53049

Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
Razor18 #43540 Akkor jól emlékeztem...
egyszer egy kecskeméti nulladik napon tömeg híján egy kanadai pilóta délután megengedte, hogy beüljek a cockpitba. Vagy 10 percet "szívtam magamba" az élményt...
-
Úgy van ahogy mondod, kifelé majd tovább... az idle detent nevében is benne van, hogy annak az alapállapothoz van köze.... -
Razor18 #43538 Lehet, hogy ugyanezt írod, de amennyire tudom, AB-be toláshoz nem az idle detentet kell megemelni, hanem vagy felfelé kell kicsit kiemelni a gázkart, vagy befelé a fal felé kell egy bő centit tolni rajta, és utána tudod tovább tolni az AB tartományba. Majd Axe megkérdezi a 72nd valamelyik RL pilótáját...
-
Még annyivel egészíteném ki a modandómat, hogy egy fejlesztőnek azt is számításba kell venni, hogy mit tud fejleszteni és nem csak azt, hogy mit akar... -
Lehet "csalni". Pörgesd el az órát a felszállás előtt 12 perce és akkor kilikkelj a rampra. Ugyanis elvben bármeddig engedni annak kiválasztását, még a felszállás előtt akár 1 perccel is asszem. -
Ha már a ramp startnál tartunk, múltkor beszéltük kicsit sok a 20 perc ami a rampra van, azt át lehet állítani kevesebbre? -
Szerdán Wolf-al repülünk 19:00-tól. 1-2 küldetés erejéig.
Ha gondolod gyere. Akkor valami light-osat repülünk.
Gondolom van jogosultságod a 101Pumák (volt "pcpilot" TS) TS-hez. -
Köszönöm! Ne szerénykedj! 😊 -
Én nem vagyok egy nagy ász, de szívesen segítek ahogy ráérek :) -
TGP és vizuális célazonosításhoz sem ártana részletesebb modell... A videókészítés már csak bónusz. Ennyi erővel repcsiből sem kell szép. A hardcore repszimes az idő 99,999%-át belső nézetben tölti a gépéből max. a szárányát látja... A dogfight alatt is akkora a távolság, hogy egy 2000 vagy 20 ezer poligonos modell között sem látsz különbséget, saját géphez is felszálláskor kötelékben vagy közel és kb. ennyit, mert valóságban a taktikai helyzetek 99%-ban km-es térközök vannak a gépek között. Tehát a fúdehipoly gépekre is pont annyi indok van, mint a földi járművekre. Néhány ezer polyogon felett majdenem tökmindegy... -
Az lehet,de a repülökkel közelebbi kapcsolatba is kerülünk a játék alatt a kötelékrepüléseknél,de a tankokkal a TGP-n keresztül találkozok csak oda meg számomra eddig is megfelelt.Persze, tudom, hogy az sem ártana hogy szebb videok születhessenek,de célpontnak megteszik igy is.
Egyébként ez csak a torony forgását mutatja , attól még halvány fogalmam sincs hogy a játékon belül, hogy lesz egy müködő hari eszkoz ami akkor és ugy tüzel ahogy kell neki.
Nem utolsó szempontból meghagyom a Buffosoknak a nyelesautó készitést . A légierő megmarad a repülöknél és a heliknél. -
Az a kis pöcök semmit nem csinál a valóságban .Az csak egy kis kar amit a kisujjaddal el tudsz húzni , hogy a gázkart át tudd emelni a stop állásból alapjáratra és ugyan ezt a pöcköt szintén meg kell húzni ha utánégetésre akarod a gázkart tenni,mert a valóságban azt sem tudod csak azzal, hogy elöre nyomod a gázkart.Ott is van egy ütköző amin megint át kell emelni.Természetesen visszafelé is
-
Ha csak ennyi, akkor a repcsivel erőlködés helyett tessék szárazföldi járműveket modellezni. De tényleg. Nem csak repcsikből áll a világ. Helyből felsorolok vagy 20 járművet, amit le kellene modellezni, mert alap a Falcon világában... -
Razor18 #43527 Idle cutoff, nem idle detent...
