53049
  • molnibalage83
    Majd a Retroworld oldalon egyszer kijön újra. A PcPilot oldalon volt, csak az behalt.

Az OF-ből azért lett BMS, mert volt hozzáférés a kódhoz. Anélkül igen nehéz lett volna...
  • VO101Tom
    A Dx átállítás nem az időtől függ, pontosabban nem csak attól, hanem hogy van-e olyan programozó, aki tud és akar ilyen rendszerszintű dolgokat az alapoktól újraépíteni. Dx11 legnagyobb előnye egyébként a sebesség lenne, grafikailag nincs nagy különbség. Szerencsére ezzel a Falconnak nincs nagy gondja, néha érzek kis recegést reptereken állva, de futó csukás után tök stabilan, simán fut. 120-170 fps nekem térképtől és hadjárattól függően általában megvan, a Baltic térkép durvább, de stabil 60 azon is megvan.

Mit nevezel "fake 3D"-nek? Olyan nincs, hogy fake :) Minden 3D kép úgy állítódik elő, hogy két eltolt kamera képét valamilyen módon a te két szemedre juttatja. Az nvidia videokártya kb. 10 éve tud olyat, hogy red-cyan szemüveggel, nvidia saját 3D vision szemüvegével, vagy bármilyen külsős cuccal (3D TV) valós 3D képet generál bármilyen 3D alkalmazásból. Falcon is működik így, én egy Samsung 3D TV-n próbálgattam amikor olyanom volt játékra egy ideig, és azon teljesen jól ment (amivel problémám volt a felbontás/fps lock*, amiért az nvidia qrva anyját, de a technológia működik). A VR sisak is gyakorlatilag ennyit csinál, azzal a különbséggel, hogy be van építve egy 1:1 mozgatású "TrackIR" is, és az nagyon sokat ad az élményhez. EZ meg a látószög miatt én nem hiszem, hogy akármilyen 3D TV manapság még alternatívája lehetne a VR sisakoknak.

* Játékban 1080p HD-ban csak 30 Hz-et engedett a Samsung saját szemüvegével, és az borzalmasan kevés. A 60Hz csak a saját 3D vision szemüvegével működött (volna). Filmek alatt engedte a 60Hz-et is 1080p -n, az nagyon jól működött, ergo a játék fps lock-nak nem technikai okai vannak, szimplán csak az, hogy játékhoz vedd meg az ő szemüvegét.

A lánctalp mozgatásra több megoldás van, a legegyszerűbb ha úgy van UV-zva, hogy menetirányba csempézhető, és egyszerűen a textúra offsetet eltolod ide-oda. A textúra váltás sebessége tudja szimulálni a különböző sebességeket is, amit ha jól szinkronizálsz a modell mozgatással, akkor azt az érzetet kelti, hogy a lánctalp a talajon tolja a tankot. Sem a DOF-hoz, sem a hitboxokhoz, sem a modellek talajt jelző "hook"-jaihoz nincs köze.
  • repvez
    Amikor az OF-bol lett BMS akkor folyton az volt a mantra, hogy ezt meg azt azért nem tudják megcsinálni,mert az exé-hez nem nyúlhatnak, mert ahhoz nincs meg a jogi engedélyük, hogy modosithassák.
    részben ezért is kellett az eredeti exét másolgatni, hogy elinduljon.
    Én legalább is igy tudom, de lehet , hogy ez az FF vonal volt, nem tudom már ebben a nagy kuszaságban ,hogy volt már. Mert ha jol rémlik a dx 9re váltást ök lépték meg előszór.
  • molnibalage83
    Repvez, te honnan veszed, hogy nem volt teljes hozzáférés a kódhoz...?
  • repvez
    igen a dx9 rol jó lenne egy ugrás legalább a 11esre, ha egyszer már meg tudták csinálni ugy hogy nem volt teljes hozzáférésük a kodhoz akkor most is sikerülne, föleg amennyi ideje mokolnak a 4.33as óta még akár bele is fért volna az időbe.
    Mégha nem is nativ VR támogatás ,de legalább egy olyan fake 3d jó lenne, hogy stereo képet lehessen játékon belül beállitani kis eltolással.

