53049
  • molnibalage83
    Ja, a bezárás előtti pár kommentet csak ma fogom olvasni.
  • VO101Tom
    Nem csak, a DCS topikban írta ugyanezt, hogy a változások nagy részét az átlag játékos talán észre sem venné. De lehet átlag DCS játékosokról volt szó
  • molnibalage83
    Radium és egy lengyel srác évekkel ezelőtt csinált egy rakás fegyver és vörös gép 3D modellt. Remélem benne lesznek ezek.
    A többi háttér fejlesztést nekem hintette el privátban Mav-jp, minimális konkrétummal.
  • repvez
    Még én sem értem el a fő bossig, csak pár pályán lootoltam eddig.
    Mint korábban beszéltük az nem baj ha nem sok látszik külsőleg ha belsőleg megalapoznak egy sokkal egyszerűbb fejlesztés felé.

Én azért 1-2 hónapon belül várom a megjelenést. Radium többször említette, hogy a gépei a 4.34be benne lesznek és, hogy soon várható
  • VO101Tom
    Mintha a régit is mindenki kipörgette volna 100%-ra. Azt egyébként többször elmondták, hogy a 4.34 legtöbb változása olyan, ami a háttérben működik, és valószínűleg a játékosok nagy része észre sem venné a változást changelog nélkül.
    De értem miről van szó.
  • repvez
    Már nagyon várja mindenki, hogy legyen valami uj
  • VO101Tom
    Ez a fröcsögés a legidegesítőbb, amikor egy ingyenes program fejlesztőit szapulják. Mi is megkaptuk ugyanezt CloD alatt. Én régesrég kitettem volna a fórumról, legalább kis időre gondolkozni, hogy mit enged meg magának. De én nem véletlen nem vagyok admin a saját fórumunkon sem
  • molnibalage83
    Szegény gép, mire kivonják kész is lesz. :)
  • repvez
    Uj kabin T38c a falconba
  • molnibalage83
    Az MP-est mos végigolvastam, az utolsó két napot. Hát, a vége várható volt. Mower, ha még sokat fröcsög, akkor kiadják az útját neki. A többi meg arról szólt, hogy az MP beta test fogalmát egyesek nem értették meg...
  • VO101Tom
    Nekem sincs időm napi szinten követni, ezt a DCS topikot pont olvastam tegnap.
  • molnibalage83
    Már nem bírom követni. A Online hadjárat topikban is ment valami polémia és le is zárták, azt sem volt időm olvasni. Itt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.01.16. 13:11:09
  • VO101Tom
    Tegnap óta jó sok oldalt írtak tele.
  • molnibalage83
    Még érdekes komment.
  • repvez
    Egészségére, de ki az a Margó? :D
  • molnibalage83
    A margóra.
  • Wampapa
    Köszi, mindkettőtöknek.
    Mindjárt ránézek, ez a kilépsz-belépsz- aztán ne piszkáld lehet hogy jó ötlet, össze-vissza inditgattam, amég a videobeállitásokkal sz.kodtam.
  • repvez
    ez a launcher jol hangzik amugy.
    Nem tudom merre jár arrow19 kolléga, de a bannerban lévö linkek közé pár ilyen hasznos lninket ujra betehetne a régieket meg kiszedni ami már nem lényeges, és amig nincs más a régi design kinézetet is visszatehetné.
    Kóbb mint a semmi .
  • VO101Tom
    Ja, és ha egyszer a Joy tengelyt beállítottad, ahhoz a lenyíló menühöz többet ne nyúlj. Minden tengelyt resetel, ha azt megváltoztatod.

Másik tipp, bár el lehet régen is így volt, ne indítsd el a BMS-t ha a HOTAS nincs bedugva, mert akkor szintén reseteli a tengelyeket, és következő indításkor állíthatod be megint.
  • VO101Tom
    A billentyűzet kiosztást ha sokat állítgatod, akkor van, hogy beakad, és nem fogad el több változást, akkor mentesz egyet, kilépsz, belépsz és menni fog tovább. Én egyébként betöltöttem egy blank bill kiosztást (load-al megtalálod BMS mappában), és azt töltöttem ki, mert az eredeti gombokat úgysem tudom, így legalább nem nyomok meg véletlen valamit.

Nem értem pontosan, lehet, hogy a joy problémád is az előbbiből ered, kilépsz, belépsz és próbáld meg úgy.

Ha tengely kiosztással van gond, a joyt a SETUP/CONTROLLERS oldalon állítod be, de az csak a joy. Minden más tengelyt az ADVANCED-re klikkelve a FLIGHT CONTROL, AVIONICS CONTROL alatt. Itt a joy tengelye az egyetlen, ami nem változtatható, annak csak a ded zone-t és érzékenységét lehet állítani. minden másnak ott kellene lennie a lenyíló menüben.
    Nekem G940-el a Gázkar két HAT switch-ét nem ismerte fel a Falcon, ezt úgy lehet megoldani, hogy windows-os programmal a hat switch-re billentyűkombinációkat adtam, és azokat már tudja kezelni a Falcon.