...én is rosszul emlékeztem, és tényleg ne kapcsold be. Idle detent szerintem mindig van, és szerintem kell is használni indításkor. Ha nem akarod valamelyik kis fontosságú joy gombra definiálni, akkor legalább nézd meg, melyik bill. kombinációval lehet kapcsolni. Ha jól emlékszem, hülye kifejezéssel élve ezzel "jelzed" a hajtóműnek, hogy most már nem akarod alapjáratnál visszább húzni. A való életben nem is tudod ez után. -
Köszönöm! Így már biztos menni fog. Ha van esetleg valakinek ideje meg affinítása, akkor oktathatna kicsit ts-en is, ha túl vagyok ezen (lehetne közös iskolakör, rendszerek magyarázása... Van sok oktató film és nagyon jók, de az angolom harmat gyenge és még is csak más, mikor kérdezni is tud az ember. Szóval szerintem gyorsabban haladnék és ha valaki már kisújjból nyomja és van kedve is oktatni, annak örülnék). -
javaslom mozgasd meg a gázkarodat előbb majd:
-Gáz alap
-START kapcsoló
-RPM felpörög 20%-ra
-kabinban gázkar szárának tövében nagyon pici kallantyú (idle detent) 1x megnyom
-gázkart feltolni 80%-ra
-RPM növekszik
-RPM 60%-nál gázkart vissza alapra
ha nem indul akkor "cserélj hajtóművet"....
A config-ban lehet állítani hogy a gázkarodon legyen e "abszolult alap" pozíció (idle detent). Ha ez alá húzod akkor leáll a hajtómű. Javaslom ez ne legyen bekapcsolva. Igazából se lehet csak úgy lerántani nullára az F-16 gázkarját. -
Alapon van és feltolom egy kicsit 20%-nál. A konfignál nem tudom mit kell állítani ehhez. Egyébként minden alkalommal fel kell konfigolni, mert nekem nem mindig van becsatlakoztatva a joy, csak ha épp repülök és bms el is felejti rendre, ami be volt állítva. :( -
Razor18 #43523 Idle detentet kapcsolsz-e, ill. így van-e beállítva a configban? -
Told előre a gázkart úgy 60%-ig -
Indításnál úgy csinálok mindent, ahogy az oktató videón van, de nem pörög 30%-nál tovább. Mi lehet a hiba? 😞 -
találtam pár dolgot még az oldalon,de ujat nem mondott vele.:
ezen a linken megtalálhatóak a skydrivera feltöltött pluginek és az LE manuálja
itt meg pár kritérium a modellekkel szemben.
Csak azért nem jö ötlet ha azt kérjük tölük, hogy egyszerü dolgokat mutassanak,mert azzal nem fogunk mit kezdeni, amikor egy bonyolultabb futómüvet vagy GSF-et kéne beanimálni.
Egyébként a tankonak csak ennyi a DOF beállitása
Ha meg referencia kell akkor itt van a Gripen ami márcsak arra vár hogy valaki UWV-t gyártson hozzá és beanimálja , hogy repülhessen a simben.
-
Egy próbát 611-Eagle-vel össze lehetne hozni, de először tényleg egy egyszerű járművel. Ha az ment, akkor mehet bonyásabb is. Nekiálljak leszervezni? -
LESCO #43518 Nem azt mondom hogy szedje szét és rakja össze újra...
Én csináltam már repképes modellt a condor-hoz, és ott is ez a módzser működött. Egy 20 soros txt-be belefért a követelménylista. Poligonszám, maxmimális elemszám, a mozgó alkatrészek nevei, a tengelyek orientációja, textúra mérete, 3 LOD modell, csókolom... Elküldtem a fejlesztőknek, ők meg belerakták a programba. De a hírhedtem szar FS széria devkit-je is teljesen érthető. Mit hogyan kell elnevezni, paraméterezni stb... Nincs itt nagy varázslat, aki mást mond az csúsztat... Minden 3D engine szinte ugyanazt a modellt kajálja meg, legfeljebb a részletesség más.
Ha már modellezek szabadidőmben, akkor inkább csinálok látványos dolgot, ami dob is a játékon. És amit utána én is élvezhetek... Egy repcsi ilyen. Egy tank, amit max a WPN MFD-n látok, az annyira nem pezsdít...
Amúgy Tom-nak pont van egy szép M60 modellje. Csak kicsit nagy a poligonszáma... Olyan 1-2M. :) -
Erre szokták azt mondani a modellerek, hogy más munkáján kiigazodni annyira nehéz, hogy annyi idő alatt újat is csinálhatna. Mivel én nem értek hozzá, ezért ezt nem tudom megítélni. A tényleg ráértek modellezni, akkor első körben valami nagyon egyszerű dolog legyen. Pl. egy M48/M60 harckocsi. Annak azért van DOF-ja, de minimális, csak a torony és löveg. -
LESCO #43516 Oké, értem, akkor a kéket is meghegyezem.