Amugy ha a lánctalpak és a kerekek forgását megoldották, akkor az csak annyit jelent, hogy egy plusz DOF-ot tettek bele vagy ezzel együtt javult a fizikai ütközésmodell is és a modellek realisztikusabban mozognak és nem fognak belelógni a tájba?
  • VO101Tom
    Az nem is baj. Akit a csicsa érdekel már rég DCS-el játszik úgyis.
    Ami esetleg jót tenne neki egy DirectX váltás, de az is csak egy esetleges VR támogatás miatt. Falcont legalább lehetne 90 fps-en játszani Oculussal is...
  • molnibalage83
    PM-ben mesélhetek ezt azt, ha valakit érdekel az IR kód.
    Mav-jp még annyit mondod dumálgatás közben, hogy a 4.34 változásainak nagy része úgymond "láthatatlan" lesz, nem grafika. Modellezés. Egyre keményebben. Az IR kód ennek egyik része.
  • molnibalage83
    Meg azt is elárulta, hogy megvan a hiba, hogy mitől van az, hogy az MI messzebbről indít IR rakétát, mint 4.32 alatt. Hát izé... A Falcon elég viccesen működik néha...
  • molnibalage83
    Az intro kapcsán minimális infót kaptam Mav-jp-től, hogy max. 1-2 jelenetet lecserélni 4.34 kapcsán. A 4.34 egyik újítása, hogy mozognak a kerekek/lánctalpak. Ennyi. Meg még egy gondolat, hogy a 4.34 grafikailag nem sok újdonságot fog tartalmazni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.15. 13:29:09
  • molnibalage83
    Ha lesz olyan, akkor abban tényleg nem lesz ott.
  • VO101Tom
    Jó lett, hasonlít az eredetire, a "molnibalage presents"-et viszont én levenném. Ha Falcon intrónak is akarják használni, az ott nagyon zavaró, mert te az intrót csináltad, nem a játékot. Az ilyesmit a végén szokták szerényen odatenni, hogy "intro by molnibalage", vagy valami hasonló. Nem a főcím legelejére, annak szerves részeként. Ne érts félre, a filmes rész egész jó lett. De egy főcím az általában nem a video operatőrével vagy vágójával kezdődik (eredetin a Microprose van ott).
  • molnibalage83
    Mav-jp összes észrevétele után lett ez.
  • molnibalage83
    A kintiek pl. azt vették észre, nekem fel sem tűnt, hogy egyes jelenetek felhősek és egyesek nem. Ezt pl. harmonizálni kéne. Csak rohadt nehéz felvenni kb. ugyanazt a jeleneteket csak a felhők hiánya miatt... :)

Viszont az is felmerült, hogy a köv BMS4 intrója lehet akár ez is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.13. 14:55:57
  • Talon11
    Egész jó lett a pillanatnyi állapotában. Gondolom, a teljes meg még jobb lesz.
  • molnibalage83
    Na, sikerült, step by step módszerrel használhatóvá tenni...
    Még pár jelenetet finomítani kell, effekteléssel bőven lehetne még játszani. Vélemény?
  • molnibalage83
    Más ötletem már nekem sincs. Win frissítés, VGA frissítés és BMS4 reinstall lesz.

Azért kinti fórumon is megkérdeztem és leírtam, hogy ez akkor most mi. Mert ilyet én még Falcontól - már elnézést - de nem basztam eddig.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.12. 11:05:11
  • repvez
    töröld le tedd fel ujra, lehet valami megragadt , vagy frissitsd a legujabb driverre vagy épp egy régit tegyél vissza aminél még tuti jó volt, lehet pont valami olyan változott a driverben amit nem tud kezelni a falcon .
  • molnibalage83
    Teljesen tanácstalan vagyok FPS kapcsán. Egész egyszerűen nem értem, hogy mi a búbánatot csinál a játék. Próbálkoztam a parancsikonnál is a -windowed kiegészítéssel, semmit sem ért.

VGA driverben tökmindegy mit állítok, 30FPS vagy alatta marad és 30-nl lockol, ha kiveszem az app. controlled beállítást.

