miért nem lehet időnként egy összefoglalót arról írni, hogy mi folyik a háttérbe.
Még a Fighter OPS is adott ki dev leírást legalább havonta..
Arról nem is beszélve, hogy ahogy írták is kettős mérce volt, mert mig a 3d-s modelleket a kezdetektől nyíltan postolta a fejlesztője addig arról semmi infö nincs még csak egy kérdésre válaszolva sem, hogy mi lesz változtatva.
Aki ilyet mert kérdezni azt bannolták vagy bezárták a topicot, sztem ez sem jó hozzáállás.
Nagyon fájna a fejlesztőknek, ha egyáltalán csak annyit megemlítenének, ha valaki megkérdezi, hogy pl lesz e vr támogatás akkor leírná, hogy nem ,mert most még nem áll készen a grafmotor rá, vagy ha valaki nekiáll fejleszteni akkor szóljanak , neki, hogy ez már folyamatban van. de ugyan így ha megemlítenék egy dev naplóban, hogy mivel foglalkoznak akkor a közösségből tudnának hozzá tanácsot infót addni amit vagy felhasználnak vagy nem, de legalább nem a kiadás után kellene utólag módosítani ha valamit elnéztek.
Ha csak a Monli által közkedvelt rakéta adatokra gondolunk például. -
Ez a magyarázat eléggé sántít, ha valóban valaki más is dolgozott volna olyan dolgon, amin a csapat is, akkor
a) meghívom azt a valakit, hogy legyen a csapat tagja, és csinálja a többiekkel koordináltan (úgyis ingyen dolgozik mindenki)
b) ha valami egyéb ok miatt nem akarták tagnak felvenni, akkor PM-ben is el lehet mondani, hogy kösz, de ezen már dolgozunk, feleslegesen ne ölj időt bele.
Nyilvános fórumrészre, fényképekkel együtt (!) kitenni, hogy ez vagy az van készülőfélben, ráadásul a nyilvánossá tett anyag nagy része nem is az ő munkája volt, az nagyon nem oké :/ Ráadásul még ekkor is el lehetett volna csapaton belül is rendezni, törli a hsz-eket és megegyeznek, hogy több ilyen nem lesz (mert nyilván látjuk, hogy többeket rohadtul idegesített amit csinált), akkor sincs ez a balhé. Ráadásul én láttam azokat a hsz-eket anno, ide is voltak linkelve, ott fekete fehéren leírta, hogy igen, hírzárlat van, de őt ez nem érdekli. Na ezzel a hozzáállással lehetett az összes benti tagnak problémája. Ne Robinhúdkodjon itt más kárára, főleg ha már nem is érdekli a játék. -
Nem egészen világos a történet. Az egész leak mintha abból indult volna ki, hogy más fejlesztésére reagálva mutatott vagy mondott valamit, hogy azzal ne vesződjön, mert már csinálják.
Ezt meg lehetett volna beszélni a csapattal is - ki tudja, lehet, hogy erre sor került, csak nem adtak engedélyt. Sajnos így egy fejlesztővel kevesebb. Ez van. Bár szembemenni egy "klub" döntésével és szabályaival tényleg elég érdekes és utána már bannoltként osztani az észt, hogy mi jó a csapatnak és mi nem, az tényleg furcsa.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.29. 09:47:08 -
Nagyon kíváncsi lennék hogy mi az ami nem public, de ha így van ahogy mondja, hogy már nem repül vele és nem érdekli, ezért szarik minden szabályra, akkor ez egy igazi gyökér :/ -
Tényleg ő volt. -
azért csak megnéznék pár ilyen kiszivárogtatott videot, de érdekes modon, nem találok semmit sem, még a 4.32 és 4.33 as kiadás elött rá lehetett akadni japán vagy más oldalakon ,
De most mégha ki is tette valahova nem terjed olyan szinten , hogy beleakadjon az ember, vagy legalább is nem olyan cimet használt amivel összekapcsolható lett volna a falconnal. -
Fogalmam sincs, anyagokat sem láttam, csak ritka a belsős dolgokról ilyen komment. -
A meg nem nevezett úriember az Switch? Vagy most más valaki is szart a belsős szabályokra? -
Érdekes topik a csapatról és arról. hpgy mit és hogyan csinálnak. -
Belga demo skin. -
Nem tudom milyen bugok vannak benne, nem repülök benne, mivel még WIP. -
A bugos alatt azt érted, hogy CTD?
Az alap baltic esetén nekem az üres TE map UI betöltése is másodpercekig tartott, a kilépés meg 30-60 sec és néha meg csak simán CTD. Egész egyszerűen használhatatlan. -
Balázs, Baltic térképhez.
Én 4K-n játszok vele, Yame-val kirakott műszerekkel, a multisampling az nullára van véve (nálam ez volt az fps gyilkos), a füst árnyékai ki vannak lekapcsolva, és én a részecske számot is alcsonyra vettem. Tom azt írta, hogy Balticon az object densityt érdemes lejjebb vennie annak akinek fps gondja van (grafikai beállításoknál), mert rengeteg 3D épülettel pakolta tele, és azt sokak gépe nem bírja.