Amúgy gondolkoztam, és lehet, hogy tényleg az lenne a legjobb, ha pár ember bevállalná, hogy ha adunk neki egy 3d modellt, akkor integrálja, és nem kell vesződni a tutorial-al. Tudom hogy sok idő, és nem is biztos, hogy egyértelmű lesz a leírás, sok kérdés nyitva maradhat, amit utána szintén a fórumon kell kitárgyalni. -
Ide kommenteltem be. -
Én sanszosan csak azt érzem, hogy sajálják a szabadiőt arra, hogy csináljanak egy ilyet. Csak a jelek szerint nem értik a helyzetet. Régen úgy volt, hogy itt ha valaki nem értett valamit, akkor mindig kommentben kellett elmagyarázni. Aztán rájöttem, hogy ez nem túl hatékony, ezért készült el az FF kézikönyv. A 3D modellezéssel is ez lenne a helyzet. Egyszer kellene feláldozni annyi szabadiőt, ami mondjuk egy gép elkészítésének idejébe kerül, csak utána az eredmény az lenne, hogy nem 1 ember szenvedne 1 modellel, hanem rászabadulna n+1 ember n+1 modellre. Valahol elképesztő, hogy ennyire nem látják az erőforrás kezelés hiányosságait...
Szó se róla ez vezet oda, hogy Sinai helyszín hülyére veri az alap Koreát, mert Mystic is szarra tweakelte az ő szintjén. A saját modomat meg hogy aztán ne is említsem. 16 hónap nem volt elég a BMS4 csapatnak, hogy néhány text fájlban levő infót adaptáljon. Röhej...
A sárga skin mellé azt kértem, hogy az alap Tom féle festét megmardhat, csak a te panelvonalaiddal legyen meg az is. Persze, ha van kedved, akkor az is újrarajzolatod. Ha mindkettő sokba fájna, akkor nem vesződj a kékkel. Volt olyan Szu-30M is, de a jellemző a sárgás festés volt, a reálisabb. Már, ha reális egy olyan gép modellezése, ami soha nem került sorozatgyártásra... -
LESCO #43513 Én szívesen adok pár referenciaképet, de nem hiszem hogy azért nem készült még egy jó doksi, mert nem hitték el a hozzáértők, hogy léteznek rajtuk kívül is jó modellerek, és a referenciaképek majd jól meggyőzik őket... A hozzászólásokból Inkább úgy érzem, mintha a kis tudását mindenki meg akarná tartani magának, mert fasza gyerek lesz egyből, ha villant egy ilyen harriert a fórumon. Lelke rajta... Ha viszont ezt a szimulátort fejleszteni akarja a közösség, akkor ez nem a legjobb hozzáállás. Tényleg kellene egy jó doksi, az segítene, de talán a legjobb módszer az lenne, hogy csinál valaki egy modellt, és a hozzáértő kollega integrálja. Így nem kellene mindenkinek megtanulni ugyanazt a processzt, feleslegesen. Aki már csinált egy modellt, és integrálta faszán, az meg tudja mondani, milyen paramétereknek kell megfelelnie egy jó modellnek. Nem csak poligonszámra gondolok, hanem partname-re, pivot helyekre és orientációkra, stb...
Így lenne a leggyorsabb a dolog, ebben biztos vagyok. És akkor kikerülhető lenne az a kínos része is a folyamatnak, hogy én kérdezek az okosok meg nem válaszolnak, az idő meg telik...
Más:
Balázs!
Este skypolni kellene mert elfelejtettem, hogy a kék su-ra milyen kamót szeretnél. Sorry.
A sárga amúgy készen van. -
Még az segíthet, ha referenciamunkát tudnánk csatolni a poszthoz. Csak néhány képet. -
A kabin érdekes, mert nem teljesen 3D-s még, de a térhatású skinek nem rosszak. -
Asszem írok a modeling organization threadbe. -
-
VO101-Tom által készített J-7 skinek. Szavak alig vanak rá, hogy milyen jók. Csak Red1 skinjeit tudnám hozzájuk hasonlítani.

-
A gyakorló század (55) repülése volt, amire mindenki meg van hívva... az ujak is, akik még nem is repültek... Komoly repülés volt, lead Smokeyt lelőtték, átvettem az irányítást 3asként, szépen kiiktattuk a migeket... -
Axe: mi volt az alkalom hogy ennyien összejöttetek?
Srácok, köszi a mait, pár kép:
-
31en lettünk végül
-
Szép! :)
Ha gondoljátok gyertek fel TS-re, repülhetnénk egyet úgy 19:30-tól. Zotyával már fenntvagyunk -
55th Flight Night :
-
itt van pár leirás és plug in,de még ezzel is elég homályos , hogy hogy müködik a rendszer -
Én nem annak szoktam hívni, hanem taktikai szimulátornak, ami azért egészen más megközelítést jelent. :)
A DCS is ennek irányába mozdult el, lásd a Combined Arms kieget és lehetőségeit.