Ha bent a BMS4 játékban bekcsapolom a Vsyncet, akkor hogyhogynem megjavul és 60 FPS-en lockol, de amikor az alá esik, akkor 40-50 FPS esetén vállalhatatlan ricegés a végeredmény. Így sem lehet sem videózni, sem játszani...

Hiába olvasom az fórumot, akkor sem jövök rá a titokra. Nem értem.

Amikor elkezdtem videózni most és elindítottam 1 év után a BMS4-et 130-170 FPS volt. Nem állítottam semmit és szar lett. Azóta meg képtelen vagyok újra normális FPS-t elérni sőt, a rögzítő program (OSB studio) messze szarabb minőségben vesz fel sokszor, mint az elején a FRAPS vagy az OSB..
  • molnibalage83
    Egész egyszerűen nem értem, hogy a gépem mit csinál. 3 napja videóztam, mindig jó FPS. Tegnap este próbáltam, rakás szar. 30FPS sem volt. Alt tab után pár secig jó, aztán riceg az egész alacsony FPS-sel. Újraindítás után sem javult meg.

Ma reggel bekapcs, és FPS jó.
    WTF?

Semmilyen más program nem csinál ilyet, csak a BMS4.
  • molnibalage83
    Az földi részig 60FPS-es alapanyag, utána 50 FPS. 60 FPS-sel renderelve.

Én a égvilágon semmi difit nem látok, mert nincs olyan gyors mozgás a videóban, ami indokolná a 60 FPS. Cserébe nem sikerült mindent olyan szépre forgatni, mint az 50FPS-es snitten.

Sőt, a minőség gyengébbnek tűnik, mert 60 FPS mellett a felvett anyag szarabb minőségűnek szerintem.

A gépem meg lejátszani sem tudja, BS playeren szétcsúszik a hang és kép. Pedig azért ez nem egy harmatos vas.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.06. 01:25:56
  • molnibalage83
    Mindegy. Az 50 és 60 FPS között érezhető difi nincs, de akkor mehet 60-ban is. Csak akkor forgathatom újra az egészet, mert 50-ben vettem fel.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 23:18:53
  • VO101Tom
    Régen is volt ilyen, akkor sweetfx nélven futott (reshade a sweetfx utódja). Egy segédprogram, ami a directX-re rádolgoz effekteket. Feltelepíted a programot, kiválasztod, hogy milyen effekteket tegyen fel, majd amikor elindul a játék, Shift+F2-vel előhozod a panelt és beállítod a részleteket. Ott ki/be kapcsolgatva lehet látni, hogy mi mit csinál. Én legelőször feltettem mindent, és kiválogattam, hogy nekem mi kell és mi nem.

Én a következőket szoktam feltenni:

- Adaptive Sharpen (élesebb lesz a kép, nem szabad túltolni mert akkor kis szürke gyűrű jelenik meg az objektumok körül, de sokkal szebb lesz a talaj, például városoknál, távoli horizont környékén.
    - Colorfulness (élénkebb színek. Falconban ez nagyon jót tesz az alapjátéknak).
    - Curves (fekete feketébb, fehér fehérebb lesz, sokkal kontrasztosabb lesz a kép, de nem lesz sötét)
    - Vibrance (szokták vivid colornak is nevezni, olyan effekt, ami a színtelítettséget aszerint teszi a képre, hogy az alapszín mennyire volt élénk. Minél élénkebb, annál erősebb az effekt)
    - FXAA-t és más anti aliasingot is rá lehet tenni, de nekem UHD-n az mostanában nem kell

De ahogy repvez kolléga mondja, le is lehet tölteni komplett konfig fájlokat és akkor úgy fog kinézni a játék (nyilván ez csak effekteket dolgoz rá, ne várj DCS grafikát vagy szebb textúrákat. Viszont életszerűbb színek és kinézet érhető el vele).
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.05. 22:50:53
  • repvez
    honnan veszel ilyeneket, néha mintha burában lennél olyanokat tudsz mondani.
    csak példaként 8k 60fps akkor az 1080p t ne tudná igy kezelni?

