Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Te játékos oldalról nézed a szituációt, én a másik oldalról. Clodnál is hasonló a policy, nem tehet ki akárki akármit, csak amit az erre feljogosított személy összeállít, ráadásul nem szabad kitenni olyan dolgot, amihez az adott fícsör készítője nem járul hozzá. TF en annyival volt rosszabb a helyzet, hogy egy olyan oldalnak szivárogtatott valaki képeket, akik folyamatosan anyáznak minket, és hogy ki a tégla, a mai napig nem derült ki (4-5 embernél nem sikerült szűkebbre szűkíteni a kört, az pedig túl sok ember ahhoz, hogy kollektíven kivágjunk mindenkit). Odáig fajult a helyzet, hogy a TFS ügyvédje hivatalos úton küldött ultimátumot, hogy lekapcsoltatjuk az oldalt, ha továbbra is hazugságokat terjesztenek (havonta volt téma, hogy feloszlott a csapat és befejeztük a fejlesztést, amiből egy szó nem volt igaz, de Steamen is terjeszteni kezdték, ami azért wtf kategória már), és további belsős anyagokat tesz nyitottá. A gyerek még pénzt is ajánlott azért, ha valaki a TF peccseket fel tudja törni (kb itt lett bevonva az ügyvéd is). Ilyen hangulat mellett volt, hogy valaki a megjavított leszállófényekről betett egy képet ugyanerre a fórumra, erre a srác, aki programoza, kikukázta az egész kódot, mondván, hogy akkor majd megcsinálja az, aki végighaknizta az ő munkájával a fórumokat. Mai napig nincs visszatéve ez a fícsör, bár már egy másik gyerek dolgozik rajta, amíg ő ezen dolgozik, addig nem tud mással foglalkozni, szóval mindenképp qrva nagy szívás. Mindezt egyetlen kép miatt.
Fogalmunk sincs kinek mennyire van tele a töke azzal a néhány paraszttal akik nyíltan és keményen osztják BMS csapatot is (4.33 netkódja nagyon alátett az online hadjáratoknak, főleg ez miatt kapnak sok kritikát). Úgyhogy egyetlen dolgot tehetünk, megvárjuk amíg kiadják a peccset maguktól, és megosztanak infót maguktól. Ingyen dolgoznak, még az sem lehet indok, hogy "amíg én fizetek érte, addig..."
EZ egyébként qrva idegesítő fejlesztői oldalról, hogy az emberek ELVÁRJÁK az ingyen melót, kritizálnak és követelőznek. Szerencsére a nagy többség nem ilyen, de van nem kevés paraszt is, akiknek nagyon el vannak tévedve maguk helyével és fontosságával a világban. Az a fejlesztő rutintalansága, ha minden kommentet vérkomolyan vesz, de nem tudjuk, hogy BMS-en belül kinek milyen a hangulata.
Apropo infó megosztás. Amikor oroszokkal elkezdtünk CloD kapcsán tárgyalni, egyetlen fontos kikötésük volt, hogy ha nyilvánosságra kerül a tárgyalás, azonnal felállnak az asztaltól. Ezt utólag hallottuk vissza, hogy amikor már harmadik hónapja sem volt erről infó a neten, akkor ezen qrvára meglepődtek, és tulajdonképpen akkor kezdtek komolyan venni minket, és elhinni, hogy meg tudjuk tartani a titkaikat később is. A régi fejlesztőkkel az mindennapos dolog volt, hogy amit a Moszkvai értekezletem megbeszéltek, másnap a sukhoi.ru-n már topikok mentek a napirendi pontokról. Amikor meg végül bejelentették a megállapodást, az tényleg a "semmiből jött", napokig erről beszéltek a fórumon, és borzalmasan sok pozitív jelzést kaptak. És ez nagyon tetszett nekik. Szerencsére a mai napig kitart ez a jó viszony, amióta felpeccseltük, azóta az alapjáték is szépen fogy - nyilván ahhoz képest kell nézni, ami előtte volt. Teljesen biztos vagyok benne, hogy BMS-nél is az egyik taktika megtartani a játékosokat a DCS-el szemben, hogy annyi újdonságot és máshol nem látott dolgot tegyenek bele, amennyit csak tudnak. Grafikailag soha nem lesznek egy kategória (szerencsére gépigényben sem), a szimuláció összetettsége az a terület, ahol a mai napig versenyképesek. Itt viszont hülyék lennének egy vagy fél évvel korábban kiadni, hogy mivel készülnek, egyrészt hol lesz akkor a meglepetés, másrészt megvan a veszélye, hogy ED gyorsan leprogramozzon valami félkész szart, kiadja beta peccsben, és veregesse saját vállát, hogy lám a mi szimulátorunk is mennyi mindent tud (elég megnézni a Hornetet mennyi félkész fícsör van benne, mi az amit megjavítanak-elrontanak heti váltásban ide-oda). Ebből a szempontból megértem a titkolózást is, akkor is ha játékosként én is tök kíváncsi lennék rá, hogy mit várhatunk, mi lesz benne.