53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
ez csak egy olyan topic ahol probálják az emberek összeszedni azokat a dolgokat amik változtak/hattak az elözö verzióból, mert nem adtak ki részletes cangelogot a 4.34hez . -
Bevallom ezt soha nem jutott eszembe csekkolni. -
Valami összehasonlító thread vagy mi. -
skeleton #51001 A magassàga igen de a tàvolsàga fix, és ez van rosszul beàllítva. Ha megnézed bàrmelyik f-16 kabinfotót, làtható hogy a katapultülés eleje a középső konzol aljàval van egyvonalban. A bms-ben ez tàvolabb van. Nekem így túlméretezettnek tűnik a pilóta lába a fülkében -
Igen , de ennyire szélsőségesen nem ahogy van, és ha ez lenne a helyzet akkor lehetne változtatni rajta ahogy a valóságban , de nem lehet, legalább egy Cfg fájban át lehetne irni vagy hasonló.
Meg nekem a kamera tulajdonságán is lenne mit változtatni, hogy a beállitott FOV-hoz képest mit és mennyit lehetne látni a kabinból. -
A valóságos helyzet relatív, mert tudtommal állítható a magassága. -
igen nekem is ezzel volt gondom,mert az alap poziciója az olyan mintha a valóságban a melkasnál lenne a feje a pilótának és mintha 2m es távolságban lenne.
Miközbe meg az ICP-t behajtott karokkal pötyögtetik és majdnem ,hogy lefele kell nézni a HUDra is. a Katapult felett is átlátni a megdöntött poziciója miatt.
A másik dolog ami a 4.33asnál zavart és azt hittem, hogy itt legalább javítanak rajta,de sajnos az is maradt, hogy ha Flare-t dob a gép akkor a teljes kabin egy sárga fénylő valami lesz, de külső nézetben az egész gép is, ezt a HDR szerű hatást jó lenne ha le tudnák redukálni sokkal kisebb területre -
skeleton #50997 Én màr koràbban irtam a fórumon hogy igazítsàk a katapultülés helyzetét a valósàgos helyzethez megegyező helyzetbe, de eddig nem volt semmi változtatàs. Ezzel valósàghűbb lenne a pilóta fejpozíciója -
ezt pont kérdezni is akartam, hogy ki mit vett észre a kabinban,mert nekem ugy tunik mintha valahogy jobban kijönne az az érzés, hogy 3d ben van a kabin, tehát, hogy az ICP kitakarja az MFD gombjait meg a DED egy részét és oldalra kell hajolni hozzá, hogy lást.
Az elözöeknél mindig szembe volt minden és semmit nem takart ki .
Meg mintha a pilóta pozicioját is igazitották volna, hogy jobb POV-ja legyen a valosághoz.
bár itt is sokat számit, hogy ki milyen FOV al használja. -
Jimborg #50995 Sziasztok!
Már régóta olvasom fórumot, és foglalkozom BMS-el. Nem tudom tudjátok-e hogy BMS csapat 4.34 hez főbb HOTAS rendszerekhez adott ki előre beállított konfigot ide kell benézni (\Docs\01 Input Devices\03 HOTAS Setup). Amúgy technical doksiban találtam, ott le van írva minden (2.2.4 es fejezet). PL X52pro-hoz van .key meg .pro fájl. Mondjuk nem tökéletes (nekem radar cusror nem megy ministick-kel), de kezdésnek nem rossz. Ha nem új az info akkor bocsi. -
Lysandus #50994 Köszönöm a segítséget!
Sikerült is felrakni. -
A 4.34 teljesen külön mappába települ, de nem fogod használni a 4.33-at,az biztos :)
Amit érdemes átmásolni:
- A logbook átvihető, a korábbi statisztikád folytatódni fog.
- Ha még nem tetted külön mappába, akkor a dokumentumok mappát is érdemes átmásolni (csak ne írj felül semmit). Sok eredeti doksit kimaradt a 4.34 mappából, amiket a 4.33-hoz viszont betettek.
Amit nem érdemes:
- Controls-t nem érdemes átvinni. Elvileg lehetne, de akkor kézzel kellene bele szenvedni az új gombokat, és nekem hiányoztak is belőle régi tételek, érdemesebb újra beállítani az összes gombot és joy tengelyt. Én nyitottam egy 4.34-es blank.key-t, és abba írtam bele újra a gombokat.