Meg a reshaddel is egy egész topic foglalkozik a bms forumon is. mit hogyan és még preset-et is lehet letölteni , ha nem akarsz bajlódni vele,de tetszik valakinek a beállitása.
  • molnibalage83
    Nem kell se VGA sem a belső AF és AA állítgatás? Hogyan működik ez a Reshade? 0 fogalmam van arról, hogy ez mi is.
  • VO101Tom
    Használj Reshade3-at, én is azt tettem Falconra. Kontraszt, sharpening, curves, vivid colors, élsimítás is. Ha akarod, bármilyen effectet rá tudsz tenni.
  • molnibalage83
    Az orbit view feliratra a külső nézetnél pl, a képernyő tetején. Az alsó status bar a játék belső setupjában kikapcsolható.
  • molnibalage83
    Az élsimításban a BMS4 a ludas. Hiába van bekapcsolva, hol csinálja, hol nem. Ugrál. Le tudom videózni.

A 60 FPS-nek nincs értelme, mert a YT csak 50-et tud kezelni tudtommal.Bakker, mellé lett klikkelve... 1080p akart lenni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.05. 22:15:03
  • repvez
  • VO101Tom
    4K?
  • repvez
    eddig nem rossz, de 1080p-be mehetne vagy hozzá 60fps és án az élességet jobban preferálnám. esetleg még kis elsimítás is
  • VO101Tom
    A rádiózásra gondolsz, vagy az alsó infó sávra?
    A rádiózást a játék menüben lehet lekapcsolni, hogy ne legyen felirat (asszem a hangbeállítások alatt). Az alsó infó sáv tuti leszedhető, mert már eltüntettem párszor véletlen.
  • molnibalage83
    Na, koncepciók. Bőven van mit dolgozni.A kérdések.

A kis film grain és szándékos életlenítés maradjon? Ezzel picit az eredeti 20 éves ősre próbál emlékezni a videó. Vagy legyen pengeéles és szép, ha már 2018 van?

A végén persze az ütemezés a BMS feliratnak még nem tökéletes. A színek ezzel a barnás fémessel a retroságra akar hivatkozni.

• molnibalage83
    Tényleg, nem mondod... :)
    Azért akarom leszedni, hogy ne essen ki az a terület a felvett anyagból, több szabadság legyen.
  • repvez
    vagy felvezed igy és az utómunka során megvágod a keretet. vagy ha tud olyat a szofver akkor alapbol csak azt a területet jelölöd ki ahol nincs felirat .
  • molnibalage83
    Azt láttam, de az csak screenshot készítéshez hotkey. A játék belső setup és CE-ben sem találom, amivel kikapcsolható a felirat. Pedig van ilyen. Mintha pont zsolti kérdezte volna.
  • VO101Tom
    Controls-ban ha megnézed, a lista vége felé van egy olyan rész ahol a különböző nézetek gombjait állíthatod be. Valami "beatuy screenshot" vagy hasonló neve van.
  • repvez
    az arukapcsolás , már régen része a kocsiknak, mert nem kérhettél csak egy bizonyos konfigot a kocsidba,mrt valami minig kell mellé ami nem annyira fontos .
    pl navigációt csak a nagyobb kijelzős entertainment rendszerrel vagy a tolatókamerához. és a navi frissitése is pénz, pedig egyszer kifizetted mégse kapod ingyen a patcheket hozzá
  • molnibalage83
    A külső nézetben hogyan lehet kikapcsolni a kamernév kiíratását? Valahogy lehet, csak nem emlékszem már erre sem...
  • VO101Tom
    Nem csak a hűtés miatt kell új Win, ezek az új procik a régebbi rendszereken kékhalálozhatnak, és random hibákat csinálhatnak. Mivel nincs részletezve az ok, gyanítják, hogy a biztonsági chip(ek) körül lehet a kavarás, és ez a fő ok amiért a régi Win nem jó már.
  • molnibalage83
    Hát, ez a fajta inkompatibilitás inkább kartellszagú dolog. Egy kisfesz venti fordulatszám szabályzását egy C64-nek is illene megoldania erős túlzással. Ez a pofátlan vegyél új Win-t az új vasadhoz című árukapcsolás.

Alig várom majd, amikor a jövő autónál majd licenszet kell fizetni, hogy elinduljon a SW miatt...