• VO101Tom
    A Dx átállítás nem az időtől függ, pontosabban nem csak attól, hanem hogy van-e olyan programozó, aki tud és akar ilyen rendszerszintű dolgokat az alapoktól újraépíteni. Dx11 legnagyobb előnye egyébként a sebesség lenne, grafikailag nincs nagy különbség. Szerencsére ezzel a Falconnak nincs nagy gondja, néha érzek kis recegést reptereken állva, de futó csukás után tök stabilan, simán fut. 120-170 fps nekem térképtől és hadjárattól függően általában megvan, a Baltic térkép durvább, de stabil 60 azon is megvan.

Mit nevezel "fake 3D"-nek? Olyan nincs, hogy fake :) Minden 3D kép úgy állítódik elő, hogy két eltolt kamera képét valamilyen módon a te két szemedre juttatja. Az nvidia videokártya kb. 10 éve tud olyat, hogy red-cyan szemüveggel, nvidia saját 3D vision szemüvegével, vagy bármilyen külsős cuccal (3D TV) valós 3D képet generál bármilyen 3D alkalmazásból. Falcon is működik így, én egy Samsung 3D TV-n próbálgattam amikor olyanom volt játékra egy ideig, és azon teljesen jól ment (amivel problémám volt a felbontás/fps lock*, amiért az nvidia qrva anyját, de a technológia működik). A VR sisak is gyakorlatilag ennyit csinál, azzal a különbséggel, hogy be van építve egy 1:1 mozgatású "TrackIR" is, és az nagyon sokat ad az élményhez. EZ meg a látószög miatt én nem hiszem, hogy akármilyen 3D TV manapság még alternatívája lehetne a VR sisakoknak.

* Játékban 1080p HD-ban csak 30 Hz-et engedett a Samsung saját szemüvegével, és az borzalmasan kevés. A 60Hz csak a saját 3D vision szemüvegével működött (volna). Filmek alatt engedte a 60Hz-et is 1080p -n, az nagyon jól működött, ergo a játék fps lock-nak nem technikai okai vannak, szimplán csak az, hogy játékhoz vedd meg az ő szemüvegét.

A lánctalp mozgatásra több megoldás van, a legegyszerűbb ha úgy van UV-zva, hogy menetirányba csempézhető, és egyszerűen a textúra offsetet eltolod ide-oda. A textúra váltás sebessége tudja szimulálni a különböző sebességeket is, amit ha jól szinkronizálsz a modell mozgatással, akkor azt az érzetet kelti, hogy a lánctalp a talajon tolja a tankot. Sem a DOF-hoz, sem a hitboxokhoz, sem a modellek talajt jelző "hook"-jaihoz nincs köze.