A pályához van három hadjárat, de azok eléggé bugosak még (fejlesztés alatt vannak). Viszont TE-ben is van jó pár egyéni mission is, ismerkedni a térképpel. Meg persze magadnak is csinálhatsz scenáriókat TE builderben. -
F-14 talán benne lesz a köv kiadásban. -
Razor18 #50422 Esetleg későbbi okulásként bárkinek is: Win 10 alatt a Saitek X-52 csak USB 2.0-be dugva működik normálisan. USB 3.0 erősen kerülendő, még az új Logitech driverekkel is. -
Razor18 #50421 Update: köszi, túl vagyok rajta. -
Razor18 #50420 Urak, használ valaki Saitek X-52-t? Az új Logitech programmal nem igazán boldogulok, kéne valamelyik régebbi Mad Catz féle 64 bites Smart Programming app, 7.0.... változata a stickhez is meg a pedálhoz is... Valaki netán? -
Reptér készítése tutorial. -
Szerintem sincs semmi értelme, gondoltam linkelem, mert ahány ember, annyi ízlés.
Én vagyok a leghevesebb szószólja annak, hogy a Falcon számára a helyes korszak kb. 1976-1996, de már ez is erős túlzás, mert a szimultán célleküzdésre képes SAM modellezése sem megy, ahogy az anti ARM képesség sem az Patriot és Sz-300P-nél vagy Sz-300V-nél vagy a 9K37M1 Buk-M1-nél.
Az újgen AAM-nél nincs valódi TVC modellezés a hajtóműnél, ez már az R-73-nál is korlát, nemhogy IRIS-T és AIM-9X-nél.
Stb. -
Ezt láttam én is pár napja, de nem igazán értem a koncepciót, és miért öl valaki időt egy ilyen theater fejlesztésébe? KTO térképre húzni kicsit erőltetett, akkor is ha a keleti partvonal eléggé hasonló. Ráadásul F-16 nélkül, csak a placeholder kabinokkal a szimuláció hitelességéből is rengeteget veszít.
-
Vietnam. -
ja vagy nem akarnak e eary access hozzáférést addni , esetleg teaser trailer videót kiadni, netán open alfa stádiumba kiadni :)
Mostanában ez a menő a kiadók között. -
Ez a 3-4 hét ismerős valahonnan :)
4.33 intróban is 3-4 hétről beszéltek, miközben már aznap elérhető lett a link. -
3-4 hét múlva. :) -
Azt nem mondta véletlen, mikorra vegyünk ki szabit, ismerkedni a 4.34-el? :) -
A DCS-nek saját topikba van, ott lehet bármiről diskurálni.
Az F-35 kapcsán sokan elvesztik józan eszüket.
Más. Dee Jay PM-ben sejtetni engedte, hogy a 4.34-ben új IR modellező értékek lesznek. Mondtam neki a DB kapcsán, hogy ha repülök is, akkor is min. az IR értékeket moddolom. Mire azt mondta, hogy akkor a 4.34-gyel sokat fogok repülni moddolás nélkül. :)
A radar battalion slot DB korlát is a múlté lesz elvileg, ez sokmindent megváltoztat. Nagyon.
De pszt ezt nem publikus.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.06.21. 19:41:10 -
Nekem is fura ez, hogy red dog ilyenért bannolta, ráadásul egy belsős fejlesztőt egy ugymond noname moderrel szemben .
Ami a szememben csak azért érdekes, mert milyen hangulat lehet akkor a fejlesztők között a belső forumon ha egymást se védik be vagy támogatják.
ÉS ha az amúgy sem nagy létszámú fejlesztő csapat ilyen pitiáner dolgok miatt szétmegy az nem olyan jó.
Volt már róla szó, hogy a moderálási elvek nem épp a legészerübbek. Molni is tudna mesélni az F-35-ös megemlitése már szinte egyből bann .
DE ugyan ez elmondható a DCS társaságrol is. -
Oké, nem az a szivárogtatás miatt bannolták (gondolom nem is permanent ban), de biztos, hogy általánosságban úgy érezték, hogy kijár neki egy kis pihi, ha névleg egy ilyen semmiség miatt bant kapott. -
Köszi. -
Osan BASE -
Ez melyik topik? -
Nem a kiszivárogtatással kapcsolatban bannolták, hanem a forumozás stilusa miatt 2 napja. Bár nem teljesen tiszta, hogy miért öt .
Megnéztem a topicot és aki az OSAN basist modolja betette az eddigi modpakját és Switch , rákérdezett, hogy komolyan gondolja e hogy 680mb os pack egy reptérre az jó mikor a normál az olyan 10-20mb körül van.
ÉS a másik Earlybit, egyből támadta és mégis Switchet bannolták.
Már Bocs, de nem is a Te gépedhez fejlesztenek és nem is az enyémhez, igy attól még müködik a mutatvány még DCS alatt is.BMS alatt meg pont ezt kellene megoldani, hogy a többszállu feldolgozással vagy az ujabb dx verziók támogatásával gyorsitható lenne a feldolgozás és ezáltal egy mostani közepes gépen is böven 100+FPS lenne ha már '98 ban tudta a 30-at akkor mostanra röhögve kéne tudnia még a modolásokkal is, de a régi limitációk miatt nem tudja kihasználni .