Voltak páran, akiknek olyan gondjuk volt Falconnal, hogy controlst vagy konfig beállításokat minden induláskor elfelejtett. Warthog-nak is van valami nyűgje BMS alatt. Van egy Alternative Launcher-nek hívott progi, amit nagyon dícsérnek és állítólag minden ilyen problémát megold (én nem használom).

F-16 A pit az nincs a BMS-ben.
  • repvez
    \Falcon BMS 4.33\Docs\Key Files & Input folder és ott találod a BMS Key File Editor excel file-t

itt meg , hogy hogyan tudod személyre szabni
  • Wampapa
    Még egyet kérdeznék Tom, vagyis kettőt.
    Az egyik, hogy meg tudom változtatni a billentyűkiosztást ? Röhögjetek ki, de valamiért nem sikerül.
    A joystick az okés, az pont azt kapta mint az eredeti kormány, gondolom felismeri a szim de valamiért megbuktam azzal, hogy átrendezzem.
    Általában másodlagos gombokkal pár funkciót ugyanoda teszek minden repcsinél a joyon is, flappet (ez ugye itt nem létszükséglet), sbreaket, lámpákat etc. Azt se tudtam megváltoztatni.

A másik, az F-16A-nak nincs autentikus pitje ? Valamelyik régiben, open vagy freefalcon, volt egy egészen jó cockpit hozzá.
  • VO101Tom
  • Wampapa
    Köszi, nagyon baba lett :)
    Még jobb is igy, hogy ablakban fut a menű, mert most jön egy nagy joystick+billencs konfig.

Utoljára szerkesztette: Wampapa, 2019.01.10. 17:41:09
  • VO101Tom
    Ja, ez kissé zavarosan lett megoldva, 4.33 U1 az alapjáték, amit először fel kell installálni, sima 4.33 -at nem kell. Nem is egy mappába kerülnek.
    Nem tudom miért nem lett 4.34-nek elnevezve U1 helyett, a Falcon4 licencjogok felvásárlása, és az új tulaj kérése miatt sok minden változott, és lehet a verziószám volt a legkisebb gondjuk anno (sokáig az sem volt biztos, hogy a BMS fejlesztés folytatódhat-e).
  • Wampapa
    Köszi, holnap kipróbálom. Igen 1080p ben szeretném.
  • VO101Tom
    Milyen felbontáson próbálod?
    Nekem UHD-n van annyi gond, hogy csak ablakos módban hajlandó 4K-n futni, amit úgy lehet a legegyszerűbben elérni, hogy a config listában bekapcsolod a műszerek kiterjesztését (Hardware, external displays), majd a Launcherben a Cockpit Display Extension-ban a Main-nál kiveszed a "Border" elől, a többinél meg kiveszed az "Active"elől a pipát. Nekem 1080 HD-n nem volt ezzel gond, de ha nálad problémás, akkor ez esetleg megoldja.

Ennek az egyetlen hátránya, hogy csak 3D-ben lép be teljes képernyőbe, BMS induláskor, menüben nem. A képernyőm bal felső sarkában, natív felbontáson jelenik meg, kb mintha egy tableten nézném. Először rohadt idegesítő volt, de már megszoktam :)

Ja, meg gond az is, hogy ha valamiért kitaszkolok, a windowsos egér nem tűnik el, ha visszalépek. Viszont azóta soha nem fagyott le taszkolásnál, ez mondjuk pozitívum.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.01.09. 22:56:53
  • Wampapa
    A 4.33 U1 exével inditva nem tudom állitani, a sima 4.33 ban tudom.
  • Wampapa
    Üdv
    Feltettem a BMS-t, u1-u5 ig mindent és valamiért nem tudok állitani a felbontáson, a leggagyibbon indul, bármit csinálok.
    Lemaradtam valamiről az évek ssorán, már nem a játék setupból kell állitani a felbontást ?
  • VO101Tom
    Ami fontos, hogy az AIR COND panelen az elektromos rendszerek hűtését kapcsold be elsőnek, illetve az AVIONICS POWER panelen az INS gombot addig ne tedd NORM-ból NAV-ba, amíg még nem állította be magát (DED-en az INS lapon látod, hogy hogy áll). Minden más mehet olyan sorrendben ahogy akarod. Ettől függetlenül érdemes egy sorrendet választani, én pl bekapcsolom a hűtést, elindítom a hajtóművet először, utána jobb oldal - bal oldal - műszerfal sorrendben bekapcsolok mindent. Van aminek kell bekapcsolási idő, azokat beállítom utoljára.