- A térképek nem kompatibilisek, de folyamatosan jönnek a konvertált változatok. Balkán és valami földközi tenger térkép már van, a többi készül.
- Hadjárat mentések sem kompatibilisek.
- JanHas féle szebb modellek sem kompatibilisek, csak a v4 változatok. Azok is mostanában konvertálódnak, viszont a Lod editorral kavarás van.
- Weather Commander, Weapon Delivery PLanner, Mission Commandernek mind van 4.34-es új változata, azokat is újra kell rakni (weblapjukon van link). Én az MFD beállítsokat is újra végigklikkeltem, nem tudom, hogy WDP mennyire jól konvertálná át, a data cartridge eléggé megváltozott 4.34-ben inkább beállítottam nulláról az újat.
- F-16-ot érintő mod-ok nem kompatibilisek, van amit alapból megkapott a 4.34, például a pilóta modell már a grafikai setup alatt bekapcsolható. Weapon Delivery Planner a kneeboardot egy klikkel frissíteni is tudja. HUD modok, szebb kabin textúra modok nem működnek, mert a 16-os kabinbelső is változott. Több helyen teljesen új műszert kapott a kabin. Digitális HSI, más gombok a fények panelen, ACMI panel is változott, stb. A kapcsolók textúrája is változott, ahogy láttam.
Ami kérdéses:
- A nem F-16 skin mode-ok elvileg működnek, de nagyon meg kell nézni, hogy a textúra ID száma változott-e. -
Igen vagy legalábbis más mappában kell telepíteni ha még a 4.33 ast is akarod használni. De nem fogja felulirni a régit mert ez egy standalone telepítő.
-
Lysandus #50991 Üdv!
A 4.34-hez le kell törölni a 4.33-at?
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2019.04.27. 13:52:26 -
Tényleg fasza, ezt még nem is néztem. Kár, hogy normális avionika csak 16-oshoz van... -
PM-je nyitva. -
Én sem, nem is tudom, hogy D-J honnan gondolta, hogy ismerem. A DB rebuild elég komplikáltnak tűnt elsőre.
A Rafale meg hogy néz ki. Aztrohadt...
-
hm, ezt a cfg kieget még nem ismertem, kipróbálom holnap. -
Dee-Jay ezt írta.
LOD EDITOR do not work? ... even after setting:
set g_bSaveLegacyDb 1
in your FalconBMS.cfg ... ?
Kérdeztem tőle, hogy megadhatom-e a mailcímét neked Eddig én sem tudtam PM-ezni neki, de ő keresett ma PM-ben. -
Lod Editort lehet használni, "csak" az adatbázisát kell újra felépíteni. JanHas modellek topikban volt erről szó. Kb innen:
JanHas Models & Skin Thread - 1002
Szerk: Dee-Jay nem fogad PM-et, le van tiltva. Tudod az e-mailjét?
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.26. 19:59:50 -
Tom, Dee Jay kéri, hogy PM-ben keressed meg a skinekkel, amiket fel lehet használni. A LE 6.23 nekem nem működik, ezért nem tudom a skin számokat csekkolni. -
Azért az adatbázisban vannak logikátlanságok. Egész egyszerűen a rakéták kinematikai HMZ-jével korrelál azok érzékelési távolsága, ami egész egyszerűen nem igaz. Az R-27E/ET pl tudtommal tökugyanazt az érzékelőt kapta meg, és ugyanaz a technológia volt, amit az R-73 kapott meg. Ez azok kifejlesztésének idejéből adódott. -
Most melózok, nincs időm ebbe beleásni, csak mondtam, hogy az elektronika és a CCD minősége a legfontosabb, és pusztán geometriából nem következik, hogy azok mennyire érzékenyek, mennyire tűrik a zajt, zavarást, satöbbit. -
Az AIM-9X későbbi, mint a MICA IR, ennek fényében kicsit merész ez az egész.
Itt van némi duma. Én úgy látom, hogy semmiféle különleges nincs a többihez képest. 128x128-as érzékelő van benne. A MICA rakéta test pont úgy fel lett használva, mint az R-27R/T ER/ET esetén. Kéznél volt. -
BMS fórumon is 591st Tom néven vagyok fent, szóval akkor azt.