Van egy olyan bug a Falconban, hogy indítás után Avionics Fault és az IFF világítani fog a CAUTION Light panelen. F-ACK gombot (bal szemöldökön) nyomd meg kétszer, és a hibajelzés meg fog szűnni.
  • Lysandus
    Köszi!
  • molnibalage83
    Én úgy tudom, hogy a hajtómű 70% elérése után kb. tetszőleges mit csinálsz, nemigen van kötött sorrend.
  • Lysandus
    Igen, tudom, azokat olvasgatom most. Jó kis meló lesz átnyálazni az egészet, mert már most látom, hogy anélkül nem fog menni. Egyelőre a sok yútúbos videó is inkább megkavar, mert ahány ember, annyi rampstart például. :-) És nem tudom, hogy ő miért abban a sorrendben csinálja. Illetve vannak olyan lépések, amelyeket fel lehet cserélni, vannak, amiket nem. És nem tudom, hogy melyiket igen, melyiket nem. Tegnap például sikerült olyan hidegindítást csinálni, hogy nem működött a DED. Ezért kellenek a részletes manuálok, hogy mi mit csinál, stb. Szóval nem fogom megúszni, mert szeretem megérteni, hogy mi miért történik. :-) Majd ha lesznek olyan kérdéseim, amelyekre nincs válasz a doksikba, akkor majd felteszem, de ahhoz megint a doksikat kell alaposan ismerni. :-) Szóval szerintem pár hét, vagy talán egy hónap, mire erre sor kerül, addig nincs értelme fárasztani benneteket. :-) De egyelőre van türelmem hozzá.

Grafikailag pedig semmi bajom vele, nem is a legújabb gépem van, meg ez a szürkészöldes világ az EF2000-re emlékeztet, azt meg nagyon szerettem.
  • VO101Tom
    Azt nemtom nézted-e, a feltelepített BMS mappában van egy dokumentumok könyvtár, a
    \Falcon BMS 4.33 U1\Docs\Falcon BMS ManualsTO-BMS1F-16CM-1.pdf -ben az F-16-al kapcsolatos dolgok, ugyanitt a TO-BMS1F-16CM-34-1-1.pdf -ben a fegyverekkel, avionikával és az eljárásokkal kapcsolatos dolgok vannak benne. A training.pdf az alapból fent lévő TE gyakorló küldetésekhez valók, mindegyik TE missionhoz leírás, miről szól, mit kell(ene) gyakorolni benne. A BMS-Manual.pdf meg a PC-s szoftverhez a manual (menük, hadjárat, ilyesmik).

Nézegesd át azt a mappát, sok érdekes doksi van még ott.
  • repvez
    tac view progira gondoltam amit külön fejlesztettek. azt gondoltam, hogy egybol oda rögziti az adatokat , nem a beépitett fájlt kell megnyitni utolag.
    https://www.tacview.net

Bár annak is örülnék, ha olyan szinten lehetne visszanézni a acmi fájlt mint a IL2 vagy DCS vonalon a trackeket, sokkal egyszerübb lenne a video készités.
  • VO101Tom
    Milyen külsős programmal akarsz rögzíteni és mit? A falcon csinál egy fájlt, amit megnyithatsz a Falconos ACMI viewerrel (Falconon belül, menüből), vagy megnyithatsz TACVIEW-el is (az sokkal fejlettebb program).

Felderítéshez nem kell felderítőgép, gyakorlatilag bármelyik géppel odarepülsz, a játék kirakja a környező egységeket. Viszont a fő térképen csak "utolsó ismert pozíció" van, ami lehet több órás, vagy akár egy napos infó is. A repülőgépeket mutatja valós időben, azokat, amiket saját radarral valaki valahol lát.
  • repvez
    Ez a beépitett tacview beállitható, hogy a külsös tacview program rögzitsen ? vagy az ettöl fuggetlenül is futtatható?

Illetve amikor felderitö küldetés van , akkor elég csak elrepülni a terület felett vagy hogyan késziti a felderitési adatokat képeket?
    Erre sose jöttem rá
  • VO101Tom
    TACVIEW-ben visszanézhető ACMI rögzítést kapcsolod ki/be illetve az Auto-ban a BMS automatikusan rögzíti a fegyverzet használatokat és utána még egy kis ideig. Ha olyan feladatot repülünk amit vissza akarunk majd nézni utólag, akkor Fence-In -nél (amikor felszállás után élesíted a fegyvereket) átkapcsoljuk ON-ba. Az ACMI-t online repkedéseknél is rögzíti, amikor mission végén kilépsz vissza a menübe, akkor tölti le a hosttól. Ez csak azért érdekes, ha a hsotnak szar a nete, akkor erre számítani kell, hogy jó pár megát áttölt ha valaki menübe lép.
  • Lysandus
    A cél meg nyilván a közös repkedés. :-)
  • Lysandus
    Köszi, épp a műszereket kapcsolókat próbálom memorizálni. Egy kérdés: Mi a fene a bal konzolon az ACMI rövidítés az AVTR (erről már kiderítettem, hogy audiovizuális tape recorder) panelen? Ezen csak ez kapcsolható, de nem tudok rájönni, hogy mire jó.