Képalkotó elektronikában, CCD minőségben, méretben qrva nagy különbség lehet, még ha ez kívülről nem is látszik. -
Melyik néven említselek akkor majd? :)
Azért most is részea modellezésnek a "French bias". Szemből 0 fokos aspektus mellett 10 mérföldről fog be a MICA IR. Mert csak. Mert a francia szuper erő 3-szor jobb, mint az AIM-9X annak ellenére, hogy ugyanaz a generáció és a két rakéta méretében radikális eltérés nincs átmérőben. -
Ja, Falconban 591st Tom néven repkedek :) -
Igen, a MIL power csak onnan jött, hogy annak az ábráján mutatta a különböző sebességeken.
Skineket bármelyiket használhatják szabadon, ami még jó a modellekhez. -
A sebességnél nincs hajtómű teljesítmény figyelembe véve. Ha lehúzod alapgázra a hajóművet és M2.0-ről lassulsz, akkor is hozzáad. Külön hatás a hatómű teljesítménytől. A sebesség és hajtómű teljesítmény adott időpillanatban egymástól független dolgok,
Más. A Korea MOD-hoz csinálták pár skint. Megnézem, hogy mi az, ami még használható és felteszem majd egy topiba. Az F-15 drop tank és Tu-22M sanszosan jók. Te leszel megadva készítőnek. -
Az IR doksiban van kép a sebesség miatti változásról is.
Annak szemből elég jelentős a hatása. MIL poweren 0.1 helyett 0.5 pl.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.04.26. 12:50:27 -

-
Fórumon azt olvastam, hogy páran tesztelték, és igazolták, hogy időjárástól függően csökken a Maverick célbefogási távolsága is. -
hehe :D
-
És ami még fontos, a felhő és köd tudtommal már a TGP és AGM rakéta IR/EO vezérlésére is hat. Legalábbis találtam ilyen mondatot egy gyors átfutás során. -
Igen, az is, bár annak igazából csak a képalkotónál kellene hatása lennie, mert a felhevült beélpőélek felülete és hőmérséklete közelében nincs annak, ami a gázcsóvához képes labdába rúgna.
Legalábbis a Haditechnikai Összefoglaló alapján, amit abban leírtam. A detektorok érzékenységénél a hőmérséklet intenzitás és felület miatt labdána nem rúg. Csak az IR kamerák sokkal szélesebb tartományban működnek, de nagy távolságról azok se hinném, hogy a belépőél alapján lockolnak.
De ezzel együtt tudok élni. Az új IR modellezés olyan, hogy ilyen soha semmilyen jet simben sem volt. Konkrétan a DCS ehhez képest 0, ahol olyan orbitális bugyutaságok vannak, hogy Sz-300 rakétát lelövöd szemből AIM-9M-mel vagy AIM-54-et...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.26. 10:52:56 -
Meg az is újdonság, hogy a célgép sebessége, a felhevült kaszni is számít mostantól, nem? -
Bővebben. -
sensor capability is independant from source emission (the graph i showed)
the rear/all flag is unused now in the DB for IR Modeling ( maybe just to categorized it in DGF Module or some specific avionics or sound tones etc...)
Some sensors have just a detection treshold that is so low, that it can't pick up (or at very very very close range) the signal front
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.26. 10:28:37 -
Nem távolság, ez relatív intenzitást mutat. Az '1' a referencia érték, a MIL hajótű eljesítmény 180 fokban hátulról. Ez a bemenete az IR rakétának. Utánégető esetén a befogási távolság majdnem 1,5-ször nagyobb hátulról. Szemből meg a csóva hossza miatt egészen más aspektusból és távolságból lehet befogni a célt.
Tehát az '1' távolság az az adott IR rakéta érzékelő érzékenységével, ami a range érték, azzal szorzódik. Egy ősrégi R-3Sz esetén ez kicsi, az AIM-9M esetén nagyobb érték.
Az R-3Sz régi adatbázis értéke 15 ezer láb tája volt, az AIM-9M-é 48 ezer. A mostanit nem néztem meg, de ez alapján képet lehet kapni, hogy mit tudnak.
A régi DB-ben volt all aspect és rear aspect swich is, ami levágta valahol az abban levő karakterisztikát. Az új modellben úgy tudom, hogy ezt kiiktatták és valami más van helyette, de ezt nem tudom. A 4.33-ban nem volt vertical szög hatás, ami igen súlyos hiányosság volt.
(Konkrétan a 4.33 teljes IR-AI párosa bugos volt...) -
milyen mértékegységben vannak az osztások ? meg ez azt jelenti, hogy ezeken a távolságokon kívül egyáltalán nem fog be az IR rakéta?